• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
Sağol canım iyiyim şu öksürüğüm geçse daha iyi olacam sadece annemi özlüyorum 1 ay çok alışmıştım ona, gidince evde boşluk oldu, mercimek yeşil mercimek mi olacak lezzetli bir yemek gibi benim canım çekti
serenaycım bende bi öksürük şurubu var ondan alıp kullansan belki işe yarar adı prospan
Maşallah canım ben bu elife hastayım ya çok şeker görünce öpüp sıkasım geliyor, küçükken sevmeye öpmeye kıyamıyordum çınarı şimdi bunaltıyorum bazen aşırı derecede öpüyorum sarıyorum o da hiç sevmez öpülmeyi sarılmayı, iyi yapmışsınız anne kız gezmişsiniz biz de akşamüstü dışarı çıktık. Babası gelmişti çınarda bütün gün kapının önünde ağlayıp durmuştu dışarı çıkardık arabayla gezerken ağlaması tuttu apar topar eve geldik bu sefer de eve girdik diye ağlıyor

ah bu kerataların sağı solu belli olmuyorki napıcan işte onlaraa ayak uydurmaktan başka :) ama iyiki varlar
ameliyathanedeyken elif doğdu yanıma getirdiler ilk yaptığım onu yanağından öpmekti :9:

kızlar bugün bir yazı okudum ve gözyaşlarımı tutamadım paylaşayımda vaktiniz olduğunda mutlaka okuyun derim.

BÜTÜN ANNE BABALARIN VE ÖĞRETMENLERİN OKUMASI GEREKEN BİR HİKAYE

Bir gün seminere başlamadan önce kısa boylu güler yüzlü birisi geldi, Hocam elinizi öpmek istiyorum, dedi. Ben el öptürmekten pek hoşlanmadığım için, yanaktan öpüşelim, dedim, öpüştük. Aramızda şöyle bir konuşma yer aldı:
- Hayrola, neden elimi öpmek istedin?
- Hocam, üç yıl önce sizin bir seminerinize katıldım. Hayatım değişti.

O seminerden sonra daha mutlu bir ailem var ve size teşekkür etmek istiyorum; onun için elinizi öpmek istedim.
- Ne oldu, nasıl oldu?
- Üç yıl önce şirketimizin organize ettiği iki günlük bir seminerde bizimle beraberdiniz. O seminerin bitişine doğru dediniz ki, "Bir insanın ana vatanı çocukluğudur. Çocukluğunu doya doya yaşayamamış bir insanın mutlu olması çok zordur. Bir annenin, bir babanın en önemli görevi, çocuklarının çocukluğunu doya doya yaşamasına
olanaklar yaratmaktır."Bir süre sustu, bir şey hatırlamak ister gibi düşündü, sonra konuşmaya devam etti:
- Hatta daha da ilerisi için söylediniz; dediniz ki, "Bir ulusun en önemli görevi çocuklarının çocukluğunu doya doya yaşamasına
olanaklar yaratmaktır." Ben bir baba olarak sizi duyduğum zaman kendi kendime düşündüm: Ben bir baba olarak çocuğumun çocukluğunu doya doya yaşamasına fırsatlar yaratıyor muyum? Böyle bir sorunun o zamana kadar hiç aklıma gelmediğini fark ettim. Ben ne yapıyorum, diye düşündüm.
Benim yaptığım sanırım birçok babanın yaptığının aynısıydı. Dokuz yaşındaki oğlum ben işten eve gelince beni görmemeye, benden kaçmaya çalışıyordu. Neden kaçmaya çalışıyordu, biliyor musunuz, Hocam?
- Hayır, neden?
- Çünkü onu görünce hemen şu soruyu soruyordum. "Oğlum bugün ödevini yaptın mı?" Tuhaf tuhaf bakıyor, gözünü kaçırıyor, daha da
*sıkıştırınca, hayır anlamına gelen, "cık" sesini çıkarıyordu.* Kızıyordum, söyleniyordum, "Niye yapmıyorsun ödevini!" diyordum.
Aramızda sürekli tartışmalar, sürtüşmeler oluşuyordu. Tabii bunun sonucunda bütün aile huzursuz oluyordu.
Burada biraz sustu, soluklandı. Sanki hatırlamak istemediği anılar vardı; onların üstesinden gelmeye çalışıyordu. Sonra konuşmaya devam etti:
- Ben sizin seminerinizden çıktıktan sonra düşünmeye başladım. "Ben ne biçim babayım," diye kendime sordum. Seminer için geldiğim*
İstanbul'dan çalışma yerim olan Kayseri'ye gidinceye kadar düşündüm; otobüste bütün gece düşündüm ve sonra kendi kendime dedim ki, eşimle konuşayım, biz birlikte bir karar alalım. Diyelim ki bu çocuk isterse beş yıl sınıfta kalsın, ama doya doya çocukluğunu yaşasın.
- Radikal bir karar!*
- Evet, uçta bir karar, ama bu karar içime çok iyi geldi, Hocam.
Gerginliğim, üzüntüm gitti, içim rahat etti. Ben eve gelince eşime dedim ki, hadi gel otur, konuşalım. Yemekten sonra oturduk konuştuk, çocuklar yattı biz konuşmaya devam ettik. Seminerde anlatılanları aktardım, böyle böyle böyle diye izah ettim ona ve en nihayet dedim ki, ya benim gönlümden ne geçiyor sana söyleyeyim. Bizim oğlumuz var ya bizim oğlumuz, o isterse beş yıl sınıfta kalsın, ama çocukluğunu yaşasın! Şimdiye kadar onun çocukluğunu yaşamasıyla ile ilgili pek bir çaba göstermedik, bir bilinç göstermedik, oluruna bıraktık. Gel şimdi değiştirelim bunu.
- Eşiniz ne dedi?
- Hocam biliyor musun ne oldu?
- Ne oldu?*
- Karım hayretle bana baktı ve dedi ki, "Bu ne biçim seminer be! Kim bu adam? Öyle şey mi olur; yok bizim ki çocukluğunu yaşayacakmış!
Bizim çocuk çocukluğunu yaşarken öbürküler sınıflarını geçecek ilerleyecek! Öyle şey olmaz."

- Anlıyorum; anne olarak çocuğunun geride kalmasını istemiyor, kaygılanıyor!
- Fakat hocam ben pes etmedim, bırakmadım, mücadeleye devam ettim.
Her gün, her akşam gece yarılarına kadar karımla konuştum. Üç gecenin sonunda bana, peki ne halin varsa gör, dedi.
- Pes etti, yani. Peki, sen ne yaptın?
- İşte onu dediği günün sabahı eşofmanımı, ayakkabımı şöyle kapının yanına bıraktım işe gittim; işten dönünce oğlumun gözüne baktım ve dedim ki, oğlum bugün doya doya oynadın mı? Bana hayretle baktı ve "Hayır!" anlamına gelen "cıkk" dedi. O zaman, hadi gel beraber aşağıya ineceğiz, oynayacağız, dedim. Eşofmanımı giydim, ayakkabımı giydim, onunla beraber sokağa çıktık. Pencereden arkadaşları bakıyorlarmış, onlar da sokağa çıktılar; birlikte sokakta oyun oynadık. Akşam saat altıdan sekiz buçuğa kadar sokaktaydık. Eve gelince toz toprak içindeyiz, beraber banyoya girdik, duş yaptık. Havluyla kuruladım, çok mutluyduk ve o günden sonra işten dönünce her gün onunla oynamaya başladım. Her gün, her gün, her gün oynadım.

Yedi gün sekiz gün sonraydı galiba, bir gün banyodan çıkarken onu kuruluyorum havluyla, kolumu tuttu, bana döndü ve dedi ki, baba ya, ben seni çok seviyorum. Hocam nefesim durdu, gözüm yaşardı, konuşamadım. Çünkü farkına vardım ki, şimdiye kadar sevdiğini hiç söylememişti. Düşündüm, şimdiye kadar hiç söylemediğinin farkında değildim; belki ömür boyu söylemeyecekti.

"Ne büyük tehlike!" diye düşündüm. Ömür boyu onun bana bu cümleyi söylemediğinin farkında olmayacaktım.
- Demek farkına vardın, seni kutlarım. Senin farkına vardığın bu durum birçok anne ve babanın farkında olmadığı gizil, örtük ama önemli bir tehlike!
- İçimde bir şükür duygusu, havluyla çocuğumu kuruladım ve giydirdim ve artık her gün oyun oynamaya devam ettik. Zaman geçti, iki hafta sonra okul, öğretmen veli buluşması için okula davet etti. Daha önceki veli buluşmalarında öğretmen, "Sizin oğlunuz akıllı bir çocuk, ama ödevleri kargacık burgacık yazıyor, dikkat etmiyor. Sınıfta arkadaşlarını rahatsız ediyor, onları itiyor kakıyor, lütfen onunla konuşun. Ödevlerine ilgi gösterin, sınıfta arkadaşlarını rahatsız etmesin. Ödevlerini doğru dürüst yapsın," demişti. O nedenle öğretmen buluşmasına gitmekten çekiniyordum. Bu davet gelince ben eşime dedim ki, hadi okuldaki buluşmaya beraber gidelim!
Yok, dedi, sen tek başına gideceksin, ben gelmeyeceğim.
- Eşiniz gelmek istemedi!*
- Hayır istemedi. Ya beraber gidelim, diye ısrar ettim hayır hayır sen yalnız gideceksin dedi. Ben yalnız gittim ve diğer veliler geldikçe sıra bende olduğu halde sıranın arkasına geçtim, sıranın arkasına geçtim ki başka kimse olmadan öğretmenle konuşayım, diye.
Mahcup olacağımı düşünüyordum. Her şeyin daha kötüye gittiğini düşünüyordum. En nihayet bütün veliler öğretmenle konuşmalarını bitirip gittiler.
Sıra bende! Öğretmenin karşısına geçtim, bana baktı gülümsedi, siz ne yaptınız bu çocuğa, dedi. Hiç cevap vermedim, önüme baktım. Lütfen söyleyin ne yaptınız bu çocuğa, dedi. "Çok mu kötü hocam?" diye sordum. Gülümsedi, hayır, kötü değil, dedi. "Artık sınıfta arkadaşlarını hiç rahatsız etmiyor, ödevleri iyileşti, tam istediğim öğrenci oldu. Ne yaptınız bu çocuğa siz?"

- Herhalde bir baba olarak çok mutlu oldunuz?
- Hocam biliyor musunuz öğretmenin karşısında ağlamaya başladım.
İnanamıyordum kulağıma, içimden, vay evladım, biz sana ne yaptık şimdiye kadar, duygusu vardı. Eve geldim, karım yüzüme baktı, gözlerim ağlamaktan kıpkırmızı. "O kadar mı kötü?" diye sordu. Ona da cevap veremedim Hocam, ona da cevap veremedim! Ağladım. Daha sonra anlattım.
Hocam onun için sizin elinizi öpmek istedim, teşekkür ediyorum.Benim oğlumun ve onun küçüğü kızımın hayatını kurtardınız. Ailemin mutluluğu kurtuldu. Hakikaten bir insanın anavatanı çocukluğuymuş. Anavatanı mutlu olan bir çocuk çalışmasını, okulunu her şeyini bütün gücüyle yapar ve orada başarılı olurmuş.
"Gel seni yeniden kucaklayayım!" dedim. Kucaklaştık.
"Çocuklar Gülsün diye!" yaşayalım. Çünkü insanın anavatanı çocukluğudur.
Çocuklar gülerek, oynayarak büyürse, sonunda büyükler güler.
Büyükler mutlu olup gülümseyince tüm ülke, tüm insanlık güler.
Çocukların gülmesine hizmet veren herkese selam olsun!

Doğan CÜCELOĞLU

yazmışsın bende tam çıkmışım cnm güneş vardı bi çıkalım biraz dedim çıktık biraz oturduk güneşte derken güneş gitti üşüdüm kaçtık geldik eve bi baktım ne güzel kaynatmışınız kızlar iyiki varsınız yaaaaa

canım çok yakışmış duruya elbisesi zaten bayılıyom durunun kıvır saçlarına :)

bi yaz gelsin cnm ben anca gece girerim herlde buraya atıcam kendimi dışarıya zaten elifede güneş lazım

ekle ekle hoşuma gidiyo benim böyle bakmak şu boyut büyük geliyo durumu olmasa bende bol bol paylaşıcam ama uğraşamıyom zor geliyo :17:

sizin oraya domatesler tazecik mevsimide gelmiştir ama burası hormonmu var ne var belli değil ben kullanmıyom daha sen bana bi kaç kilo yollasana :P kabak derken bal kabağı diyosun dimi

ohh iyi yapmışsın bide demoşun dediği gibi yüzünüde göreydik aama ben koymuştum :P
ahsen ne güzel saçlarını toplatıyo elife bi tokayı zor takıyorum

Evet canım şükür bizim burda herşey taze yollayım canım yeterki iste... Bal kabağı değil normal uzun kabak varya ondan :)))

Eki Görüntüle 681916 Eki Görüntüle 681917 Eki Görüntüle 681918 Eki Görüntüle 681919
2. fotoda minnacık dişlerimizide gösterdik :)
bugünkü kısacık hava almamız :)

Ohhh sefanız olsun ana kız gezmelere gitmişsiniz.. Bende elifin gözlerine hastayım maşallahhhhh :nazar::nazar::nazar:

Sağol canım iyiyim şu öksürüğüm geçse daha iyi olacam sadece annemi özlüyorum 1 ay çok alışmıştım ona, gidince evde boşluk oldu, mercimek yeşil mercimek mi olacak lezzetli bir yemek gibi benim canım çekti

Allah kavuştursun canım yazın sen adanaya gelirsin... Evet yeşil mercimek biz devamlı yaparız hatta dün konuştuk ya eve giderken kabak aldım annem bugün yapsın diye.. :))))))

KIzlar siz bebişlere hiç yedirdinizmi bizim kültürde kereviz denilen birşey yok :9: yapmasınıda bilmiyorum aranızda yapan varmıı ???

KIzlar siz bebişlere hiç yedirdinizmi bizim kültürde kereviz denilen birşey yok :9: yapmasınıda bilmiyorum aranızda yapan varmıı ???
Canım ben aynı patlıcan tavası gibi yapıyordum etli ya da kıymalı domates soğan koyarak pişiriyordum ama benim komşum öyle sadece pişirip zeytinyağı ve limon ekliyordu zaten artık ben de yiyemiyorum hamileyken yedikten sonra çok fena çıkartmıştım o günden beri göresim bile gelmiyor

kızlar gunaydın,
bu sabah bi uyandım ki cerenin bi gozu sismis goz kapagında ve gozunun altında da biraz sislik var oyle gozunukapatıcak boyutta degil ama iki gozu birbirinden farklı duruyo. kızarıklık filan yok oyle apse gibi bi uc da yok sadece sislik var.. niye oldu anlamadım yaa. dun gittigim yerde mikrop filan mı kaptı acaba? bi de dun cerenin kafasında tam tepesinde 2 tane kucuk kabarıklık farkettim uzeri aynı konak gibi beyaz kabuk tutmus? o doktorun alerjik dedigi kızarıklıklarda arada cıkıyo kabarıyo kayboluyo... hadi ona doktor alerjik dedi o yuzden ona canımı sıkmamaya calısıyorum ama hergun bisey cıkar oldu yaa. Allah beterini vermesin ama canım sıkılıyo ruhum daralıyo gene. esimde gitti 3 gun yok.. hastaneye gidip kan tahlilide yaptırmamız lazım ama benim hic bisey yapasım yok...simdi cereni uyuttum, biseyler yesem iyi olur ama bisey de yiyesim yok gene depresif hallerdeyim bugun:50:

kızlar gunaydın,
bu sabah bi uyandım ki cerenin bi gozu sismis goz kapagında ve gozunun altında da biraz sislik var oyle gozunukapatıcak boyutta degil ama iki gozu birbirinden farklı duruyo. kızarıklık filan yok oyle apse gibi bi uc da yok sadece sislik var.. niye oldu anlamadım yaa. dun gittigim yerde mikrop filan mı kaptı acaba? bi de dun cerenin kafasında tam tepesinde 2 tane kucuk kabarıklık farkettim uzeri aynı konak gibi beyaz kabuk tutmus? o doktorun alerjik dedigi kızarıklıklarda arada cıkıyo kabarıyo kayboluyo... hadi ona doktor alerjik dedi o yuzden ona canımı sıkmamaya calısıyorum ama hergun bisey cıkar oldu yaa. Allah beterini vermesin ama canım sıkılıyo ruhum daralıyo gene. esimde gitti 3 gun yok.. hastaneye gidip kan tahlilide yaptırmamız lazım ama benim hic bisey yapasım yok...simdi cereni uyuttum, biseyler yesem iyi olur ama bisey de yiyesim yok gene depresif hallerdeyim bugun:50:
Geçmiş olsun canım gözünün içi kızarık ya da sulanma var mı? pamuğu ılık suyla ıslatıp silebilirsin bir de bizim kullandığımız burun damlası göze de damlatılıyormuş temizleme amacıyla enfeksiyon durumlarında inşallah geçici bir durumdur belki tozdan filan olmuştur bağışıklık sistemleri zayıf hemen herşeyi kapıyorlar. Kendimizdeki rahatsızlıkları görmezden geliyoruz ama söz konusu bebeklerimiz olunca her ayrıntıyı kafamıza takıyoruz.
Sen beni görsen sabah önce çınarı yedir giydir sonra eşim rahatsız biliyorsun onu giydir yedir valla ben kendim ne yediğimi hatırlamıyorum artık, hadi sadece omzu kırık olsa önemli değil de şu çaresiz hastalık MS nüksettiği için kafama taktım öyle bir rahatsızlık ki insanın kişilik ve duygu durumunu bile bozuyor o yüzden eşimin kişiliği davranışları çok değişti ileride ne olur bilemiyorum Allah beterinden korusun

kızlar ırmak a kahvaltıda mılupanın kahvaltısından verıyodum cok kaka yapıyo dıe kestım evet kkası azaldı ama kestım keselı gazını cıkamıyo karnı davul oldu dun gece fıskırır gıbı tam 4 kez kustu gazını cıkaramayınca tabı mıdeye vurdu 2 kere yıkadım 3 makıne camasır yıkandı valla muskat rendeledım verdım ben de neden ole oldu anlamadım gaz olayını 3 aylıkken bıtırmıstı napmalıyım sızce o mama kaka yaptırıyodu ama cok guzel gazını cıkarıyodu belkı gunde 20 kere duyuyodum sımdı tık yok

Merhaba kızlar hatırlayan olur mu bilmem ama topigin baya eskilerindenim çalışırken baya yazıyordum ama evde net olmayınca sadece okur oldum bir yıldır takip ediyorum sadece bebisler cok tatlı olmuşlar fotolara baktım yeni yaslarımız da hayırlı olsun inşallah benim oğlum da gecen cuma bir yasına girdi tembel oğlum daha yurumuyordu ama ayın dördünde bi anda yürüdü cok şaşırttı beni oturduğu yerde kalan cocuk yürüdü valla hala şaşkınım Allah damatlikla da görmeyi nasip etsin benimle beraber herkese de ekleyebilirsen bir de foto ekleyeyim öpüyorum tüm bebeklerimizi ve sizi

Evet canım şükür bizim burda herşey taze yollayım canım yeterki iste... Bal kabağı değil normal uzun kabak varya ondan :)))

Ohhh sefanız olsun ana kız gezmelere gitmişsiniz.. Bende elifin gözlerine hastayım maşallahhhhh :nazar::nazar::nazar:

Allah kavuştursun canım yazın sen adanaya gelirsin... Evet yeşil mercimek biz devamlı yaparız hatta dün konuştuk ya eve giderken kabak aldım annem bugün yapsın diye.. :))))))
burda daha kabaktan pek yokta mevsimi değilde ondan sordum burda olmayınca sanki her yer aynı gibime geliyor :) oh domates taze sebzeler taze ne güzel
cnm ben onu çorbasına katıyorum zaten benim çorbada ne ararsan var :9: ben yemiyom ama elife veriyorum
kızlar gunaydın,

demekki çok hassas cnm ya sen cereni bi göz dr.una hiç götürdünmü

kızlar ırmak a kahvaltıda mılupanın kahvaltısından verıyodum cok kaka yapıyo dıe kestım evet kkası azaldı ama kestım keselı gazını cıkamıyo karnı davul oldu dun gece fıskırır gıbı tam 4 kez kustu gazını cıkaramayınca tabı mıdeye vurdu 2 kere yıkadım 3 makıne camasır yıkandı valla muskat rendeledım verdım ben de neden ole oldu anlamadım gaz olayını 3 aylıkken bıtırmıstı napmalıyım sızce o mama kaka yaptırıyodu ama cok guzel gazını cıkarıyodu belkı gunde 20 kere duyuyodum sımdı tık yok

arada ağzından zeytinyağı versen yine çok kaka yaptırırmı acaba gazını çıkartır belkide
bugün sonuçlar çıkacaktı dimi hadi hayırlısıyla güzel haberler alırız inşallah

kızlar gunaydın,

Geçmiş olsun canım umarım önemli birşey değildir... Valla canım şu işler için eşini bekleyen lere imreniyorum eşimin işinden dolayı bu tür işleri hep tek başıma yapıyorum genelde haberi bile olmaz düşün kendisi gözünden amilayat oldu yarım gün izin verdiler ::((( o yüzden hep tek tabancayım.. Sadece geçenlerde acil aşı olması gerekti onda beraber gidebildik oda aceleden kaza yapmıştık..

Allah yardımcın olsun şu gaz olayından neler çektimm bir allah bir de ben bilirim o dediğinden bende 2 3 defa yedirdim duru ishal oldu gaz a anason çayı çok iyi geliyor duru pırt pırt çıkarıyorduuu.. mamasına zeytin yağı koyuyordum 1 tatlı kaşığı.. geçmiş olsun

Merhaba kızlar hatırlayan olur mu bilmem ama topigin baya eskilerindenim çalışırken baya yazıyordum ama evde net olmayınca sadece okur oldum bir yıldır takip ediyorum sadece bebisler cok tatlı olmuşlar fotolara baktım yeni yaslarımız da hayırlı olsun inşallah benim oğlum da gecen cuma bir yasına girdi tembel oğlum daha yurumuyordu ama ayın dördünde bi anda yürüdü cok şaşırttı beni oturduğu yerde kalan cocuk yürüdü valla hala şaşkınım Allah damatlikla da görmeyi nasip etsin benimle beraber herkese de ekleyebilirsen bir de foto ekleyeyim öpüyorum tüm bebeklerimizi ve sizi

Yaşınızda yürümenizde hayırlı olsunnn,,,

günaydın kızlar
hayırlı cumalar
güne yarım kilo daha az başladım çok şükür bu hafta yarım kilo gitmiş çok şükür
kızlar gr gr gidiyor biraz sıkıldım sanki ama 64 olana kadar devam :32:

günaydın kızlar
hayırlı cumalar

Günaydınn... Ne mutlu sana bende başlayabilsem en azından simit ve poaçayı kessemm yetecek sanırım sabahın köründende kahvaltaı edesim gelmiyor evde mecbur böyle şeyler yiyorumm ::(((((( bence devam et damlaya damlaya 3 5 kilo olurr :1: :1:

Hayırlı cumalarrr..... Nerelerdesiniz hatunlar ya yine kayıplara karıştın ızz.
Sana da hayırlı cumalar canım, ben ancak girebiliyorum çınarı yedir giydir arkasına babasını yedir giydir şu 1 ay geçse de eşimin omzundaki askı çıksa en azından o kendi işini kendi görür. Bahar yorgunluğu mudur nedir anlamadım hep uykum var hiç böyle olmazdım. Bugün hava açık inşallah dışarı çıkacağız.

ahsen diş çıkartıyor heralde kızlar son bir haftadır iyice huzursuz gece kaçkere kalkıyor sürekli ağlamaklı
iştah desen yarım kase zorla yediriyordum artık onunda yarısını zorla veriyorum bu çocuğa yemek yedirmek resmen işkence
mideme ağrılar giriyor çok yorgun ve halsizim :31:

günaydın kızlar
hayırlı cumalar
Devam et canım, zayıflayabilmen için öncelikle beslenme şeklinin ve düzenin değişmesi gerek bir süre sonra alışıyorsun ve klo verince tekrar almıyorsun, ben de çok severim tatlıyı, pastayı vs . ama evde yapmıyorum zaten eşimin de yemesi yasak ben yapsam ben yiyecem ancak. O yüzden bizim evde pek abur cubur pasta börek yok zaten ailemden uzak olduğum için yeme şansım da yok. Uzun süre yemeyince öyle canım da istemiyor evlenip istanbula geldiğimden beri sebze, meyve ağırlıklı besleniyorum et ve tavukta tüketirim sadece hamur işi ve ağır yemek yemiyorum böylece kilo almıyorum. Yesem hemen kilo alırım zaten spor yapma şansım yok. Evlenmeden önce günde 1 saat yapardım evde koşu bandı, bisiklet vardı canım istediği zaman gün içinde mutlaka 1 saatimi ayırırdım ama burda ev küçük nereye koyacam çınardan fırsat olmuyor zaten yorgunum. Bana en iyi spor bebek arabasıyla çınarı gezdirmek olur tam sıcaklar gelsin zaten hergün çıkacağız inşallah. Eşimi de ikna ettim o da artık Adanaya dönmeye sıcak bakıyor inşallah herşey yolunda gider ve ben de kendi ailemin ve çevremin bulunduğu sıcak memeleketime dönerim. İstanbul çok güzel ama maddi durumunun ve çalışma koşullarının iyi olması gerekiyor

Devam et canım, zayıflayabilmen için öncelikle beslenme şeklinin ve düzenin değişmesi gerek bir süre sonra alışıyorsun ve klo verince tekrar almıyorsun, ben de çok severim tatlıyı, pastayı vs . ama evde yapmıyorum zaten eşimin de yemesi yasak ben yapsam ben yiyecem ancak. O yüzden bizim evde pek abur cubur pasta börek yok zaten ailemden uzak olduğum için yeme şansım da yok. Uzun süre yemeyince öyle canım da istemiyor evlenip istanbula geldiğimden beri sebze, meyve ağırlıklı besleniyorum et ve tavukta tüketirim sadece hamur işi ve ağır yemek yemiyorum böylece kilo almıyorum. Yesem hemen kilo alırım zaten spor yapma şansım yok. Evlenmeden önce günde 1 saat yapardım evde koşu bandı, bisiklet vardı canım istediği zaman gün içinde mutlaka 1 saatimi ayırırdım ama burda ev küçük nereye koyacam çınardan fırsat olmuyor zaten yorgunum. Bana en iyi spor bebek arabasıyla çınarı gezdirmek olur tam sıcaklar gelsin zaten hergün çıkacağız inşallah. Eşimi de ikna ettim o da artık Adanaya dönmeye sıcak bakıyor inşallah herşey yolunda gider ve ben de kendi ailemin ve çevremin bulunduğu sıcak memeleketime dönerim. İstanbul çok güzel ama maddi durumunun ve çalışma koşullarının iyi olması gerekiyor

canım hakında hayırlısı olur inşallah
aileye yakın olmak iyi bir şey zor anında destek olurlar hiç değilse
senin adına çok sevindim canım
eşindemi adanalı

Back
X