• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
KIzlar duru çekyattan öyle bir düştüki anlatamam şürekli düşüp başını çarpıyor du ama bu başka yanyana oturuyorduk birden kendini attı tutamadım ağır çekim gibi oldu hemde tepe üstü ve şu bıngıldak dediğimiz yer varya üstüte ve allahtan boynu kırılmadı :43: :43: :43: :43: yarım saat kendime gelemedim allaha şükürler olsun ucuz atlattık .

Dünde tutunayım derken eli kaydu yanağını çarptı morardıı allahım zaptedemiyorum artık çok hızlı hareket ediyor çok hiç önüne ardına bakmıyorr sizde dikkatli olun yüksek yerlere oturtmayın.. :5:

çok gemiş olsun cnm allah korumuş ben çekyatta bırakırsam benımkı tutunarak ınıyo artık ama ben genede yere döşeğin üzerinde bırakıyorum

KIzlar duru çekyattan öyle bir düştüki anlatamam şürekli düşüp başını çarpıyor du ama bu başka yanyana oturuyorduk birden kendini attı tutamadım ağır çekim gibi oldu hemde tepe üstü ve şu bıngıldak dediğimiz yer varya üstüte ve allahtan boynu kırılmadı :43: :43: :43: :43: yarım saat kendime gelemedim allaha şükürler olsun ucuz atlattık .

Dünde tutunayım derken eli kaydu yanağını çarptı morardıı allahım zaptedemiyorum artık çok hızlı hareket ediyor çok hiç önüne ardına bakmıyorr sizde dikkatli olun yüksek yerlere oturtmayın.. :5:

canım geçmiş olsun geçenlerdede miray düştü kafa hala mor
haftasonu stüdyo fotoğraf çektircektik çektirmedik bu yüzden
zaptedilmiyolar artık
allah koruyo yavrularımızı:26:
ahsenim sizede çok geçmiş olsun en korktuğum şey yanık allah korusun:25:

çok gemiş olsun cnm allah korumuş ben çekyatta bırakırsam benımkı tutunarak ınıyo artık ama ben genede yere döşeğin üzerinde bırakıyorum

Sağol canım normalde duru da tutunarak iniyor ama ne olduysa aklı esti uçuşa geçtii :9: :9: :9: güldüğüme bakma o an korkudan ölecektim ..

canım geçmiş olsun geçenlerdede miray düştü kafa hala mor
haftasonu stüdyo fotoğraf çektircektik çektirmedik bu yüzden
zaptedilmiyolar artık
allah koruyo yavrularımızı:26:
ahsenim sizede çok geçmiş olsun en korktuğum şey yanık allah korusun:25:

Geçmiş olsun canım okudum ..

Selam kızlar efe çok hareketli vakit bulamıyorum hiç.geçmişi biraz okuyabildim düşen bebeklerimize gmiş olsun insanın yüreğine iniyor resmen.bizde yüzümüzü çarpmışız bugün kızarmış baya.şimdi de beyfendiyle koyün koyuna Yatıyoruz biz.gerçi o uyuyor bende düşmesin diye yanında yatıyorum.yaklaşık iki aydır efe min yanına yatıp ona sarılıp uyutuyorum beşiği ve sallanmayı çoktan bırakmış olduk yani.uzun süre day duruyoruz ve 5 6adım atıyoruz.bı arada bizim azı dişimiz çıktı anlattıkları kadar zor çıkmadı azımız.doğum günü için neler yapıyorsunuz bana da fikir verin lütfennnm

KıZlar bu arada diyete başladım bugün kilo aldığımı biliyordum ama bu kadar olduğunu bilmiyordum tartılmak istemiyordum çünkü diyetim hayırlı olsun bana.ama ben açımmmmm:((

biz de soğuklar gelince sık sık çıkaramadık, daha sonra da ne zaman dışarı çıksa hastalanıyodu oğlum, gerçi çok fazla olmadı ama olunca da çok kötü tutuyo bebekleri hastalık... banyo yaptırmaya gelince yine aynı şekilde hasta filan olunca sık yaptıramıyosun sonra yaptırınca daha kötü oluyo çocuk... Aslında evimiz de sıcak ama oğlum kıyafet giymeyi hiç sevmediği için asıl problem banyodan sonra üstünü çabucak giydirememek... havalar biraz ısındığından beri sık sık çıkarıyorum oğlumu inşallah artık hastalanmaz yavrum...

ben banyodan sonra asla gezdirip oynatmıyorum,gece 9.30-10 gibi yıkayıp yatırıyorum,yoksa taşların üzerinde gezerken banyolu üşütebilir,hakkın var o konuda,bence sen de yıkadıktan sonra uyut

KıZlar bu arada diyete başladım bugün kilo aldığımı biliyordum ama bu kadar olduğunu bilmiyordum tartılmak istemiyordum çünkü diyetim hayırlı olsun bana.ama ben açımmmmm:((

bebek peşindeyken de insan habire acıkıyo,kan şekeri mi düşüyo nedir,valla helal olsun canım,kolay da gelsin ayrıca :56:

hayırlı olsun canım bende başladım cuma günü
pazar günü diyet filan kalmadı ama bugün gene devam
bakalım devam edebilecekmiyim:9:
ben aburcubur çok yiyiyorum pakeet paket cips kola :17:

tesadüfn KK'da gezerken okudum,paylaşayım dedim,annenin tarzına bayıldım desem yeridir :)

PaNiK aNNeLeRe
Merhaba.

Okduğum konuların pek çok çoğunda çok bilinçli anneler gördüm.. Ve en ufak bir şeyde panik yapanları da..

Fazla bilgi iyi değildir aslında hiç bir zaman.. Mesela çocuğunuz çamaşır makinasının önünde saatler harcıyo diye otistik sanabilirsiniz.. Bunu paniği ve kabsunu yaşayabilirsiniz.. Her dediğinizi hemen anlamadığını düşünüp mental gerileme sanabilir ve bunun da paniği yaşarsınız.. bebeğin ateşi 39 olur koşa koşa doktorada gidebilrsiniz..

Her yerde yazıyorum.. ben akademik bir anneyim ama kör bir anne olmamaya çalışıyorum.. Ahkam kesme hakkım yok belki.. hani yolun çok başında ve sorunsuzmuş gibi gözüken bir çocuğum var..

Ama fazla teslimiyet bilinçsiz ya da art niyetli birinin eline düşerseniz sadece size değil çocuğunuza zarar verir..

Mesela oğlum doğduktan sonra ilk 20 gün sürekli ağlıyodu.. ne iki saate bir uyanması bildiğiniz yarım saatte bir ayaktaydı.. ne yaptıysak rahatlatamadık. annem "aç bu çocuk" dedi.. yok dinlemedik.. ççünkü sütüm geliyordu.. doktora götürdük hep beraber..
öyle özel bi doktor da bulamamıştık hemen sağlık ocağının doktoruna götürdük.. adam bebeiğimin boğazına baktı.. kızarmış olduğunu ve bu yüzden yemek yiyemediğini söyledi... faranjitimsi bir durum olduğunu :) antibiyotik yazdı.. 20 günlük bebeğe hem de :)

İlaçları almadım bile... yok artık dedim.. 20 günlük bebek zatüre olmadığı sürece antibiyotik verdirmem.. nasıl bi yükleme olur o :S benim aklım almadı ama doktorumuzun aldı sağolsun :) ondan sonra annemi dinlmeye karar verdik.. babası gitti mama aldı.. hazırladık... garibim bir içti o mamayı hem de 30 cc idi hiç unutmam.. küçücük midesini nasıl doldurduysa mis gibi uyudu... hem de 4 saat horlayarak :)

Ben burada biraz hoyratça davranmış olabilirim.. ama örneğin 2 yaş üstündeki çocuklarda konuşma geriliği başladığında aileler panik yapıyorlar hemen.. Çocuklarınıza kitap okuyor musunuz? Özellikle ben gibi yalnız anneler.. Ben 8.5 aylık bebeğime okuyorum mesela kitap.. 2 yaşında olsa da fark etmez.. evde yalnız olduğunuzda komşunuz ya da anneniz bile gelse bellli yaş altındaki çocuklarla konuşacağınız kelimeler bellidir.. siz anlamaz diye düşünürsünüz.. hayal gücünü küçümser ve bir çocuğun büyüyene kadar görsel ve sesli hafızasının bir arada işlediğini bilmez ya da önemsemezsiniz..

Resimli kitaplar alın çocuğunuza mesela.. yani hemen "aman mental sorun" diye doktora koşturmadan evvel.. en azından bir ay deneyin evinizde.. her gün bir ay da iki kitap okuyun ona.. bakalım gelişme kaydedecekmi.. sonra okuduklarınızıonun anlatmasını isteyin.. resimler burada hafıza tetikleyici olacaklar..

Size şunu söyleyeyim.. benim çocuğum olsa bu durumlarda birinin otizm ya da mental demesi için en az 5 uzamana göstermiş olmam gerekir.. birbirini tanımayan ve en az ikisi özel olan..

RAM demeyin bana... maalesef göstermelik hepsi bunların.. çocuk gelişimi ile ilgili 8 - 10 seminer dinlemiş (artık uyuklamaktan ne kadar dinlemişse) amcaların bulunduğu yerler çoğunlukla oralar.. yok abartmıyorum içindeydim biliyorum.. ha tek tük var cidden bu iş için eğitim almış ve çocuk hakkında bilgisi olabilecek.. ama tek tük insanları da RAM açmak için sağa sola gönderiyorlar..

Ondan sonra biz buraya RAM açtık gelin bakalım diyorlar.. Ben matematik öğretmeni RAM danışmanı biliyorum... Benden daha fazla ne bilebilir ya da neye göre karar verebilir ki? Ellerinde bir şablon var ve üstüne bir şeyler katmadıkları için o şablonun duruma göre nasıl esneyebileceğinden habersiz bir çizgi oluşturmuşlar.. "hımm... sarı araba dedim yeşil, yeşil dedim mavi gösterdi.. arabaları da düzenli dizdi... sesleniyorum bakmıyor... otistik.. evet.." zihniyeti ile çocuklarınız değerlendiriliyor çoğunlukla..

Güzel çalışmalar yapılıyor ülkemizde ama bana sorarsanız hali hazırda saadece görünüşte güzeller.. Öncelikle kendinizi geliştirmelisiniz bu konuda.. bir yabancı diliniz yok ise mümkün mertebe TÜrkçe kaynaklara bakın ve herşeyi okuyun ama sadece okuyun.. iki aynı yazı bulup buna inanmak saçmalık olur biraz kusura bakmayın.. çünkü 50 yazı okuyunca bir bakıyorsunuz ki size daha yakın olan 20 farklı durum var ortada..

Körü körüne itaat etmeyin doktorunuza... Sorun... Anlatmak zorunda.. bahsi geçen sizin çocuğunuz.. Uzmanlığının hiç bir önemi yok.. Çok güzel çalışmış uzman olmuş bir yerelre gelmiş ama bana ne? Ben anlayacam benim çocuğuma ne yaptığını, neden yaptığını.. Pek çok anne sadece aşı tarihini bilir mesela.. Ya da sadece ismen hangi aşıyı olacağını bilir bazıları da.. Hayır.. o aşının içinde bin tane mikrop var.. hangi mikroplar var.. neye dikkat etmezsem ne olur.. mesela biliyor musunuz ki çocuğu aşıdan sonra çok giydirmemenin nedeni nedir? ya da bunu size söyeyen doktor oldu mu ? Devrim aşı olduğu zaman ben mümkün olan en soğuk halde tutarım onu.. Ateş çıkması için değil.. :) vücuduna verilen mikroplar bünyesini geçici olarak zayıflatır.. bu da yeterli sıcaklığa sahip ortamda doğumdan kalma kendisinde bulunan virüsleri aktive eder.. Hiç düşünmüş müydünüz bunu? ya da size bunu anlatan doktorunuz olmuş muydu? Sormazsanız olmaz.. İşte anlatmak istediğim bu..

Ben, oğlum 4 aylık olduktan sonra doktorumuza daha sakin yaklaşmaya başladım.. Özel doktorumuz diş jeli yerine rakı önerdi :) kalbimi feth etti.. şimdi kıyamet koparak bir dünya anne belki ama niye çocuğunuzun bünyesine o kadar kimyasal yüklemesi yapıyorsunuz? diye sorucam ben de.. minicik bebeğe, doğal akışında karşılaştığı bir durum için ilaç vermeye ne gerek var? Jel deyip geçmeyin.. ilaç en nihayetinde..

Davranış bozukluklarına dönersek.. Hepsinin temel ve ilk tedavisi ilgi.. "Ben ilgileniyorum" hayır ilgilendiğinizi sanıyorsunuz.. Sistem değiştirin o zaman.. Günde 5 saat mi ayırıyorsunuz çocuğunuza.. 3 saate indirin.. Bir çocuğun yalnız kalmamaya ihtiyacı olduğu kadar yalnız kalmaya da ihtiyacı var buu biliyor muyduuz?

Özellikle 7. aydan sonra her sabah uyandığında (eğer ağlamıyorsa yani bir sıkıntısı yok ise) yatağında geçireceği 15 - 20 dakika çocuğun konuşmasını hızlandırıyor.. Yani size sevimli gelen o tatlı söylenmeler aslında konuşma pratikleri.. ve sizi görünce susar, siz konuşunca da susar.. o yüzden bir 15 dk bırakın çocuğunuzu kendi kendine konuşsun. :) ya da "day day day" larına başladığında "amanin yerim seni" diye üstüne zıplayacağınıza siz de geçin karşısına "day day day" layın ve karşılıklı bir konuşma başlatın.. bebeklerin çıkardıkları sesleri taklit etmek onları konuşmaya sevk eder..

Bunları biliyor muydunuz? :) Ben de bilmiyordum.. ama sorunca öğrendim eşi çocuk doktoru olan bir arkadaşımdan.. kaç kişinin doktoru bunları anlatır? Sormazsanız kimse anlatmaz.. Şunu unutmayn devlet hastanesi de olsa kimse çocuğunuz söz konusu ise sizden daha üstün değildir hiç bir zaman.. Doktoru kızacağı için çocuğunu başka bir doktora götürmekten çekinen aileler var .. Ne demek kızmak? Ben bebeğimi doğururken benimle aynı acıyı mı çekti ki bana traip atma hakkına sahip? :S

Sevgili Anneler..

Sorun... Eğer bu sorunun cevabı size kısa bir tıp dersi anlatmak gibi olacaksa da sorun.. Anlatmak zorundalar.. En azından böylece ne yaptırıyorsunuz, neden yaptırıyorsunuz, neden o ilacı kullanıyorsunuz, neden o teşhis verildi bilginiz olur ve ikna olmama hakkınız doğar köküne kadar..

"Çocuğunuz otistik"
"Neden?"
"Belirtileri öyle"
"Hangi belirtiler"
"İşte davranışları: obsesiflik, asosyallik"

Hadi ya :) obsesiflik sadece otistik çocuklarda mı varmış? :) Her insan obsesiftir.. sadece dozu farklıdır ki bu da dış dünyayı nasıl algıladığı ile ilgilidir.. belki çocuk yalnızlıktan sıkıldı ya da kalbalıktan ve kendine bir oyun icat etti.. arabaları düzgün dizmek, resimlerdeki renkleri belli sıra ile kullanmak, eşyalarına özen göstermek..

Asosyallik; nereden biliyorsunuz çocuğunuzun sadece kendini nasıl ifade edeceğini bilmediği için uzak kaldığını.. ya da sadece yeni insanlarla tanışmaktan korktuğunu.. Kaç kişi neden korktun diye soruyor bebeğine? ama gerçekten soruyor.. "aaa korktun mu annem" diye kucağına almak yerine yere diz çöküp, gözlerinin içine bakıp sevgi ile "neden korktun bebeğim, ben yanındayım bir şey olmayacak biliyorsun ama neden korktuğunu anlat. bunu bilmeye ihtiyacım var" diyor?

Otistik çocukların genellikle belli yetenekleri olur .. mesela en bilinenleri müzik ve matematik.. Oğlum 4 yaşında çamaşır makinasının dönüşünü izliyor diye ödüm kopmaz ama Liszt'in piyano etüdlerini tıkır tıkır çalıyorsa ödüm patlar ve krize girebilirim.. Ne kadar ironik değil mi? :)

İçimi bir dökeyim dedim..

Umarım panik halindeki bir kaç anneye bir yararım dokunmuştur..

Maşallah oğluşuna canım ne mutlu sanaa...
Ben de istiyorummm... Ne kadar sürdü yürümesi, her çocuk farklı o lur ama...
cnm 2metra gıttı zaten baya ayakta kalıyor ama iyice yurudu odanın başından sonuna
Gözünüz aydın canım:nazar::nazar::nazar: Ne güzel doğum gününde yürüyor olacak

saol cnm darısı başınıza d.gunune kadar ıyıce düzeltir inşallah

Eki Görüntüle 666976 işte benim küçücük minicik delükanlım :nazar::nazar::nazar:
maşallah yakışıklıya şapkanı sevsinler senin :)

ay Allah korumuş canım çok geçmiş olsunn
Kolay gelsin canım yememek çok zor bişey
kızlar benım oğlum yuruyor bu akşam 2metre yurudu artık yuruyor sayılır değilmi :46::46::46:
:46::46: maşallah size kazasız belasız yürüyün inşallah :)

günaydın kızlar:3:
herkes nerde topik çok sessiz:44:
bişidicem maşallah oğluşun çok tatlı yürümeyede başlamış kocaman alkış:46::46:
miray hala tutunup geziyor ellerini bırakıyor ama adım atmıyor beklemedeyiz bakalım:24::24:

arkadaşlar size tavsiye etmek istedim fiyatıda uygun bizim doğum günümüz çok güzel geçti.

Resim 055.jpg (58.6 KB (Kilobyte))
Resim 033.jpg (49.0 KB (Kilobyte))

merhaba kızlar neler yapıyosunuz. bugun kimsecikler yok herhalde gene...ben de 2 gundur giremedim. kızım da 1,5 saattir uyuyo :nazar: ohh soyle sereserpe oturmak ne guzel bisey yaa:1: hatırladıgım kadarıyla cevaplarınızı yazayım gene:
demos: canım gecmis olsun oncelikle buyuk kaza atlatmıssınz boynunun ustune, Allah korumus kuzuyu... bu arada adım adım bahar temizligini fethediyosun azmine hayranım :46:
bisidicem: efe de yurudu hee hayırlı olsun canım masallah bebislere hepsi sırayla yuruyo da benim tembel hangi sırada onu merak ediyorum. ama cuma gunu ilk kez koltuga tutunup kalktı ve dun de baktım epey tutuna tutuna sıralar olmus yani gayret ediyo kızım hakkını yemiyim:1:
melampusefe: diyetin hayırlı olsun canım Allah guc dirayet azim versin insallaahhh :)
ahsenim: ahsenim sen neler yazmıstın hatırlamıyorum yaaa cok kayda deger bisey yoktu demekki ama senin adını gecirmeden mesajımı bitirmek icime sinmedi opuyorum canım :3:

Back
X