• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
bende biliyorum çok ama 11 gibi yogurt filan vermeyi deniyorum hemen kusuyor bende artık teklif etmiyorum hiç degilse yumurta kalıyor yoksa oda gidiyor
kiviyi epeyidir veriyorum canım herangibir alerji belirtisi olmayınca devam ettim :34:

bizim doktorunda bal ve süt dışında sınırlaması yok, mevsim sebze ve meyvelerinin hepsini yedirebilirsin dedi, tatlı kivi bulamadım henüz hepsi ekşi çıkıyo daha veremedim o yüzden:1: çizgili borcam dediğin minnacık bişey değilmi fırına da koyuluyo, onun yarısı zaten 3 tatlı kaşığı eder, çok az yiyormuş öyleyse, benim kızda artık kusmayı öğrendi kaşığı görünce öğürmeye öksürmeye başlıyo ayvayı yedik sabah o borcam kadar kahvaltıyı zorla yedirdim yarısını kustu bıraktım ben de:50:

bizim doktorunda bal ve süt dışında sınırlaması yok, mevsim sebze ve meyvelerinin hepsini yedirebilirsin dedi, tatlı kivi bulamadım henüz hepsi ekşi çıkıyo daha veremedim o yüzden:1: çizgili borcam dediğin minnacık bişey değilmi fırına da koyuluyo, onun yarısı zaten 3 tatlı kaşığı eder, çok az yiyormuş öyleyse, benim kızda artık kusmayı öğrendi kaşığı görünce öğürmeye öksürmeye başlıyo ayvayı yedik sabah o borcam kadar kahvaltıyı zorla yedirdim yarısını kustu bıraktım ben de:50:

evet canım o dedigin miniçik şey ama onu yediği zaman bizim evde bayram var
sabahları onun yarısını nasıl yediriyorum bir görseniz
ahsende aglıyor yürümeyi bilse kaçaçak ama henüz onu beceremiyor :1:

Uzun zamandır çınarın resmini eklemiyordum, fırsat olmuyordu. Seni çok seviyorum canım oğlum, inşallah herşey yoluna girecek. Allah sana sağlık huzur afiyet ve huzurlu düzenli uykular versin :nazar::nazar::nazar:

Eki Görüntüle 627136
canım maşallah çınara, çok tatlı ve huzurlu görünüyor :)) bunlar bize ediyor bence :)

bizim uyku düzenimizde şöyle.. sabah en geç 7:30 gibi uyanır oynarız kahvaltı falan ederiz ve 11-11:30 arası yatırırım..tabi uyumak istemiyor, ben ayağımda sallıyorum başını falan kaldırıyor, ama ellerini tutup uyutuyorum, en fazla 1,5 saat uyur, sonra öğleden sonra 3,5-4 arası yatar, 1.5 saatte öyle uyur..tabi saatlar bazen 30 dk da olabiliyor..

ya kızlar ıhlamurun nesı varmış ne gıbı zararı varmış ben aylardır ıhlamurla yapıyorum kahvaltısını bayılarak yıyor zeytın hiç vermedım peynır yumurta sarısı cevız 3 tane cıcıbebe bı dılım cıcı bebe ekmeği bır tatlı kaşığı pekmez verıyorum hiç değiştirmedim ıhlamurn zararlı olduğunuda ilk defa şimdi duyuyorum :26::26::26::26:

valla ben her akşam biz çay içerken elayada ıhlamur içiriyorum, umarım zararlı değildir..ama benim kızın burun akıntısı balgamı ıhlamurla geçti..doktora götürmedim bu sefer, geçen gittiğimizde antibiyotik kullandık macrol ateşi bile yoktu düşün..bu sefer kendim ıhlamur, boza, calpol vererek geçirmeye çalıştım, çok şükür daha iyi..

Ama gece uykularında yine eskiye döndük kızlar :( yine kaç gündür her saat uyanmaya başladı, bir ara ne güzel 2 defa kalkıyordu mamasını içip uyuyordu ama şimdi takip ediyorum her saat uyanıyor yaa..en fazla aralık 1 saat 15 dk sonra hemen ağlamaya başlıyor, artık ayağımda uyuyor bende yatıyorum öylece kalıyoruz bizim yatakda..bir uyanıyorumki kız ayağımda üstü açık öylece..umarım hasta etmem..

beslenmemizide yazayım..

sabah ilk uyandığında 150 ml mama..
10-10:30 kahvaltı ( ceviz, pekmez, tahıllı mama, yumurta, peynir karışımı)
erken yaptıysa uyutmadan önce yine 120 lik mama..
öğlen 1-2 arası çorba ( bakıcı içiriyor)
uyuyup uyandığında bakıcı mama veya kaşık maması veriyor..
akşam artık evde biz ne yiyorsak ona uygunsa veriyorum yoksa yoğurt, veya öğlenki çorbadan..
yatmadan önce yine mama..

günler kısa olduğundan meyve hergün yediremiyorum, akşam eline veriyorum kendi yemeye çalışıyor ve beni kandırıyor, hakbuki bir iki yalayıp atıyor bir yerlere..

birde pazartesiden itibaren benim süt iznim 1.5 saate düşüyor, artık tüm öğünleri bakıcı yedircek..kahvaltı, öğle, aralarıda meyve ve yoğurt yapıp verim diyorum...bakalım nasıl olacak..ela ile zamanlarımız azalıyor :((( ama bazen iyide oluyor insan bunalıyor..

en son kontrolünde 11,5, boy 74 kadafa 46 geldi..çok şükür iyi dediler, hatta 1 yaş statüsüne koydular :))

dün akşam sulu mantar yapmıştım ondan verdim..suyuna ekmek doğradım aradada bir kaç tane mantar yedirdim..ondan önce ıspanak yemeği, nohut, kuru fasulye, yeşil fasulye, pilav, bulgur pilavı, makarna..hepsinden biz yerken artık onada tadımlık değil doyumluk veriyorum kızlar ben..kendi istemeyene kadar yediriyorum..

bu arada kızlar kızım emmediği için devam sütü günde 3-4 biberon içiyor, gecede bazen 2 bazen 1 içiyor..günde en az 500 ml içmesi lazım diyorlarya..Siz nasıl yapıyorsunuz süt işini..Emzirenler emziriyorda, devam sütü verenler günde ne kadar veriyorsunuz? benim kız 150, 120, 150 180 ml arasında değişerek içiyor..

canım ben 57 kiloyla hamile kaldım ama şu anda nerdeyse 9 aylık hamileykenki kiloma geldim ben ilk kızımdada öyle oldum hatta o zaman hamilelik kilomun bile üzerine çıktım ama ozaman yaşım daha küçüktü şimdi daha zor veririm gibime geliyor
bencede cnm yaz gelsin verirsin hatta fazla bile verirsin gezerken e tabi ahsende yürüyecek onunda peşinde koşturursun tabi şevval koşmazsa :)
Bugün 8 de uyanmıştı canım saat 11 gibi götürdüm yatırmaya hiç uyuyacak hali yok döndü durdu sıkıldı ağladı çıkardım tekrar denedik esnemeye filan başlamıştı ama yine aynı şeyleri yaptı sabrım kalmamıştı çıkardım en son gittik biraz pusetinde dolandırdım yemek yaptım filan derken saat 13 oldu şimdi uyudu, tamam zor uyurdu ama nihayetinde uyuyordu günde 2 defa en son salı günü uyumuştu hatta komşu vardı aferin ne akıllı uyudu mu şimdi dedi kadın nazar mı deydi ne oldu anlamadım. Çınar bey de misafirlerin yanında süt dökmüş kedi gibi sesi çıkmıyor acıksa altına yapsa bile ağlamaz, onun derdi benimle sanırım. Ben onun sağlıklı ve huzurlu olmasını istediğimden uyumasını istiyorum tabiki, bebekler uyuduklarında öğrendiklerini hatırlayıp pekiştiriyorlarmış, büyüme hormonu salgılanıyor ve vücutları gelişiyor zihinleri gelişiyor. Ben öyle bir unutkan olmuşum ki uykunun önemini şimdi daha iyi anlıyorum geçen gün elim de telefonum annemi aradım çınar da karşımda onunla da ilgileniyorum, tel elimde olmasına rağmen annemi aradığımı unutmuşum en son bir ara annem yüksek sesle bağırdı da niye cvp vermiyorsun diye yani anlayacağın 1 dk önce yaptığımı unutuyorum.
cnm ben elifi emzirerek uyutuyorum genelde baktım gördüm uyumuyo hemen emziği oda olmazsa ayağıma alıyorum babası yüzünü örtmeye alıştırdı yüzüne tülbent örtüyorum canı isterse uyuyor istemezse atıyor tülbenti yine alıyorum kucağıma emme ve emzikle bi şekilde uyuyo eğer kaçarsa biraz yataktan kıpırdamadan oyun oynuyoruz
benim en çok içimde olan acıdır tek başına büyütmek öyle zor ki.. annem de vefat etti, ilk aylar ne kadar ihtiyaç duydum anlatamam hep annem olsa bilirdi diye düşünürdüm, ama şükür ki internet var gerçekten bebeğimi netle büyüttüm, biz de burada merkeze uzak yerde oturuyoruz yakında bakkal bile yok, ihtiyaç oluyo ama akşam eşimin çıkmasını bekle, çocuğu bırakacak kimse yok, kardeşimin yanına gittim 15 gün kaldım oh bee dünya varmış dedim, çarşının ortasında oturuyo her şey ayağının altında, kızımı da kardeşlerime bırakıp çok yürüyüşe çıktım, inan kendi evime gelmek istemedim, orada daha çok yoruldum düzenimiz bozuldu ama destek çok başka bişey, burada yine mutsuzum tv de açmıyorum yakında sıyırmazsam iyidir:1:
bende tek başınalıktan telf faturaları kol gibi gelmeye başladı ama napiiimm sıkılıyorum eve biri gelse bu sefeerde düzenim değişiyor yine sinir oluyorum acaba bn psikomanyakmıyım :(
kızlar ya size bisey sorucam bebelerinize gunluk yedirme programınızı yazarmısınız hangi saatte ne yediriyosunuz? ben cok zor yediriyorum ya bu konuda acayip sıkıntılıyım cok nadiren hazırladıgım kasenin dibini goruyorum. her ogunumuz minimum yarım saat suruyo cunku agzını acmıyo acsa bile agzında bekletiyo bi kasık mama bi kasık su veriyorum onuda alıskanlık yaptı su vermezsem yutmuyo. bu seferde suyla karnını sisiriyo :( hele kahvaltı bulamacı ve sebze corbası ogunu inanın psikolojim bozuluyo, bazen bi saattte ancak yarıya geliyoruz darallar geliyo artık ya :( mesela ben sabah 9-10 arası kahv. 1-2 arası meyve, 5-6 arası sebze corb., 9-gibi de ygurt yediriyorum ama ogunleri hep cok uzun surdugu icin sanki butun gun yedirmeye zorluyorum cocugu yanlıs mı yapıyorm? yoksa bir ogunu kaldırıp ogunlerin arasınımı uzatmalıyım? bana bi akıl verin ya! :2: suanda kilomuz 8.800 yani doktor normal diyo ama ben onunkeyfine bıraksam eminim suan cok daha zayıf olurdu:50: sizin kilolarınız kac?allah baska sıkıntı vermesin tabide ah soyle hazırladıgımı yutan bi cocuk olaydı noolurdu:43:
cnm ben şöyle veriyorum
sabah 9,30 da mama öğlen uyanınca 1 lerde kahvaltı(yumurta sarısı+peynir+mandalina suyu ile ıslatılmış cici bebe+ıhlamur ) ama hepsini ayrı ayrı veriyorum senin gibi bulamaç yapardım yemezd ama bunu yiyor sende bi dene derim azar azar
erken kalkarsa 4 te yoğurt yada meyve
5 lerde çorba
9,30 da akşam mama
gece de yatarken yine mama
Canım üzülme Allaha şükür benim annem var ama yalvarıyorum gelmiyor tamam sağolsun maddi destek de oluyor 40 gün bebeğimle ilgilendi yanımdaydı ama bebekle sadece yıkarken yardım etti sağolsun ev işiyle daha çok uğraşmıştı ama aylar geçti gelmiyor sen gel deyip duruyor bana, ben oraya gelsem dediğin gibi belki de oğlum hiç uyumayacak zaten öyle her ortamda uyuyan ve yemek yiyen bir bebek değil, birini görse yemeyi bırakıyor. Anne tekim gel hem bana değişiklik hem sana değişiklik olur arada biraz dışarı çıkarım, hastayım da hastayım burada daha çok hastane doktor var diyorum gelmiyor bana onu şunu örnek verir ben de inat ettim o gelmezse ben de gitmeyecem artık. Ben şimdi düşünüyorum da hadi kızım olmadı ama ileride eğer gelinim benden yardım rica ederse tabiki seve seve yardım ederim uzakta bile olsa en azından 10 gün bile gider ona yardımcı olurum tabi isterse. Senin kayınvaliden var mı canım o yardım etmiyor mu hiç. Benim var ama karakterlerimiz farklı onunla rahat edemiyorum ne desem tersini yapar hiç onun stresini çekemem, işte kimse insanın annesi gibi olmaz aslında annemle ben biriibirimize çok düşkünüz ama benim annem biraz üşengeç ve beni 20 yıl sonra doğurduğundan dolayı 65 i geçti sağlık problemleri de var artık seyahat etmeye cesaret edemiyor. Anlayacağın ben de aynı durumdayım tek başıma eve hapis olmuş bir şekilde her alışverişi netten yapıyorum marketi bile, aynı ben de tv açmıyorum içimden bazen yemek yapmak bile gelmiyor bir an önce yaz gelsin istiyorum ama daha şubat, mart bitecek de havalar biraz ısınacak. Bu arada sen nerede yaşıyorsun
ya ben evde hiç bişey yapasım gelmiyo yapayım diyorum yine kalıyor ütüler dağ gibi oldu hala bekliyolarr. canım ya merak ettim annen nerde oturuyor?
cnm eyidas demiş yanı çok zaralı olduğunu belirtmemeiş ama ona benzer bişi dmeiş bende ondan sordum netten araştırdım bişi bulamadım gunde bır çay bardağı kadarı zararlı olucanı snamıyroum aam merak ettım
ben duydum ama nerden duyduğumu hatırlayamdım burda mı duydum diye söyledim ama demekki burdan değilmiş sağlık ocağındaki hemşiremi söylemişti acaba :44: bende her sabah veriyorum yarım çay bardağı içiyor çünkü
bu arada kızlar kızım emmediği için devam sütü günde 3-4 biberon içiyor, gecede bazen 2 bazen 1 içiyor..günde en az 500 ml içmesi lazım diyorlarya..Siz nasıl yapıyorsunuz süt işini..Emzirenler emziriyorda, devam sütü verenler günde ne kadar veriyorsunuz? benim kız 150, 120, 150 180 ml arasında değişerek içiyor..
cnm elif 120+120+120 veriyorum bide uyuturken emziriyorum bilmiyorum tamamlıyormu 500 ü

canım maşallah çınara, çok tatlı ve huzurlu görünüyor :)) bunlar bize ediyor bence :)

bizim uyku düzenimizde şöyle.. sabah en geç 7:30 gibi uyanır oynarız kahvaltı falan ederiz ve 11-11:30 arası yatırırım..tabi uyumak istemiyor, ben ayağımda sallıyorum başını falan kaldırıyor, ama ellerini tutup uyutuyorum, en fazla 1,5 saat uyur, sonra öğleden sonra 3,5-4 arası yatar, 1.5 saatte öyle uyur..tabi saatlar bazen 30 dk da olabiliyor..

valla ben her akşam biz çay içerken elayada ıhlamur içiriyorum, umarım zararlı değildir..ama benim kızın burun akıntısı balgamı ıhlamurla geçti..doktora götürmedim bu sefer, geçen gittiğimizde antibiyotik kullandık macrol ateşi bile yoktu düşün..bu sefer kendim ıhlamur, boza, calpol vererek geçirmeye çalıştım, çok şükür daha iyi..

Ama gece uykularında yine eskiye döndük kızlar :( yine kaç gündür her saat uyanmaya başladı, bir ara ne güzel 2 defa kalkıyordu mamasını içip uyuyordu ama şimdi takip ediyorum her saat uyanıyor yaa..en fazla aralık 1 saat 15 dk sonra hemen ağlamaya başlıyor, artık ayağımda uyuyor bende yatıyorum öylece kalıyoruz bizim yatakda..bir uyanıyorumki kız ayağımda üstü açık öylece..umarım hasta etmem..

beslenmemizide yazayım..

sabah ilk uyandığında 150 ml mama..
10-10:30 kahvaltı ( ceviz, pekmez, tahıllı mama, yumurta, peynir karışımı)
erken yaptıysa uyutmadan önce yine 120 lik mama..
öğlen 1-2 arası çorba ( bakıcı içiriyor)
uyuyup uyandığında bakıcı mama veya kaşık maması veriyor..
akşam artık evde biz ne yiyorsak ona uygunsa veriyorum yoksa yoğurt, veya öğlenki çorbadan..
yatmadan önce yine mama..

günler kısa olduğundan meyve hergün yediremiyorum, akşam eline veriyorum kendi yemeye çalışıyor ve beni kandırıyor, hakbuki bir iki yalayıp atıyor bir yerlere..

birde pazartesiden itibaren benim süt iznim 1.5 saate düşüyor, artık tüm öğünleri bakıcı yedircek..kahvaltı, öğle, aralarıda meyve ve yoğurt yapıp verim diyorum...bakalım nasıl olacak..ela ile zamanlarımız azalıyor :((( ama bazen iyide oluyor insan bunalıyor..

en son kontrolünde 11,5, boy 74 kadafa 46 geldi..çok şükür iyi dediler, hatta 1 yaş statüsüne koydular :))

dün akşam sulu mantar yapmıştım ondan verdim..suyuna ekmek doğradım aradada bir kaç tane mantar yedirdim..ondan önce ıspanak yemeği, nohut, kuru fasulye, yeşil fasulye, pilav, bulgur pilavı, makarna..hepsinden biz yerken artık onada tadımlık değil doyumluk veriyorum kızlar ben..kendi istemeyene kadar yediriyorum..
Sağol canım kesinlikle nazları bize, uyudu mu böyle huzurlu görünüyor ama uyuyamadı mı çok keyifsiz huzursuz oluyor hiçbirşeyden mutlu olmuyor. Malesef bizim gece uykuları 4 aylıktan bu yana felaket bazen saat başı bazen daha sık 2 saat uyuduğumuz olmuyor ve son zamanlarda uykuya zor dönüyor kucağımda kaldırınca ağlıyor, benimle de uyumuyor öyle kucağımda ağzında meme sakinleşiyor. Keşke ben de çalışıyor olsam ama bakacak kimse yok belki benim için daha iyi olurdu çünkü geceli gündüzlü ilgilenmek yoruyor beni hani gece 4-5 saat deliksiz uyusa yine biraz dinlenecem inşallah bu günlerde geçecek büyüdükçe düzelir diye ümit ediyorum anneme sordum biz nasıl uyuyorduk anne, gaz döneminiz geçince akşam 9 gibi yatağa koyardım uyurdunuz diyor gündüz de oyun parkının içine koyarmış oynarken uyurmuşum çınar bana çekmemiş herhalde. Ben acıktıkça yediriyorum zaten açsa heme parmağını emer aç değilse zorlasam da yemez ben de kendi isteğiyle yesin diye çok yüklenmiyorum herşeyden tattırıyorum artık çiğnemeyi de yavaş yavaş öğreniyor bazen benimle birlikte kebap yiyor vermezsem kızıyor benim yediğimi görünce yemek istiyor zaten bazen ona çorba içirmek için karşısında abur cubur yiyorum o da beni gördükçe yemeye devam ediyor. Az bir kahvaaltı, bi küçük kase yoğurt ve çorba arada meyve az mı veriyorum bilmiyorum ama zaten bunları ancak zorlamamla bitiriyor bazen de bitiremiyor

bencede cnm yaz gelsin verirsin hatta fazla bile verirsin gezerken e tabi ahsende yürüyecek onunda peşinde koşturursun tabi şevval koşmazsa :)

cnm ben elifi emzirerek uyutuyorum genelde baktım gördüm uyumuyo hemen emziği oda olmazsa ayağıma alıyorum babası yüzünü örtmeye alıştırdı yüzüne tülbent örtüyorum canı isterse uyuyor istemezse atıyor tülbenti yine alıyorum kucağıma emme ve emzikle bi şekilde uyuyo eğer kaçarsa biraz yataktan kıpırdamadan oyun oynuyoruz

bende tek başınalıktan telf faturaları kol gibi gelmeye başladı ama napiiimm sıkılıyorum eve biri gelse bu sefeerde düzenim değişiyor yine sinir oluyorum acaba bn psikomanyakmıyım :(

cnm ben şöyle veriyorum
sabah 9,30 da mama öğlen uyanınca 1 lerde kahvaltı(yumurta sarısı+peynir+mandalina suyu ile ıslatılmış cici bebe+ıhlamur ) ama hepsini ayrı ayrı veriyorum senin gibi bulamaç yapardım yemezd ama bunu yiyor sende bi dene derim azar azar
erken kalkarsa 4 te yoğurt yada meyve
5 lerde çorba
9,30 da akşam mama
gece de yatarken yine mama

ya ben evde hiç bişey yapasım gelmiyo yapayım diyorum yine kalıyor ütüler dağ gibi oldu hala bekliyolarr. canım ya merak ettim annen nerde oturuyor?

ben duydum ama nerden duyduğumu hatırlayamdım burda mı duydum diye söyledim ama demekki burdan değilmiş sağlık ocağındaki hemşiremi söylemişti acaba :44: bende her sabah veriyorum yarım çay bardağı içiyor çünkü

cnm elif 120+120+120 veriyorum bide uyuturken emziriyorum bilmiyorum tamamlıyormu 500 ü
Annem Adanada ben istanbuldayım canım, tabi eğer isterse uçakla 1,5 saat sürmüyor ama işte ben de rahat edemiyormuş sen gel diyor, ben de şimdi gitmek istemiyorum zaten uyku düzeni yok oraya gitsem kalabalık olacak sürekli birileri gidip gelecek tamamen uykusuz kalacağız bir de şimdi yerlerde sürünüyoruz annemin evi temzidir de bir erkek kardeşim var sağolsun ayakkabılarla evde dolaşır en sinir olduğum şeydir

Annem Adanada ben istanbuldayım canım, tabi eğer isterse uçakla 1,5 saat sürmüyor ama işte ben de rahat edemiyormuş sen gel diyor, ben de şimdi gitmek istemiyorum zaten uyku düzeni yok oraya gitsem kalabalık olacak sürekli birileri gidip gelecek tamamen uykusuz kalacağız bir de şimdi yerlerde sürünüyoruz annemin evi temzidir de bir erkek kardeşim var sağolsun ayakkabılarla evde dolaşır en sinir olduğum şeydir

en rahat yer kendi evi insanın ne kadar yardımlarıda olsa öyle

benim kızımda emmiyor, mama da sevmiyor, gece yatarken 120 ml gece 100 ml ve sabah 60 ml içiyor çoğuzaman içmiyor bile ben de her gün mutlaka 1 kibrit kutusu peynir, 1 dolu kase yoğurdu çorba yapıyorum kaynaya kaynaya suyu gidiyor koyu bir çorba oluyor içiriyorum yetiyor galiba kilo almada sıkıntısı yok

canım çok haklısın ben burdan anneme yürüme mesafesi 10 dakika oraya bile giderken kaçkez düşünüyorum
misafiri vardı dün gel dedi açılırsın yok dedim zaten yarım saat uyuyor oda sesten uyumayacak
iyice huzursuz oluçak sabah açmış keşke gelseydin herkes sordu dedim 1 sene sonra yazık yeni toparlandı kalbalık
birdaha mikrop almasın kuzum :34:

canım çok haklısın ben burdan anneme yürüme mesafesi 10 dakika oraya bile giderken kaçkez düşünüyorum
misafiri vardı dün gel dedi açılırsın yok dedim zaten yarım saat uyuyor oda sesten uyumayacak
iyice huzursuz oluçak sabah açmış keşke gelseydin herkes sordu dedim 1 sene sonra yazık yeni toparlandı kalbalık
birdaha mikrop almasın kuzum :34:
Bence de daha yeni toparlandı ahsen, şimdi orada kucaktan kucağa dolaşacak bazı insanlar duyarsız oluyor hasta bile olsalar geliyorlar, geçen de komşu geldi hani fazla samimiyetim de yok kızı sıkılmış çınarı görecekmiş buyur ettim tabiki hiç uygun bir zaman da olmasa da ( zaten çınar yokken hiç uğramazdı şimdi kızını oyalamak için geliyor)
Çınarı aldı kucağına bir de öksürüp duruyor sonra da ay boğazım çok yanıyor diyor sinir oldum o zaman ne geliyorsun bebekli eve hiç düşünmüyorlar bebek hastalanınca ne kadar zor oluyor hem bebekler daha zor toparlanıyor uyku iştah kalmıyor. İnsanlar böyle olunca Allaha emanet olsun bebeklerimiz

oğluma ıspanak çorbası yapayım dedım netten bulduğum tarıf malzemelerın hepsi var elimde bır denıyeyım bakalım nasıl olucak sızınlede payklaşayım
Sebze çorbası tarifi 1
Malzemeler :
4 dilim balkabağı ( sert kabuğu iyice soyulmuş)
1 adet havuç ( kabuğu soyulup halka halka kesilmiş)
1/ 4 çay bardağı yıkanmış pirinç
1 tatlı kaşığı hakiki zeytinyağı
6 yaprak bol suda yıkanmış, sirkeli suda bekletilip durulanmış ıspanak:56::56::56:

oğluma ıspanak çorbası yapayım dedım netten bulduğum tarıf malzemelerın hepsi var elimde bır denıyeyım bakalım nasıl olucak sızınlede payklaşayım
Sebze çorbası tarifi 1
Malzemeler :
6 yaprak bol suda yıkanmış, sirkeli suda bekletilip durulanmış ıspanak:56::56::56:

Tarif için teşekkürler. bende yarın çalışmıyorum evdeyim oğluşum için deneyeceğim...

Sebze çorbası tarifi 1
Malzemeler :

afiyet osun efe beye
gecen bendede balkabagı vardı bende uydurdum yaptım fena olmamıştı tavuklu felan

kızlar oğlum emeklemeye başladığından beri gidip gidip taş zemine oturuyo,ben çekiyorum halıya o gene emekleye emekleye gidiyo,taşın üzerine gelince durup oturuyo,2 kat eşofman altı giydirdim üşümesin diye ama hasta olcak diye korkuyorumizaten minder falan hikaye de, halıda tutamıyoz minderi var ama 5 dk oynasa oyuncağıyla hemen pıtı pıtı başlıyo emeklemeye,sizce hasta falan olur mu taşın üzerinde gezinmekten?:44:

kızlar ben geçen hafta baston puset almıştım $Oyuncak_1268758.webpbunu dışarıda hiç kullanmadım ama mutfağa gıderken bıkaçkere koydum efeyı içine hiç rahat edemıyor hep aşağıya kayıyor önunede barıda olmadığından bacakları kolları hep yanlarda bugun aradım değişim olurmu dıye olur dedıler $CHICCO-Galaxy-Simplicity-Plus-Puset__65589424_0.webpbu pusetle değişmayı düşünüyorum daha güvenli geldi acaba yalnışmı yapıyorum bu pastond eğil ama ön barı çıkabılıyor oordada denemıştım içinde daha guvenlı ama eşim arabada daha az yer kaplıycak dıye baston olanı alalım demişti yarın değişicez acaba hatamı yapıyorum zamanla alışırmı ama banada çok gevensız geldi ne yapsam bilemedım ıkısıde 7 kılo cıvarında neredeyse özellikleri aynı yalnız alltakı daha gvenli gibi bıraz fıyat farkı var ama artık gözden çıkardım onuda ne yapsam ben :26::26::26::26::26::26: sizce hangısı daha ıyı kullanışlı?

kızlar ben geçen hafta baston puset almıştım Eki Görüntüle 627970 bunu dışarıda hiç kullanmadım ama mutfağa gıderken bıkaçkere koydum efeyı içine hiç rahat edemıyor hep aşağıya kayıyor önunede barıda olmadığından bacakları kolları hep yanlarda bugun aradım değişim olurmu dıye olur dedıler Eki Görüntüle 627972 bu pusetle değişmayı düşünüyorum daha güvenli geldi acaba yalnışmı yapıyorum bu pastond eğil ama ön barı çıkabılıyor oordada denemıştım içinde daha guvenlı ama eşim arabada daha az yer kaplıycak dıye baston olanı alalım demişti yarın değişicez acaba hatamı yapıyorum zamanla alışırmı ama banada çok gevensız geldi ne yapsam bilemedım ıkısıde 7 kılo cıvarında neredeyse özellikleri aynı yalnız alltakı daha gvenli gibi bıraz fıyat farkı var ama artık gözden çıkardım onuda ne yapsam ben :26::26::26::26::26::26: sizce hangısı daha ıyı kullanışlı?

canım başka bebek arabanız yoksa 2. yi al yaz kış kullanırsın üstüne yağmurluk örtersin ama başka varsa bastonu al

kızlar oğlum emeklemeye başladığından beri gidip gidip taş zemine oturuyo,ben çekiyorum halıya o gene emekleye emekleye gidiyo,taşın üzerine gelince durup oturuyo,2 kat eşofman altı giydirdim üşümesin diye ama hasta olcak diye korkuyorumizaten minder falan hikaye de, halıda tutamıyoz minderi var ama 5 dk oynasa oyuncağıyla hemen pıtı pıtı başlıyo emeklemeye,sizce hasta falan olur mu taşın üzerinde gezinmekten?:44:

mirayda öyle yapıyo ya oyuncağı halıda ses çıkarmıyor diye ya parkeye sürtüyo ya taşa allahtan arakattayız evde bayağa sıcak hasta olmadı şimdiye kadar inşallah olmazlar:26::26:

başka var ama görümcemın onu kullanmak ıstemıyorum hatta görmekbile istemıyorum 2sınında yağmurluğu tulumuvar ama kolları bacakları yandan sarkıyo

Son düzenleme:
başka var ama görümcemın onu kullanmak ıstemıyorum hatta görmekbile istemıyorum 2sınında yağmurluğu tulumuvar ama kolları bacakları yandan sarkıyo

kullanmak istemiyorsan 2 yi al madem canım ben olsam öyle yapardım baston yazın iyi ama kışın çok soğuk geçiriyor gibi geliyor bana

Back
X