2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
Kızlar bugün abimin nikahı kıyıldı köyün belediyesinde biz eve yürüyerek gideceiğiz ablamla anneme dedimki duru sende kalsın çocuk pişer sıcakta. Eve gittik onlardan önce misafirlere ikramlık hazırladık ablamla aradan 15 20 dakika geçti ben bakıyorum bir sessizlik var etrafa bakındım duru yok anneme abime sordum ikisi birbirine baktı ben sağa sola baktım beniiiiiii çıldırrrttmmayınnnn çocuğum nerede diye bir feryat figan evde yabancı misafirler var herkes şaşırdı bir baktım annem bağırıyor arabanın içinde kızzlarrrrr bir gittimmm kii durunun üstüne bir kova su dökmüşsün gibi terlemiş yüzü kıpkırmızı ama hiç ağlamıyor ses çıkarmıyor bizi seyrediyor arabadan arka koltukta benim evraklar dosya vardı onlarla oynamış yırtmamış kuzum ama beni göreceksiniz hıçkıra hıçkıra ağlıyorum dizlerimin bağı çözüldü duru şaşkınlıkla beni seyrediyor birde demezmii ğğınn ğınn diye birtane çarpacaktım yaniii anlicağınız resmen çocuğu arabada unutmuşlar araba simsiyah pencereleri kapalı yaa oksijensiz kalıp bayılsaydı ya ölseydi 3 dk içinde aklımı yitirecektim kızlar... Ben rahatlayınca bu sefer annem ağlamaya başladı ya bişe olsaydı ölürdüm ben ölürdüm deyip durdu yanii anlicağınız burnumuzdan geldi ama çok şükür duru iyiiii kendinize özellikle bebişlere iyi bakın...

canım gecmis olsun. iste bana gore boyle kalabalıklarda cocuk bakmak daha zor cunku biri oburu bakıyo zannediyo, o oburu bakıyo zannediyo o aralarda cocugun basına is gelebliliyo, sizinkiside o hesap olmus herhalde...

kızlar ahseni yatağında uyutmak istiyorum ama nasıl olcak bilmiyorum
bu eve taşınınca 1 gece denedim ama resmen katıldı ağlamaktan yanındaki çekyatta uymama rağmen sepetinde uyumak istiyor yada bizim yatakta bu gece birdaha deniyicem dua edin kızlar alışsın yatağına hertarafı isilik döktü sepet küçük terliyor bizimde yanımızda iyice terliyor hep isilik oldı gıdığı boynu biraz geç kaldım odayı ayırmakta biliyorum ama gece çok kalkıyor git gel zor olucak ama annem büyüdükçe daha zorlaşır diyor ne yapacağımı şaşırdım:31:

cnım odandan ayır ayırma ama o sepette artık yatırma bence cocugu, sepet dedigin ne kadar buyuk olabilir rahat uyuyamaz artık onda. ben bir ay oldu yatagını obur odaya gecirdim. gece uyandıkca gidiyorum emziriyorum yatırıyorum, bazen ben odadan cıkarken aglıyo bende cekyata yatıp onu yanıma alıyorum iyice dalınca yine yatagına koyup ben odama gidiyorum, birlikte yatmaya da alıssın istemiyorum, cunku birlikte yatınca ben hic uyuyamıyorum hep dusucek gibi geliyo. ama bana kalırsa artık bebisler buyuyo dogru olanda odaları ayırmak pedagoglarda bunu oneriyo. basta biraz zor olabilir ama sabırlı olup alıstırmaya calıs bence..

kızlar akşam çok kötü bir rüya gördüm gece biraha uyuyamadım. rüyamda eşimin elinde balta mirayı kesmeye çalışıyor napıyosun diyorum allaha söz verdim kescem dedim kesmedim kesmem gerek diyor bikere baltayla kafasına vuruyor kesilmiyor yapma diyorum kızım çok acı çekiyor kurban etmeliyim söz verdim diyor ve mirayın kafasını kesiyor :14::14::14:
bir uyandım sabah ezanı okundu ama çok ağladım çok etkilendim allah korusun kızımın başına bişey mi gelecek dedim :14::14::14:
sizce ne anlama geliyor kızlar ya 2 yıl önce kaza yapmadan önce birebir rüyamda görmüştüm yerini arabayı takla atışımızı hepsini görmüştüm bir hafta sonra 3 takla attık o yüzden çok etkileniyorum rüyalarımdan:5::5:

ruyaları kotuye yormamak lazım canım Allah hayırlara yazsın, kotu bi ruyaymıs gercekten. bende gecen ay cerenin cenazesi kaldırılırken gordum agla agla icim cıktı. bu ruyalar insnın ruh dunyasıyla mı alakalı bilmiyorum ama cok etkiliyo insanı ama her kotu ruyanın arkasında bisey aramakda dogru degil Allaha emanet bebeklerimiz oku bol bol..

Canim cok saol..ama iyi gitmiyor ahsen hicbisey..oyle moralim bozukki bugun..esimle kavga ettik gece...ela iki gundur cildirdi hic durmuyor devamli agliyor..bende sinirlendim vurdum cocuga ilk defa..sonra uyuttum gece 12de uyandi tam yatacakken..zaten gun boyu yoruldum.esime 30 dk bak dedim sonra basladi kavga..ilkkez bu kadar kotu olduk..tabi ela durmuyor ona bagirmaya basladim..ikide banyoya soktum dus aldirdim.uc bucukta uyudu..aksam apartmanda amca var o geldi..boylama yaptirdik sifa rabbimden ama belki faydası olur dedik..sabah 7de uyandi yine agliyor..bende iyice sevgisizlestim cocuga karşı. .psikolojim bozuldu artik zarar vermeye basladim cocuguma..durmadan agliyorum..ilkkez yatak odadini kitledim. .napiyolarsa yapsinlar dedim.aldi goturdu kizini.bana bagirdi cagirdi..benim gucum kalmadi artik..herseyden biktim..yoruldum tek basima..sizden dua istiyorum kizlar..cok kotu gunler geciriyorum..

Canim vence Allah sizden kurban istiyor. .biranonce kesin bence..biz elaya kestik hemen..

fedakarlık hep kadınlardan bekleniyo sen onca parcaya bolunmussun hangi birine yetisiceksin bi de mirayın huysuzlukları...insan boyle zor zamanlarda esinden biraz anlayıs, yardım beklerken boyle tavırlarla karsılasınca iyicetukeniyo gercekten ama napıcaksın en azından su doktoranı basarıyla bi halledebilsen sen de rahatlıcaksın... sabır gostermek cok zor oluyo bazen ama cocugu hırpalamak onu daha cok hırcınlastrır,bosuna demiyolar cocuk insanı sabrı ogretiyo diye.. ama niyeyse bi anneleere ogretiyo dimi! o ayrı mevzu :)

Canim cok saol..ama iyi gitmiyor ahsen hicbisey..oyle moralim bozukki bugun..esimle kavga ettik gece...ela iki gundur cildirdi hic durmuyor devamli agliyor..bende sinirlendim vurdum cocuga ilk defa..sonra uyuttum gece 12de uyandi tam yatacakken..zaten gun boyu yoruldum.esime 30 dk bak dedim sonra basladi kavga..ilkkez bu kadar kotu olduk..tabi ela durmuyor ona bagirmaya basladim..ikide banyoya soktum dus aldirdim.uc bucukta uyudu..aksam apartmanda amca var o geldi..boylama yaptirdik sifa rabbimden ama belki faydası olur dedik..sabah 7de uyandi yine agliyor..bende iyice sevgisizlestim cocuga karşı. .psikolojim bozuldu artik zarar vermeye basladim cocuguma..durmadan agliyorum..ilkkez yatak odadini kitledim. .napiyolarsa yapsinlar dedim.aldi goturdu kizini.bana bagirdi cagirdi..benim gucum kalmadi artik..herseyden biktim..yoruldum tek basima..sizden dua istiyorum kizlar..cok kotu gunler geciriyorum..

Canim vence Allah sizden kurban istiyor. .biranonce kesin bence..biz elaya kestik hemen..

Canım etkilenmekte haklısın geçmiş olsun deyim insan rüyada olsa korkuyor ama bence bir kurban kesin....

canım gecmis olsun. iste bana gore boyle kalabalıklarda cocuk bakmak daha zor cunku biri oburu bakıyo zannediyo, o oburu bakıyo zannediyo o aralarda cocugun basına is gelebliliyo, sizinkiside o hesap olmus herhalde...

cnım odandan ayır ayırma ama o sepette artık yatırma bence cocugu, sepet dedigin ne kadar buyuk olabilir rahat uyuyamaz artık onda. ben bir ay oldu yatagını obur odaya gecirdim. gece uyandıkca gidiyorum emziriyorum yatırıyorum, bazen ben odadan cıkarken aglıyo bende cekyata yatıp onu yanıma alıyorum iyice dalınca yine yatagına koyup ben odama gidiyorum, birlikte yatmaya da alıssın istemiyorum, cunku birlikte yatınca ben hic uyuyamıyorum hep dusucek gibi geliyo. ama bana kalırsa artık bebisler buyuyo dogru olanda odaları ayırmak pedagoglarda bunu oneriyo. basta biraz zor olabilir ama sabırlı olup alıstırmaya calıs bence..

ruyaları kotuye yormamak lazım canım Allah hayırlara yazsın, kotu bi ruyaymıs gercekten. bende gecen ay cerenin cenazesi kaldırılırken gordum agla agla icim cıktı. bu ruyalar insnın ruh dunyasıyla mı alakalı bilmiyorum ama cok etkiliyo insanı ama her kotu ruyanın arkasında bisey aramakda dogru degil Allaha emanet bebeklerimiz oku bol bol..

fedakarlık hep kadınlardan bekleniyo sen onca parcaya bolunmussun hangi birine yetisiceksin bi de mirayın huysuzlukları...insan boyle zor zamanlarda esinden biraz anlayıs, yardım beklerken boyle tavırlarla karsılasınca iyicetukeniyo gercekten ama napıcaksın en azından su doktoranı basarıyla bi halledebilsen sen de rahatlıcaksın... sabır gostermek cok zor oluyo bazen ama cocugu hırpalamak onu daha cok hırcınlastrır,bosuna demiyolar cocuk insanı sabrı ogretiyo diye.. ama niyeyse bi anneleere ogretiyo dimi! o ayrı mevzu :)

sağolun kızlar bizde kurban kesmeye karar verdik bi aksilik çıkmazsa ramazan bayramında memlekete gidicez orda kesicez allah nasip ederse.
insan gerçekten rüya bile olsa çok etkileniyor Allah hepimizin evladını korusun

canım insanın yanında yardım edecek biri olmayınca maalesef çocuk büyütmek çok zor oluyor erkekler hep böyle bayanlardan bekliyor herşeyi karşıdan çocuk bakmak çok kolay gibi geliyor onlar akşam gelip 1-2 saat oynuyorlar çocuk öyle bakılıyo sanıyorlar ama işin aslı öyle değil sabah 7 de bir başlıyoruz mızmızmız yatana kadar bazen diyorum eşime al parka çıkarda bende biraz kafamı dinliim yoksa çıldırcak gibi oluyorum çocuk iyiyede ağlıyor kötüyede:27:
bi doktora mı gitsen acaba canım:26: ben gittim bi sakinleştirici ilaç verdi çok bunaldığında al dedi her zamn kullanmıyorum bağımlılık yapıyomuş bazen gerçekten bunalıyorum o zaman bayağa iyi geliyo başka türlü kalkamadım altından:25:

selam kızlar..uzun bir aradan sonra burdayım, nihayet artık bir pc var evde.. bebişlerimiz artık büyüdü yürüyorlar, aynı şeyleri yaşıyoruz hep, dün cemre bulaşık makinesinin sapını sökmüş içindeki yapıştırıcıyı yemiş dudağı mosmor boya araya araya sonunda buldum nereden yaptığını oranın söküldüğünü de öğrenmiş oldum çok dikkat gerek çokkk..

kızlar biz de istanbul civarı tatil yeri arıyoruz, bu cadıyla ancak kısa yolculuk yapılır arabada mümkün deil durmuyor, şile falan güzelmiş ama suyu soğukmuş, erdek yazan arkadaşlar olmuş suyu sıcakmı yada başka önereceğiniz yerler varmı acep..

selam kızlar..uzun bir aradan sonra burdayım, nihayet artık bir pc var evde.. bebişlerimiz artık büyüdü yürüyorlar, aynı şeyleri yaşıyoruz hep, dün cemre bulaşık makinesinin sapını sökmüş içindeki yapıştırıcıyı yemiş dudağı mosmor boya araya araya sonunda buldum nereden yaptığını oranın söküldüğünü de öğrenmiş oldum çok dikkat gerek çokkk..

kızlar biz de istanbul civarı tatil yeri arıyoruz, bu cadıyla ancak kısa yolculuk yapılır arabada mümkün deil durmuyor, şile falan güzelmiş ama suyu soğukmuş, erdek yazan arkadaşlar olmuş suyu sıcakmı yada başka önereceğiniz yerler varmı acep..

erdek güzel canım suyu da sıcak edremitte kaldım bir yıl akçay altınolukta denize giremedim sanki kuyu suyu gibi buzz buzz erdek öyle değil ama bi araştır yinede

canım bizim odadaki bildiğin ahşap sepet küçük sıkış tıkış uyuyor
zaten gecenin yarısı bizim yatakta
diğer odadaki yatak normal yatak kenarları ve üsteki çekmeceli dolabı çıkartınca bildiğin tek kişilik yatak oluyor
birazda sepetinde salanmayıda alıştı sallanmak iistiyor valla bu gece ilk denememizi yaptık bende ahsenin odasındaki çekyatta uydum yoksa zaten gece antireye yatak sermek zorunda kalırım gene herzamanki gibi uyandı ama öbür seferki gibi çığlık çıglıga ağlamadı bakalım bu gece nasıl olacak
canım ahsen iyice bana yapışmaya başladı büyüdükçe bilinçli yapıyor bana sarılıp uyumak istiyor
kışın iyiydi ama yazın çekilmiyor sıcaktan ondan ayırma olayını hızlandırdım hertarafı isilik oldu

melisa herşeyin yolunda gitmesine sevindim
allah yardımcın olsun canım hem çocuk hem iş zor
inş en kısa zamanda alışır ahsende sende rahatlarsın cnm hakkaten bu sıcakta çok zor sarılarak uyumak güzel ama kışın :)
kızlar akşam çok kötü bir rüya gördüm gece biraha uyuyamadım. rüyamda eşimin elinde balta mirayı kesmeye çalışıyor napıyosun diyorum allaha söz verdim kescem dedim kesmedim kesmem gerek diyor bikere baltayla kafasına vuruyor kesilmiyor yapma diyorum kızım çok acı çekiyor kurban etmeliyim söz verdim diyor ve mirayın kafasını kesiyor :14::14::14:
bir uyandım sabah ezanı okundu ama çok ağladım çok etkilendim allah korusun kızımın başına bişey mi gelecek dedim :14::14::14:
sizce ne anlama geliyor kızlar ya 2 yıl önce kaza yapmadan önce birebir rüyamda görmüştüm yerini arabayı takla atışımızı hepsini görmüştüm bir hafta sonra 3 takla attık o yüzden çok etkileniyorum rüyalarımdan:5::5:
cnm rüyanı okur okumaz acaba akikasınımı ksmesi gerekiyo diye düşündüm
kötü şeyler getirme aklına iyi düşün iyi olsun ama imkanınız varsa kesin bence biz geçen kurbanda kestik

cnm ben evdeyken bile bazen uyumayınca etmeyince deli oluyorum sen de stres çok Allah kolaylık versin en azından şu tezin bi bitse isteiğin gibi biraz olsun rahatlarsın ama eşinde biraz anlayışlı olsa ii olur ama işte insan oğlugelemiyo sıkıya
aslında sen elayı çok seviyosun ama psikoloji öyle düşünürtüyo rahatlarsan bi psikoloğa git istersen

erdek güzel canım suyu da sıcak edremitte kaldım bir yıl akçay altınolukta denize giremedim sanki kuyu suyu gibi buzz buzz erdek öyle değil ama bi araştır yinede

teşekkürler canım bakayım.. benim derdim cemreyi denize sokmak kulaktan burundan deniz suyu alınca kışın gripler hafif geçermiş doktor söyledi geçen, kafasını zorla sokcam gerekirse :) kışın mahvetti hastalık..

canım allah kolaylık versin ela seni gerçekten çok yordu yanına alsan sakinleşmiyormu gece ben mesala ayağımda sallıyorum yatağına koyuyorum ilk 2 saat sürekli uyanır ağlar su ver emzir pışpışla sonra gene kalkıyor ama daha uzun arakıllarla alıştım artık uykusuzluğa eskisi kadar yıpratmıyor birde eşin yardım etmiyorsa bekleme daha sinirleniyor insan yapmayınca biz ilk kızımda çok tartışırdık değişen bir şey olmazdı ikimizde küçüktük yada daha hazır değildik şimdi ikimizde daha olgunuz birde ahsenin hastalığı bize şükretmeyi alıştırdı o kadar zor günler geçirdikki ağlaması bile bize güzel geldi çok şükür ağlıyor dedik bebekken daha huzursuzdu gösümde sakinleşirdi ilk 3 ay yatağına hiç koymadım desem yalan olmaz gösümde uyurdu sonrada yanımda şimdide ayırmaya uğraşıyorum :9:canım annen filan yokmu yakınlarında biraz gelip sende kalsalar sana yardımcı olsalar
birde şu aklıma geldi ela tüm gün bakıcıda acaba o eve ve bayana alıştığı için huzursuz olabilirmi

canım iki gündür odasında uyuyor ama ben yatagımı pek görmüyorum:9:
ama pes etmek yok sepetten düşerdiye aklım çıkıyordu çabuk alışır inşallah canım ramazana kadar alışsa iyi olacak hem açlık hem uykusuzluk hiç çekilmez yoksa :31:

serenayy canım seni merak ettim
adana ya gittinmi inşallah iyisindir
eşinle sorunlarınızı da biran önce çözersiniz inşallah

serenayy canım seni merak ettim
adana ya gittinmi inşallah iyisindir
eşinle sorunlarınızı da biran önce çözersiniz inşallah
Evet canım adanadayım burda günler yoğun geçiyor gelen giden fazla ve çınarın uykuları kötü sanırım eve alışmadı ama kalabalığı sevdi maşallah mutlu eşime mesafeli davranıyorum belki yalnızken daha sağlıklı düşünür ama iş bulamazsa dönmem çünkü evdeyken tartışma ortamı oluşuyor

Allah yardımcımız olsun canım çınarda uyku saatlerinde ve geceleri çok ağlıyor bazen kendi haline bırakayım diyorum başını yatağın kenarlarına vurmaya başladı bunu da adanada öğrendi ya da kusacak gibi yapıyo mecburen çıkarıp emzir kucakta salla uyut sabaha kadar saat başı devam ediyor Yenidoğan bebekleri geçti insan istee istemez stres oluyor farkında olmadan bağırıyoruz kötü davranıyoruz sonra da pişman oluyoruZ inşallah bir an önce rahat huzurlu ve deliksiz uyurlar

ooo beloved yoktun uzun zamandır hosgeldin. tatil yeri sormussun erdek bize 15 dk. gecen persembe gunu cerene orda siftah yaptık. suyu soguk degil gayet iyi ama bi akdeniz kadar temiz degldir tahminimce yani halk plajında su hep bulanık gibi pek hos degil. ama temiz berrak yerler var ben soktum iste cereni bisey olmadı cok sukur, biraz mikrobada alıssın hem...eger erdek dusunursen ayrıntılı bilgi veririm daha :) sileye gelince ordada ablamların yazlık var fena degil suyu ama karadenize kaldıgı icin genelde esiyo dalga olabiliyo o da bebisler icin pek uygun olmaz... diceklerim bu kadar :)

ooo beloved yoktun uzun zamandır hosgeldin. tatil yeri sormussun erdek bize 15 dk. gecen persembe gunu cerene orda siftah yaptık. suyu soguk degil gayet iyi ama bi akdeniz kadar temiz degldir tahminimce yani halk plajında su hep bulanık gibi pek hos degil. ama temiz berrak yerler var ben soktum iste cereni bisey olmadı cok sukur, biraz mikrobada alıssın hem...eger erdek dusunursen ayrıntılı bilgi veririm daha :) sileye gelince ordada ablamların yazlık var fena degil suyu ama karadenize kaldıgı icin genelde esiyo dalga olabiliyo o da bebisler icin pek uygun olmaz... diceklerim bu kadar :)

hehe tatil sepeti gibi kızsın valla :)) büyük ihtimalle erdeğe gidicez canım, yarım veya tam pansiyon bi otel bulcaz, anladığım kadarıyla sahil boyu otellr var ve denize sıfır birini seçiçez, resimlerden çok güzel bir yere benziyor..şile bize daha yakın ama soğuk oluyormuş o yüzden istemiyorum.

canım allah kolaylık versin ela seni gerçekten çok yordu yanına alsan sakinleşmiyormu gece ben mesala ayağımda sallıyorum yatağına koyuyorum ilk 2 saat sürekli uyanır ağlar su ver emzir pışpışla sonra gene kalkıyor ama daha uzun arakıllarla alıştım artık uykusuzluğa eskisi kadar yıpratmıyor birde eşin yardım etmiyorsa bekleme daha sinirleniyor insan yapmayınca biz ilk kızımda çok tartışırdık değişen bir şey olmazdı ikimizde küçüktük yada daha hazır değildik şimdi ikimizde daha olgunuz birde ahsenin hastalığı bize şükretmeyi alıştırdı o kadar zor günler geçirdikki ağlaması bile bize güzel geldi çok şükür ağlıyor dedik bebekken daha huzursuzdu gösümde sakinleşirdi ilk 3 ay yatağına hiç koymadım desem yalan olmaz gösümde uyurdu sonrada yanımda şimdide ayırmaya uğraşıyorum :9:canım annen filan yokmu yakınlarında biraz gelip sende kalsalar sana yardımcı olsalar
birde şu aklıma geldi ela tüm gün bakıcıda acaba o eve ve bayana alıştığı için huzursuz olabilirmi

canım iki gündür odasında uyuyor ama ben yatagımı pek görmüyorum:9:
ama pes etmek yok sepetten düşerdiye aklım çıkıyordu çabuk alışır inşallah canım ramazana kadar alışsa iyi olacak hem açlık hem uykusuzluk hiç çekilmez yoksa :31:

Kolay gelsin canım ben de oğlumun yatağını ayırmaya çalışıyorum aslında bi ara uykusu daha düzenliydi ama yine bozuldu yatağı benim odamda, gece ilk uyanmalarında uyutup yatağına koyuyorum ama uykum ağırlaşınca yine beraber uyuyoruz ne yapcam bilmiyorum hiç... ben de ramazanda uğraşırım diyodum, sahura kadar uyumam oğlumu yatağına yatırırım diyordum ama bakalım nasıl olacak dayanabilecek miyim...

Bir de sen anlatınca benim de içimden anlatmak geldi, biz de eşimle çocuk yüzünden sürekli tartışıyoruz, galiba,erkekler biraz daha geç olgunlaşıyor, eşim oğluma baktığı zamanlarda çok sabırsız oluyor ben de dayanamayıp müdahale ediyorum bakalım ne zaman ortak tavır geliştireceğiz...

Geçmiş olsun dilekleriniz için hepinize tek tek teşekkür ederim arabada bozuk parada varmış kızlar oynamış yere atmış yani duru nun o arabadan sağ çıkması gerçekten mucize normalde herşeyi ağzına alıyor belkide almıştır boğazına kaçsaydı kesinlikle duru bugün burda olmazdı her an her saniye allahıma şükürler ediyorum annemde etkisinden kurtulmuş değil 4 gün geçmesine rağman kadın ağlayıp duruyor onada kıyamam kadıncağız gözünden sakınıyor işte bir anlık çok şükür birşey oladı..

Duru 2 aydır düzelmişti ama 3 haftadır anamızı ağlattı ilk günlerdeki gibi ağlayıp duruyor hemde ne ağlama gece 3 lerde dışarıdayız uykusuzluktan ölecem keşke sadece uyumasa ama uyanık olduğu sürece ağlıyor hep arabasını istiyor annem de bana dediki sen bu kızı bir yere getirip götürdün böyle oldu uyuyorken çığlık çığlığa uyanıyor ve gerçekten aklıma geldi kadının biri duru için freni patlak araba gibi hiç yerinde durmuyor dedi bilmiyorum benim aklıma gelmez böyle şeyler herkes bi hocaya götür okusun diyor...

Duru 2 3 haftadır kaka yapmadan önce kakka kakkaa deyip duruyor yapması biraz uzun sürüyor ama yapıyor 1 2 kez tuvalete götürdüm korktu bugün saat 6,30 da ennee enneee diye uyandırdı benii kakaaa kakaa dedi baktım yapmış nasıl , nerden başlasam bilemiyorum fikri olan varmı yazarsanız sevinirim...

Evet canım adanadayım burda günler yoğun geçiyor gelen giden fazla ve çınarın uykuları kötü sanırım eve alışmadı ama kalabalığı sevdi maşallah mutlu eşime mesafeli davranıyorum belki yalnızken daha sağlıklı düşünür ama iş bulamazsa dönmem çünkü evdeyken tartışma ortamı oluşuyor

Canım umarım ikinizde düşünecek zaman bulursunuz sende oda kafanızı toparlarsınız hakkınızda hayırlısı olsun..

Hoşgeldin canımm..

hoşbulduk canım, duru için hiç şaşırmadım yakında klozete de oturur, hayata karşı acelesi var cadının :)

benim bildiğim çocuk kendini hazır hissettiği zaman bez bırakılır, bu çocuktan çocuğa değişir, duru kaka demeye başladıysa demekki hazırlanıyor.. şu anda kaka yaptığını haber veriyor temizlemen için.. tuvalete yapmak istemediyse sakın zorlama canım, tuvalet döneminde zorlanan çocuklar altına yapma, cimri olma takıntılı olma gibi durumlar sergileyyebiliyor.. sen biraz zaman geçtikten sonra gene götür tuvalete yapmak isterse yapsın..yapmazsa zorlama..

mrb demoş ben bölee konu gelirse 1 -2 şey yazıp bidaha yazmayanlardanım.belki görmüşsünüzdür eskilerde.ben kızıma 8-9, ayında koltukta oturmaya başladığından beri sadece kaka geldiği zaman oturağa oturtuyodum.belli oluo zaten yapmaya başaladıkları zaman ıkınıolar falan beze yarım yapmış bile olsa kalanını oturağa yapıodu.maksadım kakasını söyletmek değildi hiç bizaman.sadece büyüdükleri zaman oturağa falan oturmaya korkuolarya kendini bilmezken oturak die bişeye oturulduğunu görsün zamanı gelince korkmasın istedim.oturakta otururken eee eee eee diodum sadece.2 aydır daha kakası gelidiği gibi kendi sölüo.hatta osurukla karıştırıo o yüzden 5 kez oturağa oturduğumuz oluo boş kalkıorz.bezine yaptığı zaman oluo tabi dışarıda.kasmıyoruz yani.şuandada çiş eğitimi erken daha kaslarını tutamaz ama en azından oturak tuvalet korkusu olmadan o da hallalur gibime gelio.bana da oturmaya başladığı zaman babannem söledi oturt oturağa die sora bende başladım.dediğim gibi sende niyetin eğitim olmadan sadece sandalyeye oturulduğu gibi oraya oturuluo falan bilsin die başlayabilirsin.yoksa büyüyünce çok çocukta gördüm bilinçli bilinçli ben beze yapçam die inat ediolar.dayı kızımın çocuk 3,5 yaşında hala bez diye inat edio..hepinize iii günler konu denk gelirse yine görüşürüz

Back
X