2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
kızlar miraya ne kadar hayır desemde hiç sallamıyor şimiye kadar kilit takmadık hevesini alsın diye ama boyu uzadı heryere eriyor bıçakları üste kaldırmıştım ordan bile eliyle yoklaya yoklaya almış baktım elinde koca bir kurban bıçağı koşturuyo elim ayağım boşaldı bir an nasıl kaptığımı bilemedim elinde allah korudu yavrumu:26: şimdi kilit aldık heryere taktık ben ağlayacağıma o ağlasın çekiyo çekmeceyi gelmiyo bırakıp gidiyo sonra :34:
bayağadır fotoğraf koymuyodum işte küçük cicimem Eki Görüntüle 743985 Eki Görüntüle 743986 Eki Görüntüle 743987 Eki Görüntüle 743988 :nazar::nazar::nazar:
maşallah cnm miraya kocaman oldular hakikaten bular ya :) neden tutmuyolar kafalarında bişi anlamıyorum hem süslüler hemde tutmuyolar yoksa biz daha çokmu süslüyüz :9:
genel olarak erkekler ofkelenince bazen ne dediklerini bilmiyolar ama esinin zaten deprsyonik bi hali var yani bu kadarıda olmamalı tabiiki, bunları duymak cok agırdır eminim. ama oyle kestirip atmadan once hele sen bi git bakalım adanaya biraz ailenle vakit gecir kendine gel, oralarda da bunları dusunup kendini uzme hersey olacagına varır...

canım tarlanın yolunda gitmemesine uzuldum senin ki de bu nasıl is anlamadım ki. dedigin gibi cocuklar zaten yetiyo bi de ekstra isler cok yıpratıyo bunalmakta haklısın..

valla pedogoji kitaplarındaki gibi olsa herşey iyi olurdu tabi,yatağına koyunca kendi kendine uyusa falan ama hiç de öyle olmuyo valla,benim oğlum da ne kadar sert hayır desek de (tehlikeli şeyler için zaten sert hayırlar kullanıyorum,mesela buzdolabının arkasındaki tellere ellemek ya da onları sallamak gibi yoksa her şeye hayır demiyorum),gözümün içine bakıp yapacaksa yapıyo,hayır benim anlamadığım kitaplarda tutarlı olun diyo,tamam buzdolabının arkasına elini uzattığı her seferde hayır diyoruz yani bazen izin verip bazen hayır demiyoruz ama yine de her zaman işe yaramıyo hatta daha önce aynı yerde canı yanmış da olsa yapacağını yapmaya devam ediyo,bin nasihatten iyidir bir musibet durumu da fos bizde şu aralar:37: hayat kitaplardaki gibi olmuyo maalesef,yoksa ben de keşfetsin diye çekmeceleri bantlamadım,güvenli her şeyi karıştırmasına izin de veriyorum ,kuralları anlamak için ve tehlike kavramı için daha küçükler sanırım diye düşünerek " umutla" bekliyorum :24:

bu tarz kitapları seviyorum ben iyi fikirler veriyo biraz yol gosteriyo. ama tabii hepsini uygulamak zor. bi kere her cocugun karakteri farklı hepsi aynı tornadan cıkmadıkş bunların! cocuguna gore sekilleniceksin bizimkiler daha ufak ama ilerde cok daha zorlanıcaz cocuk egitimi konusunda... onun inadını kırmak iyiyi dogruyu en iyi sekilde anlatabilmek cok zor ve cok onemli...kitapta sadece anneden degil aile olabilmenin de oneminden ailede baba rolunun ne kadar onemli oldugundan da bahsediyo, insan okuyunca kendindeki eksikliklerin daha iyi farkına varıyo. neyse iste simdi kızımı buyutuyorum diye bi kitap aldım 0 yastan baslayıp genc kız yapıcak bakalım, biraz kalın ama bir yılda okurum iste :)[/QUOTE]
cnm oku bakalım okudukça ilgini çekenleri paylaşta bizde öğrenelim ben fırsat buldukça çocuk terbiyesinde doğru bilinen yanlışları okumaay başladım adem güneşin güzel kitaplar gerçekten ama deiğin gibi bazı şeyler çocuktan çocuğa değişkenlik gösteriyor
kızlar dun denize gittik. ceren acaba denizden korkar mı diye endise ediyodum meger benim kız denizde dogmus da haberim yokmus. biz bile ilk suya girerken bi irkiliyoruz hiccc banamısın demedi. kıyıda cerenden buyuk cocukjları anneleri kucaklarına oturtup denize alıstırmaya calısıyolar ama cocuklar basbas bagırıyo bizde oyle birden sokmayalım dedik bakalım napıcak ellerinden tuttuk ayaklarını soktuk bizimki aldı basını gidiyo derinlere :) zaten kuma bırakınca yengecler olur ya hemen denize kosar aynı oyle cerende. simidine koyduk derinlere gittik ooo el sallıyo millete muzikte vardı gittigimiz yerde, ellerini ustuste koyup gam gam yapıyo tam bi maskottu yani millet hayran oldu:) ama kıyıda kumları tasları hep agzına atıyo kontrol etmek cok zor. bi de ceren hala yurumedigi icin kumlarda emeklemekten dizleri kızardı oyle ince kumda degildi iste orda biraz sıkıntı oldu.. bide dun ruzgar da vardı aslında bende gozumu kararttım soktum ama bakalım bisey olmaz insallah.. yani genel olarak ilk deniz maceramız guzel gecti kızlar sevindim ben de kızımdenizden korkmadıgı icin, cunku ben aklım erene kadar degil denize girmek deniz kenarında bulunmaya tahammulum yoktu yıkıyodum ortalıgı hatırlıyorum, ama kızım iyiki anasına cekmemis :)
ay maşallah biz simitsiz kıyıda soktuk siz iyi yapmışsınız bayramdan sonrada tekrar gideriz o zaman simitle artık deniz kızı ceren :)
dediğin gibi elifte emekliyo kumda o ağıza atmalarsa hep var hep kontrol hep kontrol :)
Kızlar bugün abimin nikahı kıyıldı köyün belediyesinde biz eve yürüyerek gideceiğiz ablamla anneme dedimki duru sende kalsın çocuk pişer sıcakta. Eve gittik onlardan önce misafirlere ikramlık hazırladık ablamla aradan 15 20 dakika geçti ben bakıyorum bir sessizlik var etrafa bakındım duru yok anneme abime sordum ikisi birbirine baktı ben sağa sola baktım beniiiiiii çıldırrrttmmayınnnn çocuğum nerede diye bir feryat figan evde yabancı misafirler var herkes şaşırdı bir baktım annem bağırıyor arabanın içinde kızzlarrrrr bir gittimmm kii durunun üstüne bir kova su dökmüşsün gibi terlemiş yüzü kıpkırmızı ama hiç ağlamıyor ses çıkarmıyor bizi seyrediyor arabadan arka koltukta benim evraklar dosya vardı onlarla oynamış yırtmamış kuzum ama beni göreceksiniz hıçkıra hıçkıra ağlıyorum dizlerimin bağı çözüldü duru şaşkınlıkla beni seyrediyor birde demezmii ğğınn ğınn diye birtane çarpacaktım yaniii anlicağınız resmen çocuğu arabada unutmuşlar araba simsiyah pencereleri kapalı yaa oksijensiz kalıp bayılsaydı ya ölseydi 3 dk içinde aklımı yitirecektim kızlar... Ben rahatlayınca bu sefer annem ağlamaya başladı ya bişe olsaydı ölürdüm ben ölürdüm deyip durdu yanii anlicağınız burnumuzdan geldi ama çok şükür duru iyiiii kendinize özellikle bebişlere iyi bakın...

amin canım amiiin Allah yaşatmasın çok zorr , Allaha şükür iyi duru , ya nasıl unutuluurr kusura bakma ama duru unutulcak çocukmu işte o yüzen ben kimseye güvenemiyorum kimse anne gibi olmuyor Allah tan bişeyi yok cnm

melisela cım Allah yardımcın olsun canım ya çok zor işin hangi birini düşüneceksin

serenaycım bugün muhtemelen adanaya gitmişsindir nete girebilirsen arada yaz inş herşey yoluna girer cnm

Kızlar bugün abimin nikahı kıyıldı köyün belediyesinde biz eve yürüyerek gideceiğiz ablamla anneme dedimki duru sende kalsın çocuk pişer sıcakta. Eve gittik onlardan önce misafirlere ikramlık hazırladık ablamla aradan 15 20 dakika geçti ben bakıyorum bir sessizlik var etrafa bakındım duru yok anneme abime sordum ikisi birbirine baktı ben sağa sola baktım beniiiiiii çıldırrrttmmayınnnn çocuğum nerede diye bir feryat figan evde yabancı misafirler var herkes şaşırdı bir baktım annem bağırıyor arabanın içinde kızzlarrrrr bir gittimmm kii durunun üstüne bir kova su dökmüşsün gibi terlemiş yüzü kıpkırmızı ama hiç ağlamıyor ses çıkarmıyor bizi seyrediyor arabadan arka koltukta benim evraklar dosya vardı onlarla oynamış yırtmamış kuzum ama beni göreceksiniz hıçkıra hıçkıra ağlıyorum dizlerimin bağı çözüldü duru şaşkınlıkla beni seyrediyor birde demezmii ğğınn ğınn diye birtane çarpacaktım yaniii anlicağınız resmen çocuğu arabada unutmuşlar araba simsiyah pencereleri kapalı yaa oksijensiz kalıp bayılsaydı ya ölseydi 3 dk içinde aklımı yitirecektim kızlar... Ben rahatlayınca bu sefer annem ağlamaya başladı ya bişe olsaydı ölürdüm ben ölürdüm deyip durdu yanii anlicağınız burnumuzdan geldi ama çok şükür duru iyiiii kendinize özellikle bebişlere iyi bakın...

canım geçmiş olsun,bazen Tv de haberlerde de çıkıyo ya,çocuğu bırakıyolar arabada,çocuk sıcaktan neredeyse ölcek duruma geliyor,etraftakiler itfaiye çağırıo falan,kim unutmuş arabada peki?Bi güzel saysaydın,unutulur mu çocuk yaa?Bu tür olaylardaki en büyük korkum,bi haberde okumuştum,arabada kalan çocuk canı sıkılınca arabayı kurcalamaya başlıyo,çakmaklıkla oynarken ateş alıyo,yanmıştı çocuk,Allah korusun yavrularımızı

geçmiş olsun canım
annenlerde telaştan şaşırmışlardır
allah korumuş kuzumu valla ne kadarda dikkatli olsakta
olacağı varsa oluyor düşse aklımız çıkıyor o halde ahseni bulsam ne yapardım bilmiyorum helede eşimi sakinleştirmek biraz daha zor olurdu :37:

çok geçmiş olsun canım Allah korumuş yavrunu, öyle bişey yaşasam çok kötü olurdum valla Allah acılarını yaşatmasın...

kızlar ahseni yatağında uyutmak istiyorum ama nasıl olcak bilmiyorum
bu eve taşınınca 1 gece denedim ama resmen katıldı ağlamaktan yanındaki çekyatta uymama rağmen sepetinde uyumak istiyor yada bizim yatakta bu gece birdaha deniyicem dua edin kızlar alışsın yatağına hertarafı isilik döktü sepet küçük terliyor bizimde yanımızda iyice terliyor hep isilik oldı gıdığı boynu biraz geç kaldım odayı ayırmakta biliyorum ama gece çok kalkıyor git gel zor olucak ama annem büyüdükçe daha zorlaşır diyor ne yapacağımı şaşırdım:31:

elfleda kullanıcısından alıntı :

bu yakınlarda adem gunesin annelik sanatı isimli kitabını bitirdim. diyo ki: cocugunuz biseyi karıstırmalk isterse (tehlikeli bi durum olamdıgı surece) kesinlikle engellemeyin. cocugun merak duygusunun engellenmesi karakter gelisimi icin uygun degilmis. yani cocuk acısından bakıldıgında cocuk onu kesfetmek zorunda diyo. mesela siz bi cekmeceyi acarsınız icinden bisey alır kapatırsınız ama cocuk bunu aaa duvar acıldı icinden bisey cıktı diye yorumlar ve bu onun hayatının olayıdır cocuk bunu kesfetmek zorundadır diyo.tabi daha bisuru ayrıntıyla cok guzel bisekilde anlatmıs da ben ozetkliyorum. eger tehlikeli birseyi kurcalamak isterse uzun cumlelerle durumu izaha calısmayın sadece kararlı ve yuksek bi tonda yapma diyin goz temasını kesmeyin, cocuk her yeltendiginde yine yapma diyin, cocuk bi muddet sonra anlayıp bir daha orayı kurcalamıcaktır diyo. cerene aynı anlattıgı sekilde cok denedim yapma demeyi ammaaa ceren hanım gozumun icine bakaa bakaaaa ya-pı-yorrrr. ya adem gunes yanlıs biliyo ya da benim cocugum cok arsız, bilemedim :)

valla pedogoji kitaplarındaki gibi olsa herşey iyi olurdu tabi,yatağına koyunca kendi kendine uyusa falan ama hiç de öyle olmuyo valla,benim oğlum da ne kadar sert hayır desek de (tehlikeli şeyler için zaten sert hayırlar kullanıyorum,mesela buzdolabının arkasındaki tellere ellemek ya da onları sallamak gibi yoksa her şeye hayır demiyorum),gözümün içine bakıp yapacaksa yapıyo,hayır benim anlamadığım kitaplarda tutarlı olun diyo,tamam buzdolabının arkasına elini uzattığı her seferde hayır diyoruz yani bazen izin verip bazen hayır demiyoruz ama yine de her zaman işe yaramıyo hatta daha önce aynı yerde canı yanmış da olsa yapacağını yapmaya devam ediyo,bin nasihatten iyidir bir musibet durumu da fos bizde şu aralar:37: hayat kitaplardaki gibi olmuyo maalesef,yoksa ben de keşfetsin diye çekmeceleri bantlamadım,güvenli her şeyi karıştırmasına izin de veriyorum ,kuralları anlamak için ve tehlike kavramı için daha küçükler sanırım diye düşünerek " umutla" bekliyorum :24:[/QUOTE]

kızlar o kitabı ben de okumuştum ve onun dışında sabiha paktuna keskin'den de aynı şeyi dinlemiştim oğlum bişeyleri kurcalamaya başladığından beri de gerektiği yerde kullanıyorum bazen işe yarıyo bazen yaramıyo. önemli olan gerçekten kararlı olmak ve ciddi durmak bi de tutarlı olmak dediğiniz gibi... migicim belki oğlun başkasının yanındayken o davranışı için sınırlanmamıştır, bi yerden bi açık bulmuştur belki, onlar çok dikkatli bu konuda bi açık bulunca affetmiyorlar valla... bakalım benim oğlum şimdilik konsolu açıyor ama ordakileri ellemiyor, hayır diyorum kapağını kapatıyor inşallah böyle devam eder... ama ütü masasının bi vidası var onu döndüre döndüre çıkarıyor, korkuyorum masayı üzerine devirecek diye, uyarıyorum ama beni tınlamıyor, onu ne zaman keşfettiyse ben farkedememişim demek ki onun yasak olduğunu düşünmüyor bence... demem o ki bi davranışa yeltendikleri anda uyarmamız gerekiyor sanırım, bi kere keşfedince engellemeyi kabul etmiyorlar artık...
böyle kitapları okumak yine de kendi davranışlarımızı kontrol etmemizi, kendimize çeki düzen vermemizi de sağlıyor en azından, ben de okumaya çalışıyorum fırsat buldukça... şimdi de koruyucu psikoloji diye bi kitaba başladım bakalım....

genel olarak erkekler ofkelenince bazen ne dediklerini bilmiyolar ama esinin zaten deprsyonik bi hali var yani bu kadarıda olmamalı tabiiki, bunları duymak cok agırdır eminim. ama oyle kestirip atmadan once hele sen bi git bakalım adanaya biraz ailenle vakit gecir kendine gel, oralarda da bunları dusunup kendini uzme hersey olacagına varır...

canım tarlanın yolunda gitmemesine uzuldum senin ki de bu nasıl is anlamadım ki. dedigin gibi cocuklar zaten yetiyo bi de ekstra isler cok yıpratıyo bunalmakta haklısın..

valla pedogoji kitaplarındaki gibi olsa herşey iyi olurdu tabi,yatağına koyunca kendi kendine uyusa falan ama hiç de öyle olmuyo valla,benim oğlum da ne kadar sert hayır desek de (tehlikeli şeyler için zaten sert hayırlar kullanıyorum,mesela buzdolabının arkasındaki tellere ellemek ya da onları sallamak gibi yoksa her şeye hayır demiyorum),gözümün içine bakıp yapacaksa yapıyo,hayır benim anlamadığım kitaplarda tutarlı olun diyo,tamam buzdolabının arkasına elini uzattığı her seferde hayır diyoruz yani bazen izin verip bazen hayır demiyoruz ama yine de her zaman işe yaramıyo hatta daha önce aynı yerde canı yanmış da olsa yapacağını yapmaya devam ediyo,bin nasihatten iyidir bir musibet durumu da fos bizde şu aralar:37: hayat kitaplardaki gibi olmuyo maalesef,yoksa ben de keşfetsin diye çekmeceleri bantlamadım,güvenli her şeyi karıştırmasına izin de veriyorum ,kuralları anlamak için ve tehlike kavramı için daha küçükler sanırım diye düşünerek " umutla" bekliyorum :24:

bu tarz kitapları seviyorum ben iyi fikirler veriyo biraz yol gosteriyo. ama tabii hepsini uygulamak zor. bi kere her cocugun karakteri farklı hepsi aynı tornadan cıkmadıkş bunların! cocuguna gore sekilleniceksin bizimkiler daha ufak ama ilerde cok daha zorlanıcaz cocuk egitimi konusunda... onun inadını kırmak iyiyi dogruyu en iyi sekilde anlatabilmek cok zor ve cok onemli...kitapta sadece anneden degil aile olabilmenin de oneminden ailede baba rolunun ne kadar onemli oldugundan da bahsediyo, insan okuyunca kendindeki eksikliklerin daha iyi farkına varıyo. neyse iste simdi kızımı buyutuyorum diye bi kitap aldım 0 yastan baslayıp genc kız yapıcak bakalım, biraz kalın ama bir yılda okurum iste :)[/QUOTE]

maşallah cnm miraya kocaman oldular hakikaten bular ya :) neden tutmuyolar kafalarında bişi anlamıyorum hem süslüler hemde tutmuyolar yoksa biz daha çokmu süslüyüz :9:

bu tarz kitapları seviyorum ben iyi fikirler veriyo biraz yol gosteriyo. ama tabii hepsini uygulamak zor. bi kere her cocugun karakteri farklı hepsi aynı tornadan cıkmadıkş bunların! cocuguna gore sekilleniceksin bizimkiler daha ufak ama ilerde cok daha zorlanıcaz cocuk egitimi konusunda... onun inadını kırmak iyiyi dogruyu en iyi sekilde anlatabilmek cok zor ve cok onemli...kitapta sadece anneden degil aile olabilmenin de oneminden ailede baba rolunun ne kadar onemli oldugundan da bahsediyo, insan okuyunca kendindeki eksikliklerin daha iyi farkına varıyo. neyse iste simdi kızımı buyutuyorum diye bi kitap aldım 0 yastan baslayıp genc kız yapıcak bakalım, biraz kalın ama bir yılda okurum iste :)
cnm oku bakalım okudukça ilgini çekenleri paylaşta bizde öğrenelim ben fırsat buldukça çocuk terbiyesinde doğru bilinen yanlışları okumaay başladım adem güneşin güzel kitaplar gerçekten ama deiğin gibi bazı şeyler çocuktan çocuğa değişkenlik gösteriyor

ay maşallah biz simitsiz kıyıda soktuk siz iyi yapmışsınız bayramdan sonrada tekrar gideriz o zaman simitle artık deniz kızı ceren :)
dediğin gibi elifte emekliyo kumda o ağıza atmalarsa hep var hep kontrol hep kontrol :)

amin canım amiiin Allah yaşatmasın çok zorr , Allaha şükür iyi duru , ya nasıl unutuluurr kusura bakma ama duru unutulcak çocukmu işte o yüzen ben kimseye güvenemiyorum kimse anne gibi olmuyor Allah tan bişeyi yok cnm

melisela cım Allah yardımcın olsun canım ya çok zor işin hangi birini düşüneceksin

serenaycım bugün muhtemelen adanaya gitmişsindir nete girebilirsen arada yaz inş herşey yoluna girer cnm[/QUOTE]

Kizlar cok saolun..valla ne olacak bu doktora bilmiyorum..bugun hocam ve ailesi geldi ben arayip bitkiler oluyor dedigim icin..tarlaya gittik inceledi bakti ve sonuc:)) cok begendi..hani oluyordu dedi..domateslerim cikti buyuyolar..ama azcik bakimsizlar. .toparlarsin dedi..mutlu oldum bugun valla..ama bugun ela cozuttu..oyle yordu ki bizi..bir aglama bir mizmizlik..aslinda birazda iyi oldu hoca gorsun ne sartlarda tezi yapmaya calistigimi..memnun sekilde ayrildilar cok sukur..sabah 10da geldiler once evde kahvalti hazirladim sonrada gitmeden de disarida yemek yedik. Aksamda 5te gittiler..oyle yoruldumki anlatamam. .ela gece uyumuyor sabahda 7de uyandi. .perişan bir haldeyim..hepinize iyi geceler. .
Demos canimm geçmiş olsun..
Pancem miray tam yemelik olmuş valla..
Bende elanin eklemek istiyorum ama bir pcnin başına gecemiyorumki..oyle muzur bisey olduki..taş atıp altına dikiliyor resmen..dokmedik yer birakmiyor..o nedenle yeni evin dolaplarinin kulplarini gomme yaptiriyorum..bizde bayramdan sonra tasincaz..resim koyarim ins yeni evimin..

bu eve taşınınca 1 gece denedim ama resmen katıldı ağlamaktan yanındaki çekyatta uymama rağmen sepetinde uyumak istiyor yada bizim yatakta bu gece birdaha deniyicem dua edin kızlar alışsın yatağına hertarafı isilik döktü sepet küçük terliyor bizimde yanımızda iyice terliyor hep isilik oldı gıdığı boynu biraz geç kaldım odayı ayırmakta biliyorum ama gece çok kalkıyor git gel zor olucak ama annem büyüdükçe daha zorlaşır diyor ne yapacağımı şaşırdım:31:

ama canım bence geç değil öyle yada böyle yatağına geçecek yatağını odanıza alsanız olmazmı benim bildiğim pedagoglara göre 1,5 yaşına kadar bebek anne ve babayla yatmalı o huzuru alabilsin çocuk tabi aynı yatakta değil aynı odada olsa kafi
ahsenin yatağı nasıl normal beşikmi oyun parkımı?

ama canım bence geç değil öyle yada böyle yatağına geçecek yatağını odanıza alsanız olmazmı benim bildiğim pedagoglara göre 1,5 yaşına kadar bebek anne ve babayla yatmalı o huzuru alabilsin çocuk tabi aynı yatakta değil aynı odada olsa kafi
ahsenin yatağı nasıl normal beşikmi oyun parkımı?

canım bizim odadaki bildiğin ahşap sepet küçük sıkış tıkış uyuyor
zaten gecenin yarısı bizim yatakta
diğer odadaki yatak normal yatak kenarları ve üsteki çekmeceli dolabı çıkartınca bildiğin tek kişilik yatak oluyor
birazda sepetinde salanmayıda alıştı sallanmak iistiyor valla bu gece ilk denememizi yaptık bende ahsenin odasındaki çekyatta uydum yoksa zaten gece antireye yatak sermek zorunda kalırım gene herzamanki gibi uyandı ama öbür seferki gibi çığlık çıglıga ağlamadı bakalım bu gece nasıl olacak
canım ahsen iyice bana yapışmaya başladı büyüdükçe bilinçli yapıyor bana sarılıp uyumak istiyor
kışın iyiydi ama yazın çekilmiyor sıcaktan ondan ayırma olayını hızlandırdım hertarafı isilik oldu

melisa herşeyin yolunda gitmesine sevindim
allah yardımcın olsun canım hem çocuk hem iş zor

canım geçmiş olsun allah korumuş gerçekten havalar çok sıcak iyi dayanmış yine duru allah koruyo onları melek onlar:26::26:
canım bikaç zaman ağlar ama sabırlı ol alışır mutlaka
artık sepet tehlikeli aten ayağa kalksa mazallah düşer:18:
mirayda ağlayıp çıkmak istiyo ama almıyorum bakıyo umut yok yatıyo mecburen

söylemeyi unuttum biz dün elazığa geldik:34:
çok beğendim elazığı hatta malatyadan daha güzel geldi bana:24:
çırçır şelalesine gittik keban barajına gittik harputa gittik tarihi yerleri gezdik bide hazar gölüne gittik miray biraz mızmızlandı ama genel itibariyle durdu o kadar huysuzluk yapmadı hava çok sıcaktı sadece o yüzden kısa tuttuk biraz akşamada döndük:21:
yanımızda arkadaşlarımız vardı yoksa sana dicektim görüşelim die ama yalnız değildik canım
elazığıda görmüş olduk bayağa ağaçlık biyer ben çok sevdim :16:

söylemeyi unuttum biz dün elazığa geldik:34:
çok beğendim elazığı hatta malatyadan daha güzel geldi bana:24:
çırçır şelalesine gittik keban barajına gittik harputa gittik tarihi yerleri gezdik bide hazar gölüne gittik miray biraz mızmızlandı ama genel itibariyle durdu o kadar huysuzluk yapmadı hava çok sıcaktı sadece o yüzden kısa tuttuk biraz akşamada döndük:21:
yanımızda arkadaşlarımız vardı yoksa sana dicektim görüşelim die ama yalnız değildik canım
elazığıda görmüş olduk bayağa ağaçlık biyer ben çok sevdim :16:

begendigine sevindim canım
gezilecek her yeri gezmişsin
inşallah canım beklerim yakın mesafelerdeyiz :16:bakalım birtürlü bir araya gelemedik nasip nezaman :34:

kızlar akşam çok kötü bir rüya gördüm gece biraha uyuyamadım. rüyamda eşimin elinde balta mirayı kesmeye çalışıyor napıyosun diyorum allaha söz verdim kescem dedim kesmedim kesmem gerek diyor bikere baltayla kafasına vuruyor kesilmiyor yapma diyorum kızım çok acı çekiyor kurban etmeliyim söz verdim diyor ve mirayın kafasını kesiyor :14::14::14:
bir uyandım sabah ezanı okundu ama çok ağladım çok etkilendim allah korusun kızımın başına bişey mi gelecek dedim :14::14::14:
sizce ne anlama geliyor kızlar ya 2 yıl önce kaza yapmadan önce birebir rüyamda görmüştüm yerini arabayı takla atışımızı hepsini görmüştüm bir hafta sonra 3 takla attık o yüzden çok etkileniyorum rüyalarımdan:5::5:

kızlar akşam çok kötü bir rüya gördüm gece biraha uyuyamadım. rüyamda eşimin elinde balta mirayı kesmeye çalışıyor napıyosun diyorum allaha söz verdim kescem dedim kesmedim kesmem gerek diyor bikere baltayla kafasına vuruyor kesilmiyor yapma diyorum kızım çok acı çekiyor kurban etmeliyim söz verdim diyor ve mirayın kafasını kesiyor :14::14::14:
bir uyandım sabah ezanı okundu ama çok ağladım çok etkilendim allah korusun kızımın başına bişey mi gelecek dedim :14::14::14:
sizce ne anlama geliyor kızlar ya 2 yıl önce kaza yapmadan önce birebir rüyamda görmüştüm yerini arabayı takla atışımızı hepsini görmüştüm bir hafta sonra 3 takla attık o yüzden çok etkileniyorum rüyalarımdan:5::5:

günaydın canım
allah hayırra cevirsin de iyiye yor ki iyi olsun der annem
eşin bebeğiniz olsun diye adak filan adamışmı bir sor belki onu yapmanız lazım
yada sağlıklı olsun şunu yapıcam gibi kafana da çok takma rüyalar tersinede çıkar
birde annem kan gördüysen o rüya çıkmaz derdi

günaydın canım
allah hayırra cevirsin de iyiye yor ki iyi olsun der annem
eşin bebeğiniz olsun diye adak filan adamışmı bir sor belki onu yapmanız lazım
yada sağlıklı olsun şunu yapıcam gibi kafana da çok takma rüyalar tersinede çıkar
birde annem kan gördüysen o rüya çıkmaz derdi

canım sabah konuştuk eşimle bişey mi adadın dedim yok dedi o da çok etkilendi
kan çıkmadı canım kafasını kesiyo ama hiç kan akmadı
nette baktık akika kurbanı kesilmesi gerkirmiş biz kesmemiştik siz kestiniz mi

canım sabah konuştuk eşimle bişey mi adadın dedim yok dedi o da çok etkilendi
kan çıkmadı canım kafasını kesiyo ama hiç kan akmadı
nette baktık akika kurbanı kesilmesi gerkirmiş biz kesmemiştik siz kestiniz mi

kestik canım doğar doğmaz 7 gün içinde kestirmiştik
sonrada ahsen hasta olmuştu eşim annem ben hepimiz adak adamıştık 3 tanede öyle kesildi
birde ben hamileyken ense kalınlığı çıkmıştı gene adamıştım birde ona kesildi allah başka sıkıntı göstermesin canım
hemen sizde kestirin

kestik canım doğar doğmaz 7 gün içinde kestirmiştik
sonrada ahsen hasta olmuştu eşim annem ben hepimiz adak adamıştık 3 tanede öyle kesildi
birde ben hamileyken ense kalınlığı çıkmıştı gene adamıştım birde ona kesildi allah başka sıkıntı göstermesin canım
hemen sizde kestirin

allah kabul etsin canım biz kesmemiştik şimdi memlekete gidince kesebilirsek keseriz inşallah

canım bizim odadaki bildiğin ahşap sepet küçük sıkış tıkış uyuyor
zaten gecenin yarısı bizim yatakta
diğer odadaki yatak normal yatak kenarları ve üsteki çekmeceli dolabı çıkartınca bildiğin tek kişilik yatak oluyor
birazda sepetinde salanmayıda alıştı sallanmak iistiyor valla bu gece ilk denememizi yaptık bende ahsenin odasındaki çekyatta uydum yoksa zaten gece antireye yatak sermek zorunda kalırım gene herzamanki gibi uyandı ama öbür seferki gibi çığlık çıglıga ağlamadı bakalım bu gece nasıl olacak
canım ahsen iyice bana yapışmaya başladı büyüdükçe bilinçli yapıyor bana sarılıp uyumak istiyor
kışın iyiydi ama yazın çekilmiyor sıcaktan ondan ayırma olayını hızlandırdım hertarafı isilik oldu

melisa herşeyin yolunda gitmesine sevindim
allah yardımcın olsun canım hem çocuk hem iş zor
Canim cok saol..ama iyi gitmiyor ahsen hicbisey..oyle moralim bozukki bugun..esimle kavga ettik gece...ela iki gundur cildirdi hic durmuyor devamli agliyor..bende sinirlendim vurdum cocuga ilk defa..sonra uyuttum gece 12de uyandi tam yatacakken..zaten gun boyu yoruldum.esime 30 dk bak dedim sonra basladi kavga..ilkkez bu kadar kotu olduk..tabi ela durmuyor ona bagirmaya basladim..ikide banyoya soktum dus aldirdim.uc bucukta uyudu..aksam apartmanda amca var o geldi..boylama yaptirdik sifa rabbimden ama belki faydası olur dedik..sabah 7de uyandi yine agliyor..bende iyice sevgisizlestim cocuga karşı. .psikolojim bozuldu artik zarar vermeye basladim cocuguma..durmadan agliyorum..ilkkez yatak odadini kitledim. .napiyolarsa yapsinlar dedim.aldi goturdu kizini.bana bagirdi cagirdi..benim gucum kalmadi artik..herseyden biktim..yoruldum tek basima..sizden dua istiyorum kizlar..cok kotu gunler geciriyorum..

Canim vence Allah sizden kurban istiyor. .biranonce kesin bence..biz elaya kestik hemen..

Canım etkilenmekte haklısın geçmiş olsun deyim insan rüyada olsa korkuyor ama bence bir kurban kesin....

Back
X