• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
günaydın anneler..

kızım sena çok hareketli hiç yerinde durmuyor..ama henüz yürüme çabaları yok.patır patır emekliyor sadece:)
üstteki dişlerimizde maşallah tavşan gibi çıktılar:)
ben yemek ne verebilirim günde sizler kaçar defa veriyorsunuz?
artık aynı şeyleri o yemekten bende yapmaktan sıkıldım
çeşidimiz çok ama artık sıkıldık:)

Günaydın kızlar, ben de çok özledim şöyle 10-11 e kadar uyumayı hadi onu bırak gece uyanmadan uyumayı ama gece başımı yastığa koyduğum gibi bir saat geçemeden geri kalıyorum, ne olacak bizim durumumuz böyle anlamadım, dün gece çınar tam azdı, kalkması bitmedi sakinleşmiyor yatağa geri gitmek istemiyor daha hava 6,30 olmamıştı karanlıkta uyandı tekrar yatmadı yatmadığı gibi uykusuzluktan da keyifsiz, enerjisiz. kendini sürekli öne geri sallıyor eyidas dedikten sonra kafama taktım bu durum 4 gündür var çok şiddetli sürekli yapıyor o kadar sert vurduruyor ki sırtını, dikkatini başka şeye çekmeye çalışıyorum olmuyor sinirlerimi bozdu sabah sabah uykusuzluğun üzerine
Her güne bugün inşallah huzurlu rahat geçecek diye başlıyorum ama sonra herşey yine aynı hatta daha da berbatlaşıyor. Ben mi abartıyorum bilmiyorum dün mesela gece yatırdım abartısız 1 saat ayrı kalamıyoruz neredeyse 45 dk da bir uyanıyor ağlıyor o kadar uykusuz kaldı sabah 8-9 da kalksaydı sabahın 6 sında ben kalkamıyorum ne yapsam doktora götürsem umuru duymayacak ki

dişleri filan çıktı mı belkide ondan hzuursuzdur?
ayrıca bizim kızda ileri geri sallanıyor korkma bence:)
hatta öyleki sallanırken poposunun üstünde gidiyor bir de:)
tüm gün eğer bebişinle vakit geçiriyorsan insan çok hassas olabiliyor herşeyine dikkat ediyor hep kötü bişey varmış gibi oluyorsun..
az biraz kendine vakit ayırmayı dene ailen filan varsa onlara bırakıp eşinle filan vakit geçir???

oo maşallah:)
çok imrendim şu anda 2 çocuk var ve onlar iyi anlaşıyorlar:)

canım benim büyük kızım 8 yaşında 2 sınıfa gidiyor
ara verdigime sadece bunun için seviniyorum
birde bu gün okul acılıyor duygusala baglamış gidip gelip ahsenle beni öpüp duruyor

Uzun zamandır çınarın resmini eklemiyordum, fırsat olmuyordu. Seni çok seviyorum canım oğlum, inşallah herşey yoluna girecek. Allah sana sağlık huzur afiyet ve huzurlu düzenli uykular versin :nazar::nazar::nazar:

Eki Görüntüle 627136

oyy maşallah sernayyy oğlun gayet cin gibide bakıyor maşallah:)
dönem dönem huzursuzluk yapıolar geceli gündüzlü o zaman bunalıyor insan..
bizim kız uyumuyor diye hayıflanıyorum geçenlerde gündüz 3 saat uyudu acaba bişeyimi var diye meraklandım:)
bize de yaranılmıyor sanırım:)
bu aralar oyunlar öğreniyorlar bizimki mesela öksürüyor gibi yapıyor kusucak oluyor nerdeyse :)

canım benim büyük kızım 8 yaşında 2 sınıfa gidiyor
ara verdigime sadece bunun için seviniyorum
birde bu gün okul acılıyor duygusala baglamış gidip gelip ahsenle beni öpüp duruyor

Allah bağışlasın:)

ahsenle senanın doğum günleri aynıymış şimdi farkettim:)

gunaydın kızlar dicem ama oglen oldu :1: tunaydın diyeyim,

dun pek yazamadım carsıya cıktım onceki gun cerenin cam rendesini kırdım sırf onun icin babasına bırakıp gittim. e gitmisken birazda sag sol bakındım, fırsat bu frsat deyip 2 saat oyalandım, hava almıs oldum biraz ama eve geldigimde birini sinirden kudurmus birini de aglamaktan gozleri kızarmıs buldum. huysuzluk yapmıs babamızda sagolsun bilgisayar basına oturup onuda yurutecinde durmaya zorlamıs buyuk ihtimalle, e hem keyif yapıp hem cocuk bakmak oluyomu! ancak bu kadar olmus haliyle! daha onceleri gayet sorunsuz takılıyolardı ama ceren yurutecini cok seviyodu artık 10 dk sonra aglamaya baslıyo. eh yurutecinde kendi kendine oyalanan cocuga herkes bakar maharet o degil ki...ya bu erkekler niye bu kaadr keyflerine duskun ve tahammulssuz! gittigime gidicegme pisman oldum yani... bi de balık aldım gelince tavada yaptım onca yorgunlugun ustune aksam 10da hala mutfaıkta balık pisligi temizliyodum. bidaha da tovbe ettim eve tava balıgı sokmıcam. uf yani dun kabus gibiydi iste kızlar. ama neyse bugun iyiyiz erkeden kahvaltımızı yaptık simdide 2,5 saattir uyuyo masallah diyim.

gunaydın kızlar dicem ama oglen oldu :1: tunaydın diyeyim,

dun pek yazamadım carsıya cıktım onceki gun cerenin cam rendesini kırdım sırf onun icin babasına bırakıp gittim. e gitmisken birazda sag sol bakındım, fırsat bu frsat deyip 2 saat oyalandım, hava almıs oldum biraz ama eve geldigimde birini sinirden kudurmus birini de aglamaktan gozleri kızarmıs buldum. huysuzluk yapmıs babamızda sagolsun bilgisayar basına oturup onuda yurutecinde durmaya zorlamıs buyuk ihtimalle, e hem keyif yapıp hem cocuk bakmak oluyomu! ancak bu kadar olmus haliyle! daha onceleri gayet sorunsuz takılıyolardı ama ceren yurutecini cok seviyodu artık 10 dk sonra aglamaya baslıyo. eh yurutecinde kendi kendine oyalanan cocuga herkes bakar maharet o degil ki...ya bu erkekler niye bu kaadr keyflerine duskun ve tahammulssuz! gittigime gidicegme pisman oldum yani... bi de balık aldım gelince tavada yaptım onca yorgunlugun ustune aksam 10da hala mutfaıkta balık pisligi temizliyodum. bidaha da tovbe ettim eve tava balıgı sokmıcam. uf yani dun kabus gibiydi iste kızlar. ama neyse bugun iyiyiz erkeden kahvaltımızı yaptık simdide 2,5 saattir uyuyo masallah diyim.

canımkendilerini yormak istemiyorlar dün 4 de uydu ahsen 7 olmadan uyandı başım nasıl agrıyor
eşim ahseni aldıki ben uyuyayım geldigimdeki manzara ahsen yerde kendiside batanniyeyi çekmiş başına kadar
horul horul uyuyor çocuk bişiyi çekse ayaga kalkıp düşse sanki bütün gece kendi oturmuş :47:

oyy maşallah sernayyy oğlun gayet cin gibide bakıyor maşallah:)
dönem dönem huzursuzluk yapıolar geceli gündüzlü o zaman bunalıyor insan..
bizim kız uyumuyor diye hayıflanıyorum geçenlerde gündüz 3 saat uyudu acaba bişeyimi var diye meraklandım:)
bize de yaranılmıyor sanırım:)
bu aralar oyunlar öğreniyorlar bizimki mesela öksürüyor gibi yapıyor kusucak oluyor nerdeyse :)
Bazen canım yorgun ve uykusuz bebekler daha enerjik, cin gibi görünüyorlarmış ama resmi çektiğim zaman 1,5 saat uyumuştu dinlenince o da ben de daha huzurlu oluyoruz. Beni asıl yoran geceleri çok uyanıyor bazen geri yatmıyor şu son haftalarda ise gündüz zor yatıyor bazen 7-8 saat uyanık kalıyor o zaman çok daha kötü oluyor yorgunluktan gece daha fazla uyanıyor ve zor uykuya dalıyor yaklaşık 2 aydan beri böyle ondan önce arasıra huysuzluk yapardı ama bu kadar değil, tek başına da olunca yoruluyorum tabi . Oğlum da bazen dikkat çekmek için öksürük taklidi yapıyor bakınca ilgilenince duruyor. İnsan anne olunca ne düşüneceğini şaşırıyor galiba herşey aklımıza takılıyor.

selam anneler kızım 9 nısan dogumlu 3140 ve 47 cm dogdu haftasonu kontrol vardı zaten mınyon bı bebek ve cok hareketlı ben onu su ana kadar bı seyle 1 dk.ılgılenırken gormedım kıpır kıpır sureklı neyse...dr.olctu bıctı 8100 gr.hep boyle gıttı yanı kılo alımı hep azdı dr.cok hareketlı olusuna baglıyor eskıden kıloyu takarken sımdı boyu takmaya basladım kızım 68 cm.dr.su an vahım degıl ama 1 yas ıcın olcu 73 ortalama kız ıcın dedı ama ırmak zaten 47 dogmus zaten 3 cm dogustan eksık dedı bu ay 71 olma lıymıs aslında 50 cm dogan bebek ama 1 yasında zaten kan ıdrar ıstıcektım bı de endokrın mı ne dedı hormonlarına bakılacak bı bolume yonlendırıp test ısterım bı sey cıkmaz buyuk ıhtımal kendı kucuk dogmus ama dedı ıcıme kurt dustu yavrumda bısey mı var dıyorum ıster ıstemez cok uzgunum

dişleri filan çıktı mı belkide ondan hzuursuzdur?
ayrıca bizim kızda ileri geri sallanıyor korkma bence:)
hatta öyleki sallanırken poposunun üstünde gidiyor bir de:)
tüm gün eğer bebişinle vakit geçiriyorsan insan çok hassas olabiliyor herşeyine dikkat ediyor hep kötü bişey varmış gibi oluyorsun..
az biraz kendine vakit ayırmayı dene ailen filan varsa onlara bırakıp eşinle filan vakit geçir???
Oğlumun alt iki dişi çıkalı 3 ay oldu ama başka çıkmadı, aslında evet biraz bunaldım üstüne de uykusuzluk bazı zamanlar çıkmazda gibi hissediyorum. Ailemden uzaktayım canım yakın olsam arada hafta da bir iki dışarı çıkabilirdim biraz rahatlardım ama bütün gün oğlumla birlikte sabahtan diğer sabaha kadar ilgilenmek deliksiz uyumuyor ki en uzun uykusu geceleri 1,5 saat. Bakalım inşallah bu ay sonuna annem gelecek umarım bir aksilik çıkmaz da gelir, bir de havalar ısınsa en azından günde 1 saat dışarı çıkarız

selam anneler kızım 9 nısan dogumlu 3140 ve 47 cm dogdu haftasonu kontrol vardı zaten mınyon bı bebek ve cok hareketlı ben onu su ana kadar bı seyle 1 dk.ılgılenırken gormedım kıpır kıpır sureklı neyse...dr.olctu bıctı 8100 gr.hep boyle gıttı yanı kılo alımı hep azdı dr.cok hareketlı olusuna baglıyor eskıden kıloyu takarken sımdı boyu takmaya basladım kızım 68 cm.dr.su an vahım degıl ama 1 yas ıcın olcu 73 ortalama kız ıcın dedı ama ırmak zaten 47 dogmus zaten 3 cm dogustan eksık dedı bu ay 71 olma lıymıs aslında 50 cm dogan bebek ama 1 yasında zaten kan ıdrar ıstıcektım bı de endokrın mı ne dedı hormonlarına bakılacak bı bolume yonlendırıp test ısterım bı sey cıkmaz buyuk ıhtımal kendı kucuk dogmus ama dedı ıcıme kurt dustu yavrumda bısey mı var dıyorum ıster ıstemez cok uzgunum

sen o doktoru boşver yaa resmen uydurmuş, 47 cm doğan bebeğin 68 cm olması gayet normal, ortalama 71 sallama gibi olmuş biraz,50 cm doğanlar 71 oluyorsa seninki de 68 olmuş gayet normal değilmi hiç de üzülme, gelişim geriliği olan bebekte başka birçok belirti de olur, doktorlar para kazanmak için bu testleride boşuna yapıyorlar çoğu zaman, et süt ve yumurta ağırlıklı beslersen daha iyi uzadığını görürsün, 1 yaşa kadar süt yoğurt peynir miktarını arttır, çorbalarına bile koy peyniri, yoğurdu ara ara 3-5 kaşık ver canını da sıkma canım..

canımkendilerini yormak istemiyorlar dün 4 de uydu ahsen 7 olmadan uyandı başım nasıl agrıyor
eşim ahseni aldıki ben uyuyayım geldigimdeki manzara ahsen yerde kendiside batanniyeyi çekmiş başına kadar
horul horul uyuyor çocuk bişiyi çekse ayaga kalkıp düşse sanki bütün gece kendi oturmuş :47:

ya iste al birini vur otekine hesabı, genel olarak erkekler boyle ama arada cok ilgili duyarlı, ozverili erkekler de var onları gordukce de imreniyorum ne yalan soyliyim.:17: amma velakin yokluklarını allah gostermesin tabiiki canları sagolsun gene de kocislerin o ayrı mevzu:16:

ya bende bu doktorları anlamıyorum doktorlar ama hic psikolojiden anladıkları yok nasıl korkutuyolar hemen insanın gozunu. benim kızımda 47 cm dogdu kilosuda 2.600dü, anneler hep tombul bebek ister ya ben doktora kilosu az mı diye sordukca o hep dediki: sen 3-3,5 kilo dogan bebeklerle kendi bebegini kıyaslamıcaksın tombul bebek saglıklı bebek demek degil senin bebeginin gelisimi gayet normal dedi. bir bebek 1 yasına kadar dogdugu kilonun 3 katına ulasmalıymıs ki seninki su an3 katını bulmus zaten. boy konusuna gelince boy standartlarını bilmiyorum ama nette bebeklerin yas ve kilo normal deger tabloları var ordan kendinde bi arastır, benim doktor bebegin kilosuna takılma her bebek kendisine yetecek kadar beslenir ama boy standartların altındaysa dikkat edilmeli demisti bi keresinde...

sen o doktoru boşver yaa resmen uydurmuş, 47 cm doğan bebeğin 68 cm olması gayet normal, ortalama 71 sallama gibi olmuş biraz,50 cm doğanlar 71 oluyorsa seninki de 68 olmuş gayet normal değilmi hiç de üzülme, gelişim geriliği olan bebekte başka birçok belirti de olur, doktorlar para kazanmak için bu testleride boşuna yapıyorlar çoğu zaman, et süt ve yumurta ağırlıklı beslersen daha iyi uzadığını görürsün, 1 yaşa kadar süt yoğurt peynir miktarını arttır, çorbalarına bile koy peyniri, yoğurdu ara ara 3-5 kaşık ver canını da sıkma canım..
ahh cm sagol ya ıcıme su serptın ...zaten sut alerjı vardı sut yogurt peynır et bunları daha bu ay basladım vermeye daha et yenı bugun denocem ınek proteınıne karsı alerjısı vardı

ya bende bu doktorları anlamıyorum doktorlar ama hic psikolojiden anladıkları yok nasıl korkutuyolar hemen insanın gozunu. benim kızımda 47 cm dogdu kilosuda 2.600dü, anneler hep tombul bebek ister ya ben doktora kilosu az mı diye sordukca o hep dediki: sen 3-3,5 kilo dogan bebeklerle kendi bebegini kıyaslamıcaksın tombul bebek saglıklı bebek demek degil senin bebeginin gelisimi gayet normal dedi. bir bebek 1 yasına kadar dogdugu kilonun 3 katına ulasmalıymıs ki seninki su an3 katını bulmus zaten. boy konusuna gelince boy standartlarını bilmiyorum ama nette bebeklerin yas ve kilo normal deger tabloları var ordan kendinde bi arastır, benim doktor bebegin kilosuna takılma her bebek kendisine yetecek kadar beslenir ama boy standartların altındaysa dikkat edilmeli demisti bi keresinde...

canım sagol tesekkur ederım nette normal aralıkta gozukuyo ama ıcıme kurt dusurunce dr.aklım cıktı zaten zor buldum cocugumu hamıleyken neler dedıler sureklı 9 ay agladım sımdı bu boyle dedı .senınkı kac cm oldu cm ay allahım neyın hesabını yapar oldum kımı cocuk 2 kg dogar bu aya kadar 12 kg olur kımı cocuk benımkı gıbı 3 dogar 8 olur:)bılıyorum o zaman duntyada herkes cınlıler gıbı aynı boy kılo olurdu ama 2 ay benı strese mı sokmak ıstedı bıu dr.anlamıyorum

Back
X