2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
kızlar ceren bu aksam koltuktan dustu :( 2 gundur koltuklara ve orta sehpaya cıkmayı ogrendi ve her cıkmasında mest oluyo sevincten indirince aglıyo ama bu aksam iyice kudurdu koltuk tepesinde. 3lü koltuga cıkıp bi o ucuna gidip sarkıyo bi obur ucuna ben de ayakta habire bi o tarafa bi bu tarafa derken o sırada da annemle teldeydim, anlık bi dalgınlıkla nasıl oldu anlamadım bi anda dusuverdi ama Allahtan tepe ustu gitmedi gene de insaflı dustu once bedeni sonra kafası yere geldi epey bi agladı ama acısı kadarda korkusundan agladı bence zaten odlek dusucem diye odu kopuyo bu yuzden daha bi adım atamıyo ama koltuk tepelerinde deli dana gibi kosturmaya basladı off gun gectikce zorlasıyo dun de ilk kez sehpaya cıkmıs ben mutfaktaydım sesi kesildi bi bakayım napıyo dedim ohhh cıkmıs sehpaya bagdas kurar gibi de oturmus ortasına reklamları izliyo hanımefendi sok oldum gorunce :53: herhalde dun sehpaya cıkabildigini gorunce bi koltukları da deneyim dedi zilli artık hayatta yalnız bırakılmaz bu. offf yangın var deyip kacasım geliyoo:47:

canım valla yapmak zorunda kalıyorum misafir olmasa üsten yapıyordumda şimdi mecburiyetten yapıyorum valla pasta yapmaktan sıkıldım değişik fikirlere açığım annem geldi bugün kadın sarma sardı gene pastada gece ahsen uyuduktan sonra yapayım
sen ne yapıcan misafirlerine menünü paylaşta bana fikirolsun
ağlayan kek yapıyım diyorum bu sefer başkada aklıma bişey gelmiyor akşam markete gidecem orda bişeyler görürsem aklıma gelir inşallah

geçmişolsun canım nisan bebişleri kuduruk çıktı akılanacaklarına gitgide daha beter oluyorlar ahsen gece nerdeyse hiç uyumuyor sürekli ağlıyor dişmi çıkartıyor bilmiyorum güya yatağını ayıracaktım ama bizim yataktan çıkmıyorki odasınıda ayırayım

canım benim menum soyle olcak: kıymalı gul boregi, incir tatlısı (ben gecen senede bu tatlıyı yapmıstım herkes bayılmıstı o yuzden yogun talep uzerine gene ondan yapıcam), dolapta hazır yaprak sarmam var onu pisircem, kakaolu-sade kurabiye yapıcam onun görseli cok guzel oluyo, salata olarakta istanbuldayken enginarlı bi salata yaptı ablam bayıldım ona, ondan yapıcam. 5 cesit yeter valla 3 cesit bile yapan olmustu... annem gelmese bende yapamazdımdaaa, anam sagolsun :32:

canım15 de dip köşe temizliğe kadın geliyor
ben sadece süpürüp viladaya veriyorum ama bu evde işler arttı camlar yere kadar perdeleride yarasa diktirdim
ortası açık ahsende sürekli yalıyor dışardanda yağmur batırıyor silmesen olamaz mecburiyetten onları sil dolaplar beyaz her sabah onları sil valla isyan bayrağını çekmek üzereyim üzerine yapmayayım diyorum gördükçe daha sinir oluyorum şu mikrofiber bezlerden al canım toz almaya ve camlara birebir onlar olmasa ne yapardım bilmiyorum dolaplarıda onla sililiyorum çok iyi oluyor kurutma derdim yok tek seferde bitiyor:34:
dediğin gibi almak lazım onlarddan beyaz dolapta camlarda zor cnm Allah kolaylık versin gerçi güzelde duruyo ama :)
Selam güzel hatunlar nasılsınız siz ve bebişleriniz....

Bizi soracak olursanıııızzzzzz :47::47::47::47: nereden başlasam bilemiyorum kızlarr duru bizi çıldırtıyorr çok az geçmişe göz attım herkes şikayetçii ama duru erken yürüdüğü için çokk yoruldukk çookk hiç içeri germek istemiyor yola, merdivenlere koşuyor annemin pencereleri eski tip parmaklıklı oraya tırmanıyor gece saat 12 de arabasını istedi dün inanın bana 20 dk anıraa anıraa ağladı morardı nefesi kesildi ama yinede çıkarmadım olmicağını anlasın, sabahın 6,30 nda arabasıyla mahallede gezdiriyorum siz düşünün artık ama nasıl üzüldümm anlatamam allaha şükür annemin evi duru ya iyi geldi şeytan kulağına kurşun sağlık problemimiz yok şom ağzımı açmayımda. Ama yaklaşık 3 haftadır maması hariç kesinlikle birşeyy yemiyorr, tam olarak anne demeye başladı nasıl mutlu oluyorum anlatamam..

Bende bugün öğlen acile gittim şikayetlerim şu rahatsızlığımla ilgiliymiş hani unutkanlık için gitmiştim ya ooo kendi noroloji dr uma yönlendirdi ilacı uzun süre kullanmam lazımmış çok moralim bozukdu kızlar çok,, ellerim titredi , nefes alamadım, başım kötü döndü işler yoğun , duruyada canım sıkılıyor annemi çok yoruyor diye bunlar tetiklemiş sanırım..

Çook yazmışım ya sizleri ve bebişleri öperimm.. İşler hala yoğun giremiyorum topiğe size iyi muhabbetlerr..
geçmiş olsun cnm inş en kısa zamanda atlatırsında şöyle bir ohh çekersin ama duru haklı havalar güzel hepsi dışarısını istiyor be cnm napıcaksın bizimkide aynıbırak hep dışarda dursun
kızlar ceren bu aksam koltuktan dustu :( 2 gundur koltuklara ve orta sehpaya cıkmayı ogrendi ve her cıkmasında mest oluyo sevincten indirince aglıyo ama bu aksam iyice kudurdu koltuk tepesinde. 3lü koltuga cıkıp bi o ucuna gidip sarkıyo bi obur ucuna ben de ayakta habire bi o tarafa bi bu tarafa derken o sırada da annemle teldeydim, anlık bi dalgınlıkla nasıl oldu anlamadım bi anda dusuverdi ama Allahtan tepe ustu gitmedi gene de insaflı dustu once bedeni sonra kafası yere geldi epey bi agladı ama acısı kadarda korkusundan agladı bence zaten odlek dusucem diye odu kopuyo bu yuzden daha bi adım atamıyo ama koltuk tepelerinde deli dana gibi kosturmaya basladı off gun gectikce zorlasıyo dun de ilk kez sehpaya cıkmıs ben mutfaktaydım sesi kesildi bi bakayım napıyo dedim ohhh cıkmıs sehpaya bagdas kurar gibi de oturmus ortasına reklamları izliyo hanımefendi sok oldum gorunce :53: herhalde dun sehpaya cıkabildigini gorunce bi koltukları da deneyim dedi zilli artık hayatta yalnız bırakılmaz bu. offf yangın var deyip kacasım geliyoo:47:
korkmuştur cnm düşünce ama fırlama bunlar fırlama napıcaz bilmem,baksen şu ceren hanıma nerelerden tv de izlermiş :)

canım cerende oyle.hic kalkmadıgı gece 3-4 kez uyanıyodu. hatta ben istanbula ablama gidince ablam bile dedi bu ne boyle nasıl uyku bu diye. ablama gore emmek icin uyanıyo, hatta o yuzden ablam artık memeden kesmelisin bile dedi. ama son bi kac gunudr bi mucize yasanıyo bizde: cerenin besigini ben yatak odasından cıkaramamıstım cok sık uyandıgı icin, hatta esimlede bu yuzden aylardır ayrı yatıyoduk cunku esim horladıgı icin maalesef cereni uyandırıyodu. yani boyle dagınık bi duzen vardı geceleri. bende bu cumartesi olmucak artık boyle dedim cerenin besigini obur odaya gecirdim, artık dedim uyandıkca gidicem napiyim. ammaaa cumartesiden beri 3 gecedir gece 2-3 arası bi kere uyanıyo gidiyorum 10 dk emziriyorum uyutup yatagıma donuyorum bidaha sabah 7ye kadar uyuyo (:nazar:). valla bilmiyorum bu bi tesaduf mu yoksa aynı odada uyumaktan o da mı rahatsız oluyodu diye dusunuyorum simdi. umarım artık duzene girmistir uykuları ve boyle devam eder cunku zırt pırt uyanınca insan dinlenemiyo ve gercekten sinir bozucu oluyo
Ben de mi yatağı başka odaya alsam ama çok daha fazla yorulurum aynen dediğin gibi canım çınar çıt sese bile uyanıyor babası hem horlar hem de çok sesli nefes alır gece de kalkar sabah 6 da kalkarken çınar da sesten etkileniyor büyüdükçe seslere daha da duyarlı oldu o yüzden eşim de başka odada uyuyor ve artık isyanlarda adam da rahat yatağında yatmak istiyor ama bu sefer çınar daha çok uyanacak ve ben daha fazla uykusuz kalacam. Bir ara gece çok kalksa bile 2 den fazla emzirmemeye çalıştım ama çok ağladı zor sakinleşip uykuya döndü sonra bir gece diş sıkıntısı yüzünden çok acı çekiyordu kıyamadım her ağladığında kucağıma alıp emzirdim 2-3 gün sonrasında yine başladı gece de 4-5 defa kalkmaya. Şimdi düşünmüyorum da ileride sütten keserken ne yapacam çok ağlayacak inşallah 18 aylık civarlarında kendi kendine bırakır zorlanmadan.

dediğin gibi almak lazım onlarddan beyaz dolapta camlarda zor cnm Allah kolaylık versin gerçi güzelde duruyo ama :)

geçmiş olsun cnm inş en kısa zamanda atlatırsında şöyle bir ohh çekersin ama duru haklı havalar güzel hepsi dışarısını istiyor be cnm napıcaksın bizimkide aynıbırak hep dışarda dursun

korkmuştur cnm düşünce ama fırlama bunlar fırlama napıcaz bilmem,baksen şu ceren hanıma nerelerden tv de izlermiş :)

ben 4 aylıkken odasına geçirdim kızımı. O zamandan beri odasında yatıyor. Ama tabi ben emziremedim. mama içtiği için uyuyor, saat 12'de ve 4'de mamaya kalkıyordu. artık 4'teki mamaya kalkmıyor. 12 gibi içiiryorum bir sorun yoksa sabaha kadar uyuyor. Fakat bir ara sabah 6'da uyanmaya başladı. 6'da da kalkmak çok zor oluyor. en az 7 olmalı insan saati ile :) o zaman karratma perdesini çekip kapısını tamamen kapatmaya başladım. kapı aralık olunca muhakka bir sese uyanıyormuş demek ki ki, artık kalkmıyor erkenden. bence siz de odasına geçirip deneyin. olmazsa gene yanınıza alırsınız...

Ben de mi yatağı başka odaya alsam ama çok daha fazla yorulurum aynen dediğin gibi canım çınar çıt sese bile uyanıyor babası hem horlar hem de çok sesli nefes alır gece de kalkar sabah 6 da kalkarken çınar da sesten etkileniyor büyüdükçe seslere daha da duyarlı oldu o yüzden eşim de başka odada uyuyor ve artık isyanlarda adam da rahat yatağında yatmak istiyor ama bu sefer çınar daha çok uyanacak ve ben daha fazla uykusuz kalacam. Bir ara gece çok kalksa bile 2 den fazla emzirmemeye çalıştım ama çok ağladı zor sakinleşip uykuya döndü sonra bir gece diş sıkıntısı yüzünden çok acı çekiyordu kıyamadım her ağladığında kucağıma alıp emzirdim 2-3 gün sonrasında yine başladı gece de 4-5 defa kalkmaya. Şimdi düşünmüyorum da ileride sütten keserken ne yapacam çok ağlayacak inşallah 18 aylık civarlarında kendi kendine bırakır zorlanmadan.

ben 4 aylıkken odasına geçirdim kızımı. O zamandan beri odasında yatıyor. Ama tabi ben emziremedim. mama içtiği için uyuyor, saat 12'de ve 4'de mamaya kalkıyordu. artık 4'teki mamaya kalkmıyor. 12 gibi içiiryorum bir sorun yoksa sabaha kadar uyuyor. Fakat bir ara sabah 6'da uyanmaya başladı. 6'da da kalkmak çok zor oluyor. en az 7 olmalı insan saati ile :) o zaman karratma perdesini çekip kapısını tamamen kapatmaya başladım. kapı aralık olunca muhakka bir sese uyanıyormuş demek ki ki, artık kalkmıyor erkenden. bence siz de odasına geçirip deneyin. olmazsa gene yanınıza alırsınız...

ben de cemrenin odasını 6 aylıkken değiştirdim, aynen yatak odasında çok uyanıyordu, ileride onun odası olacak odaya koydum beşiği ben de yanındaki çekyatta yatıyorum, babası da koca yatakta tek yatıyo 6 aydır.. ben odama geçemiyorum çünkü saatte bir uyanıyor, uyanmayı bırakırsa ben de odama geçicem ama o günler ne zaman gelecek bilmiyorum..

kızlar oda ayırmaktan bahsedilmiş ama halen ben cesaret edemedim yatağında uyutmayı gece belki en az 10 kez kalkıyor su ver emzir pışpışla serseme dönüyorum birde diğer odaya git gel çok zor olur diğer evde odası yoktu ama bu evde oldu ama henüz hiç uyutmadım yatağında zaten gece bizim yatakta uyuyor yerine koyduğum an uyanıp bas bas bağırıyor şevvalli hiç yanıma almamıştım ama ahsende hiç çıkmadı aramızdan hayırlısıyla gece uyukuları bir düzene binse kuzuların rahatlıyacaz ama bakalım ne zaman allah yardımcımız olsun :31:

günaydın kızlar
havaların bir öyle bir böyle olması sebebiyle feci grip olmuş durumdayım işin kötüsü benden mirayada geçti sanırım çünkü burnu akmaya başladı bir yaz gelemedi ya sabah bakıyorum çok güzel bir saat sonra bir yağmur fırtına anlamadım gitti:31:
oda ayırmaktan bahsedilmiş ben mirayın odasını ayırsam koridorda yatarım heralde:1: gece her emzik düştüğünde ayaktayız maalesef bir düzene girmedi zaten uykusu:25:
hergün dahada kuduruk oluyor benim kızım kafasını yere duvara vurmaya başladı napıcaz bilmiyorum:44:
dışarıdada durmuyor evdede bütün dolaplarımı yere indiyor delirmek üzereyim valla bu nisan bebişleri hakikaten kuduruk çıktı:27:

oğlumun beşiği yatak odamızda ve kendi beşiğinde uyuyor doğduğundan beri,kendi yatağımızda hiç uyutmadım,zaten durmuyor da,bazen aramıza alalım diyoruz,dönüp kalkıyo,yatağın içinde dört dönüyo,aşağıya atlamaya kalkıyo falan,o nedenle hep beşiğinde uyudu,sıkıntı olmadı bizde,1. ayından sonra eşimle beraber yatmaya başladık,düzenimiz bozulmadı hiç,belki de alıştırmadığım için yanımızda uyumak gibi bi isteği de olmadı hiç,gece genelde 1 kere emmek için kalkıyo,bir ara oğlum da ağlayarak 3-4 kere uyanırdı ama 1-2 aydır düzeldi uykusu,dönemsel oluyo sanırım bu uyku bozuklukları,dişten de olabiliyor.

selam kızlar
baston puset aldınızmı?aldıysanız hangi marka ve memnunmusunuz
ben kanz kz 115 ve maclaren merak ediyorum.

oğlumun beşiği yatak odamızda ve kendi beşiğinde uyuyor doğduğundan beri,kendi yatağımızda hiç uyutmadım,zaten durmuyor da,bazen aramıza alalım diyoruz,dönüp kalkıyo,yatağın içinde dört dönüyo,aşağıya atlamaya kalkıyo falan,o nedenle hep beşiğinde uyudu,sıkıntı olmadı bizde,1. ayından sonra eşimle beraber yatmaya başladık,düzenimiz bozulmadı hiç,belki de alıştırmadığım için yanımızda uyumak gibi bi isteği de olmadı hiç,gece genelde 1 kere emmek için kalkıyo,bir ara oğlum da ağlayarak 3-4 kere uyanırdı ama 1-2 aydır düzeldi uykusu,dönemsel oluyo sanırım bu uyku bozuklukları,dişten de olabiliyor.
Benim oğlum da aynen dediğin gibi bizim odada park yatağında yatar bazen ben de sarılıp uyumak istiyorum ama yatakta durmuyor emekliyor aşağıya inmeye çalışıyor bizi görünce ve başka yatakta dikkati dağılıyor acaba bir benim oğlum mu böyle diye düşünüyordum herkesin bebeği annesiyle yatmak ister benimki sevmiyor daha küçükken yaklaşık 6 aylık olana kadar sabahları yanıma alır 1-2 saat uyurduk şimdi imkansız, ama gece uyanmalarımız alışkanlık gibi çünkü yaklaşık 5-6 aylık olduğundan bu yana çok kalkıyor bazen 5-6 oluyor 2-3 aylıkken bu kadar kalkmazdı. Migi sen oğlunu nasıl uyutuyordun ben uyumadan önce emzirdiğim için mi böyle alışkanlık yaptı her uyandığında emecek başka türlü uyumuyor yataktan almazsam ağlayıp duruyor

selam kızlar
baston puset aldınızmı?aldıysanız hangi marka ve memnunmusunuz
ben kanz kz 115 ve maclaren merak ediyorum.
2 aydır baston puseti kullanıyorum bu sayede kimseye ihtiyacım olmadan apt merdivenlerinden taşıyorum. Bizimki chicco liteaway ben memnunum kullanmak rahat taşıması kolay katlanması kolay kaldırımlara çıkarıp indirmek kolay

ben de cemrenin odasını 6 aylıkken değiştirdim, aynen yatak odasında çok uyanıyordu, ileride onun odası olacak odaya koydum beşiği ben de yanındaki çekyatta yatıyorum, babası da koca yatakta tek yatıyo 6 aydır.. ben odama geçemiyorum çünkü saatte bir uyanıyor, uyanmayı bırakırsa ben de odama geçicem ama o günler ne zaman gelecek bilmiyorum..
Cemreyi emziriyor muydun canım, emen çocuklar gece daha çok kalkar diyorlar sanırım, doğru gibi alışkanlık olmuş azaltamıyorum bıraktramıyorum emzirmesem öyle çok ağlıyor ki dayanamıyorum yine emiziriyorum sanki bu dönem bitmeyecek gibi

günaydın kızlar
topik neden bu kadar sesizleşti
arada giriyorum ama sayfalar aynı yerde
herkes bebişlerin peşinde koşturmaktan fırsat bulup giremiyor heralde
bizim yeni eve yakın park filanda yok tıkıldık eve bahçe düzenlemesi filanda yapılmamış çok sıkılıyor ahsen annemlerin bahceyede götürüyorum arada ama sürekli olmuyor
yakınlarda bir park olaydı iyiydi:31:

:nazar:Hayırlı cumalar
$001.webp

Günaydın kızlar ahsenim maasallah kuzuna çok tatlıolmuş 😍size de hayırlı cumalar

Bebişlerin en zor zamanları kızlar yapmadan anlamıyo durdurak bilmiyo sürekli gezmek istiyo dengeyi tam kuramıyo yalnız bırakmaya gelmiyo uyumuyor direniyor yemiyo ne ararsan var pilimizi bitiriyorlar yaramazlar üstüne bi de diş zor valla Allah yardımcımız olsun bu günlerde geçecek inşallah ama çok çok sabırla .annelikte sabır işi değil mi zaten hamilelikten itibaren . Yavrumu çok seviyorum gerisi önemli değil benim için😊

Back
X