İnşallah gözlerinde önemli bir problem olmaz bir ara ben de acaba şaşılık var mı diye sürekli kafama takmıştım resimlerde öyle görüyordum ama bebeklerde öyle bir görüntü olabiliyormuş burun kemiğinden dolayıevet canım sol gözü hafif içe doğru kayıyormuş gibiydi..Ama doktor bunun yalancı şaşılık olduğunu söyledi, burun kemiği daha tam olmadığından siz beyazı göremiyorsunuz ve kayıyor sanıyorsunuz dedi..ışıkla baktı normalde kayma olsa dedi ışık göz bebeklerinin her ikisininde ortasına düşmez ve simetri olmaz dedi..orda bana birkaç kez gördünmü diye gösterdi ama benim kafa basmadı evet gördüm dedim utandığımdansonra galiba benim anlamadığımı anladı eşime gösterdi bu seferde bilmiyorum o anladımı :))) çok şükür iyi, nisanda tekrar götürcez bakalım, olmadı nisanda Ankada olcaz tekrar kalp kontrolü için o zaman orda götürrüm bir kez de..yaşınıda dolduruyor iyi olur..
kızlar ya ela tutup kalkamıyor daha acaba niye? poposunu kaldıramıyor sanki sizce kilodan olabilir mi? bebeği 10 kilo olan arkadşalar sizinkiler kalkabiliyormu? emekleme pozisyonuna geçmek istiyor ama poposunu döndüremiyor ve bacağı altta kalıp ağlıyor bazende kendi birden öyle yere atıyor ve yüzü yere değip ağlıyor..bu arada daha emekleme falanda yok( diş yok..ay dişi çıkmayan bizmi kaldık tek ne topikte? çıkmayan varmı daha?
Çınar da tutunup kalkamıyor kalkmayı geçtim biz bastırınca da pek basmak istemiyor 10 gün kadar oldu sürünmeyi öğrendi böyle yerlerde mutlu sanırım, ben kiloyla ilgili olduğunu sanmıyorum canım bazen zayıflar da hareketsiz olabiliyor tombullar daha erken yürüyebiliyor her bebek farklı bir alanda ilerliyor kimi erken konuşuyor, kimi erken yürüyor,... Zaten bu emekleme kalkma yürüme durumları birden oluyor 9. ayın sonuna geliyorduk çınar desteksiz oturamıyordu birkaç günde oturmayı öğrendi sonra bir gün bir baktım yerde oyuncağı elinden fırladı onun peşine süründü aniden yapabildiğini farketti sanırım şimdi yatakta bile pratik yapıyor, göreceksin kısa zaman sonra ela ya sürünür ya da ayağa kalkar yürür bazı bebekler hiç emeklemeden yürüyor.