• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
günaydın kızlar
kimsecikler yok
demoş nerdesin sende olmayınca topik çok sesiz oluyor
hava çok sıcak sabah anneme bir gidip geldim resmen arabada piştim :53:
yaz gelsin diye öldük ama şimdide sıcaktan çıkamıyacaz galiba:1:

Günaydın canımm dün 2 defa bakıp çıktım yazamadım hiç işler yoğun dr da gittim şu unutkanlığım için pek iyi şeyler söylemedi denge bozukluğuda çıktı moralim bozuldu biraz, allah beterinden korusun insan kesinlikle birşeyi büyütüp kafasına takmamalı bu rahatsızlığım babam zamanında çok üzülüp kendimi yıprattığım için oluşmuş yaşın çok genç ama unutkanlığın çok ileride dedi 3 5 aylık bir tedavi verdii..

Günaydın canımm dün 2 defa bakıp çıktım yazamadım hiç işler yoğun dr da gittim şu unutkanlığım için pek iyi şeyler söylemedi denge bozukluğuda çıktı moralim bozuldu biraz, allah beterinden korusun insan kesinlikle birşeyi büyütüp kafasına takmamalı bu rahatsızlığım babam zamanında çok üzülüp kendimi yıprattığım için oluşmuş yaşın çok genç ama unutkanlığın çok ileride dedi 3 5 aylık bir tedavi verdii..

geçmiş olsun canım
canım baban insan ister istemez üzülür yıpratır kendini
bundan sonra kendine dikkat et kendini üzme

Geçmiş olsun canım, unutkanlık bende de var malesef belki uykusuzluktan yorgunluktan kaynaklıdır diye düşünüyordum ben de herşeyi kafama takıyorum ben de babamı kaybedeli 3 yıl oldu ve hastalığı sırasında çok zor 1,5 yıl geçirdim aslına bakarsan evlenip istanbula yerleşmemin nedeni de buydu orada kalırsam acım daha da artacak gibiydi, buraya geldim ama sorunlar hiç bitmiyor ki şimdi de biliyorsun eşim hasta ve onun hastalığının hiç kesin tedavisi yok yani bu hastalıkla örünün sonuna kadar yaşamak zorunda ve ben bunu düşünmekten hem hep yorgun halsiz oluyorum bir de oğlumun şu gece uyanmaları ve uykuya direnmeleri yok mu? Bazen elimde telefonumu tutarken telefon açmak için etrafta arıyorum enteresan geçmişi unutamıyorum şimdiki zamanı unutuyorum

:nazar:kızlar ahsen nerdeyse yürüyor artık
arada emeklesede artık uzun mesafede olsa yürüyerek geçiyor bir koltuktan bir koltuğa antireden mutfağa
bazen düşsede denemeye devam ediyor sürekli ayakta nerdeyse hiç oturmuyor elinede bir top almış duru gibi gool gol koşturuyor peşinde
kızlar ahsen anne baba abi teyze nene bitti düştü çoğu şeyyi söylüyor
allah nazarlardan saklasın dilli benim kızlar ablasıda öyleydi
babalarına çekmişler eşimde erkenden konuşmuş sonra nazar değdi diyor kayınvalidem 7 yaşına kadar kekelemiş :50:okulda öğretmeni egrersiz yaptırmış düzelmiş zamanla şimdi ahseni konuşturmaki alışmasın diyor ben ögretmesemde yeğenlerim şevval sürekli konuşturuyorlar oda alışıyor hemen gevezede biraz:9:

günaydın kızlar
kimsecikler yok
demoş nerdesin sende olmayınca topik çok sesiz oluyor
hava çok sıcak sabah anneme bir gidip geldim resmen arabada piştim :53:
yaz gelsin diye öldük ama şimdide sıcaktan çıkamıyacaz galiba:1:
Günaydın canım kolay gelsin, işler güçler yoğun sende. Biz de dün evi emlakçıya gösterdik eğer yakın zamanda satılırsa Adanaya taşınacağım hayırlısı olsun öyle bir kafamızda tasarlamıştık bakalım hayata geçirebilecek miyiz. Burada olmuyor annemi ailemi çok özlüyorum yalnızlık bazen güzel de hep çekilmiyor. Ne kadar yaşayacağım belli değil ve bu zamanı da ayır geçirmemek lazım, hem çınar da daha sevgi dolu ortamda yaşamış olur.

arada emeklesede artık uzun mesafede olsa yürüyerek geçiyor bir koltuktan bir koltuğa antireden mutfağa
bazen düşsede denemeye devam ediyor sürekli ayakta nerdeyse hiç oturmuyor elinede bir top almış duru gibi gool gol koşturuyor peşinde
babalarına çekmişler eşimde erkenden konuşmuş sonra nazar değdi diyor kayınvalidem 7 yaşına kadar kekelemiş :50:okulda öğretmeni egrersiz yaptırmış düzelmiş zamanla şimdi ahseni konuşturmaki alışmasın diyor ben ögretmesemde yeğenlerim şevval sürekli konuşturuyorlar oda alışıyor hemen gevezede biraz:9:
Maşallah canım, Allah nazarlardan korusun çınara da sık sık antreman yaptırmaya başladık yoksa hiç adım atmaya hevesi yok kendi kendine anlamsız sesler çıkarıyor heceler var ama anlamlı kelimeler yok halbuki benim çenem durmuyor. Ahsen de kendi başına evde dolanmaya başladı mı çınar bizi takmadan tek başına başka odalara gidiyor birden bire bağımsızlaştı özgüven geldi

Maşallah canım, Allah nazarlardan korusun çınara da sık sık antreman yaptırmaya başladık yoksa hiç adım atmaya hevesi yok kendi kendine anlamsız sesler çıkarıyor heceler var ama anlamlı kelimeler yok halbuki benim çenem durmuyor. Ahsen de kendi başına evde dolanmaya başladı mı çınar bizi takmadan tek başına başka odalara gidiyor birden bire bağımsızlaştı özgüven geldi

yok canım bizimki benim etrafındam ayrılamıyor balkonu çok seviyor ben çamaşır asarken çıkıyor ben içeri girdiğim an aglıyarak içeri geliyor gelmek istemiyor ben geldim diye geliyor mesela tvye dalıyor bende sessizce mutfaga yada wc gidiyorum 2 saniye sonra yanımda hiç yalnız kalamıyor
bende benden biraz uzaklaşsın istiyorum ama bizinkide ayrılmıyor ablasıda olsa beni istiyor
dün ütü yapıyorum misafir odasında ütülediklerimi çekiyor atıyor diye şevvalle oturma odasına koydum yarım saat durmadı böyle olmasıda sıkıyor canım bence haline şükret

günaydın kızlar
şükür kaç gündür ancak oturabildim valla:27:

kızlar bunaldım artık çamaşır ütü pazartesinden beri günde 3 makine çamaşır yıkanıyor tabi bide onları ütüle hurçlara kutulara koy yorgunum ama çok
taşınmayı severdim ama bebekle olmuyormuş eşimde akşam gec geliyor nekadar yapabilirse adamcagaz yardım ediyor ama herşey bana bakıyor of of :31:
allah kolaylık versin canım
bebekle taşınmak zor allahtan ailen orda ben malatyya ilk geldiğimizde 2 ayda 2 kez taşındım kimsemizde yok kafayo oynatıyodum nerdeyse:27:
geçmiş olsun canım b12 al işe yarıyo:26:
mirayında çenesi hiç durmuyo ama ancak 2-3 adım atabiliyor yürümedi gitti:31:
anne dede mama atti hapşi goooollll havhav, düştü, sıcak bişeye elleyip cıss diyor ama yinede elliyor:1: nedersek tekrarlamaya çalışıyor bide yürüseydi:24:

yok canım bizimki benim etrafındam ayrılamıyor balkonu çok seviyor ben çamaşır asarken çıkıyor ben içeri girdiğim an aglıyarak içeri geliyor gelmek istemiyor ben geldim diye geliyor mesela tvye dalıyor bende sessizce mutfaga yada wc gidiyorum 2 saniye sonra yanımda hiç yalnız kalamıyor
bende benden biraz uzaklaşsın istiyorum ama bizinkide ayrılmıyor ablasıda olsa beni istiyor
dün ütü yapıyorum misafir odasında ütülediklerimi çekiyor atıyor diye şevvalle oturma odasına koydum yarım saat durmadı böyle olmasıda sıkıyor canım bence haline şükret
Bu ayrılık kaygısı 7 aydan başlıyormuş 18 aylık tepe noktasıymış kimileri çok yoğun yaşıyor çınar 7-8 aylıkken kimsenin kucağına gitmiyordu kucaklarda ağlardı özellikle eve erkek misafir geldiğinde aynı odada bile oturamaz ağlardı ben de ona başka odaya giderken hemen gidip gelecem derdim sonra şu cee oyununu çok yaptım kaybolup tekrar ortaya çıktım zamanla alıştı sanırım. Ama başka evlerde yine yabancılar kucağa alınca tedirgin oluyor bizim evde kendini güvende hissediyor son 1 aydır hergün dışarı çıkıyor artık yabancılara da alışmaya başladı. Ben anneme çok bağlıymışım bebekken yabancılar gidermişim ben büyüdükçe bağlanmışım anaokuluna gidemedim hep ağlardım annemi isterdim ilkokula giderken de kadıncağız 1 dönem boyunca okulda tüm gün beni beklemiş her tenefüs koşarak annemin yanına giderdim. Annem de öyle çok sevgisini göstermez sevdiğini bilirim ama ifade etmezdi ama onsuz kendimi hiiç güvende hissetmezdim büyüdükçe sosyalleştikçe değişiyoruz

günaydın kızlar

bebekle taşınmak zor allahtan ailen orda ben malatyya ilk geldiğimizde 2 ayda 2 kez taşındım kimsemizde yok kafayo oynatıyodum nerdeyse:27:

anne dede mama atti hapşi goooollll havhav, düştü, sıcak bişeye elleyip cıss diyor ama yinede elliyor:1: nedersek tekrarlamaya çalışıyor bide yürüseydi:24:
Günaydın canım, yakın zamanda ben de memlekete gidece çınar şimdiye kadar başka hiçbir evde kalmadı, miray nasıl alışmıymıydı huzuru düzeni bozuldu mu memlekette kalabalığa alışabildi mi

Bu ayrılık kaygısı 7 aydan başlıyormuş 18 aylık tepe noktasıymış kimileri çok yoğun yaşıyor çınar 7-8 aylıkken kimsenin kucağına gitmiyordu kucaklarda ağlardı özellikle eve erkek misafir geldiğinde aynı odada bile oturamaz ağlardı ben de ona başka odaya giderken hemen gidip gelecem derdim sonra şu cee oyununu çok yaptım kaybolup tekrar ortaya çıktım zamanla alıştı sanırım. Ama başka evlerde yine yabancılar kucağa alınca tedirgin oluyor bizim evde kendini güvende hissediyor son 1 aydır hergün dışarı çıkıyor artık yabancılara da alışmaya başladı. Ben anneme çok bağlıymışım bebekken yabancılar gidermişim ben büyüdükçe bağlanmışım anaokuluna gidemedim hep ağlardım annemi isterdim ilkokula giderken de kadıncağız 1 dönem boyunca okulda tüm gün beni beklemiş her tenefüs koşarak annemin yanına giderdim. Annem de öyle çok sevgisini göstermez sevdiğini bilirim ama ifade etmezdi ama onsuz kendimi hiiç güvende hissetmezdim büyüdükçe sosyalleştikçe değişiyoruz

canım ahsen tek kalmıyor bende çok kalabalığa alıştı ondanmı diyorum sürekli ilgi istiyor alkucagına benle oyna sürekli konuş ilgilen istiyor bulaşık yıkarken beni görmen lazım sürekli biri ayağımın altında ya birgün düşicem yada ahseni ezicem diye korkuyorum
bi küçük eniştemden çok korkuyor yoksa yabancılaması yok oda çok sesli seviyor ondan heralde nasıl onu görürünce hemen siniyor korkuyor:9:yoksa canı istediği müdetce herkesede gidiyor canı istemezze bana bile gelmiyor
normalde sorun etmem ev işi filanda dert etmiyorumda taşınma olunca mecburen yapmak zorundayım ahsende sürekli ilgiye alıştığı için gene istiyor yapamıyıncada sürekli huzursuz bu arallar

Günaydın canım, yakın zamanda ben de memlekete gidece çınar şimdiye kadar başka hiçbir evde kalmadı, miray nasıl alışmıymıydı huzuru düzeni bozuldu mu memlekette kalabalığa alışabildi mi
canım yok alışmadı miray çok anne düşkünü tuvalete bile beraber gidiyoruz kimsenin kucağına gitmedi ben nereye o oraya çok kalabalığa hiç sokamadım zaten:25:
kuaföre saçımı boyatmaya gittim 2 saat kayınvalidemde ağlayınca babası baktı tam insana alıştı biz döndük yalnız şu bir gerçek kalabalıkla büyüyen çocuk çok farklı oluyor miray bu kadar konuşmuyordu gitmeden şimdi çenesi açıldı herkesden bişi kapıyo çocuk kalabalıkta evde birtek ben varım

Kizlar selam..bende elada cok kotuyuz..din acile gidip serum falan yedim..elada devamli atesli..dusmuyor..yavrum 1aydir mahvoldu..gecmisi okuysmadim..okuyum tekrar yazarim ins..cok canim sikkin kizlar..

Kizlar selam..bende elada cok kotuyuz..din acile gidip serum falan yedim..elada devamli atesli..dusmuyor..yavrum 1aydir mahvoldu..gecmisi okuysmadim..okuyum tekrar yazarim ins..cok canim sikkin kizlar..
Dün aklıma gelmiştiniz seni pek görmüyorum, geçmiş olsun canım Allah en kısa zamanda ikinize de şifa versin

Dün aklıma gelmiştiniz seni pek görmüyorum, geçmiş olsun canım Allah en kısa zamanda ikinize de şifa versin
Saol serenaycim..valla senle ben bu cocuklardan cektigimiz kadar kimseden cekmedik..yok uykudur yok hastliktir yok yemedir..tukendim artik..ne cektik be yavrummm :))) artik guluyorum napim..yoksa cozutcam valla..

Bu arada kizlar elada artik kendi kalkabiliyor..zaten yurumeyi gecmistik artik kosuyor masallah. .2 tanede disimiz var..o kadar taktim herseye ama zamani gelince oluyormus demekki..

Saol serenaycim..valla senle ben bu cocuklardan cektigimiz kadar kimseden cekmedik..yok uykudur yok hastliktir yok yemedir..tukendim artik..ne cektik be yavrummm :))) artik guluyorum napim..yoksa cozutcam valla..

Bu arada kizlar elada artik kendi kalkabiliyor..zaten yurumeyi gecmistik artik kosuyor masallah. .2 tanede disimiz var..o kadar taktim herseye ama zamani gelince oluyormus demekki..
Gözün aydın canım, maşallah her bebeğin gelişimi o kadar kendine özgü ki er ya da geç oturuyorlar yürüyorlar konuşuyorlar Allah sağlık versin biraz da deliksiz uyku olsa çok güzel olacak. Tezin ne zaman bitiyor bir de sen bu arada çalışıyorsun o daha da zor

sagol canım bir sorun çıkmazsa pazar günü düşünüyoruz taşınmayı sevmemin sebebide herşey dip bucak tertemiz oluyor herşeyi yıkıyıp paklıyorsun ama ahsenle yarısını yıkıyorumyarısını öylece kaldırıyorum yarısıda orada yıkaya bilirsem yoksa kalıcak

ahsende canım 15 dür çok iyiydi 2 gündür öğürme başladı
şunu farketim antibiyotik kulanınca 15 gün filan çocuğun iştahı geliyor sonra geçiyor neden acaba

inşallah bulabilirsin canım
kompostoda hiçbir fikrimyok canım denemediğim için
benimde taşınmada en sevdiğim şey herşey her yer misssss gibi oluyor dip köşeekarşı komşu alt katına taşındı hem kolay hemde tertemiz bi kıskandım bi kıskandım :)

geçmiş olsun cnm bütün hastalıklar hep ondan kaynaklanmıyomu inş en kısa zamanda atlatırsın canım
:46::46::46::46::46: aferin ahsene
elif anca ilk adım arabasını almıştık onla yürüyor yoksa emeklemek daha cazip geliyo hiç yürümeye niyeti yok sanki :)
Günaydın canım kolay gelsin, işler güçler yoğun sende. Biz de dün evi emlakçıya gösterdik eğer yakın zamanda satılırsa Adanaya taşınacağım hayırlısı olsun öyle bir kafamızda tasarlamıştık bakalım hayata geçirebilecek miyiz. Burada olmuyor annemi ailemi çok özlüyorum yalnızlık bazen güzel de hep çekilmiyor. Ne kadar yaşayacağım belli değil ve bu zamanı da ayır geçirmemek lazım, hem çınar da daha sevgi dolu ortamda yaşamış olur.
hayırlısı olsun cnm inş istediğin gibi olur herşeyde yoluna girer
çok geçmiş olsun ikinizede cnm zaten bu hastalıklar başlayınca ardı arkası kesilmiyo bide bu havalarda bizimkide hasta
en kısa zamanda bi atlatsalar hepsi
Gözün aydın canım, maşallah her bebeğin gelişimi o kadar kendine özgü ki er ya da geç oturuyorlar yürüyorlar konuşuyorlar Allah sağlık versin biraz da deliksiz uyku olsa çok güzel olacak. Tezin ne zaman bitiyor bir de sen bu arada çalışıyorsun o daha da zor
canım çınarın kaçıydı bugünlerde olmalı doğum günü 4 ümüydü 5 imi

Arkadaşlar merhaba,

Yeni yazı yazma kısmını bulamamış olabilirim inşallah düzgün yere ulaşır yazdıklarım.

Ben de 2012 Nisan annesiyim. Kızım 1 yaşını doldurdu çok şükür. Sİze sormak istediğim birşey var. sizin çocuklarda mama sandalyesinde falan otururken özellikle dışarda inanılmaz çığlıklar atıyor mu? sanırım oturmak istemiyor. E daha yürümeye de başlamadı dışarda hem çığlıklarından bir yerde doğru dürüst oturamıyorum. hem de rahat edemiyorum. Ne önerirsiniz? ne yapmalıyım?

Canim tezim daha yeni basliyor.bu ayin 10unda fideleri dikcem.bu yaz full arazide olcam..ins su 2sezonu atlatirip ve en kisa zamanda yrd doc. Olurum..calisinca cok zor gercekten..gece tam uyusak fazla zorlanmamda..uyumayinca o gun bitiyor benim icin..zaten iyilessin sadaka vercem..oyle dedim..birde artik geceleri uyusun yine sadaka verrim valla..

Gecmisi okudum cok sukur..
Demos elada ayni duru gibi oldu..koyde gorseydin bir kuzuya gidiyo bir kediye..kizlar foto ekleyemiyorum hep telefondan girdigim icin..ankda elayi hayvanat bahcesine goturduk :)) nasil can atiyordu hayvanlara. .

hakınızda hayırlısı olsun
eger imkanın varsa en iyisi ailenin yanı eşininde işi uygun heralde
senin adına çok sevindim canım
günaydın kızlar

bende bu kız hiç yürümeyecek diyordum iki gündür epeyi ilerletti işi uzun mesafede olsa başlıyor yürümeye yarı yolda düşsede pes etmiyor
ilk adım atalı nerdeysa 2 ay olmuştur korkuyordu ben çağırırken hadi pıtı pıtı gel diyordum şimdi ellerini bırakıyor yürümeye başlayınca pıtı pıtı diyor çok şeker

geçmiş olsun canım
nazar değdi elaya kıyamam valla ben hasta olmaya razıyım yeterki onlar olmasın
biz iyi kötü atlatıyoruz ama onlar olunca hem biz hem onlar mahvoluyor

Back
X