• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
BU GIDALARI ÇOCUKLARDAN UZAK TUTUN

Her anne, çocuğunun yaşına uygun bir şekilde büyümesini ve gelişmesini ister…

ÇOCUKLARIN DAHA İYİ GELİŞMESİ İÇİN HANGİ BESİNLERDEN UZAK DURULMALI?
Her anne, çocuğunun yaşına uygun bir şekilde büyümesini ve gelişmesini ister… Kimi zaman annelerin bu istekleri bir tutku halini alır ve kimi yanlışlara doğru sürüklenebilirler. Çocukların sağlıklı büyüyüp gelişmesi için dikkat edilmesi gereken en temel nokta; çocuk beslenmesinin yetişkin beslenmesi ile aynı olmadığını bilmek ve yetişkin beslenmesinde sağlıklı kabul edilen bazı yiyeceklerin çocuk beslenmesi için uygun olmadığı gerçeğini kabullenmektir.
Bir çocuğun büyüme ve gelişmesini olumsuz etkileyebilecek en temel durum, çocuğun yetersiz beslenmesidir. Eğer çocuk yaşına göre ihtiyaç duyduğu enerjiyi ve besin öğelerini tam anlamı ile karşılayamıyorsa beslenme yetersizliği oluşacak buna paralel olarak çocuğun zihinsel ve bedensel gelişimi olumsuz etkilenecektir. Dengesiz beslenme diğer önemli bir sorun olarak karşımıza çıkar. Çocukların bazı besinlere aşırı düşkün olması, bazı besinleri ise hiç tüketmemesi dengesiz beslenmeye yol açacaktır. Bu durumda, büyüme ve gelişme için gerekli olan besin öğelerinin bir kısmı aşırı alınırken, bir kısmı hiç alınamaz ve bedensel-zihinsel gelişim sekteye uğrar.
Çocuğunuzun zihinsel ve bedensel gelişiminin yaşına uygun olmasını istiyorsanız bazı besinlere ve bazı kurallara özel dikkat göstermeniz gerekir.
Kepekli ekmek, pirinç, makarna: Birçok anne kepekli ekmeğin çocuklar için uygun olduğunu düşünmektedir. Fakat yetişkin beslenmesinden farklı olarak kepekli ürünler çocukların gelişimini olumsuz etkiler. Fazla alınan kepek; demir ve kalsiyum gibi çocuk gelişiminde önemli olan minerallerin atımını arttırabilir. Bu nedenle de çocuk beslenmesinde 5 yaşına kadar kepekli ürünlerin kullanımı önerilmez.
Light süt ürünleri: Annelerin genel olarak yaptığı bir yanlışta çocuklarına light süt ürünleri vermeleridir. Yetişkin beslenmesi için oldukça sağlıklı olan light süt ürünleri çocukların gelişimi için uygun değildir. Çünkü çocuklar, beyin gelişimi için doymuş yağ asitlerine ihtiyaç duyarlar ve bu yağ asitleri light süt ürünlerinde bulunmamaktadır.
Kızartma ve kavurma yöntemi ile pişirilen besinler: Kızartma ve kavurma yöntemi ile pişirilen besinler yanmış yağ ve yüksek enerji içerirler. Bu nedenle çocuk beslenmesinde önerilmeyen besinler arasında yer alırlar. Kızartma türü besinlerde, vitamin ve mineral kayıpları yoğun olduğundan ötürü çocuğun beslenme gereksinimi karşılamakta yetersiz kalırlar.
Bol suda pişirilmiş sebzeler: Sebzeler, tüm insanlar için son derece değerli olan besin kaynaklarıdır. Fakat sebzelerin bol suda pişirilmesi ve bu suyun dökülmesi, sebzeleri değersiz kılar ve yüksek vitamin kayıplarına neden olur. Bu nedenle anneler bilmelidir ki, sebzeleri bol suda pişiriyorlarsa çocuklarının büyüme ve gelişmesi risk altına girmektedir.
Soyulduktan sonra açıkta bekleyen meyveler, açıkta beklemiş salatalar: Birçok anne çocuğunun bol bol sebze ve meyve tüketmesini ister. Fakat bu sebze ve meyveler eğer doğrandıktan sonra açık ortamda beklemişler ise, herhangi bir besin değeri kalmaz. Annelerde çocuklarının vitamin aldığını düşünerek yanılırlar.
Gereğinden fazla süt ürünü: 1 yaş üstü çocukların beslenmesinde yapılan bir hata da, gereğinden fazla süt ürünü tüketimidir. 1 yaş üstü çocuklarda günde 500 ml süt ve yoğurt tüketimi yeterli olmaktadır. Çocukların gereğinden fazla süt tüketmesi, diğer besinlerin yetersiz alımına neden olabileceği gibi, demir anemisi riskini de arttırmaktadır.
Kızarmış balık: Omega–3 yağ asitlerinin en zengin kaynağı olan balık, çocukların beyin gelişimi için önemli bir besin kaynağıdır. Fakat kızarmış balıkta omega-3 içeriği azalmaktadır, bu nedenle çocuklar için yararlı olmaktan çıkar.
Şekerli besinler: Yüksek şeker içeren besinler ve beyaz şeker, boş enerji kaynaklarıdır ve büyüme-gelişme açısından bir fayda sağlamaz. Özellikle bu tür besinlerin öğün öncesinde verilmesi iştahı kapatarak tabloyu daha olumsuz hale getirebilir.
Annelerin unutmaması gereken konu, her çocuğun beslenmesinin kendine özgü olması gerektiği fakat çocuk beslenmesi konusundaki bazı temel doğrulardan da vazgeçmemeleri gerektiğidir

doğru diyosun valla canım 3 gündür salonun ortasında ütü masası çamaşırlar ütülenmeyi bekliyor:27:
miraya mama yemek yap şunu bunu derken bide 3 fıtığım olunca çok yorgun düşüyorum belim çok ağrıyor artık olduğu kadar:24::24:
Benim de belimde fıtık var ama neyseki şu an ağrı yok ama boynumda 4 tane çıktı çok ağrım var kolumu kaldıramıyorum başım da çok ağrıyor bütün gece çınarın ağlamalarından yatmadım sabah 6.30 da uyanmıştı 1 saate yakın uyutmaya çalıştım uyumadı ağlamaktan fırlatacaktım neredeyse o kadar sinirlerim bozuk. Uykusuzum ağrım var ve sürekli ağlayıp uyumayan bir bebek yoruldum artık doktor fizik tedavi dedi ama nasıl gidecem daha 2 hafta sonra başlayacak o zamana annem gitmiş olacak. Allah yardımcımız olsun çok sinirli olmaya başladım elimde değil sakin olamıyorum her haftanın 3-4 günü böyle yapıyor

Benim de belimde fıtık var ama neyseki şu an ağrı yok ama boynumda 4 tane çıktı çok ağrım var kolumu kaldıramıyorum başım da çok ağrıyor bütün gece çınarın ağlamalarından yatmadım sabah 6.30 da uyanmıştı 1 saate yakın uyutmaya çalıştım uyumadı ağlamaktan fırlatacaktım neredeyse o kadar sinirlerim bozuk. Uykusuzum ağrım var ve sürekli ağlayıp uyumayan bir bebek yoruldum artık doktor fizik tedavi dedi ama nasıl gidecem daha 2 hafta sonra başlayacak o zamana annem gitmiş olacak. Allah yardımcımız olsun çok sinirli olmaya başladım elimde değil sakin olamıyorum her haftanın 3-4 günü böyle yapıyor

Sana sormuştum ne çıktı diye sanırım görmedin geçmiş olsun ağrı çekmek zorr..

babaannen hayırsıyla gıder ghelir inşallah allah kabul etsın allahkavuştursun cnm

sende ıkı kız kardeş varmış azmı cnmya bende hiç kımse yok bı eşim bı ben kırletıp kırletıp temızlıyoz :)))

ewt bende sıksık geçen yılı düşünüyorum bambaşka bı telaş vardı geçen yıl aslında çok özledım o telaşı bu yılda d.gunu telaşımız olacak benım buyuk planımolamıyor çağıracağım kımse yok ama inşallah guzel geçer oğluma superman kıyafetı falan gıydırmeyı düşünüyorum :1::1:

sağol canım iyi dileklerin için... valla sağolsunlar kızkardeşlerim olmasa ben de çok zorlanırdım ama artık kendi başımın çaresine bakmaya çalışıyorum parça parça yapıcam temizliği bi de camlar için kadın çağırırsam hallederim inşallah... kızları artık son hazırlıkta çağırırım belkii...
senin fikir de orjinalmiş yanii... boş veer ben de çok fazla kimseyi çağırmayı düşünmüyorum doğrusu...

nerdeyse 1 sene olacak daha ben dogru dürüs uyumayalı:9:
canım hepimizde aynı dert bu günlerde gececek inşallah
canım çogu arkadaşın daha tutunup ta kalmıyor merak etme zamanı gelince bir bakıyorsun kalkmışta geziyor
diş bizdede yok 8 aylık 2 dişi çıktı gerisi daha gelmedi 11 ayımızda bitti:34:

evet en tatli ve en riskli donemleri.kafalari vucuda gore daha agirmis bizimki cok vuruyor kafasini ve cok fazla dusmeye basladi.ortalikta bisey birakmamak lazim ayrica cekmece bosaltmada var gundemimizde:)ama istahi yok fazla cok az yiyor oyunla yemeye alistirmak istemiyorum zorlamiyorum o yuzden

Canım allah yardımcın olsun seni benden başkası anlayamaz sanırım ::)) çünkü benim hamileliğimde berbat geçti herşeyden midem bulanırdı ve sürekli kusardım geceleri bile bulantıdan uyuyamazdım allah sabır versin umarım geçici bir dönemdir.. Gözlerim doldu okurken vicdan azabı çekmene gerek yok senin elinde olan birşey değil allah sağ salim kucağına almayı nasip etsin....

Uzun zamandır yoktun canım... Bence temmuz da başla..

Ben sürekli mamasına karıştırıyorum.

Burdayım canım işler yoğun yazamıyorum..

Allah kabul etsin canım. Bozma moralini bunların kastı hep bize. Gözün aydın topiğin 2. yüriyen bebeğii ne :46: :46: :46:

Gözün aydın canım herşey yolunda sevindim sizin adınıza..

Sağol canım.. Nerelerdesin görünmüyorsun topiktee temizlik deme bana lütfen evimi pohhh götürüyor..
Bu arada allah kabul etsinn..

QUOTE]

Sen de sağol canım yaa ben nete girmeye pek vakit bulamıyorum akşamları da erkenden uykum geliyo yatıyorum oğlumu uyutup işlerimi hallettikten sonra... bi anneme bi kayınvalideme gidip geliyorum zaten dün de kayınvalidemin misafiri vardı ben de ordaydım mesela, bu sabah geldim...
bu arada ben senin mesajına cevap yazana kadar sen temizlşğe başlamışsın bile ne güzell... kolay gelsin sanaa...

Yine başbaşayızzzzz....:7:
canım görmemişim ahseni yıkadım uyuduk beraber biraz
sabahta şevvali göndermeye aşşagı indik ahsenle sonrada
biraz dolaştık geldik bugünlük gezmemizide yapmış olduk
ama eve gelince gene agladı miniş
şimdide uyandı uyanalı aglıyor kapıya bakıp gitmekmi istiyor babasıyla şevvalimi istiyor çözemedim
canım izotonik sodyum klorür olarak eczaneden alınıyo... yeni giriyorum nete, ne yaptın acaba?

canım dün akşam almış eşim 3 4 güne nazaran da az kalktı ahsen
teşekürederiz
canım BİFİZOL adı %9 sodyum klorür içerir yazıyor
heralde aynı degilmi günde 1 yada 2 kez kulannın yazıyor bende geceleri
1 kere kulanayım dedim hiç degilse rahat uyur diye

geçmiş olsun canım
keşke annen yanındayken başlasa fizik tedavi çocukla gidip gelmek çok sıkıntı
allah yardımcımız olsun hpimizin:26:

kızlar ben bugun topige hic bakamadım siz de yazdıkca yazmıssınız mubarek ozaellikle demos ve ahsenim pek bi gevezeymissisiniz bugun :52: saka yapıyorum tabi kızlar ya burasıda olmasa kiminle ne konuscaz desarj oluyoz hic degilse. sabahtan beri temizlik yaptım cereni gezdirmeye cıkardım geldik uyuttum bi de yemek koydum aygaza e ancak oturdum. mesajlarınızı da alıntı yapmadan okudum soyle hatırladıklarıma cevap vereyim:
demos: temizlige baslamıssın hayırlı ugurlu olsun canım Allah herkese nasip etsin :9: saka bi yana ben de camlarım icin ve salon koltuklarım icin temizlikci almayı dusunuyorum. cam silemiyorum ya bacaklarım titriyo korkuyorum, gelmisken koltuklarıda sildiririm diye dusundum halılarıda nisan da yıkatmaya vericem. amaann gecen face de bi soz okudum tertemiz bir ev harcanmıs bir omur demektir diye aynen katılıyorum..
ahsenim: ahsenin esine zuzu demesine bayıldım e guzel uydurmus ama cocuk sen de bundan sonra zuzu de esine :60: ceren de masallah cenesi durmuyo hatta markete filan girince bi de gezdigi sevincli oluyo bagıra bagıra bi de elleini kollarını sallaya sallaya konusuyo gelen gecenlerin kimi bu nası cocuk diye bakıyo kimi de seviyo. ama kelimelere gelince kırk yılda bi anne duyuyorum sagolsun, babayı daha cok soyluyo onun dısında bisey yok. muzik duyunca eliyle kıvırtmayı ogrettim ben ona hemen baslıyo o el kıvırmaya cok komik ya bi de yurutcindeyse bi adım ileri bi adım geri oyle oynuyoruz biz tarz meselesi :60:
serenayy: canım gecmis olsun demek fıtık varmıs gercekten, cok zor cocukla insallah fizik tedavi ise yarar ama cınarla nası gidiceksin annen de o zamana gidiyomus.. ahhh su yalnızlık! benimde disim kırıldı agrıyo ama gidemiyorum malesef :50:
gamzezumra: cnm benim kızım daha koltuklara filan degil daha alcak yerlere ancak tutunup kalkıyo o da en fazla dizlerinin ustunde zaten oyle de kalıyo baslıyo aglamaya korkuyo bi dha ellerini yere koymaya bi kac saniye tay tay duruyo iste oyle.. dislerde altta 2 tane vardı bu hafta icinde ustteki 2yide patlattık...

cnm cerenin kabızlıgını sormussun. iyiydi aslınd ama son 15 gundur 2gunde bir yapar oldu ve kakası genelde sekilli oluyo ve haftada bi kere filan da cıvık yapıp bezini dolduruyo ama bi ara her gun cıvık guzel yapıyodu neden simdi duzeni degisti bilmiyorum. olcegi de azaltmadım bir aydır sabah aksam birer bucuk olcek veriyorum.. dr iki uc gunde bir yapması normal demisti o yuzden gene de iyi bence o yuzden olcuyu artırmadım. zaten o kdr zor iciriyorum ki ya kasıga vuruyo ya tukuruyo yapıs yapıs oluyo heryer.. sende olcegi 4te1 oranında hep yavas yavas artır dr bana oyle demisti.

gecmiş olsun canım
arkadaşlarda söylemiş ama bencede annen gitmeden
yada sen fizik tedaviye giderkende kalsın yanında
çınarla çok zor olur canım

kızlar ne çok kayantmışsınınız geçmişi okumaya zaman yetmez

benım minik canavarım yuruyor galiba yanı bişeyi çok almak isterse 3 4 adım atıyor

demin soda içiyordum şisesi farklı geldi gene zıplayarak geldi yanıma zıplar gıbı yuruyo bende verdim bi ıkı damla ay çocuk bayıldı sodaya şişe bıttı kafasına dıkıyo dişlerini kırmasa barı elinden alamıyom

geçmiş olsun ihmal etme mutlkaa vardır bırıkı saat bırkabılecğin yer zamanında tedavı olmazsan beter bişi bu fıtık

kızlar ne çok kayantmışsınınız geçmişi okumaya zaman yetmez

benım minik canavarım yuruyor galiba yanı bişeyi çok almak isterse 3 4 adım atıyor

demin soda içiyordum şisesi farklı geldi gene zıplayarak geldi yanıma zıplar gıbı yuruyo bende verdim bi ıkı damla ay çocuk bayıldı sodaya şişe bıttı kafasına dıkıyo dişlerini kırmasa barı elinden alamıyom

hadi hayırlı olsun canım yaşından önce yürür inşallah
ahsende ucarak geliyor sanki koşar adım:10:
korktukları için hızla gelmekmi istiyolar acaba
2 3 hafta oldu elerini bıraksak 4 5adım atalı ama daha bizimkız yürümedi:31:

hadi hayırlı olsun canım yaşından önce yürür inşallah
ahsende ucarak geliyor sanki koşar adım:10:
korktukları için hızla gelmekmi istiyolar acaba
2 3 hafta oldu elerini bıraksak 4 5adım atalı ama daha bizimkız yürümedi:31:

bende korktuğu için öyle yaptığını düşünüyorum çok tatlı olcak bı yuruseler salllanıyo bıde bıraz poposu 12 kıloya yaklaştık :9::9::9: kolumda falan tutamıyorum dedesı demın ekmek almaya götürdü geldiğinde canı çıkmış adamın :9::9::9::9:

merhaba güzel nisan anneleri uzun süredir topiğe uğrayamıyordum malum kaza kurbanı hamile kaldım ve malesef çok kötü bi hamilelik geçiriyorum bol mide bulantılı ve kusmalı.birde üstüne çok ağır bi grip oldum..serumlarla ayakta durabildim hatta ayaktada duramadım paso yattım.oğlum desen rezil şuan...yavruma mide bulantım yüzünden çorba bile yapamıyorum haftalardır..çok kötüyüm çok fazla vicdan azabı çekiyorummm oğlumu çok fazla ihmal ettim elimde değil ama.sürekli hazır şeylerle besledim oğlumu devam sütü cicibebe kaşık mamaları muhallebii böyle gittik.sadece adam akıllı bi kahvaltısını yaptırabildim..altını bile değişirken kusuyorum...gerçi 3 gündür biraz daha iim.arkadaşlar size diyeceğim o kii nolur sıkı sıkı sağlam korunun gerekirse 2 li koruma yapın.benim düştüğüm duruma düşmeyinn.gerçekten çok rezil olduk..annemde yardımıma gelemiyor evde hasta babaannem var ona bakıyorr..yaa rabbim kimseyi kimseye muhtaç etmesinn.öyle bir sınavdan geçiyorum kiii...oğluma çok acıyorum benim çektiğim önemli değilde zavallım önce yakamdan düşmezdi artık oda vazgeçti kendi kendine oynuyorr yavrumdün elinde gofret bana yediriyorr oturdum hüngür hüngür ağladımm...10 nisan oğlumun doğum günü ne yapacağımı yapıp yapamayacağımı bile bilmiyorumm..rabbim inş bana güç kuvvet verirde en güzelini yaparım onun için...

canim bende ayni senin gibi hamile kaldim kazayla 3 aylikta oglum hamile kaldigimi.ogrendim inan bende cok zor gunler gecirdim ama ogun gelince sende goruceksin herseye deger diceksin suan cok zor anliyorum vatta seni benden daha iyi kimse anlayamaz suan oglum iki kizim bir yasinda ikiside cok guzel zor oluo ama arkadas gibi oluolar anladikca en suan iyiki olmus diom Allahima sukr ediom cok guzel bi duygu Allah bir avazda kurtarsin canim

Back
X