2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
mrh bayanlar.daha öncede yazmıştım oğlum katı gıda yemiyor diye.geçen haftalarda boğaz enfeksiyonu geçirdi şimdi pütürlü gıda da yemiyor.pilav makarna benm için hayal.12 tane diş var ilk dışi 4 aylkken çıktı iştah bir gitti gidiş o gidiş.emizik düşkünü acaba oyuzden mi yemiyor dedim bıraktırmayı denedim o kadar ağladıkı dayanamadım.bide çok sınırli ısırma huyu var.herkesi ısırıyor.çocuklar kaçıyor ondan.sinirlenince bize vuruyor ısırıyor ağzında emizik varsa eliyle sıkıyıor.konuştuğu kelimeler:anne(herkese anne diyor),dede,emme(emizik),aç;baba(fazla demiyor) 3-4 aydır yürüyor ama yere tam sağlam basmıyor ara ara düşüyor.
oğlumun gelişimi böyle.tavsiyelere ihtiyacım var.yardımcı olursanız sevinirim.
canım ahsende katı gıdayla karnını doyurmuyor 2 3 lokma oda çok küçük parçalar halinde veriyorum çok uzun sürüyor yutması
sonrada yarım kase çobasını veriyorum açken katı şeyleri veriyorum tokken hiç yutmuyor bugün 1 tane kiraz yedi şok oldum :9:yavaş yavaş olacak canım çokta kafaya takma yemese benim büyük kızım yemezdi 3 yaşına kadar ağzına katı hiç bir şey sürmezdi şimdi yaşıtlarına göre gene zayıf ama sağlıklı olsunlarda gerisi boş
nerdeee uyucaz 5 te uyandık bu sabah:27:
benimde uykusuzluktan başım ağrıyor dün o kadar ağrıdı ki midem bulandı artık baş ağrısından yemek bile yapamadım:25:
senin işin daha zor canım gelen giden olur şimdi sürekli misafir ağırlamak bişey değil çocukla zor:31:
canım valla gerçekten helede ahsen gibi benimle yapışık gezen bir çocuk olunca iyice zorlaşıyor onu ağlatmadan hiçbir iş göremiyorum sürekli benimle ilgilen istiyor
merhaba kızlar dun hic acamadım bilgisayarı. dun cerene bikac parca bisey bakıyım dedim koydum arabasına carsıya indik, yuruyerek gittim geldim ama eve girdigimde bitmis vaziyetteydim bi de o halde cerenin karnını doyur bize yemek hazırla toparla derken aksam oldu.lcw da cok guzel seyler var yine bebislere. cerene ince kottan sortlu bi tulum aldım cok hosuma gitti. bi kot sort aldım bi de bez bi ayakkabı buldum rengearenk kelebekli fiyatıda uygundu cesit olsun diye aldım. zaten artık carsıda kendime bisey bakmayı unuttum varsa yoksa ceren hanıma... bugun de pazar kuruluyo barbunya alıp deepfreze e koymayı dusunuyorum ama bakalım.. zaten cereni artık evde zor zaptediyorum. hanımefendi yurumeye hala korkuyo ama koltukların tepesinden inmez oldu gozumu ayıramıyorum. biraz oturayım desem hemen taciz etmeye baslıyo ya geliyo ısırıyo ya yakalarıma yapısıyo emmek icin. boyle olunca bende cıkarıyorum dısarıya, evde strese girmektense dısarda yurumeyi tercih ediyorum napiim. hem boylelikle kilo da tutmuyorum :)
katı gıdalardan konusulmus. ceren istahlı doneminde sebze corbasını catalla ezince yiyodu ama suanda yani 1 aydır filan blenderdan geciriyorum. putur olmayınca biraz daha iyi yiyo yoksa iki kasık yiyip tukurmeye baslıyo kasıga vuruyo ben de artık cinnet gecircek gibi oluyorum her ogun aynı terane ruhum daralıyo artık. bugun biraz bagırdım, peceteyle agzını silerken biraz hoyrat davrandım simdi de vicdanım eziliyo, ama artık bu stahszlıgı sabrımı tuketti onlugu bile taktırmak istemiyo gercekten napıcagmı bilemiyorum :( yani iste dolayısıyla ben de blendera sarılıyorum acıkcası bu konuda da gonlum rahat degil hata mı ediyorum acaba? amma da yazmısım he!
dertli olunca insan yazıyor yemiyen çocuk çok zor allah yardımcımız olsun
ceren hanımda cicilerini güle güle giysin:12:
bende genelde LCW alıyorum kıyaafatlerini hem fiyatları uygun hemde güzel şeyler var ben zaten öyle pullu güllü şeyleri pek sevmem bi şort bir penye gecen ben bu kıza hiç elbise almıyorum hep şort güydiriyorum dedim babası 3 tane elbise almış gelmiş kızıma elbise giydir diye ama halen giydirmedim denemek amaçlı giydirdik ay aya diyip gezdi eteklerinin ucunu tutarak:9::9::9:
ne zmaandır bende yazamadım takıp edıyorum sıksık..14 bucuk aylık olduk bızde..bakımı daha kolaylastı emirhanın kendı oynuyor her derdını anlatıyor sorularıma evet dıye yada ıı dıye cevap verıyor..abla ve abısı bıraz bıktı dıyebılırız cunku dısarda bısıkletıyle gezdırmek onlara düşüyor öğlenleri.ben işlerimi yaparken..14 tane dişi var emirin..uykuları buaralar daha uzamaya baslladı..diş cıkarmadönemimiz bıraz hafifledı sanırım.yaşından beri her hafta 1 diş cıkardı dıyebılırım..vurma ısırma durumu bızdede var fakat sadeece ev halkına özel..dısarda sadece kendı yasıtlarıyla saldırarak ıletişim kurmaya calışıyor.cok hırcın olacak önüne pek gecemıyoruz..oyuncak araba dısında oynamayı sevdıgı pek bısey yok.varsa yoksa ablasının cekmecelerını boşaltmak..dışarıyı yürümeyi cok sevıyor..yeme içme problemimiz yok cok şükürr..herseyı sorunsuz yiyorr.yeterkı aç olsun..buaralar boy kilo izlemi için dr a gıtmeyı dusunuyorum..yaşındakı aşısında ölçümünde 12 bucuk kılo 82 cm di boyu.bıraz kılo aldı sanırım..bizden haberler boyle sizleri ve bebeklerınızı öpüyorum ara ara gırıp yazmaya calıosacam tekrar..alllaha emanet olun ..........

hoş geldin canım özlettin kenmdini:3:

çok güzel görününüyorlar canım hadi bakalım yeni işin hayırlı olsun :46::46::46:

canım ben kesmiştim ama 15 günden fazladır gene başladık şevvali doktora götürdüğümde doktor kızdı rengi çok solgun dedi ve kaşık şeklinde başka bir ilaca başladık kusma olur diye pek düzenli vermesemde arada veriyorum hata yapıyorum ama kusması beni mahvediyor:31:

tşkler cnm bugün ilk işimi aldım :)

aklıma geldi ahsene pekmez veriyomusun harnup pekmezi özellikle

ne çok kelime çıkıyo sizinkilerden elif bi ara baba derdi şimdi herşeye aba aba diyor başkada kelimesi yok
bakalım dr. ne dicek
bugün s. ocağına gittim ne boyu uzamış nede kilosu artmış boyu 75 cm kilo 9,400 sizce nasıl?

ne çok kelime çıkıyo sizinkilerden elif bi ara baba derdi şimdi herşeye aba aba diyor başkada kelimesi yok
bakalım dr. ne dicek
bugün s. ocağına gittim ne boyu uzamış nede kilosu artmış boyu 75 cm kilo 9,400 sizce nasıl?

günaydın kızlar
canım hanup pekmezi vermiyorum ama normal pekmez her sabah veriyorum birde 1 haftadır
sabah kahvaltısına hani şu kara üzüm varya çekirdekli kurusundan katıyorum 4 5 tane rondodan geçiriyorum

canım ahsende en son 76 cm 9 kiloydu evde tartım var tartıyorum sürekli halen 9 kilo bazen 9 200 gr oluyor sonra gene 9 kilo 3 4 aydır sürekli böyle kilo alımları durdu

konuşmada görümcemin oglu ahsende 4 ay büyük oda hiç bir şey söylemiyor
ahsen papağan gibi ne söylesek söylüyor
şu (su) baba anne şea (şevval) nennene dede düştü pis gel ver al hayır çenemiz düşük bizimde ama her çocuk aynı olmuyor
ahsen birinin yanıda özellikle tanımadığı kişilerin yanında küçük hanfendiyi oynuyor:9::9:
ne konuşur ne bağırır nede ortalığı karıştır annemlere ablamlara alışmış aynen devam babanesindede öyle
ama gecen görümceme gidik çok sık görmediği için görseniz ahseni bir melek ağzını bile açmadı birde görümcemin oğlundan korktu oda konuşmuyor bağırıyor :9:ahsende iyice sindi ay dedim ne rahatmış arkasından koşturmadan bir gezmede oturmak:31:

Selam herkese..yine puturlu lafi gecmis..bizimde sorun var malesef..direk tukuruyor.bende zorlamiyorum artik..eline veriyorum firlatip atiyor..
Elada cogu seyi soylemeye basladi..hatta efendime afandim diyo:)) dun misafirlikte kadinin ciceklerini yoluyordu oda emmioglu napiyon dedi..elada arkasindan emmioglu demesinmi..nasil sasirdik ve gulduk..gecen arabada ona guldum.bana birden gulme dedi afalladim :)) adimisoyluyor..kedi ve inek taklidi yapiyor..birde bukelemun :)) bir kitabi 10 kere okuyorum..ancak 3hayvani tanidi daha..gitti gel su baba annem dede birak cici..bunlarda anladiklarim arasinda..
Boy 78 kiloda 4 ay olacak ayni 13 kilo..bizdende haberler böyle. .
Ben kosturuyom domateslerim cok iyi oldular masallahh. .buyuyorlar..ela unv. Tarla arasinda kosturuyorum..
Eyidas sekerler mukemmel..isin hayirli kazancin bol olsun ins..

ooo bebisler amma gevezeymis ya bizim kelimelerimiz: baba, enne, maaavv (kedi), haavv(kopek), ciiii(kus), bitti, gitti, bidi bidi(banyo), didi (cici), bebe(bebek), aaaba(abla-araba), aale(alo), mama, haaam... gene biz de de epey kelime varmıs be sayarken farkettim :)

bakalım dr. ne dicek

canım yeni isin de ilk musterilerin de hayırlı olsun. insallah bol bol musterilerin olur. biz dr.a en son 3 ay once gittik. 9.200gr.dı boy da 74 tu kilo aldıgını zannetmiyorum aldıysa bile belki 100 200 gr almıstır. onumuzdeki haftaya bende goturcem doktoruna bakalım neler dicek. ama bence normal gelisimleri bizimkiler oyle tombik bebeklerden degil ama saglıkları yerinde cok sukur. mesela iste gecen hafta denize gittik, biraz ruzgar da vardı ben de korktum hasta olur diye ama bisicik olmadı epey de durdu yani denizde mayobezide hep ıslaktı cunku ben degistirdikce o ıslattı kontrol edemedim ona ragmen tık demedi. o yuzden kiloyu takmıyoum. bence elif te iyi :)

bayanlar verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederm.p.tesi oğlumu doktora götürecem.katı gıda konusunda.kusma sorunumuzda var.reflu olmasından şüpeleneniyorum.bi hap gibi bişey yutturuyorlarmış yutağa mideye herşeye bakıyorlarmış.inş. bişey çıkmaz.dua edin bize.herkese hayırlı cumalar.

günaydın kızlar
canım hanup pekmezi vermiyorum ama normal pekmez her sabah veriyorum birde 1 haftadır
sabah kahvaltısına hani şu kara üzüm varya çekirdekli kurusundan katıyorum 4 5 tane rondodan geçiriyorum

canım ahsende en son 76 cm 9 kiloydu evde tartım var tartıyorum sürekli halen 9 kilo bazen 9 200 gr oluyor sonra gene 9 kilo 3 4 aydır sürekli böyle kilo alımları durdu

konuşmada görümcemin oglu ahsende 4 ay büyük oda hiç bir şey söylemiyor
ahsen papağan gibi ne söylesek söylüyor
şu (su) baba anne şea (şevval) nennene dede düştü pis gel ver al hayır çenemiz düşük bizimde ama her çocuk aynı olmuyor
ahsen birinin yanıda özellikle tanımadığı kişilerin yanında küçük hanfendiyi oynuyor:9::9:
ne konuşur ne bağırır nede ortalığı karıştır annemlere ablamlara alışmış aynen devam babanesindede öyle
ama gecen görümceme gidik çok sık görmediği için görseniz ahseni bir melek ağzını bile açmadı birde görümcemin oğlundan korktu oda konuşmuyor bağırıyor :9:ahsende iyice sindi ay dedim ne rahatmış arkasından koşturmadan bir gezmede oturmak:31:
harnup daha çok kan yapıyormuş diyorlarda ondan dedim cnm elif her gün 2 tatlı kaş içiyo seviyor pekmezi
canım elifinde çenesi düşükte yavrumdan daha kelime çıkmıyor abanın her versiyonunu söylüyor :)
dün asansörle lcw de üst kata çıkıyoz asansör kalkarken bi tuhaf oluyoya insan elifte korktu heralde bağırarak abaaaa dedi ilk defa dile döktü korktuğunu
Selam herkese..yine puturlu lafi gecmis..bizimde sorun var malesef..direk tukuruyor.bende zorlamiyorum artik..eline veriyorum firlatip atiyor..
Elada cogu seyi soylemeye basladi..hatta efendime afandim diyo:)) dun misafirlikte kadinin ciceklerini yoluyordu oda emmioglu napiyon dedi..elada arkasindan emmioglu demesinmi..nasil sasirdik ve gulduk..gecen arabada ona guldum.bana birden gulme dedi afalladim :)) adimisoyluyor..kedi ve inek taklidi yapiyor..birde bukelemun :)) bir kitabi 10 kere okuyorum..ancak 3hayvani tanidi daha..gitti gel su baba annem dede birak cici..bunlarda anladiklarim arasinda..
Boy 78 kiloda 4 ay olacak ayni 13 kilo..bizdende haberler böyle. .
Ben kosturuyom domateslerim cok iyi oldular masallahh. .buyuyorlar..ela unv. Tarla arasinda kosturuyorum..
Eyidas sekerler mukemmel..isin hayirli kazancin bol olsun ins..
saol canım inşallah , bu arada domatesler baya büyümüşler güzel görünüyolar :)
elada ne güzel yürüyor :)
ooo bebisler amma gevezeymis ya bizim kelimelerimiz: baba, enne, maaavv (kedi), haavv(kopek), ciiii(kus), bitti, gitti, bidi bidi(banyo), didi (cici), bebe(bebek), aaaba(abla-araba), aale(alo), mama, haaam... gene biz de de epey kelime varmıs be sayarken farkettim :)

canım yeni isin de ilk musterilerin de hayırlı olsun. insallah bol bol musterilerin olur. biz dr.a en son 3 ay once gittik. 9.200gr.dı boy da 74 tu kilo aldıgını zannetmiyorum aldıysa bile belki 100 200 gr almıstır. onumuzdeki haftaya bende goturcem doktoruna bakalım neler dicek. ama bence normal gelisimleri bizimkiler oyle tombik bebeklerden degil ama saglıkları yerinde cok sukur. mesela iste gecen hafta denize gittik, biraz ruzgar da vardı ben de korktum hasta olur diye ama bisicik olmadı epey de durdu yani denizde mayobezide hep ıslaktı cunku ben degistirdikce o ıslattı kontrol edemedim ona ragmen tık demedi. o yuzden kiloyu takmıyoum. bence elif te iyi :)

valla görüntüde iyiler dediğin gibi sağlıkları yerinde olsunda :)

harnup daha çok kan yapıyormuş diyorlarda ondan dedim cnm elif her gün 2 tatlı kaş içiyo seviyor pekmezi
canım elifinde çenesi düşükte yavrumdan daha kelime çıkmıyor abanın her versiyonunu söylüyor :)
dün asansörle lcw de üst kata çıkıyoz asansör kalkarken bi tuhaf oluyoya insan elifte korktu heralde bağırarak abaaaa dedi ilk defa dile döktü korktuğunu

saol canım inşallah , bu arada domatesler baya büyümüşler güzel görünüyolar :)
elada ne güzel yürüyor :)

valla görüntüde iyiler dediğin gibi sağlıkları yerinde olsunda :)

sagol canım eşime söyledim alıcak birde harnup pekmezini deniyelim
aba ha rezil seni annemde korktun diyip damağını kaldırmış ahsenin şimdi yüksek ses filan olunca ahsen korktumu diyince kendi damağını kadırıyor iyice bilinçlediler daha konturolü hareket ediyorlar
demin su şişesinin kapağımı ağzına koymuş baktım midesini bulandırıyor aklım çıktı birde vermekte istemiyor boğazına filan kaçıçak bağırdım gelmiş bana sarılıyor sinirlendim diye gönlümü alıyor

kızlar nerelerdesiniz bugün canım çok sıkıldı iş görsimde yok üf bu apartmanda daha samimi olduğum kimsede yok arbamda yok eşim yıkatmaya götürdü off off çok sıkıldım eve tıkılıp kadık dışarı çıksam gezecek yerde yok her taraf inşaat ahseni zorla yeni uyttum biraz takılayım dedim kimsecikler yok :106:

kızlar nerelerdesiniz bugün canım çok sıkıldı iş görsimde yok üf bu apartmanda daha samimi olduğum kimsede yok arbamda yok eşim yıkatmaya götürdü off off çok sıkıldım eve tıkılıp kadık dışarı çıksam gezecek yerde yok her taraf inşaat ahseni zorla yeni uyttum biraz takılayım dedim kimsecikler yok :106:

bende sıkıldım canım araba olsada biyere çıkılmıyoki ya pff:25:
bizimki otoparkta duruyo eşim dio neden gezmion miray arkada kendini yırtıyo tek elim direksiyonda tek elim mirayda :31::31:
hava çok sıcak siteye bile inemiyorum valla
yarın kpssye gircem kızlar dua edin bana gerçi hiç çalışmadan dua da kurtarmaz beni ama:27::27:
ooff off bıktım kpss den insanlar soruyo yine mi olmadı mirayla çalışabiliyorum sankide yine bunalımdayım oooff:14:

bizimki otoparkta duruyo eşim dio neden gezmion miray arkada kendini yırtıyo tek elim direksiyonda tek elim mirayda :31::31:
yarın kpssye gircem kızlar dua edin bana gerçi hiç çalışmadan dua da kurtarmaz beni ama:27::27:
ooff off bıktım kpss den insanlar soruyo yine mi olmadı mirayla çalışabiliyorum sankide yine bunalımdayım oooff:14:

araba yı nasıl kullanacaksın ki arkada durmaz arkada ben varken bile durmuyo ki
ne mezunusun sen

bakalım dr. ne dicek

bizim kız yürümeden çok güzel konuşuyodu çok net 10 kelimeyi geçmiştik şimdi hiç öyle değil malesef
benim kız da hala 10 kilo olmadı ama boyu 82 fln oldu sanırım
ben nerdeyse hiç demir ilacı kullanmadım ve çok şükür kan değerleri çok iyi
ama ben bi sürü değişik pekmez verdim evdeki stokları erittim hem
uzun zamandır da harnup veriyorum
tadı çok kötü ama ben sütle karıştırıp veriyorum içiyo

yemek yemiyo diyosunuz ya
benim kızım hep iştahsızdı hala iştahsız peşinde koşarak anca çok az düşünün çerez kasesini yarısı kadar
son günlerde makarna yaptım yüzük olanlardan çatalla yemeye çalıştı yiyemediklerini de parmağına taktı yedi
bugün de patates yaptım küçücük onları da çatalla yedi hiç tahmin etmediğim kadar maşallah siz de kendi yiyebileceği şeyleri bi deneyin bakalım

canım zaten şevval olmasa cesaret edemem kısa mesafede idare ediyor ama uzun mesafede çıngar çıkarttıyor
canım allah yardımcın olsun hadi inşallah bu sefer başarırsın :46:
yemek yemiyo diyosunuz ya
benim kızım hep iştahsızdı hala iştahsız peşinde koşarak anca çok az düşünün çerez kasesini yarısı kadar
son günlerde makarna yaptım yüzük olanlardan çatalla yemeye çalıştı yiyemediklerini de parmağına taktı yedi
bugün de patates yaptım küçücük onları da çatalla yedi hiç tahmin etmediğim kadar maşallah siz de kendi yiyebileceği şeyleri bi deneyin bakalım

canım ahsenin en severek yediği şey kuskus haşlıyorum yoğurtlu sarmısakla karıştırıyorum severek yiyior sende bir dene
henüz eline çatalla bir şey vermedim ama ekmek kraker veriyorum ısırıp atıyor gecen arkadaşta patates salatası vardı küçük parçalar halinde ben çatalla verdim 3 4 lokma yedi bende şaşırdım yemez sanmıştım birde yemez desem hemen yiyiyor bunu çok seviyor der yaparım asla ağzına sürmez beni yalancı çıkartmayı sever :37:

kızlar sizde her hafta 2 sepet ütü yapıyormusunuz yoksa tek benimmi bukadar ütüm oluyor
kollarım koptu 2 saat nerdeyse ütü yaptım ramazanda ne yapıcam bu sıcakta hiç çekilmiyor ütü:31:

sagol canım eşime söyledim alıcak birde harnup pekmezini deniyelim
aba ha rezil seni annemde korktun diyip damağını kaldırmış ahsenin şimdi yüksek ses filan olunca ahsen korktumu diyince kendi damağını kadırıyor iyice bilinçlediler daha konturolü hareket ediyorlar
demin su şişesinin kapağımı ağzına koymuş baktım midesini bulandırıyor aklım çıktı birde vermekte istemiyor boğazına filan kaçıçak bağırdım gelmiş bana sarılıyor sinirlendim diye gönlümü alıyor
zaten o gönül almaları yokmu hasta oluyorum :)
geçen gece hanfendiyi uyutmaya çalışıyorum su vardı sen git onu dök haloıya gece gece ay bi sinirlendim ben yere havlu fln koyuyom bağırıyom kızıyom ama nasıl gülüyo kıkır kıkır onu öle gördükçe gülesim geliyo hem kızgınım hemde gülesim geldi bu kız hiç bizden korkmuyo ne zaman kızsak babasıda bende gülüyo daha çok napıcaz bilmem :)
kızlar sizde her hafta 2 sepet ütü yapıyormusunuz yoksa tek benimmi bukadar ütüm oluyor
kollarım koptu 2 saat nerdeyse ütü yaptım ramazanda ne yapıcam bu sıcakta hiç çekilmiyor ütü:31:

ahhhh sorma hiç bitmiyo hiçççççç elifinkileri ütülüyom yetiyo bizimkilere sıra gelmiyoo sonra birikiyolar haliyle gören evde 10 kişi yaşıyo der valla

yok ya o kadar olmuyo ama benim kurutma makinam var ordan baya iyi çıkıyolar

nerdeyse benim hiç yok bi kaç parça eşortman ama ahsenin 1 sepet diğer sepette şevvalle babasının
olan bana oluyor demin giydirdim çıktık biz dondurma yedik ama nedense ahsenin üstü batmış hep:37:1 haftada en az 5 makine çalışıyor sabahtan akşama 3 kez ahsenin kıyafeti değişiyor kustu terledi tükürdü of of ütüden nefret ediyorum çamaşırda aynı ser katla yerleştir :19:kurutma makinasını koyacak yerimde yok yoksa denerdik şansımızı:31:

nerdeyse benim hiç yok bi kaç parça eşortman ama ahsenin 1 sepet diğer sepette şevvalle babasının
olan bana oluyor demin giydirdim çıktık biz dondurma yedik ama nedense ahsenin üstü batmış hep:37:1 haftada en az 5 makine çalışıyor sabahtan akşama 3 kez ahsenin kıyafeti değişiyor kustu terledi tükürdü of of ütüden nefret ediyorum çamaşırda aynı ser katla yerleştir :19:kurutma makinasını koyacak yerimde yok yoksa denerdik şansımızı:31:

canım ben bi kac ay oncesine kadar coraplar ve iccamasırlar haric herseyi utuluyodum ama ist. e gittim geldim zaten gitmeden de sıfırlayamamıstım geldim bi o kdr daha yıgıldı baktım basedemicem bu seferlik dedim nevresimleri evde giydiklerimizi utulemiyim oylece katladım kaldırdım, kaldırıs o kaldırıs :) dogrusu kızlar suanda sadece dısarı kıyafetlerimizi utuluyorum ve oyle rahatım ki artık utum yıgılmıyo. bende saatlerce utu yapıyodum artık gına gelmisti ama artık utu yapmaktansa bacaklarımı uzatıp dinlenmeyi tercih ediyorum cunku zaten yeterince yoruluyoruz ve artık hayatı kendimize daha fazla zorlastırmanın bi anlamı yok diye dusunuyorum ve deeee utusuz nevresimlerde yatmak o kdr da kotu degilmis kızlar herkese tavsiye ediyorum:52: amaaannn :27:

evlenmeden once cok usta sofor olmasamda babamın arabasını kullanıyodum evlendikten sonra kocamın arabasında bi kere direksiyona otrurmadım. araba koca gun kapıda yatıyo ben dolmuslarda kucagımda cocukla sefalet cekiyorum. babam bana saatlerce bıkmadn direksiyon dersi verdi kocama o kdr dedim 2 saatini ayırıp bana kendi arabasında soyle bir iki antreman yaptıramadı, benim de iyice cesaretim kırıldı. baba gibi yar bagdat gibi diyar olmaz diyorum baska da bisey demiyorum!
ahhh o kpss! ben bu sene girmiyorum artık iyice umudum kırıldı, ogretmenlik uzak bi hayal gibi geliyo artık ve cok uzuluyorum acıyorum emeklerime :( insllah sen kazanırsın hadi bakalım basarılar...

bizim kız yürümeden çok güzel konuşuyodu çok net 10 kelimeyi geçmiştik şimdi hiç öyle değil malesef
benim kız da hala 10 kilo olmadı ama boyu 82 fln oldu sanırım
ben nerdeyse hiç demir ilacı kullanmadım ve çok şükür kan değerleri çok iyi
ama ben bi sürü değişik pekmez verdim evdeki stokları erittim hem
uzun zamandır da harnup veriyorum
tadı çok kötü ama ben sütle karıştırıp veriyorum içiyo

canım pekmezi sut ve sut urunleriyle karısıtırınca demir emilimi onemli oranda azalıyo bunu biliyosun dimi?

canım zaten şevval olmasa cesaret edemem kısa mesafede idare ediyor ama uzun mesafede çıngar çıkarttıyor
canım allah yardımcın olsun hadi inşallah bu sefer başarırsın :46:

canım ahsenin en severek yediği şey kuskus haşlıyorum yoğurtlu sarmısakla karıştırıyorum severek yiyior sende bir dene
henüz eline çatalla bir şey vermedim ama ekmek kraker veriyorum ısırıp atıyor gecen arkadaşta patates salatası vardı küçük parçalar halinde ben çatalla verdim 3 4 lokma yedi bende şaşırdım yemez sanmıştım birde yemez desem hemen yiyiyor bunu çok seviyor der yaparım asla ağzına sürmez beni yalancı çıkartmayı sever :37:

ya ceren artık hic yogurt yemez oldu. bir aydan fazla oldu yogurt mayalamıyorum bile. yogurt corbasını bile yemiyo. yogurt cok faydalı bisey yememesine uzuluyorum. siz su hazır meyveli yogurtlrdan veriyomusunuz? onlardan arada yedirsemmi diye dusunuyorum bende, yerse tabii

canım ben bi kac ay oncesine kadar coraplar ve iccamasırlar haric herseyi utuluyodum ama ist. e gittim geldim zaten gitmeden de sıfırlayamamıstım geldim bi o kdr daha yıgıldı baktım basedemicem bu seferlik dedim nevresimleri evde giydiklerimizi utulemiyim oylece katladım kaldırdım, kaldırıs o kaldırıs :) dogrusu kızlar suanda sadece dısarı kıyafetlerimizi utuluyorum ve oyle rahatım ki artık utum yıgılmıyo. bende saatlerce utu yapıyodum artık gına gelmisti ama artık utu yapmaktansa bacaklarımı uzatıp dinlenmeyi tercih ediyorum cunku zaten yeterince yoruluyoruz ve artık hayatı kendimize daha fazla zorlastırmanın bi anlamı yok diye dusunuyorum ve deeee utusuz nevresimlerde yatmak o kdr da kotu degilmis kızlar herkese tavsiye ediyorum:52: amaaannn :27:

evlenmeden once cok usta sofor olmasamda babamın arabasını kullanıyodum evlendikten sonra kocamın arabasında bi kere direksiyona otrurmadım. araba koca gun kapıda yatıyo ben dolmuslarda kucagımda cocukla sefalet cekiyorum. babam bana saatlerce bıkmadn direksiyon dersi verdi kocama o kdr dedim 2 saatini ayırıp bana kendi arabasında soyle bir iki antreman yaptıramadı, benim de iyice cesaretim kırıldı. baba gibi yar bagdat gibi diyar olmaz diyorum baska da bisey demiyorum!
ahhh o kpss! ben bu sene girmiyorum artık iyice umudum kırıldı, ogretmenlik uzak bi hayal gibi geliyo artık ve cok uzuluyorum acıyorum emeklerime :( insllah sen kazanırsın hadi bakalım basarılar...

canım pekmezi sut ve sut urunleriyle karısıtırınca demir emilimi onemli oranda azalıyo bunu biliyosun dimi?

ya ceren artık hic yogurt yemez oldu. bir aydan fazla oldu yogurt mayalamıyorum bile. yogurt corbasını bile yemiyo. yogurt cok faydalı bisey yememesine uzuluyorum. siz su hazır meyveli yogurtlrdan veriyomusunuz? onlardan arada yedirsemmi diye dusunuyorum bende, yerse tabii

canım bende çarşaf ütülemiyorum makinaya katlı atıp düzgün seriyorum çok kırışmıyor ama evde giydiklerimizide ahsenin iç çamaşırlarını dogdu doğalı ütülüyorum bebekken çorplarınıda ütülüyordum şimdi onu bıraktım:9:

meyvalı yoğurt hiç vermedim ama hazır kavanoz mamalarından veriyorum haftada 1 2 evde olmadıggımız zamanlar rahat oluyor
ben artık ahsene özel yoğurt mayalamıyorum bize zaten köyden geliyor yoğurt 1 hafta onada veriyorum bizde yiyiyoruz sade yoğurt yada meyva katsam yemiyor ama sarmısk katınca yiyiyor:nazar: bir ara yayla çorbasınıda yemiyordu onada sarımsak katıyordum:9:biliyorsunuz zaten ahsenin çok yedi dediğimde yarım kaseyi halen geçmedi kusmasın yarım kaseye razıyım:31:

Back
X