• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
ya sorma bende bi cicekcilik merakı basladı ceren dogalı.. mesela ceren dogmadan bi gun once babamla carsıya cıkmıstık ben oyle ne guzel diye basında bakınınca babamda 3 renk sumbul 2 tane de lale almıstı. sumbullerim cıktı simdi yeniden, rengarenk balkonumda oyle guzel kokuyoki bazen iceri camın onune koyuyorum mutfaga yayılıyo kokusu, lalelerimdecıkmaya basladı. salon cicegim var 3-4 tane onlarda cerenin dogumunda hediye gelenler ama cok guzel buyuduler bi senede... bu arada esimde bi kac aydır sardı domates biber tohumları filan aldı internetten saksılar gubreler filan ohoo.... simdi onları fidelemeye ugrasıyo tutturabilirse. yakında uretime gecicez kızlar domates biber ihtiyacınız olursa:9: benim isim cok az ya bi de su ugrastıgım seylere bak... bende bi arıza var herhalde contalarım gevsedi :9:

ooooo siz işi büyütmüşsünüz organik tarım işine başlamışsınız
ceren için iyi olur benim eşimde bayılır adam cagazın tek hayali tarla alıp bahce yapmak bakalım kısmet
ama bende işyok hiç sevmem :37:

bence şükret haline sonra zavallı annen saatlerce duruyu suturmaya çalışacak :34:
şimdi nispet yapayım gene ahsen ni uzun süre kuçagıma almasam gelip beni bi koklıyıp gidiyor:52::52::52::52:

:43: :43: :43: :43: Evet canım 2 defa o hatayı yaptı nasıl yaptıysa ağladı arkamdan içim gitti annemde aradı şikayet etti 2 saat uğratım susturmak için diye HAKLISIN.... BENİM KIZIMIN KANI BOZUK KANII BABASI KILIKLI :41: :41:

Sabah almış tel i eline aaoo aooo baba baaabbbbaa diyor özledi kuzum heralde...

:43: :43: :43: :43: Evet canım 2 defa o hatayı yaptı nasıl yaptıysa ağladı arkamdan içim gitti annemde aradı şikayet etti 2 saat uğratım susturmak için diye HAKLISIN.... BENİM KIZIMIN KANI BOZUK KANII BABASI KILIKLI :41: :41:

Sabah almış tel i eline aaoo aooo baba baaabbbbaa diyor özledi kuzum heralde...

kıyamam canım özlemiş
inşallah eşinin işleri bu sefer rast giderde bidaha hiç ayrılmazsınız canım

ayyy demos keşke senin yerinde olsam, elayı salsam şöyle ne yapıyorsa yapsın :)) evi her tarafı dağıtmasına razıyım ben, sonra toplarım..ama mıymıy peşinde ağlayınca insan sinir oluyor..akşam eve gidince yatırana kadar hoppala kucağımda..böylesi daha zor ben sana sölim canım :)

Kız Efleda banada 1400 tane denemem için domates fidesi lazım, hazır yapmışken eşin banada hazırlasın :)))

kızlar bu arada benim tezimde 2 yıl domates yetiştircem, atık su ve temiz suyla..baya zahmetli bir iş, toprak-bitki ve su analizleri, yetiştirme vs..1 dönüm ekicem ama şimdiden gözüm korktu ve daha başlamadan bu bitmez demeye başladım..

Ahsen canım bende zorlamak istemiyorum ama işte yemeyince insanın canı sıkılıyor :( hele ki senin iş daha zor, birde kusuyor, inşAllah biran önce geçer..elada bazen kendini kusturmaya çalışıyor parmaklarının hepsini sokarak, oyun haline getirdi manyak :) bende kızıyorum, kaç kere öyle kustu ve heryeri batırdı..

bu arada bende hala çorbalarını blandırdan geçiriyorum, birkaç kez az geçirdim ama saolsun bakıcı kusturdu çocuğu..ben yavaş yedirince sorun olmuyor ama o kusturuyor..o nedenle o içirdiği için iyice geçiriyorum, Allah sonumuzu hayır ede inşAllah..alışamayacak ve ilerde yemek sorunu yaşıyacağız diye şimdiden korkular başladı bende..çünkü küçükken nasılda öyle gidiyor bu yeme sorunu bence..

bu arada kızlar bugun ceren yaramazlık pesindeydi... kapısını kapalı tuttugumuz bi oda var oraya da cicekleri filan koyuyoruz esim geceden aralık bırakmıs bende sabah fark etmedim cereni yurutecine koydum bende kahvaltısını hazırlıyodum epey ortalıkta gorunmedi sesi kesildi bunun, dedim bi bakayım..bi gittim ki odada ciceklerin basında nasıl mest olmus asılıyo yapraklarına vuruyo beni gorunce iyice dellendi, bi de bodur mandalinamzı var esim gozu gibi bakıyo ona uzerinde 8 10 mandalina vardı onlardan da bir iki koparmıs..bi de topraklarını karıstırmıs ellleri yerler yuruteci yer gok toprak olmus. daha da fenası ciceklerimden birnin 2 yapragında su kucuk ugurbocegi suslerinden yapıstırılmıstı aldıgımızda, o ugur bocegini de elinden aldım Allahtan agzına atmamıs, napardım bogazına kacsaydı:50: ve butun bunları toplam bes dakkada yapmıs eli o kdr hızlı ki.. bi de nasıl tepiniyo uzaklastırmaya calsıyorum diye, edepsiz...bana bi suru is cıkardı saba sabah ama Allahtan ona bisey olmadı da olan caanım cicegime oldu birini hepten helak etmis tomurcukları vardı cicek acıcaktııı yazık oldu...:50:

Vayy edepsizzz vayy duru bir bu 2 , ama odanızı hayal ettimde keşke bende orda olsaydım..

Kızlar başım ortadan ayrılacak , gözlerim yuvalarından fırlicak gibbiii çok ağırıyor çokk..,

Keşke eve gittiğimde duru uyuyor olsa bande uyurdum biraz hoş uyutmazda yaa sıçası gelir ya acıkır inanın kaç defa denedim bunu biraz kestireyim derim bi bakarım kaka , yada mammm mamm derrrr.. zaten aklına anca böyle şeylerde gelirim..

kıyamam canım özlemiş
inşallah eşinin işleri bu sefer rast giderde bidaha hiç ayrılmazsınız canım

Amin canım sağol...

ayyy demos keşke senin yerinde olsam, elayı salsam şöyle ne yapıyorsa yapsın :)) evi her tarafı dağıtmasına razıyım ben, sonra toplarım..ama mıymıy peşinde ağlayınca insan sinir oluyor..akşam eve gidince yatırana kadar hoppala kucağımda..böylesi daha zor ben sana sölim canım :)

Kız Efleda banada 1400 tane denemem için domates fidesi lazım, hazır yapmışken eşin banada hazırlasın :)))

kızlar bu arada benim tezimde 2 yıl domates yetiştircem, atık su ve temiz suyla..baya zahmetli bir iş, toprak-bitki ve su analizleri, yetiştirme vs..1 dönüm ekicem ama şimdiden gözüm korktu ve daha başlamadan bu bitmez demeye başladım..

Ahsen canım bende zorlamak istemiyorum ama işte yemeyince insanın canı sıkılıyor :( hele ki senin iş daha zor, birde kusuyor, inşAllah biran önce geçer..elada bazen kendini kusturmaya çalışıyor parmaklarının hepsini sokarak, oyun haline getirdi manyak :) bende kızıyorum, kaç kere öyle kustu ve heryeri batırdı..

bu arada bende hala çorbalarını blandırdan geçiriyorum, birkaç kez az geçirdim ama saolsun bakıcı kusturdu çocuğu..ben yavaş yedirince sorun olmuyor ama o kusturuyor..o nedenle o içirdiği için iyice geçiriyorum, Allah sonumuzu hayır ede inşAllah..alışamayacak ve ilerde yemek sorunu yaşıyacağız diye şimdiden korkular başladı bende..çünkü küçükken nasılda öyle gidiyor bu yeme sorunu bence..

Canım sen ziraat mühendisimisin benim dayımda hatayda üniversitede öğretim görevlisi en son doçent olmuştu o da sürekli araştırma yapıp duruyor yurtdışına çıkıyor allah kolaylık versin size..

Son düzenleme:
Kızlar başım ortadan ayrılacak , gözlerim yuvalarından fırlicak gibbiii çok ağırıyor çokk..,

Keşke eve gittiğimde duru uyuyor olsa bande uyurdum biraz hoş uyutmazda yaa sıçası gelir ya acıkır inanın kaç defa denedim bunu biraz kestireyim derim bi bakarım kaka , yada mammm mamm derrrr.. zaten aklına anca böyle şeylerde gelirim..

nerde ahseni öglen uytum dedim benim yataga koyayımda yanı gireyim dedim hop kalktı ben girmesem hiç degilse yarım saat uyrdu ben görünce 10 dakikada uyandı :24:

Amin canım sağol...

Canım sen ziraat mühendisimisin benim dayımda hatayda üniversitede öğretim görevlisi en son doçent olmuştu o da sürekli araştırma yapıp duruyor yurtdışına çıkıyor allah kolaylık versin size..

Evet canim ziraat muhendisiyim.valla bizim isler zor..bende tez Yazım asamadina gecince kizimida alip 1 sene yurtdisi dusunuyorum.tabi nasip olursa..

cnm demın bır sıtede dolaşırken birisi soru sormuş bebebğiyle ilgili sureklı kusuryor reflusu var falan dıye dvm edıyordu acaba ahsende kusuyorya ondada reflu olabılırmı

1 donum domates mi ekiceksin o ne be! zormus senin is.. esim 3 tane domatesi tutturana kadar kac tohum helak oldu... internetten arastırıyo bi suru ayrıntısı var isin oyle ekicen buyucek degilmis yani bizde yeni ogreniyoz...
blendır isine gelince ya gecen gun birisine gitmistim 4 yasında oglu, bu sene basladı diyo eline pogaca bisey alıp yemeye. bende blendır kullandım ama sonrasında cok pisman oldum neyap ne et kullanma diyo, onun baska bi arkadası daha varmıs cocugunda blendır kullanmaktan cigneme refleksi gelismemis 5 yasında hala pure yiyomus doktor sakız falan cignetmeyi onermis...bunları duyunca bende korkuyorum her blendırı elime aldıgımda aklma gelliyo ama once catalla ezip deniyorum yemeyince mecburen cekiyorum napabilirm ki...

Vayy edepsizzz vayy duru bir bu 2 , ama odanızı hayal ettimde keşke bende orda olsaydım..

ya keske benim kızımda mammm diye gelse habire kaldırsa beniii

geçmiş olsun canım çalışıp çocukla uğraşmakda zor:25:

selam kızlarr:3:

off be yaa pc siz mahvoldum sıkıntıdan, yapılamayadabilirmiş, yenisini alcaz görünen o ki...müge anlıyı izleyip izleyip bunalıma giriyorum ben de:1:

neler konuşulmuşşş

aldatılmak,:1:valla ben kendi adıma pek sallamam keyfi bilir, ailesini başka bi kadın için bozuyorsa ne yapayım ben o adamı postalarım gitsin,:1:eşime de aynen böyle söylüyorum valla...benim takıntım da Allah korusun kızıma bişey olması, kurup kurup üzülüyorum, kaçırıldığını düşünüyorum ağlıyorum, bunlar doğum sonrası depresyon kalıntıları galiba, düşünmemek en iyisi ve dua etmek..

ahhhh o pütürlü yemekler, benim kız tel süzgeçten geçirince yiyordu, ama bronşiolitten sonra blendıra alıştı,balgamdan yutamıyo diye blendırladım, şu an mümkün değil pütürlü bir yemeği asla yutmuyor, ağzına veriyorum bir kaşık, ağzını kapatmıyor bile ağzı açık yemekler çenesinden akıp gidiyor, çenesini kapatıyorum zorla ağlıyor, çok sinirleniyorum çakasım geliyo bitane..ama balık, patates kızartması, ekmek, köfte onları bir güzel çiğneyip yutuyor, nasıl olcak bilmiyorum, zamanı var diye kendimi rahatlatmaya çalışıyorum..

doğum günleri konuşulmuş, bizim de 12 nisan, bu gün bikaç kıyafet baktım abiye falan ama hep kolsuz, üşür istiyorum ki, tüllü falan güzel bir elbise giysin, 1 ay içinde yürüdü yürüdü yoksa elbise yakışmaz tütü demeyin sakın ben beğenmiyorum tütüyü kafalarına geçecekmiş gibi duruyo:1: benim de kimsem yok ama 10 kişi falan olur arkadaşlar öyle kutlamayı düşünüyorum..

demoscum duru hadi kalabalık ailede büyüyor,insana alışkın, benim kız sabahtan akşama kadar benle ama, uykusu gelirse kucağıma gelir sadece anniiiii diye onun haricinde gelmez, o kadar birlikte oyun oynamaya çalışıyorum, kitap gösteriyorum yok oraya buraya gidip karıştırmak derdi..

hepinizi öpüyorum canlar:54:

cnm demın bır sıtede dolaşırken birisi soru sormuş bebebğiyle ilgili sureklı kusuryor reflusu var falan dıye dvm edıyordu acaba ahsende kusuyorya ondada reflu olabılırmı

canım bir araştırayım dönemsel oluyor bazen tamamen geciyor sonra bidaha
ilgin için teşekürler:16:

gunaydınlarr, hepinize enerjisi bol bir gun diliyorum arkadaslar... gununuz aydın olsun işşşaalllah :)
yok yani ben gene bi sinir harbine uyandım da dedim ben kendimden umidi kestim bari kızlar mutlu olsun bebisleriyle:1:
ceren bugun, dun yedigi o omletli kahvaltının yuzune bakmadı yarım saattir yemicem diye aglıyo zıkkım ye dedim bıraktım bende valla bigun elimden bi kaza cıkıcak diye korkuyorum :14: simdi yerde bacaklarıma yapısmıs bi vaziyette aglıyo, hic alıp ilgilenesim, sevesim yok :14: hayatım boyunca girmedigim depresyona bu kız yemiyo diye giricem herhalde, sonum hayrolsun:14::14::14:

günaydın

kadınlar gununuz kutlu olsun eyyy kadınlarrr :16::16::16::16:

bu sabah bıraz tembellik yaptım geç kalktım bi baktım baba oğul geçmişler karşılıklı

katur kutur çubuk kraker yıyerek kahvaltı edıyorlar

gözlerımı açmadan gülmeye başladım çok komıklerdii

gunaydınlarr, hepinize enerjisi bol bir gun diliyorum arkadaslar... gununuz aydın olsun işşşaalllah :)
yok yani ben gene bi sinir harbine uyandım da dedim ben kendimden umidi kestim bari kızlar mutlu olsun bebisleriyle:1:
ceren bugun, dun yedigi o omletli kahvaltının yuzune bakmadı yarım saattir yemicem diye aglıyo zıkkım ye dedim bıraktım bende valla bigun elimden bi kaza cıkıcak diye korkuyorum :14: simdi yerde bacaklarıma yapısmıs bi vaziyette aglıyo, hic alıp ilgilenesim, sevesim yok :14: hayatım boyunca girmedigim depresyona bu kız yemiyo diye giricem herhalde, sonum hayrolsun:14::14::14:

o depresyona günde 4 övün girmemek için çok çabalıyorum valla
resmen yemek saatleri mideme agrı giriyor kusacakmı yiyecekmi diye

günaydın

kadınlar gununuz kutlu olsun eyyy kadınlarrr :16::16::16::16:

bu sabah bıraz tembellik yaptım geç kalktım bi baktım baba oğul geçmişler karşılıklı

katur kutur çubuk kraker yıyerek kahvaltı edıyorlar

gözlerımı açmadan gülmeye başladım çok komıklerdii

Seninde kutlu olsun canım. Senin adına sevindim canım gülümseyerek uyanmak güzell..

selam kızlarr:3:

off be yaa pc siz mahvoldum sıkıntıdan, yapılamayadabilirmiş, yenisini alcaz görünen o ki...müge anlıyı izleyip izleyip bunalıma giriyorum ben de:1:

neler konuşulmuşşş

aldatılmak,:1:valla ben kendi adıma pek sallamam keyfi bilir, ailesini başka bi kadın için bozuyorsa ne yapayım ben o adamı postalarım gitsin,:1:eşime de aynen böyle söylüyorum valla...benim takıntım da Allah korusun kızıma bişey olması, kurup kurup üzülüyorum, kaçırıldığını düşünüyorum ağlıyorum, bunlar doğum sonrası depresyon kalıntıları galiba, düşünmemek en iyisi ve dua etmek..

ahhhh o pütürlü yemekler, benim kız tel süzgeçten geçirince yiyordu, ama bronşiolitten sonra blendıra alıştı,balgamdan yutamıyo diye blendırladım, şu an mümkün değil pütürlü bir yemeği asla yutmuyor, ağzına veriyorum bir kaşık, ağzını kapatmıyor bile ağzı açık yemekler çenesinden akıp gidiyor, çenesini kapatıyorum zorla ağlıyor, çok sinirleniyorum çakasım geliyo bitane..ama balık, patates kızartması, ekmek, köfte onları bir güzel çiğneyip yutuyor, nasıl olcak bilmiyorum, zamanı var diye kendimi rahatlatmaya çalışıyorum..

doğum günleri konuşulmuş, bizim de 12 nisan, bu gün bikaç kıyafet baktım abiye falan ama hep kolsuz, üşür istiyorum ki, tüllü falan güzel bir elbise giysin, 1 ay içinde yürüdü yürüdü yoksa elbise yakışmaz tütü demeyin sakın ben beğenmiyorum tütüyü kafalarına geçecekmiş gibi duruyo:1: benim de kimsem yok ama 10 kişi falan olur arkadaşlar öyle kutlamayı düşünüyorum..

demoscum duru hadi kalabalık ailede büyüyor,insana alışkın, benim kız sabahtan akşama kadar benle ama, uykusu gelirse kucağıma gelir sadece anniiiii diye onun haricinde gelmez, o kadar birlikte oyun oynamaya çalışıyorum, kitap gösteriyorum yok oraya buraya gidip karıştırmak derdi..

hepinizi öpüyorum canlar:54:

Özledik seni beyaaa. Sağol canım içimi rahatlattın biraz ::)) . Bende tütüt sevmiyommm.. Koca konusunda bende böyle düşünüyorum....

ceren bugun, dun yedigi o omletli kahvaltının yuzune bakmadı yarım saattir yemicem diye aglıyo zıkkım ye dedim bıraktım bende valla bigun elimden bi kaza cıkıcak diye korkuyorum :14: simdi yerde bacaklarıma yapısmıs bi vaziyette aglıyo, hic alıp ilgilenesim, sevesim yok :14: hayatım boyunca girmedigim depresyona bu kız yemiyo diye giricem herhalde, sonum hayrolsun:14::14::14:[/QU

Yazzık kız öyle deme çocuğaa canı istemiyor demekki...

o depresyona günde 4 övün girmemek için çok çabalıyorum valla
resmen yemek saatleri mideme agrı giriyor kusacakmı yiyecekmi diye

seninde kusma derdin var o daha da beter.. ne diyeyim dilerdim soyle verdigimi goturen istahlı bi cocugum olsun, hamileyken de cok dua ettim ama bizede bu modeller dustu napalım ahsenimm vardır her iste bi hayır, mevla gorelim neyler neylerse guzel eyler demisler, Allah baska dert vermesin..

Back
X