kızlar kızım kendi yemek istiyor ama yeterli yemiyor ben ne versen redddediyor sadece yoğurt yiyor kaşıkla bazende kafasına kaseyi dikiyor artık ona yemek yapmaktan sıkıldım hergün bir umutla yapıyorum ama o sadece yoğurdunu yiyor buna seviniyorum bir kenarda çünkü kaşığı dökmeden ağzına bir güzel götürüyor ama ben verince eliyle ittiriyor....1 aydır böyle arada ne versem kardır diyorum bazen parkta meyve yediriyorum bu kadar...gece cicibebeli ballı süt gündüz uyurken anne sütü onu da uykuda veriyorum çünkü uyanıkken biberon da emiyor( emmediği için sağıyorum)
yumurtayı sevdiremedim, köfte de yemiyor. sizin bebişler nasıl yemek konusunu napıyorsunuz ben bu çocuğa nasıl yemek yedircem biri bana akıl versin![]()
aslında kendi yemek istemesi ilerisi için çok rahat edeceğin bir durum ama dediğin gibi şimdi karnını doyuracak kadar yemeyi beceremez, ne yapabilirsin kahvaltıyı karışım yemiyorsa mesela yumurtayı rafadan haşla beyazı pişsin sarısı cıvık kalsın biraz tuz ve zeytinyağı ekle bebekler seviyor genelde bunu, 1 tatlı kaşığı tahin 1 tatlı kaşığı pekmezi karıştır onu da ayrı yedir, tuzu alınmış peynir, dövülmüş ceviz süt meyve balı da ayrı karışım yapıp verebilirsin hepsi bir kase eder.. yedirme konusunda ise sevdiği bir reklam müzik ya da çizgi film aç bilgisayardan onu izlerken tıkıştır başka türlü yemiyor benimki de

köfte benim kızım da sevmiyor sevdiği bir çorbaya ekleyebilirsin bizim öğünü yazayım sana benim kız da gündüz süt içmez gece içer
sabah 1 yumurta, 1 tatlı kaşığı bal, 1 tatlı kaşığı tahin 1 tatlı kaşığı pekmez 1 tatlı kaşığı ceviz, bir adet bebe bisküvisi, biraz meyve püresi, biraz süt.. bazen karıştırırım bazen gruplayarak veririm..
öğlen 1 kase yoğurt..ya da tarhana çorbası ya da yoğurt çorbası.. ( yumurta yemekten bıktığı zamanlar yoğurt çorbasına koyarım)
ikindi meyve veya meyveli yoğurt..
akşam 1 kase etli sebze yemeği ( bu yemeği özellikle aynen kendimizinki gibi salçalı sarımsaklı soğanlı yaparım lezzetli olması için)
bizimle birlikte sofraya da oturur pilav makarna ya da ne varsa biraz yer.. benim kızım asla elindekin ağzına götürmez ağzını açar sadece benim elimden yer buda zor oluyor..
gece yatarken 200 ml süt, gece 12 1 gibi 200ml süt sabah uyanınca da 120 ml süt içer bikaç saat sonra kahvaltı eder..
bu menü kızımın yeterli büyümesini sağlıyor, tabiki hastalık ya da diş dönemlerinde zorlamıyorum ne isterse onu yiyor..