hoşbulduk canım, duru için hiç şaşırmadım yakında klozete de oturur, hayata karşı acelesi var cadının :)
benim bildiğim çocuk kendini hazır hissettiği zaman bez bırakılır, bu çocuktan çocuğa değişir, duru kaka demeye başladıysa demekki hazırlanıyor.. şu anda kaka yaptığını haber veriyor temizlemen için.. tuvalete yapmak istemediyse sakın zorlama canım, tuvalet döneminde zorlanan çocuklar altına yapma, cimri olma takıntılı olma gibi durumlar sergileyyebiliyor.. sen biraz zaman geçtikten sonra gene götür tuvalete yapmak isterse yapsın..yapmazsa zorlama..
Zorlama gibi bir niyetim yok canım ama söylediği için bir yerden başlıyabilirmiyim diye düşündüm arkadaşımın ve kuzenimin çocukları bayağı bir zorlandılar 2,5 3 yaş o yüzden endişelendim....
mrb demoş ben bölee konu gelirse 1 -2 şey yazıp bidaha yazmayanlardanım.belki görmüşsünüzdür eskilerde.ben kızıma 8-9, ayında koltukta oturmaya başladığından beri sadece kaka geldiği zaman oturağa oturtuyodum.belli oluo zaten yapmaya başaladıkları zaman ıkınıolar falan beze yarım yapmış bile olsa kalanını oturağa yapıodu.maksadım kakasını söyletmek değildi hiç bizaman.sadece büyüdükleri zaman oturağa falan oturmaya korkuolarya kendini bilmezken oturak die bişeye oturulduğunu görsün zamanı gelince korkmasın istedim.oturakta otururken eee eee eee diodum sadece.2 aydır daha kakası gelidiği gibi kendi sölüo.hatta osurukla karıştırıo o yüzden 5 kez oturağa oturduğumuz oluo boş kalkıorz.bezine yaptığı zaman oluo tabi dışarıda.kasmıyoruz yani.şuandada çiş eğitimi erken daha kaslarını tutamaz ama en azından oturak tuvalet korkusu olmadan o da hallalur gibime gelio.bana da oturmaya başladığı zaman babannem söledi oturt oturağa die sora bende başladım.dediğim gibi sende niyetin eğitim olmadan sadece sandalyeye oturulduğu gibi oraya oturuluo falan bilsin die başlayabilirsin.yoksa büyüyünce çok çocukta gördüm bilinçli bilinçli ben beze yapçam die inat ediolar.dayı kızımın çocuk 3,5 yaşında hala bez diye inat edio..hepinize iii günler konu denk gelirse yine görüşürüz
Evet duru gaz yapacağı zamanda kaka diyor ama benim kızım çooooooooook hareketli oturağa otururmu bilemiyorum. Verdiğin bilgi için teşekkür ederim..