2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
her dönem farklı sorunlar çıkıyor bebekken başka şimdide hiç oturmuyor arabada giderken eşimin arbasında oto koltuğu yok ne yapacağını şaşırıyor zaten oto koltugundada kısa mesafede şevvalle idare ediyoruz ama uzun henüz tek ahsenle gitmeyi göze alamadım
tatilede eşim babanlarla git diyor ama insan eşiyle rahat ediyor :31:

canım valla en iyisini düşünmüşsün zaten senin elinde yatkın elifin bebek şekerlerini tütüsünü hep kendin yaptın hadi hakında hayırlısı allah yardımcın olsun:10:
aynen dediğin gibi cnm anne babaylada ii de çocuk olunca eş daha ii oluyor gerçekten

saol cnm inş hayırlısı olur
merhaba kızlar ilk defa buraya gundur bisey yazılmadıgını goruyorum gercekten gunler uzadı ama cok hızlı gecmeye basladı, gunun sonu nasıl geliyo anlamıyorum cerenin pesinde kosmaktan...

valla arkadasım tebrik ediyorum sni imreniyorum boyle annelere ama ben boyle olamıyorum ya! ancak mama sandalyesidne veriyorum eline biseyler, onda bile yerler oldugu gibi kırıntı oluyo, zaten maksadı eline verdigim seyi yemek degil mıncıklayıp bi kenara atmak. gene de musade etmeli tabiiki cocuk tanımalı herseyi merak duygusu engellenmemeli ama iste goz gore gore de halının ustune mıncıklatamıyorum herseyi. cekmecelere gelince zaten ben kızsamda engellesemde o bi punduna getirip kasla goz arası bi bakıyorum indirmis gene butun cekmeceleri asagı...

canım buraladayız da iste durumlar ortada :) emzigini dondurmaya batırıyo he akla bak zillide, cok pratik cozumleri olcak iste annesi ne guzel :)

ne dusunceli bebekler var ya benim ceren sagolsun sevindigi zamanda geliyo ısırıyo onunla ilgilenmedigimde kızdıgı zamanda yapısıyo bacaklarıma ısırıyo, emerken mememi ısırıyo hem de oyle az filan degil he morartıyo heryerimi, cıglık cıglıga kalıyorum.. ne yaptıysam fayda etmedi hatta bi kac kere o ısırınca bende cimdirdim bacagını belki can yaktıgını anlar diye ama yok... annem bile kadıncagız bu ne boyle diyo onu da morarttı :)

canım benim kzımda cok istahsız bende krakerveriyorum eline bazen cici bebeyi resmen muhallebi haline getiriyo avucunda, cikolatayı daaha hic vermedim eline ama bazen ben yerken minik minik tattırıyorum, aslında hic tadına bile baktırmayın diyolar ama bende senin hesap bari bunları yesin diyorum bazen napiim

canım 3 yasına girince mi rahatalanıyomus sen tecrubelisin gercibiliyosundur :)

canım biz de bu hafta cerene siftah yaptırcaz esim persembe cumayıda izin almıs simidimiz kovalarımızı aldık hazırız yani bakalım napıcaz ceren banyoda suyla oynamaya bayılıyo ama bakalım denizi sevcekmi. su sisme havuzlardan alıp kıyıda onlarla mı alıstırsak diyorum ama bilmiyorum... bu arada yeni is dusuncen de hayırlı olsun cok guzel dusunmussun aslında ben de cok sveerim o tarz isleri ama nasıl yapılır internet uzerinden filan hic bi fikrim yok sen yap bakalım da anlatırsın, bakarsın ben de sonra sana rakip olurum :)
şişme havuzda al cnm bence daha kolay alışır belki işi garantiye al
rakip olda sen ol cnm nolucak :)

maşallah elife:nazar::nazar:
bizde bayramda gidicez inşallah erdek bize çok yakın artık eve gelmeyiz ordan:55:
miray suyu çok seviyor ama bakalım kumda filan tepkisi ne olacak merak ediyorum bende:34:
şeker yapmana sevindim canım bende ne yapsam diye düşünüyorum evde bayanlara özel direksiyon dersi vermeye karar verdim bakalım ilan koyduk ama arayan olmadı daha:9:
hakkımızda hayırlısı artık

canım mirayda hiç durmuyor uçakla gittik sallandığı için uyudu ama dikkat et poşet hazırla heran kusabilir gibi miray bir kustu heryerimiz battı üstünüde değiştiremedik temkinli ol sen:54:

oğluna maşallah canım kilo almasada kilosu gayet iyi bence miray 14 aylık 10.5 kilo buna şükür:34:
sende ii düşünmüşsün cnm inş hayırlısı olur senin içinde

Nasılsınız..

Şu sıralar fazla giremiyorum topiğe arada bakıp çıkıyrum bebişler nasıllar. Bizi soracak olursanız 2 haftadır duru geceleri çıldırıyor 2 saat uyuduktan sonra başlalıyor ağlamaya dışarı çıkartıp arabasına bindiriyorum tur atıyoruz uyuyor içinden çıkarınca tekrar ağlamaya başlıyor mahfoldum tam düzeldi derken başa döndük.. Geçen hafta öyle bir ağladıkı gece saat 12 de mahalle toplandı düşürdünüzmü ne oldu diye kimi görsem kızın hiç susmuyor geceleri onun sesine uyanıyoruz diyorlar sanırım dişten ama arsızlıkta var. Sizler nasılsınız??..

canım maşşallah oğluna sen kafana takıyorsan ben ne yapayım ahsen henüz 9 kilo 9 buçuk bile olamadık henüz:14:

canım yanlış anlamışsın ben zaten şikayet etmiyorum, tabi ki iyi kilosu... benim oğlum geç hareketlendiği için kilo alımı devam etmişti ama artık dediğin gibi kilo almıyo, üç aydır aynı kiloda zaten....

merhaba kızlar, size bişey sorucam sizin ufaklıklarda da birşeyleri atma huyu devam ediyor değil mi? oğlum sabah erken kalkıyor ve kalktığı gibi oyuncakları eline alıp dolaşmaya başlıyor, bi bakmışsın elindekini yere fırlatmış, sabah erkenden de insanları rahatsız ediyoruz diye canım sıkılıyor, atma diyince de bazen dinliyor ama bazen de inat ediyor... sizce ne yapmak gerekir?

Son düzenleme:
kızlar hafta sonu için iki günlüğüne istanbula yakın ve mütedeyyin bir tatil yeri önerebilir misiniz çok uzun bi tatil yapamıycaz ama böyle bir yer bulsak iyi olurdu...

merhaba kızlar, size bişey sorucam sizin ufaklıklarda da birşeyleri atma huyu devam ediyor değil mi? oğlum sabah erken kalkıyor ve kalktığı gibi oyuncakları eline alıp dolaşmaya başlıyor, bi bakmışsın elindekini yere fırlatmış, sabah erkenden de insanları rahatsız ediyoruz diye canım sıkılıyor, atma diyince de bazen dinliyor ama bazen de inat ediyor... sizce ne yapmak gerekir?

yere fırlatsa iyi miray balkon kapısını açık gördüğü anda balkondan aşağı atıyor:9:
hergün aşağıdan eşya topluyoruz:1:

Nasılsınız..

Şu sıralar fazla giremiyorum topiğe arada bakıp çıkıyrum bebişler nasıllar. Bizi soracak olursanız 2 haftadır duru geceleri çıldırıyor 2 saat uyuduktan sonra başlalıyor ağlamaya dışarı çıkartıp arabasına bindiriyorum tur atıyoruz uyuyor içinden çıkarınca tekrar ağlamaya başlıyor mahfoldum tam düzeldi derken başa döndük.. Geçen hafta öyle bir ağladıkı gece saat 12 de mahalle toplandı düşürdünüzmü ne oldu diye kimi görsem kızın hiç susmuyor geceleri onun sesine uyanıyoruz diyorlar sanırım dişten ama arsızlıkta var. Sizler nasılsınız??..

canım miray doğduğundan beri çok fena bizde apartmana nam saldık:27:
komşular bana hoşgeldine gelince herkes bi çeşit yapıp getirdi senin çocuğun fena dediler:27:
ama gece ağlaması o kadar yok çok şükür arada ağlıyo yanımıza yatırıyorum uyuyo sonra yine alıyorum beşiğine gündüz çok kuduruyo ama uyku saatini iple çekiyorum:25:

Bizde de durum aynı oğlum eline aldığı ne varsa fırlatıyor koltuğa çıkıyor oyuncakları koltuktan aşağı ve arkasına atıyor bu bir süreç gelişimleri için o yüzden müdahale etmiyorum elbet yakında unutacaktır zaten yapma desem de yapıyor

Kızlar size birşey soracam
Boşanma durumunda 14 aylık çocuğun velayeti kimde kalır ben artık evliliğimde mutlu değilim eşim hastalığı ve işsizliği yüzünden çok agresif bugün bana çok ağır laflar ve küfürler etti ben alışık değilim ailem de görmedim bir de eşimin ilginç bir yanı var az önce söylediğini inkar ediyor bana ben uyduruyorum gibi yapıyor ben umrunda değilim bana giderswn git çınar burda kalır diyor ben hayatta oğlumu bırakmam ancak ölürsem oğlumdan ayrılırım yani beni oğlumla tehdit ediyor çünkü biliyor çınardan şimdiye kadar hiç ayrılmadım. Canım çok sıkılmış kızlar onun hakaretlerini öyle unutup geçemem birgün tekrar hatırlatıp yüzüne vursam çıldıroyor küfürlerinden utanıyorum kesin komşular duydu

Nasılsınız..

Ah bu gece uykuları ne zaman delisiZ olacak. Çınar her gece dwfalarca uyanır ağlar emzirecem kucağımda sallayacam bazen bunlar da yeterli olmaz geçen gece ilgilenmeyip uyuyor gibi yaptım çıldurdı salya sümük içnde kaldı hiç susmaz sabaha kadar ağlayabilir biz bu gidişle memeyi hiç bırkamayız sanırım ben 1 swne daha gece uykularından mahrum kalacam

Boşanma durumunda 14 aylık çocuğun velayeti kimde kalır ben artık evliliğimde mutlu değilim eşim hastalığı ve işsizliği yüzünden çok agresif bugün bana çok ağır laflar ve küfürler etti ben alışık değilim ailem de görmedim bir de eşimin ilginç bir yanı var az önce söylediğini inkar ediyor bana ben uyduruyorum gibi yapıyor ben umrunda değilim bana giderswn git çınar burda kalır diyor ben hayatta oğlumu bırakmam ancak ölürsem oğlumdan ayrılırım yani beni oğlumla tehdit ediyor çünkü biliyor çınardan şimdiye kadar hiç ayrılmadım. Canım çok sıkılmış kızlar onun hakaretlerini öyle unutup geçemem birgün tekrar hatırlatıp yüzüne vursam çıldıroyor küfürlerinden utanıyorum kesin komşular duydu

serenay canım ne desem bilemedim rabim hakınızda hayırlısını versin
zaten eşinin hastalığını kanıtlarsan hani yaptığı şeyleri unutuyor diyorsun
ozaman hakim zaten çınarı babasının sağlık sorunları yüzünden babasına vermez
acele karar verme canım git bir adanaya kafanı dinle sonra karar ver
eşin mantıklı düşünmüyor yada seni kaybetmek istemediği için
senin gözünü korkutuyor

Nasılsınız..

merabalar canım
ne yapalım küçük hanımlarla uğraşıyorum
bizimde düzene girmedi henüz uykularımız ramazanda geliyor
hem açlık hem geceden uykusuzluk ahsen gündüzde uzun uyumuyor nasıl halidicem şimdiden kara kara düşünüyorum:31:

canım oyun oynuyorlar bende karışmıyorum öyle zaten canını acıtmayacak yumuşak oyuncaklarla oynatıyorum onlarda ses çıkartmıyor yüksek ses yada eşyalara zarar verecek hareketler yapınca uyarıp ilgisini başka yere çekmeye çalışıyorum
Allahtan çabuk unutuyorlar şimdilikte idare ediyoruz ilerde bu kadar rahat kandıramıyacaz malesef

umarım sorunlarınızı çözersiniz canım ama bildiğim kadarıyla belli bir yaşa kadar,yaşsınırını tam hatırlamıyorum 3 müydü 5 miydi ama,anne çocuğuna bakabilecek durumaysa hakim anneye veriyor velayeti,14 aylık zaten bebek demek,umarım boşanmazsın ama olur da son çare olarak boşanırsan çocuğu sana verir hakim çok büyük ihtimalle,eşin de nafaka ödemek zorunda tabi,ama yine de hukuk alanında bilgisi olan üyelerimiz varsa fikirlerini yazsınlar,hatta istersen KK'da uygun bi konu başlığı altında ,mesela çocuk gelişimi ya da doğum sonrası bölümünde falan bunu konu olarak açıp sor,daha doğru yanıtlar gelecektir sana

Bizde de durum aynı oğlum eline aldığı ne varsa fırlatıyor koltuğa çıkıyor oyuncakları koltuktan aşağı ve arkasına atıyor bu bir süreç gelişimleri için o yüzden müdahale etmiyorum elbet yakında unutacaktır zaten yapma desem de yapıyor

bizde de atmaktan ziyade mesela yapmaması gereken bi şeyi yapıyosa ya da gitmemesi gereken bi yere gittiyse ,yapma deyince hı? diyo ,yine yapma diyorum anladığı halde hı diyo (yine yapmaya devam bu arada),sert bi şekilde söylersem yüzüme bakıp sırıtıp aynen yapmaya devam ediyo,eşimde de aynı,ne kadar sert söylesek de resmen takmıyor yani,ama "hayır " elimesini bal gibi de anlıyo,dediğimi de anlıyo,bi de yapmaması gereken bi şeyi yapacaksa (biliyo çünkü) önce bi yüzüme bakıyo ben hayır diyorum sonra yine yapıyo,ben onu o ortamdan bi şeyle oyalayarak uzaklaştırıyorum artık,nasıl kural koycaz bilmiyorum,kaç yaşında kuraldan anlamaya başlıyolar ki?

canım ya çok zor bir durum Allah hakkınızda hayırlısını versin... Benim hukukçu bir arkadaşım var ona sorarım inş. Ama oğlun emiyor zaten bana da sana bırakırlar gibi geliyor bir de eşinin hastalığı var sonuçta... kızların dediği gibi Adanaya git de orda bi kafanı topla evliliği bitirmek bi çözüm değil her zaman, çocuğunuz var arada yazık ona da...

bizde de atmaktan ziyade mesela yapmaması gereken bi şeyi yapıyosa ya da gitmemesi gereken bi yere gittiyse ,yapma deyince hı? diyo ,yine yapma diyorum anladığı halde hı diyo (yine yapmaya devam bu arada),sert bi şekilde söylersem yüzüme bakıp sırıtıp aynen yapmaya devam ediyo,eşimde de aynı,ne kadar sert söylesek de resmen takmıyor yani,ama "hayır " elimesini bal gibi de anlıyo,dediğimi de anlıyo,bi de yapmaması gereken bi şeyi yapacaksa (biliyo çünkü) önce bi yüzüme bakıyo ben hayır diyorum sonra yine yapıyo,ben onu o ortamdan bi şeyle oyalayarak uzaklaştırıyorum artık,nasıl kural koycaz bilmiyorum,kaç yaşında kuraldan anlamaya başlıyolar ki?

ben de nerede sınır koymak gerektiğini merak ediyorum gerçekten bazen hayır dediğim şeylere yaklaşmıyo bazen de hiç dinlemiyo, ben aslında aynen gelişiminin bi parçası olduğu için çok takmıyorum aslında ama babası laf dinlesin istiyo çok üstüne gidiyo, bana da bu yanlış geliyo...

Nasılsınız..

evet cnm ne zamandır yoksun isler yogun herhalde. artık nerdeyse birbucuk yasına geldi bebisler ama bu duru niye bu kadar aglar ki illa bi sıkıntısı vardır yoksa uykusundan uyanıp aglarmı hic. ama tabi biraz edepsizliklede durumu abartıyo olabilir. Allah sabır versin gece uykusuzlugu cok fena gercekten hele bi de gecenin koru boyle ortalıgı yıkınca... dusunemiyorum bile..:/

benim kızımda koltukların ustunden ozellikle kumandaları atmaya bayılıyo cunku ben en cok ona kızıyorum. mama sandalyesindeyken de eline verdigini hemen yere atıyo yuksek oldugu icin daha cok hosuna gidiyo... yapacak bisey yok bu donem fırlatma donemi herhalde :)

serenaycım senin sıkıntın bitmedi cnm yaa. bu esinde cok pardon biraz agır olcak ama hasta haliyle senin gibi fedakar bi es bulmus, bi evlat sahibi olmus guzel bi yva kurmus daha ne istiyo acaba? bu nasıl bi nankorluk! umarım esinin bu halleri gecicidir canım, sen gene de sabretmeye calıs hem adanaya da gidiceksin hele bi git gel ona da sana da bi degisikilik olur havanız degisir.. velayet konusunda benim bildigim bu kadar kucuk cocuklar anneye verilir. eger anne bakamıcak durumda degilse tabi. onun dısında da yas sınırlamasını bilmiyorum ama daha buyuk olan cocuklar icin kız cocugunun velayeti babaya erkegin ki anneye veriliyo diye biliyorum. sebebi de eger anne baska bir adamla evlilik yaparsa kız cocugu tanımadıgı bi adamla muhatab olmak durumunda kalmasın diye yani cocuk tacizi vakalarını engellemek maksatlı bi uygulama diye duymustum.

bu yakınlarda adem gunesin annelik sanatı isimli kitabını bitirdim. diyo ki: cocugunuz biseyi karıstırmalk isterse (tehlikeli bi durum olamdıgı surece) kesinlikle engellemeyin. cocugun merak duygusunun engellenmesi karakter gelisimi icin uygun degilmis. yani cocuk acısından bakıldıgında cocuk onu kesfetmek zorunda diyo. mesela siz bi cekmeceyi acarsınız icinden bisey alır kapatırsınız ama cocuk bunu aaa duvar acıldı icinden bisey cıktı diye yorumlar ve bu onun hayatının olayıdır cocuk bunu kesfetmek zorundadır diyo.tabi daha bisuru ayrıntıyla cok guzel bisekilde anlatmıs da ben ozetkliyorum. eger tehlikeli birseyi kurcalamak isterse uzun cumlelerle durumu izaha calısmayın sadece kararlı ve yuksek bi tonda yapma diyin goz temasını kesmeyin, cocuk her yeltendiginde yine yapma diyin, cocuk bi muddet sonra anlayıp bir daha orayı kurcalamıcaktır diyo. cerene aynı anlattıgı sekilde cok denedim yapma demeyi ammaaa ceren hanım gozumun icine bakaa bakaaaa ya-pı-yorrrr. ya adem gunes yanlıs biliyo ya da benim cocugum cok arsız, bilemedim :)

Nasılsınız..

kimbilir ne derdi var cnm ya yoksa bu kadarda yapmaz heralde bu fena dişler varya onlar rahar bırakmıyo olmasın sakın
benim kızımın uzun zamandır var bu huyu ama biz yaptık sanırım bişeyi atıyodu biz alıyoz onunda hoşuna gidiyodu kıkır kıkır gülüyodu biz alırken biz de güldürmek için o attı biz aldık hala daha güler ve ne bulursa atar koltukta bişey bulmasın çekmeceyi izin versem herşeyi boşaltacak bakmıyo bile alıyo atıyo alıyo atıyo zamanla geçer heralde
kızlar hafta sonu için iki günlüğüne istanbula yakın ve mütedeyyin bir tatil yeri önerebilir misiniz çok uzun bi tatil yapamıycaz ama böyle bir yer bulsak iyi olurdu...
ağva yada yalova vs düşünürmüsünüz?
cnm kızlarında dediği gibi sen bi git adanaya gel sonra tekrar düşün ama sana verirler öyle birşey olursa hakkında hayırlısı olsun cnm
evet cnm ne zamandır yoksun isler yogun herhalde. artık nerdeyse birbucuk yasına geldi bebisler ama bu duru niye bu kadar aglar ki illa bi sıkıntısı vardır yoksa uykusundan uyanıp aglarmı hic. ama tabi biraz edepsizliklede durumu abartıyo olabilir. Allah sabır versin gece uykusuzlugu cok fena gercekten hele bi de gecenin koru boyle ortalıgı yıkınca... dusunemiyorum bile..:/

benim kızımda koltukların ustunden ozellikle kumandaları atmaya bayılıyo cunku ben en cok ona kızıyorum. mama sandalyesindeyken de eline verdigini hemen yere atıyo yuksek oldugu icin daha cok hosuna gidiyo... yapacak bisey yok bu donem fırlatma donemi herhalde :)

serenaycım senin sıkıntın bitmedi cnm yaa. bu esinde cok pardon biraz agır olcak ama hasta haliyle senin gibi fedakar bi es bulmus, bi evlat sahibi olmus guzel bi yva kurmus daha ne istiyo acaba? bu nasıl bi nankorluk! umarım esinin bu halleri gecicidir canım, sen gene de sabretmeye calıs hem adanaya da gidiceksin hele bi git gel ona da sana da bi degisikilik olur havanız degisir.. velayet konusunda benim bildigim bu kadar kucuk cocuklar anneye verilir. eger anne bakamıcak durumda degilse tabi. onun dısında da yas sınırlamasını bilmiyorum ama daha buyuk olan cocuklar icin kız cocugunun velayeti babaya erkegin ki anneye veriliyo diye biliyorum. sebebi de eger anne baska bir adamla evlilik yaparsa kız cocugu tanımadıgı bi adamla muhatab olmak durumunda kalmasın diye yani cocuk tacizi vakalarını engellemek maksatlı bi uygulama diye duymustum.

bu yakınlarda adem gunesin annelik sanatı isimli kitabını bitirdim. diyo ki: cocugunuz biseyi karıstırmalk isterse (tehlikeli bi durum olamdıgı surece) kesinlikle engellemeyin. cocugun merak duygusunun engellenmesi karakter gelisimi icin uygun degilmis. yani cocuk acısından bakıldıgında cocuk onu kesfetmek zorunda diyo. mesela siz bi cekmeceyi acarsınız icinden bisey alır kapatırsınız ama cocuk bunu aaa duvar acıldı icinden bisey cıktı diye yorumlar ve bu onun hayatının olayıdır cocuk bunu kesfetmek zorundadır diyo.tabi daha bisuru ayrıntıyla cok guzel bisekilde anlatmıs da ben ozetkliyorum. eger tehlikeli birseyi kurcalamak isterse uzun cumlelerle durumu izaha calısmayın sadece kararlı ve yuksek bi tonda yapma diyin goz temasını kesmeyin, cocuk her yeltendiginde yine yapma diyin, cocuk bi muddet sonra anlayıp bir daha orayı kurcalamıcaktır diyo. cerene aynı anlattıgı sekilde cok denedim yapma demeyi ammaaa ceren hanım gozumun icine bakaa bakaaaa ya-pı-yorrrr. ya adem gunes yanlıs biliyo ya da benim cocugum cok arsız, bilemedim :)
cnm adem güneş yaş belirtmişmi belki bizimkiler için daha erkendir :)

kimbilir ne derdi var cnm ya yoksa bu kadarda yapmaz heralde bu fena dişler varya onlar rahar bırakmıyo olmasın sakın

benim kızımın uzun zamandır var bu huyu ama biz yaptık sanırım bişeyi atıyodu biz alıyoz onunda hoşuna gidiyodu kıkır kıkır gülüyodu biz alırken biz de güldürmek için o attı biz aldık hala daha güler ve ne bulursa atar koltukta bişey bulmasın çekmeceyi izin versem herşeyi boşaltacak bakmıyo bile alıyo atıyo alıyo atıyo zamanla geçer heralde

ağva yada yalova vs düşünürmüsünüz?

cnm kızlarında dediği gibi sen bi git adanaya gel sonra tekrar düşün ama sana verirler öyle birşey olursa hakkında hayırlısı olsun cnm

cnm adem güneş yaş belirtmişmi belki bizimkiler için daha erkendir :)

eevt cnm 0-2 yas aralıgından bahsediyo bu bolumde. guzel bi kitap tavsiye ederim ama bazı seyler oyle pedagogların kitaplarda anlattıgı gibi olmuyo ben buna inanıyorum...

Canımm öncelikle çok üzüldüğümü belirtmek istiyorum ama mutlu değilsen yapacak birşey yok iyi düşün derim bizde eşimle çooookk sorunlar yaşadık arada tartışırız yinede. Oğlunun piskolojisinide hesab et boşanırsanız babasız kalacak babasına düşkünse ayrı kalınca dahada hırçınlaşabilir çocuğun velayeti kesinlikle ve kesinlikle sana verilir çünkü daha bebek benim eşimde sinirlendiği zaman git umrumda değilsin dedi bende defalarca annemin evine gittim ama hiç bir zaman peşimi bırakmadı anlaşmalı boşanma olmassa dava çok uzar buda yıpatıcı bir süreç bunu kaldırabilirbisin, umarım sorunlarınızı çözüme kavuşturursunuz eşinin işleri yoluna girince belki düzelir ne desem bilemiyorum hayırlısı olsun iyi düşün sonradan pişman olacağın kararlar verme.....

Back
X