- 2 Mayıs 2011
- 2.009
- 95
- 158
demoşum allah sabır versin
karnına ve ayaklarının dibine vikis sür küçük bir havluyuda ısıt karnına sar
gece yatmadan bizim şevval çok gazlı bir bebekti ona işe yarıyordu
bir dene istersen inşallah işe yarar ahsende bi pırt yapmak için aglıyor gece ama okadar uzun sürmüyor
hiç ayakkabısını çıkartmam bide kilotlu çorapla uytuyorum hata üzerinede kısa çorap bide pijaması
kansız oldugu için kendini ısıtamıyor kuzum
ya kızlar bu kadar kalın giydirmek bence doğru değil,ben sadece ilk aylarda ayaklı pijamayla uyutuyodum,yaz günü zaten kolsuz body le yatıyodu kışa girince de sadece penye pijama giydiriyorum hiç çorap giydirmedim geceleri,gündüz de fazla kalın giydirmedim hiç,hemen hemen hiç hasta olmadık şükür.Bu arada Eskişehir deyim,soğuk bi şehir yani. demek istediğim,eğer kalın giyinmeye alışırsa en ufak bi soğuk havada ya da biraz ince giydirdiğinizde hemen gaz yapar ya da üşür,ve sırtı terleyip ıslak kalınca,ter soğuyunca hasta olur.Mesela dikkat ediyorum,oğlum sürekli kıpır kıpır gezmekten ince penye üstüne sadece penye yelekle bile terliyo,o zaman yeleğini de çıkartıyorum,yani çok kalına alıştırırsanız ilerde de dışarda oynayınca üstünü çıkarınca hemen hasta olur,büyük çocuğu olanlardan da biliyorum,çok kalın giyinmeye alışan çocuklar okulda çabuk hasta oluyorlar çünkü üstlerini anneleri ne kadar giydirse de okulda çıkarıyorlar,ama daha ince giyinmeye alışanlar zaten bağışık olduklarından daha dirençli oluyorlar,bu alışkanlık da çocukluktan kazanılıyor,bu yazdan sonra kışları ince giydirmeye alıştırın derim,ben bana söylenilenin doğru olduğunu gördüm