• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
kızlar oğlum bu aralar gece yatarken,diyelim uykusu var,emziriyorum,bi türlü uyumuoy,yatağına koyuyorum en aşağı 1 saat yatakta yatıyo kalkıyo kendince oynuyo falan,en sonunda koskoca beşikte enine doğru kıvriılıp iki büklüm uykuya dalıyo,uyanıkken yastığına yatırsam da hop dönüp kalkıyo,1 saat onun oyun keyfini bekliyorum,bu aralar buna dadandı,emziğini versem de çıkarıp yere atıyo sonra aa,eee falan diye aşağı bakıp bişiler diyo :1: beşikte dört dönüyoz yani

aynen canım benim kızımıda yatırıyorum çıkıyorum, 10 dakika sonra bağırıyo bi gidiyorum ki emziği oyuncak eşeğini, çoraplarını çıkarıp aşağı atmış, yatak çarşafını söküp ortaya toplamış oluyo, uyuyncaya kadar on sefer bu manzara en son ağlaya ağlaya uyuyo, 1 yaşla birlikte gece uykuya dalma sorunu başlarmış, biri bitiyo biri başlıyo..

aynen canım benim kızımıda yatırıyorum çıkıyorum, 10 dakika sonra bağırıyo bi gidiyorum ki emziği oyuncak eşeğini, çoraplarını çıkarıp aşağı atmış, yatak çarşafını söküp ortaya toplamış oluyo, uyuyncaya kadar on sefer bu manzara en son ağlaya ağlaya uyuyo, 1 yaşla birlikte gece uykuya dalma sorunu başlarmış, biri bitiyo biri başlıyo..
Zaten biz de uykular hep sorundu şimdi daha kötü oldu, aynen migi ve senin dediğiniz gibi oğlumu uyuyor gibi yatağa bırakıyorum anında ayağa kalkıyor keşke oyalansa oynasa ağlayıp duruyor deli gibi de uykusu var ayakta duracak hali yok gözlerini ovuşturuyor son zamanlarda gece çok ağlayarak uyanmaya başlamıştı şimdi de uyuturken de zorluk yaşıyorum yatak çarşafını da söküyor ayısını da dışarı fırlatıyor sevmiyor herhalde ayağa kalktığından beri uykular daha kötüleşti ne zaman rahat uyuyacaklar valla daha küçüklüğünü şimdiden arar oldum

bugün mecburen dışarı çıktım hem ablama hediye alıcaktım hemde düğünler var bu hafta sonu elife çorap ayakkabı fln aldım
ama bi ara baktımki eliifn ateşi var ama içten yanaklar normal alnında hafif var vede ellerinde yani avuç içinde ve ensede fln ölçme şansım olmadı arkadaşım içten ateşi var deyince dahada korktum calpol aldım verdim ve geçti bi yandan vermek istemiyorum o kadarcık ateşte şurupmu verilir ama ateşte korkutuyo ya havaleye döndürürse napçam ben diş tendir umarım çıkarsada rahatlasa yavrum altta 2 taneyle duruyoz

Bir dr dan duydum havale geçirtecek ateş 40 ka çıkanmış aslında ateş iyi birşeymiş vücüdun hastalıkla başedebilmesi için yardım ediyormuş..

ahsenimin doğum gününden kareler çok güzel gecti:16:allah tekrarını nasip etsin sağlıklı sıhhatli kuzumu
Eki Görüntüle 690716
ahsen muma üflerken
Eki Görüntüle 690717
ahsen nin elerini tutmasak direk pastayı mıncıklayacak
Eki Görüntüle 690718
buda gecengünki foto
Eki Görüntüle 690719

Maşallah kuzuma allah sağlıklı ömürler nasip etsin... Döktürmüşün yine :))

biz de yürüyemüyoz daha,sıralayıp koltuktan koltuğa,duvardan duvara geziyoz ama odasının ortasına doğru elinden tutunca hemen yere emekleme pozisyonuna geçiyo,ben de merak ediyorum ne zaman yürüyecek diye,siz daha yaşınıza gelmediniz de biz haftaya 13 aylık olcaz

Senin kuzuyla benim kuzu arasında 1 gün var sanırım bizimki 4 nisan topiğin büyüklerinden :)

Kızlar siz hani bebeklerinizin yürüdüğünü ya da yaptığı becerileri ya da kelimeleri anlatıyorsunuz ya maşallah sizinkilere, oğlum neden böyle geride kaldı hani her bebek farklı bir alanda önde gidermiş diyorlar ama ben oğlumun hangi alanda ilerlediğini bilmiyorum daha doğrusu göremiyorum, konuşma yok sadece ağlarken anne, arada heceler ba ba de de o kadar, yürüme hiç yok sürünüyordu emeklemeye terfi etti sadece tutunup kalkıyor sonra hop yere oturuyor kendini atıyor daha doğrusu ben de kollarından tutup adım attırmaya çalışıyorum 2 adım sonra basmıyor yere oturuyor, acaba söylediklerimi anlıyor mu bilmiyorum ama inadıma yaptığı şeyler var bunu biliyoruz. Mesela bugün AVM de yemek yiyorduk, sıkıldı çınar bey önce ayyakkabılarını çıkardı yere attı ben de ayakkabıyı aldım kaldırdım sonra gözlerime bakarak çorabını çıkardı sinirlendim uyarıda bulundum sonra giydirdim sonra babası kızgın bir şekilde uyardı sonra babasına döndü aynı onun gibi hımm diyerek güldü gözümüze bakarak çorabı bize fırlattı artık oyun mu yapıyor inat mı anlamadık ama çok güzel karşılık veriyor onu çok seviyorum ama doğduğundan beri dikkatimi çekti fiziksel olarak normal ilerliyor ama yetenek olarak değil gibime geldi 6 ay kıpırdamadan sırüstü yattı 9. aya doğru dönmeye ve desteksiz oturmaya başladı. 11. ayda ayağa kalktı sanırım 18 aylık olana kadar yürüyemez bir sorun olsa doktor anlardı herhalde. Bakalım 4 mayıstan sonra 1. yaş kontrolünde doktorumuz ne diyecek

Canım algılamada bir problem yok sanırım maşalllahıı var anlattığına göre :1: :1: :1: bizimkide böyle gözünün içine bakıp yapar yapacağını. Bence endişelenme biraz geriden geliyor sende geç yürümüşsün genetikte olabilir..

kizlar zumra da anca oynuyor muzik duymasin... yurumeye niyeti yok bu iki gundur surekli dilini cikariyor sanki agzinda bisey varmis gibi...tuy var gibi ama baktim hic bisey yok bide dislerini skiyor gicidatiyor anlamadim

Bizimkide tükmüklerini dışarı salıyor :1: nerden öğreniyorlar anlamadımkiii...

Bu yurume emekleme herkeste cok farkli ya..mesela elada asla emeklemedi surunmedi..dogru durust yerde donmedi bile..10 ayda adim atmaya basladi..suan masallah ucuyor..ama bizdede sorun kendisi ayaga kalkamiyor tutunup bir yerden..ve ben bunu deli gibi kafaya takmis durumdayim..acaba bir sorunmu var diye..bir ara disine takmistim cikmiyor diye..suan 2 disimiz oldu..ins en kisa zamanda kendisi kalkabilir...Hatta ankarada sirf bunun icin doktora gitmeyi dusunuyorum..
Konusmaya gelince anne hadi git gel ac bunlari haa bide buu suyu yani anliyorum..onun disinda habire biseyler soyluyor ama anlamiyorum..
Kizdigindada gelip sacimi basimi yoluyor :)) vuruyor ve cimdikliyor beni..siddete meyilli kizim:)) kendinden buyukleri falan itekliyor, saclarini cekiyor:)) benim bundan cekecegim var valla..

Sen kafana takacak şey arıyorsun bence boş duramıyonnnn. Fotoları bekliyoruzz..

Ahsenin ve elanın doğum günlerini kutluyorum, hep sağlıklı ve mutlu olsunlar inşallah..nice doğum günlerini kutlamak nasip olsun..

demoooss yokluğumda meydan sana kalmış yazıyon da yazıyon bakıyorum:1: sen yaz ben okuyorum..

doğum günümüzü kutlayan teyzelerimize çok teşekkür ederiz, elbiseyi pançodan aldım çokk güzel saten kabarık çiçekli kemeri var etek ucunda da tül var.. hele yürüyen bebişlere süper olur...benim sıkıntılı 5 dakika zor durdurdu çekiştiriyo ağlıyo yırtacaktı nerdeyse hemen foto çekip çıkardım.. yaza düğün falan olacaksa alabilirsiniz 65 tl.. reklam gibi oldu ama sadece fikir amaçlı:1:

eyidascım yumurta beyazı evet 9. aydan sonra verilebilirmiş benimki sarısına daha yeni alıştı o yüzden beyazına yeni başladık oda neredeyse atomlarına ayırıyorum yoksa yutmuyor:1:
bizim menümüz şöyle

sabah yumurta 60 cc süt 1 tane bebe bisküvisi, 1 tatlı kaşığı pekmez,1 tatlı kaşığı tahin, 1 adet ceviz, biraz meyve püresi hepsini ezerek karıştırıyorum muhallebi kıvamında 1 kaseye yakın oluyor yiyor..

öğlen 1 kase yoğurt

akşam da 1 kase kıymalı sebze yemeği, blendırlanmış.. gecede 350 ml kadar süt içiyor biberonla..

bizim yediklerimizden yeme meselesi şöyle, mesela mercimekli köfte lahmacun pilav dolma falan gibi şeyleri ısırarak yiyor hele geçen neredyse çeyrek lahmacun yedi, ama sebze yemeklerini ezerek yemiyor tükürüyor kusuyor..benim için 2 seçenek var ya yediği kadar yesin deyip sadece evde pişenlerden vericem az yiycek sütle tamamlıycaz.. ya da ona özel pişirmeye devam..

ben her gün ona özel yemek yapmayı tercih ediyorum çünkü hergün alması gereken eti sebzeyi ve tahılı almazsa içim rahat etmiyor..
yemek konusunda çok takıntılıyım sofrada yiyeceği şeylerden yedikten sonra bile mutlaka özel yemeğini yediriyorum ilk 2 yıl bağışıklık ve organ gelişimi için çok önemli 2 yaşından sonra zaten kendi istediklerini yiyecek beni dinlemeyecek..o zaman kadar devam:1:

Canım bende birara doğru dürüst girememiştim birikmişş ne yapyımm.. ::))

günaydın kızlar bugün hava çok güzel görünüyor
çok yorgunum dün biraz gidip inşattı temizledik çok iş yapmama rağmen çok yoruldu
ahsende uzun süre teyzesinde kaldı akşamda eşimin teyzesi oğlunun düğünü vardı ahseni götürmedim hava çok serindi dün
ahseni almaya gitiğimde resmen beni yaladı çocuk gece sürekli uyandı meme istemiyor ama kucağımda uyumak istiyor bırakıp gene gidecegimimi sandı anlamadımki

demoş nerdesin kendin burdasın ama sesin çıkmıyor günaydın nasılsın duru nasıl öksürüğü gectimi

Tünaydın kızlar nasılsınız.. Ben de diyete başladım şu an itibariyle etrafımdaki herkes diyet e başladı :1::1: bende ayak uydurayım dedim sabah sabah gittimm nesfit, layt süt ,tam tahıllı ekmek ,aldım ama açımmmmm midem kazınıyorr nesfit beni doyurmadı :9: :9:

Tünaydın kızlar nasılsınız.. Ben de diyete başladım şu an itibariyle etrafımdaki herkes diyet e başladı :1::1: bende ayak uydurayım dedim sabah sabah gittimm nesfit, layt süt ,tam tahıllı ekmek ,aldım ama açımmmmm midem kazınıyorr nesfit beni doyurmadı :9: :9:

hadi bakalım hayırlı olsun
canım biranda kesme yavaş yavaş
nefit bir normal kase bana yetiyor artık başlarda bende doymuyordum:17:

günaydın kızlar bugün hava çok güzel görünüyor
çok yorgunum dün biraz gidip inşattı temizledik çok iş yapmama rağmen çok yoruldu
ahsende uzun süre teyzesinde kaldı akşamda eşimin teyzesi oğlunun düğünü vardı ahseni götürmedim hava çok serindi dün
ahseni almaya gitiğimde resmen beni yaladı çocuk gece sürekli uyandı meme istemiyor ama kucağımda uyumak istiyor bırakıp gene gidecegimimi sandı anlamadımki

demoş nerdesin kendin burdasın ama sesin çıkmıyor günaydın nasılsın duru nasıl öksürüğü gectimi

Günaydın canımm biraz geçmişi okuyayım dedimm..

Kıyamam kuzuma öyle sanmıştır oo.. duru pek öksürmüyor ama hırıltısı var düdük gibi ötüyor kuzum 1 yaş kontrolü içinde götürmem lazım ama hava çok kötü yağmurlu nasıl götürecem bilemiyorum.. AHSEN nasıl oldu düzeldimi biraz ???

Kızlarr yaa şu aralar duru nun ayaklarına takmış durumdayım içe doğru dönük yanii içe doğru basıyor sanki yürürken çok düşüyor ondanmı acaba :((((( doktora götürmek istiyorum ama nasıl ve ne zaman allahım ya ne yapacağımı bilemedimmm..

Kaç kilo verdin canım tam olarak ve ne yapıyorsun ne yiyorsun benimle paylaşırsan sevinirim ::)))

canım en son 71 hata bazen üzerine bile çıkıyordum
bu sabah 66 900 geldim tartıda 1 ayda verdim bu kiloyu
yaptığım cips kola bisküvi çikolata 1 aydır hiç yemedi 1 kez bikaçtane fındıklı draje yedim oda 1 ayda 1 kez
ekmek bazen hiç yemiyorum bazı günler 3 dilim ama üç dilimin üzerine çıkmıyorum
sen emzirmiyorsun bol yeşil çay ve form çay iç ben süte geçiyormuş diye içemiyorum en fazla haftada 1 içiyorum oda kaçırmışsam başka spor bir ara çok yaptım sabah akşam artık yapamıyorum koşturmaktan yetiştiremiyorum sen yapabilirsen yap
ilk hedefim 64 sonra yavaş yavaş hamile kalmadan önceki kiloma yani 57 hayal am inşallah olur :32:

herkese mrb kızlar ben de nisan annesiyim ben sizi takip ediyorum ama yazma fırsatı bulamıyrdm, 1 sorum olacak size keçi sutu ya da inek sutune ne zaman gecılıcek. su an devam sutu kullanıyoruz doğumdan berı az da olsa verdm mamayı,cvb nız ıcın tesekkrlr

Günaydın canımm biraz geçmişi okuyayım dedimm..

Kıyamam kuzuma öyle sanmıştır oo.. duru pek öksürmüyor ama hırıltısı var düdük gibi ötüyor kuzum 1 yaş kontrolü içinde götürmem lazım ama hava çok kötü yağmurlu nasıl götürecem bilemiyorum.. AHSEN nasıl oldu düzeldimi biraz ???

dün ablamda sabah hem yumurtanın beyazını hem sarısını yemiş:53:
bugün ben 1 yumurtanın sarısını yediremedim nasıl öğürüyor valla bütün nazları annelere
bitane poposuna şaklagı yedi sabah rezil ablam poaça yerken ağzını açmış istemiş:53: çok rahattı diyor
valla sinirimden sabah ağladım

Kızlarr yaa şu aralar duru nun ayaklarına takmış durumdayım içe doğru dönük yanii içe doğru basıyor sanki yürürken çok düşüyor ondanmı acaba :((((( doktora götürmek istiyorum ama nasıl ve ne zaman allahım ya ne yapacağımı bilemedimmm..

canım banada ahsen tek ayağını içe basıyor gibi geliyor ama babası ve anneannesi yok daha küçük basmayı beceremiyor diyorlar
çokki aklına takıldı götür bi doktora ben şevvali götürmüştüm bana aksıyor gibi gelirdi doktor daha küçük yeni yürüyor normal demişti yanlış yatırlamıyorsam
filim filan çektirmiştik o dönem

canım en son 71 hata bazen üzerine bile çıkıyordum
bu sabah 66 900 geldim tartıda 1 ayda verdim bu kiloyu
yaptığım cips kola bisküvi çikolata 1 aydır hiç yemedi 1 kez bikaçtane fındıklı draje yedim oda 1 ayda 1 kez
ekmek bazen hiç yemiyorum bazı günler 3 dilim ama üç dilimin üzerine çıkmıyorum
sen emzirmiyorsun bol yeşil çay ve form çay iç ben süte geçiyormuş diye içemiyorum en fazla haftada 1 içiyorum oda kaçırmışsam başka spor bir ara çok yaptım sabah akşam artık yapamıyorum koşturmaktan yetiştiremiyorum sen yapabilirsen yap
ilk hedefim 64 sonra yavaş yavaş hamile kalmadan önceki kiloma yani 57 hayal am inşallah olur :32:

Canımm vallaa süpersinn ben kola falan içmiyorum ama gofret falan yiyorum ekmek çok yiyorum bakalım nasıl olacak birde benim metabolizmam çok yavaş 2 sene önce diyetisyene gitmiştim o söylemişti 41 yaşındaki bir insanın vücüdu gibi dedi :((( yapacak birşey yok zaten hormonlardada sıkıntı var bunlarda etken yanii şu an 78 kiloyum ....

herkese mrb kızlar ben de nisan annesiyim ben sizi takip ediyorum ama yazma fırsatı bulamıyrdm, 1 sorum olacak size keçi sutu ya da inek sutune ne zaman gecılıcek. su an devam sutu kullanıyoruz doğumdan berı az da olsa verdm mamayı,cvb nız ıcın tesekkrlr

Bende 1,5 ay emzirdim benim kızım çok mama içtiği için normal süt veremiyorum arada veriyorum kansızlığa yol açıyor diye senin bebişin çok içmiyorsa verebilirsin...

dün ablamda sabah hem yumurtanın beyazını hem sarısını yemiş:53:
bugün ben 1 yumurtanın sarısını yediremedim nasıl öğürüyor valla bütün nazları annelere
bitane poposuna şaklagı yedi sabah rezil ablam poaça yerken ağzını açmış istemiş:53: çok rahattı diyor
valla sinirimden sabah ağladım

Bu arsızlar böyle ben size hep anlatıyordum duru yu yengesinden yiyorda benden yemiyor diyeee... Ben yumurtanın beyazına başlayalı 2 ay oldu bazen hepsini yiyor bazen yemiyor ruh haline bağlıı..

Canımm vallaa süpersinn ben kola falan içmiyorum ama gofret falan yiyorum ekmek çok yiyorum bakalım nasıl olacak birde benim metabolizmam çok yavaş 2 sene önce diyetisyene gitmiştim o söylemişti 41 yaşındaki bir insanın vücüdu gibi dedi :((( yapacak birşey yok zaten hormonlardada sıkıntı var bunlarda etken yanii şu an 78 kiloyum ....

Bende 1,5 ay emzirdim benim kızım çok mama içtiği için normal süt veremiyorum arada veriyorum kansızlığa yol açıyor diye senin bebişin çok içmiyorsa verebilirsin...

Bu arsızlar böyle ben size hep anlatıyordum duru yu yengesinden yiyorda benden yemiyor diyeee... Ben yumurtanın beyazına başlayalı 2 ay oldu bazen hepsini yiyor bazen yemiyor ruh haline bağlıı..

bende diyetisyene gitmek istiyorum ama ben bunu yiyeceksin 2 tane şunda 1 tane bundan diyince
iyice kafama takıyorum daha acıkıyorum sürekli aklım yemekte ilk hafta hem spor hem sıkı diyet 1 .400 gr verdim artık okadar sıkı yapmıyorum
ama yavaşyavaş gidiyor bana kiloyu tatlı aldırıyormuş onu anladım ahsenin dogumgünü pastasından bile yarım çatal tatdım kafaya taktım kiloyu
hiç bir kıyafetimin içine giremiyorm piskolojim bozuldu yavaş yavaşta olsa gidiyor zaten ani kilo kayıpları gitiigi gibide geliyormuş hemde fazlasıyla
bende yediklerimden degilde zararlı şeylerden kestim

bende diyetisyene gitmek istiyorum ama ben bunu yiyeceksin 2 tane şunda 1 tane bundan diyince
iyice kafama takıyorum daha acıkıyorum sürekli aklım yemekte ilk hafta hem spor hem sıkı diyet 1 .400 gr verdim artık okadar sıkı yapmıyorum
ama yavaşyavaş gidiyor bana kiloyu tatlı aldırıyormuş onu anladım ahsenin dogumgünü pastasından bile yarım çatal tatdım kafaya taktım kiloyu
hiç bir kıyafetimin içine giremiyorm piskolojim bozuldu yavaş yavaşta olsa gidiyor zaten ani kilo kayıpları gitiigi gibide geliyormuş hemde fazlasıyla
bende yediklerimden degilde zararlı şeylerden kestim

Ben şu anda hamile kaldığım kilodayım doğum kilomu doğumdan 3 4 ay sonra verdim , hayatımın hiçbir döneminde zayıf olmadım ama kilo vermek istiyorum verebilirsem ağustosta abimin düğünü varr..

Var yaaa duru nun saçını başını yolasımm varr hafta sonu saat 6,30 7 dedinmi ayakta bütüngün uyku nedir bilmez annemi aradım sabah 8,30 da uyanmış 11 de geri uyumuş valla bana inat yapıyor.. Annemde sen evdesin diye sevincinden uyumuyor çocuk diyor bilemedim şimdii

Ammaa kuzucum hafta sonu sabah geç kalksa barii inanın uykumu hiçç alamıyorum hiçç salak gibi oldumm..

Ben şu anda hamile kaldığım kilodayım doğum kilomu doğumdan 3 4 ay sonra verdim , hayatımın hiçbir döneminde zayıf olmadım ama kilo vermek istiyorum verebilirsem ağustosta abimin düğünü varr..

canım ben hamilelikte 16 kilo aldım doğumdan çıktığımda 8 kilosu gitmişti 64 kilo olmuştum ama sonra tekrar yiyerek aldım
emziriyorum sütüm de çok değildi diye şerbetler meyva suları pekmez tekrar çok cabuk aldım
şimdi yeni baştan vermeye çalışıyorum
tabi demin yediğim 1 tabak makarnayla nasıl vericem bilmiyorum:9::9::9:

Var yaaa duru nun saçını başını yolasımm varr hafta sonu saat 6,30 7 dedinmi ayakta bütüngün uyku nedir bilmez annemi aradım sabah 8,30 da uyanmış 11 de geri uyumuş valla bana inat yapıyor.. Annemde sen evdesin diye sevincinden uyumuyor çocuk diyor bilemedim şimdii

Ammaa kuzucum hafta sonu sabah geç kalksa barii inanın uykumu hiçç alamıyorum hiçç salak gibi oldumm..
Hadi duru seni özlüyor diye uymuyor olabilir canım, çınar niye uyumuyor bütün gün zaten suratımı görüyor bıktı çocuk bugün 7 olmadan kalktı ancak öğlen 1 e doğru zorla uyuttum 1 saat geçmeden yine kalktı ben de çok enerjisiz ve mutsuz oldum bu uykusuzluk çok fena birşey. Bir de 3 gündür geceleri uyuturken kıyameti koparıyor belki uyutan kişi ben olduğumdan bu sırala bana karşı soğuk davranıyor

canım ben hamilelikte 16 kilo aldım doğumdan çıktığımda 8 kilosu gitmişti 64 kilo olmuştum ama sonra tekrar yiyerek aldım
emziriyorum sütüm de çok değildi diye şerbetler meyva suları pekmez tekrar çok cabuk aldım
şimdi yeni baştan vermeye çalışıyorum
tabi demin yediğim 1 tabak makarnayla nasıl vericem bilmiyorum:9::9::9:
Bu sıralar sıkıntıdan benim de iştahım açıldı sürekli acıkıyorum oysa bir ara iştahım tamamen gitmişti

Back
X