• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181

Biz de çok şükür tamamen kesildi diyebilirim.Sadece yemek istemediği zaman zorlarsam kendi kendini bilerek kusturuyor.Öğürmeye başladığı zaman bırakmam gerekiyor beslemeyi.Bugün aç olduğunu bildiğim için çorbasını inatla içirmeye devam ettim ve zorla öğürerek kusturdu kendisini.
Şuan ki sorunumuz ise ne zaman aç veya ne zaman tok olduğunu kestirememek...
Başından belli zor yiyen bir bebekti benimki.Onun sinyallerine göre hareket edecek olursam günü 1 bardak süt ile kapatırız.Mecburen annelik iç güdüsü ile saat tutarak beslemeye devam etmek yoruyor beni.
Yani istiyorum ki açlığını ve tokluğunu belli etsin ama nerdeee :ssz:
Etrafımdan düşük kilolu olduğuna dair şeyler duydukça çıldırma noktasına geliyorum ve dayıyorum kaşığı.
Çok şükür sağlıklı bir evladım var ama bu yeme problemi çökertti beni resmen :()))

canım kaç kiloki bebeginiz dün bizde konturole gittik doktorumuz kilomuza azdedi
ama ben pek dert etmiyorum topiktede en zayıf bebeklerden ahsen yapacak birşey yok
allah başka saglık sorunu vermesin

canım kaç kiloki bebeginiz dün bizde konturole gittik doktorumuz kilomuza azdedi
ama ben pek dert etmiyorum topiktede en zayıf bebeklerden ahsen yapacak birşey yok
allah başka saglık sorunu vermesin

Canım benim oğlan 8800 gr 72 cm...
Gayet sağlıklı ve aktif bir bebek ama etrafın acıyarak bakmasına sinir oluyorum.
Alışmışız millet olarak tombik bebeklere.

Canım benim oğlan 8800 gr 72 cm...
Gayet sağlıklı ve aktif bir bebek ama etrafın acıyarak bakmasına sinir oluyorum.
Alışmışız millet olarak tombik bebeklere.

bizde bu ay 9 kilo olmuşuz çok şükür boyumuzda 73 cm bu ay hiç boyu uzamamış bebeken kulandıgımız d3 vitamininden verdi doktorumuz
canım ahsen çok hareketli degildi ama bu son 15 gündür çıgrından çıktı yatakta bile hiç dönmeyen bebek nerdeyse ayakta buluyorum gece çok hareketlendi gündüzde saniye durmuyor bu aydan sonra kilo alması iyice zorlaşacak gibime geliyor

bizde bu ay 9 kilo olmuşuz çok şükür boyumuzda 73 cm bu ay hiç boyu uzamamış bebeken kulandıgımız d3 vitamininden verdi doktorumuz
canım ahsen çok hareketli degildi ama bu son 15 gündür çıgrından çıktı yatakta bile hiç dönmeyen bebek nerdeyse ayakta buluyorum gece çok hareketlendi gündüzde saniye durmuyor bu aydan sonra kilo alması iyice zorlaşacak gibime geliyor

9 kiloyu merakla bekliyorum ben de :1:
Biz vitamini hiç bırakmadık.Şuan multitabs kullanıyoruz.
Kayra hareketli bir bebekti ama dediğin gibi şu son 10-15 gündür artık sahip çıkamıyorum.Fena hareketlendi,hep elinden tutulup gezdirilmek istiyor.
Bundan sonra da kilo tutmaları zor evet,sağlıklı olsunlarda...Gerisinin hiç önemi yok.

9 kiloyu merakla bekliyorum ben de :1:
Biz vitamini hiç bırakmadık.Şuan multitabs kullanıyoruz.
Kayra hareketli bir bebekti ama dediğin gibi şu son 10-15 gündür artık sahip çıkamıyorum.Fena hareketlendi,hep elinden tutulup gezdirilmek istiyor.
Bundan sonra da kilo tutmaları zor evet,sağlıklı olsunlarda...Gerisinin hiç önemi yok.

bizde kan damlası kulanıyoruz canı 3 aylıktan beri ahsende kanında çökme olmuştu yeni dogdugu dönemde
birde polivit vermişti ama onu verdigimde daha kusuyor bende vermedim oyüzden d3 verdi ama dün meyvasına damlatım hemen farketti ögürdü bu gün korktum vermeye çok hassas midesi hemen kalkıyor

bizde kan damlası kulanıyoruz canı 3 aylıktan beri ahsende kanında çökme olmuştu yeni dogdugu dönemde
birde polivit vermişti ama onu verdigimde daha kusuyor bende vermedim oyüzden d3 verdi ama dün meyvasına damlatım hemen farketti ögürdü bu gün korktum vermeye çok hassas midesi hemen kalkıyor

Canım çok şükür bizim kan değerlerimiz istenilen düzeyde olunca hiç kan damlası kullanmadım ben.
Polivit isimli vitamini doktorumuz 6 aylık iken verdi fakat Kayra da kusuyordu hep.O yüzden multitabs kullanmaya başladık biz.Zaten eczaneye sorduğunda en çok tavsiye edilen vitaminlerden birisi bu.İçinde damlalığı var,1 ml çekiyorsun ve fırt diye ağzına sıkıyorsun.Az olduğu için içirmesi kolay oluyor.Geçen ay iştahsız diye supravit verdi doktorumuz.O da aynı polivit gibi 1 ölçek veriliyor ama yine fena midesi bulandı kayranın.O yüzden onu da yarıda bırakıp tekrar multitabsa başladık.Güvenle kullanabileceğin bir vitamin...

Selam kızlar çok şükür bizde evimize sagsaglim geldik. Elazığ'da hava cok güzeldi sansimizdan..
Kızıma gelince gözlerinde derecede bozukluk var ama kayma yokmuş cok şükür. .degerleride fazla olmadigi icin gozluk falan vermedi her bebekte olabilecegini söyledi ve 1 yaşında tekrar getirmemizi soyledi.icim bir nebzede olsa rahatladi..

gecmis olsun canım sevindim onemli bisey olmamasına...

ooo ahsen guzel atak yapmıs o zaman, cunku en son 8.200 dedigini hatırlıyorum. kusuyo musuyo ama tombiklesmis annesi aferin ona alkıs :46:

çok sevindim canım birsorun olmadıgına
nasıl elazıgı sevdininizmi gercektende bugün hava harikaydı
gezmeye fırsatınız oldumu :34:
Canım bir Akgün avm ye gittik..ela huysuzlandi o nedenle fazla gezemedik. Ama hava çok güzeldi..

Biz de çok şükür tamamen kesildi diyebilirim.Sadece yemek istemediği zaman zorlarsam kendi kendini bilerek kusturuyor.Öğürmeye başladığı zaman bırakmam gerekiyor beslemeyi.Bugün aç olduğunu bildiğim için çorbasını inatla içirmeye devam ettim ve zorla öğürerek kusturdu kendisini.
Şuan ki sorunumuz ise ne zaman aç veya ne zaman tok olduğunu kestirememek...
Başından belli zor yiyen bir bebekti benimki.Onun sinyallerine göre hareket edecek olursam günü 1 bardak süt ile kapatırız.Mecburen annelik iç güdüsü ile saat tutarak beslemeye devam etmek yoruyor beni.
Yani istiyorum ki açlığını ve tokluğunu belli etsin ama nerdeee :ssz:
Etrafımdan düşük kilolu olduğuna dair şeyler duydukça çıldırma noktasına geliyorum ve dayıyorum kaşığı.
Çok şükür sağlıklı bir evladım var ama bu yeme problemi çökertti beni resmen :()))
Canim ben artik saat falan tutmuyorum aklima estikce birde karni yapisiksa yediriyorum..
gecmis olsun canım sevindim

ooo ahsen guzel atak yapmıs o zaman, cunku en son 8.200 dedigini hatırlıyorum. kusuyo musuyo ama tombiklesmis annesi aferin ona alkıs :46:

Saol canim cok tesekkur ediyorum. .

Günaydın arkadaşlar benim için pek aydın olmadı duru yu sabah aşıya götürdük motorsiklet le işe dönerken kaza yaptık allaha binlerce şükür duru yokken oldu, kaza anında ağlamadımda şimdi ağlıyorum ya duru olsaydı allahım düşünmek bile istemiyorum çok şükür sıyrıklarla atlattık ama sol tarafım çok feci ağırıyor ayağımın üstüne basamıyorum motor da emanet eşimin patronunun bunada şükür.

Kızamık aşısı 1 yaşında tekrar yapılacakmış ve ebe daha iyi olduğunu söyledi eskiden 2 doz yapılırmış.. Hepatit A ve çiçek aşınıda devlet karşılıyormuş artık..
canım geçmiş olsyn bulantın nasıl geçtimi ağrın falan
Canım allah şifa versin geçmiş olsun.. Elif in hastalığı neydi..
37 günlükken soğuk havale geçirdi oda epilepsiye çeviriyormuş tam kesin dil işte ama epilepsi ilacı kullanıyoruz takip altınddayızz senişn anlayacağın tahlillerimiz yeni oldu bi ddaha temmuzda görüşelim dedi
ahh canım yaa havale falan da mı gecrdi elif ben bu boyutta oldugunu bilmiyodum durumun. Allah kimseyi evladıyla sınamasın anne olunca insan daha iyi anlıyo. gecmis olsun, zor seyler yasamıssın ama yasadıgınızın en kotusu bu olsun insallah... acaba bu ilacları ne zamana kadar kulanman gerekicekmis. ilerde bu rahatsızlgın nasıl seyredicegi konusunda ne diyo doktorlar onemli olan o...

ya canım kucuk diyosun da tam olarak ne kadardı bu folyo mesela biseyle kıyaslasan. cok da minicik biseyse belki kakayla kamufle oldu gitti o kadar mıncık mıncık inceleyebildin mi?
elbette beterin beteri vardır ama ben herkes bilgilensin diye her gördüğüm kişiye anlatıyorum çünkü anlamayabilirdim ben başka sebepten götürdüm çünkü dr.a. lohusa mevlütümüz vardı ama elif 2-3 gündür emmiyordu hep kusuyordu o sabahta götürelim dedik dr.a mevlütten önce boğazları acıyo ondan yiyemiyo heralde dedikti götürük şurup antibiyotik vermişti aldık ama onuda içmei tükürdü hep mevlütten sonra götürelimde iğne versinler dedik ama sıcaktı ve mevlütte kalabalık çocuk iyice bunaldı heralde gözünde ellerinde dilinde seyirmeler atmalar başladı meğer nöbet geçiriyormuş yavrum bitince hemen gittik ve seyirmeyide söyledik hemen yoğun bakım aradılar nasılsa bursadaki tüm çocuk bölümlerinde yer yok zarzor bi çocuk hastanesinde yer buldular ambulansla oraya sevk edildi 5 gün yoğun bakımda 2 günde beraber hastanede yattık 5 gün boyunca hiç göremedim sadece bir ekrandan gördük millet şimdi diyorki vayy hiç kilon kalmamış tbi kalmaz o üzüntü bitirdi beni birde ordaki dr.lar kesin beyinde hasar kalır dediler varmı diyecek olursan hiç bilmiyorum ilerleyen zaman göstericek heralde
Allah tekrar havale yaşatmasın canım, insan ister istemez endişeleniyor üstelik sen o zamanlar daha lohusaydın o zor günleri yaşadın, inşallah bu hastalık düzelir ve tekrarlamaz canım, o duyduğum ilk zamanlar ben de çok üzüldüm insanın evladı söz konusu olunca kafaya takmamak mümkün değil ama sen elinden geldiğince doktorlara götürüyorsun ilaçlarını aksatmıyorsun tedbir senden gerisi de Allahtan gelir inşallah.
Güneşte yok ki insan dışarı çıkarsa bu sefer hasta olacaklar diye korkuyor, inşallah bu son soğuklar geçer de dışarı çıkartıp güneşlendiririz bebeklerimizi. Sen d vitamini kullanmıyor muydun canım, bol bol yoğurt vermeye çalış
saol canım inşallah hepsi gerie kalır, ya saece benmi çıkarmıyorum hepiniz çıkarıyormusunuz soğuk bile olsa , d vitaminini unutuyordum açıkçası ama artık 2 katına çıkardım yoğurtta yemiyor artık ya ne güzel yerdi halbuki
valla benimkide kaşık falan istemiyor, dün eline mercimekli köfte yapıp verdi, ağzına koymak yerine mıncıklayarak her yerine sürdü, zannediyorum ona 5 yaşına kadar ben yedircem, annem hep söylerdi, kendimiz yemezmişiz biz..

ahh ahh doğum günü için hayalim, bir kafe ve organizasyon şirketiyle anlaşıp arkadaşlarla güzel bir parti yapmakve yorulmadan misafir gibi gitmek amaaaa param yok o kadar:43: sahi bu gibi kutlama kaça mal oluyor 2o kişilik falan bilen varmı..
ahh ahh ne güzel aynen keşke para olsada bende yapsam öyle cafede
hımm baya da pahalıymış, bir de hepimizin kıyafetleri, ayakkabılarını da düşünürsek en az 1000 tl lazım,:44: yazın doğmuş olsalar gideriz bir kıra piknik gibi masaları birleştirirz, hem mangal yaparız hem dans ederiz:1: sen bir plan yap bakalım, biz de yararlanırız..
hakikaten bu fikir dahada güzelmiş mayısta iyi olurmu acaba :)

Selam kızlar çok şükür bizde evimize sagsaglim geldik. Elazığ'da hava cok güzeldi sansimizdan..
Kızıma gelince gözlerinde derecede bozukluk var ama kayma yokmuş cok şükür. .degerleride fazla olmadigi icin gozluk falan vermedi her bebekte olabilecegini söyledi ve 1 yaşında tekrar getirmemizi soyledi.icim bir nebzede olsa rahatladi..
derecesini söyledimi cnm dr. çünkü eliftede var bizim 3,5 çıkmıştı

gecmis olsun canım sevindim onemli bisey olmamasına...

yok canım enson 8450 di gene iyi aldı canım çok şükür kusmamız eskiye nazaran azaldı bahsetmiştim
Canım bir Akgün avm ye gittik..ela huysuzlandi o nedenle fazla gezemedik. Ama hava çok güzeldi..

Canim ben artik saat falan tutmuyorum aklima estikce birde karni yapisiksa yediriyorum..

Saol canim cok tesekkur ediyorum. .

canım bende akgünün biraz aşagısında oturuyorum canım bilseydim akgüne geldiginizi görüşürdük :50:
annemdeydik dün annem hemen akgünün karşısında oturuyor gelmemde daha kolay olurdu zaten elazıgda kışın gezilecek pek biyer yok küçük bir şehir gene yazın harput keban gezilirde kışın pek yok

Son düzenleme:
günaydın kızlar
kızlar başım kulagım dişlerimin hepsi agrıyor şimdi dişçiyemi yoksa
kbb gitmem gerkiyor çözemedim dişciye gitmekten çok korkuyorum:18:

günaydın kızlar

Günaydın canım geçmiş olsun dişin mi ağırıyor grip falanmı ben 20 lik dişim den 6 sene çektim korktuğum için boğazıma başıma vururdu ağrısı yinede gitmezdim bir sabah uyandım o kadar şişmişki ağzımı kapatamıyordum soluğu dişçide aldım ama şimdi diğeri ağırıyor :18: :18: :18: şakaya gelmiyor..

Günaydın , allahım sankii 500 sopa yemiş gibiyim heryerim ağırıyor dün daha iyiydim bekliyordumda bu kadar değil.. allahtan dün gece duru huzursuzlanmadı nasıl sallardım bilmiyorum kucağıma zor aldım kuzumu...

Günaydın , allahım sankii 500 sopa yemiş gibiyim heryerim ağırıyor dün daha iyiydim bekliyordumda bu kadar değil.. allahtan dün gece duru huzursuzlanmadı nasıl sallardım bilmiyorum kucağıma zor aldım kuzumu...
Geçmiş olsun canım ağrıları ilk gün az hissedersin asıl 1-2 gün sonra ağrılar artar inşallah birkaç güne geçer ağrı kesici alsaydın, 2 yıl önce eşim de trafik kazası geçirmişti önce birşeyim yok diyordu ama sonra 1 hafta ağrılardan yerinden kalkamadı Allah korumuş tırın altına girmişti ağrı kesici iğne ve ilaçlar kullandı

günaydın kızlar
Ben de dişçiden çok korkarım zaten zor uyuşurum güvendiğim 1 dişçi var oda adanada yani dişim ağrısa ancak adanaya dişçime gidecem adamın eli çok hafif yarım saatte 4 dolgu yapar ve çok temiz bir ortam acı da sıfır olunca bir dişçi için memlekete giderim çünkü yıllar önce kıbrısta öğrenciyken 20lik dişim ve azı dişim ağrıyordu orada 2 ayrı dişçiye gittim acılar içinde tedavi oldum o korkudan sonra çok seçici oldum sana da geçmiş olsun canım beklettikçe dişteki ağrılar artıyor o yüzden erteleme diş ağrıları kulağa vurabilir.

Geçmiş olsun canım ağrıları ilk gün az hissedersin asıl 1-2 gün sonra ağrılar artar inşallah birkaç güne geçer ağrı kesici alsaydın, 2 yıl önce eşim de trafik kazası geçirmişti önce birşeyim yok diyordu ama sonra 1 hafta ağrılardan yerinden kalkamadı Allah korumuş tırın altına girmişti ağrı kesici iğne ve ilaçlar kullandı

Ayy gerçektende allah korumuş - İçtim canım içtim ama TOTOŞUM çok kötü üstüne zor oturuyorum

günaydın kızlar
çok uykum vaaaaaarrrrrrrrr:84::84::84:
gece 10 da yatırdım 12 de uyandı 2 ye kadar ayaktaydık 5 te bidaha uyandı mama verim 7 de yine uyandık :25::25: gece emziği düşüp ağlamaları saymıyorum artık hiç:31::31:
günaydın kızlar
geçmiş olsun canım bir dişçiye görün sonra daha kötü olmasın:26:

canım birkaç gün ağrır kas gevşetici ağrı kesici al biraz azaltır geçmiş olsun tekrar

Kızlar aranızda bebeği gündüzleri tek uyku uyuyan var mı? Aslında araştırdığım öğrendiğim ve danıştığım kadarıyla bebekler 15-18. aylarda tek uykuya geçiş yapıyormuş ama bazı bebekler 10-11 aylıkken de tek uykuya geçiş aşamasındalarmış. Günde 2 defa uyutmak beni çok yoruyor artık çünkü uykuların birinde bazen 2sinde direniyor aslında belli uykusu geliyor aniden huzursuzlanıyor esneyebiliyor sonra parmak emmeye başlar sonra huzursuzluktan sakarlık oluyor bir yerlere çarpar alıyorum önce kucağımda biraz ninni ve hafif sallıyorum emziriyorum sonra kucağımda ninniye devam bakıyorum mayışmış gözler kapandı kapanacak yatağa koyuyorum hemen ağlıyor ya da oturuyor uykusu gelmiş uyumak istemiyor o yüzden uyku saatleri bana kabus, oldum olası bebek ağlaması ben de sinir yapar zaten ilk 3-4 aya yakın gaz probleminden her akşam üzeri her emzirme de ağlayıp dururdu ben artık kaskatı kesilirdim

Kızımı dün akşam Allah korudu. Mutfak cekmecesini bir çektim menteşelerinden çıkıp devrildi kızımın ayağına doğru , ağladı sizladi. Iki yerde kızarıklık vardı. Sustu yaramazliga devam. Ödüm koptu birşey oldu diye....

Back
X