2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
canım üzme kendini bende ahsene henüz hiç kalem vermedim daha erken arada kaşık veriyorum eline yemeğini yesin diye
doğru düzgün tutamıyor yarısı yerlerde zaten kaşığın tek ucu ağzına gidiyor çok küçükler daha ne kalemi deseydin

hiç bir şey söylemiyormu canım anne baba filan

Ahsen canim sana yazmistim gormedin galiba..bana doktorun size verdigi dis jelinin adini yazarmisin. .

Ahsen canim sana yazmistim gormedin galiba..bana doktorun size verdigi dis jelinin adini yazarmisin. .

kusura bakma canım görmemişim
Dentinox Jel
diş eti ağrıları için ben henüz kullanmadım çok huzursuzlanırsa kullanırım
ahsen zaten huysuz olduğu için diştenmi yoksa normal halimi anlamıyorumki arada bir zıvanadan çıkıyor

kusura bakma canım görmemişim
Dentinox Jel
diş eti ağrıları için ben henüz kullanmadım çok huzursuzlanırsa kullanırım
ahsen zaten huysuz olduğu için diştenmi yoksa normal halimi anlamıyorumki arada bir zıvanadan çıkıyor

ben doktora sormadan almak istedim bu jeli tanıdığım bı eczacıdan kesınlıkle tavsıye etmedi hiç bi işe yaramadığı gıbı zararı varmış

ben doktora sormadan almak istedim bu jeli tanıdığım bı eczacıdan kesınlıkle tavsıye etmedi hiç bi işe yaramadığı gıbı zararı varmış

canım bende henüz kullanmadım teşekkür ederim söylediğin için
pek ilaç kullanma taraftarı değilim ama ahsenin diş eti resmen morarmış gibi kan birikmiş korktum doktora götürdüm
kendi doktorumuz hastaneden ayrıldı başka doktora götürdüm zaten ilaç bir tarafı yaparken diğer tarafı mahvediyor :31:

canım bende henüz kullanmadım teşekkür ederim söylediğin için
pek ilaç kullanma taraftarı değilim ama ahsenin diş eti resmen morarmış gibi kan birikmiş korktum doktora götürdüm
kendi doktorumuz hastaneden ayrıldı başka doktora götürdüm zaten ilaç bir tarafı yaparken diğer tarafı mahvediyor :31:

evet canım ne yazıkki öyle bende hiç antıbıyotık kullanmadım çok korkuyorum kullanmak gerekçek dıye resmen krkuorum ılaçlarda çok geçmiş olsun guzel kızımıza inşallah ilaca falan gerek kalmadan ıyıleşir

bu arada benım oğlumun sadece 6 dişi var altta 2 üstte 4 uzun zamandır çıkmıyor baştan arka arkaya çıktı şimdi bişi yok dpktora sordum öenmsemeden çıkar endişe edecek bişi yok dedi

evet canım ne yazıkki öyle bende hiç antıbıyotık kullanmadım çok korkuyorum kullanmak gerekçek dıye resmen krkuorum ılaçlarda çok geçmiş olsun guzel kızımıza inşallah ilaca falan gerek kalmadan ıyıleşir

bu arada benım oğlumun sadece 6 dişi var altta 2 üstte 4 uzun zamandır çıkmıyor baştan arka arkaya çıktı şimdi bişi yok dpktora sordum öenmsemeden çıkar endişe edecek bişi yok dedi

ahsenin altta 2 üste iki dişi var ilk dişide 8 aylıkken erkenden çıkmıştı ama sonra çıkmadı
şimdi iki üst yanlar çıkıyor ikisi de kabarmış biri beyaz diş çıkmak üzere diğerine kan dolmuş sanki o daha kabarık ama diş görünmüyor

canım üzme kendini bende ahsene henüz hiç kalem vermedim daha erken arada kaşık veriyorum eline yemeğini yesin diye
doğru düzgün tutamıyor yarısı yerlerde zaten kaşığın tek ucu ağzına gidiyor çok küçükler daha ne kalemi deseydin

hiç bir şey söylemiyormu canım anne baba filan

ya iyide zaten doktor bi yabancı çocuk için evde yaptıklarını bile yapmaz miray kimsenin yanında belki evde oynarken versen kalemi tutacaktı yarım saatle değerlendirilmemeli bence oldu şunu yapıyo şunu yapamıyo tamam hadi götürün psikiyatriye miray biyere gittiğimizde ilk yarım saat benim kucağımdan bile inmiyo değil ki istediklerini yapsın hayret bişey ya:19:

ben de oğluma daha hiç kalem vermedim,gözüne sokar,diş kaşıycam diye boğazına sokar diye,benim oğlum da kalemi eline alınca evirip çevirip bakıyo sadece,o da BİLMİYO karalama yapmayı,mesela neleri yapamıyomuş,muhtemelen bi kısmını bizim bebeklerimiz de yapamıyodur,bi kaçtane say istersen yapamadıklarından,geçen gün parkta bi çocuk gördüm,2 yaşını geçmiş,annesi daha konuşamıyor,hareketlerle anlatıyo derdini dedi bana,yani bu çocuk gelişim uzmanları da kağıt üzerinde görüyolar her şeyi,aklıma bebekliğin ilk zamanlarında ay ay bebek gelişimini okuduğum geldi,okuyunca bazen moralim bozulur ama benim bebeğim yapmıyor bunları derdim,kitaplara göre her şey kolay zaten,bebeği eğitmesi,uyutması,yedirmesi çok kolay.

Bence hiç huzursuz olma. Bizim ki de konuşmuyor. Bir ara anne baba diyordu şimdi onları da bıraktı. ama ve mi iki kelimemiz. doktora söylediğimde 1 kelime bile yeter, gerisi vakti gelince çorap söküğü gibi gelir dedi. ayrıca ne karalaması? kaç çcouk bu yaşta çizim yapabilir ki? ben de geçenlerde kalem verdim eline beraber ismin falan yazdık sonra aldı kalemi hooop ağıza sonra da fırlattı attı. Göz teması varsa, insanları tanıyosa, çocujlarla iletişim kurabiliyosa gerisi hikaye....

az kelime kullanma konusunda öylemi, gerizekalı doktor bozuntusu konuşmanın genetik olduğunu 4 yaşında bile konuşmaya yeni başlayan çocuklar olduğunu bilmiyor mu uzak dur bu şarlatanlardan..sana kurt düşürmüş bikere inşallah Allahtan korkan bir doktora denk gelirsin de oradan oraya göndermez seni..sakın film röntgen falan çektirme boşuna radyasyon almasın çocuk, ayyy sinirim zıpladı akşam akşam

Saolun kızlar ya... Valla söyle söyleyeyim söylediği tek kelime anne bilinçli söylüyor ama çağırıyor beni. Diğerleri hecelerden ibaret baba dede ama bilinçli değil. Göz kontagi kuruyor sen bakmasan da dikkatini çekmeye çalışıyor. Ama bu bağırma ve kendini sıkma olayı var iste bağırıp kendini kasıyor bazen. Sonra kendi kendine cee yapabilmesi lazimmis öyle dedi beraber oynuyoruz ama kendi kendine saklanmıyor oğuz. Bir de oğuza ne kadar seslenirsek seslenelim kendi isteyinceye kadar dönüp bakmıyor buna da cok takıldı zihinsel eksiklik aradı durdu anlayacağınız sonra da uç ay sonra göreyim ama bu Arada psikiyatri görsün mutlaka dedi üstüne basa basa... Bilmiyorum ki psikolojisi niye bozulsun? Elhamdulillah sakın bi evde büyüyor şimdiye kadar hep benimleydi bayramdan sonra bi akrabam bakacak ki cok güveniyorum ona da... Goturucem bakalım. Bi icim rrahatlasin.İnanin eve geldim geleli hastaneden oğuzla bozdum kafayı bi seyler yaptırmaya çalışıp duruyorum... Korkuyorum söylemeye ama bunlar otizmden mı şüphelendiler acaba. Baktım belirtileri de yok. Oğuz cocukları cok sever otistikler asosyallermis... Allah korusun... Offf düşünmek istemiyorum ya.... Dua edin nolur kötü bişey çıkmasın...

Saolun kızlar ya... Valla söyle söyleyeyim söylediği tek kelime anne bilinçli söylüyor ama çağırıyor beni. Diğerleri hecelerden ibaret baba dede ama bilinçli değil. Göz kontagi kuruyor sen bakmasan da dikkatini çekmeye çalışıyor. Ama bu bağırma ve kendini sıkma olayı var iste bağırıp kendini kasıyor bazen. Sonra kendi kendine cee yapabilmesi lazimmis öyle dedi beraber oynuyoruz ama kendi kendine saklanmıyor oğuz. Bir de oğuza ne kadar seslenirsek seslenelim kendi isteyinceye kadar dönüp bakmıyor buna da cok takıldı zihinsel eksiklik aradı durdu anlayacağınız sonra da uç ay sonra göreyim ama bu Arada psikiyatri görsün mutlaka dedi üstüne basa basa... Bilmiyorum ki psikolojisi niye bozulsun? Elhamdulillah sakın bi evde büyüyor şimdiye kadar hep benimleydi bayramdan sonra bi akrabam bakacak ki cok güveniyorum ona da... Goturucem bakalım. Bi icim rrahatlasin.İnanin eve geldim geleli hastaneden oğuzla bozdum kafayı bi seyler yaptırmaya çalışıp duruyorum... Korkuyorum söylemeye ama bunlar otizmden mı şüphelendiler acaba. Baktım belirtileri de yok. Oğuz cocukları cok sever otistikler asosyallermis... Allah korusun... Offf düşünmek istemiyorum ya.... Dua edin nolur kötü bişey çıkmasın...

beninm kızıma hiç tanımadığı biri bişeyler yaptırmaya çalışsa asla yapmaz yanına gitmez yüzüne de bakmaz..nerde cee falan oynayacak.. benim ksızımda kendi kendine cee oynamaz ben gösterince yapar..sana tavsiyem kelimeden ziyade taklit yaptır, anne nasıl çiş yapıyo çişşşşşşşşşş oda şşşşşşş der zamanla, köpek hav hav diyor av av av der :) cemre nasıl ağlıyo aaaaaaaaaaa suratını buruştur.. ben aylardır bunları yaparım yeni yeni yapmaya başladı hoşuna gidiyor gülüyor..canım otizmli çocuklar bariz belli oluyor..anne diyen ve kalabalığı seven bir bebek otistik olamaz..doktorlar iş çıkarıyorlar kendilerine..şimdi sen çocuğa bakıp bakıp bişeyler arıyosundur, yapma çocuk da anlar sendeki durumu negatif olur..daha huysuz olur..benim eşim 3 yaşına kadar hiç konuşmamış ve hiçbirşeye tepki vermezmiş doktora götürmüşler bişeyi yok demiş, eşim odtü mezunudur zekası ortalamanın üzerindedir, konuşmaya falan hiç takılma..

kızlar kızlar kalemlerden konu açılmışken, eğer lekesi çıkmaz diye vermiyorsanız size carioca markasını öneriyorum her türlü boyası var üzerinde "washable" yazanların lekesi her yerden sadece bir ıslak bezle ya da mendille çıkıyor, duvar halı koltuk farketmiyor..biz keçeli olanından aldık çift taraflı 12 tane renk var ayrıca toksik madde içermiyor..bi örtü serin altına verin kağıt boyaları sizinle birlikte karalasın..

ikincisi cemreyi pusette oturtma yolu keşfettim eğer yürüyüşte arabasında durmasını istiyorsanız 1 top dondurma işe yarayabilir ben geçen verdim külah bitene kadar 1 saat yedi bizde rahat rahat yürüyüş yaptık..ikinci kez denedim sonuç başarılı..:))

kızlar kızlar kalemlerden konu açılmışken, eğer lekesi çıkmaz diye vermiyorsanız size carioca markasını öneriyorum her türlü boyası var üzerinde "washable" yazanların lekesi her yerden sadece bir ıslak bezle ya da mendille çıkıyor, duvar halı koltuk farketmiyor..biz keçeli olanından aldık çift taraflı 12 tane renk var ayrıca toksik madde içermiyor..bi örtü serin altına verin kağıt boyaları sizinle birlikte karalasın..

ikincisi cemreyi pusette oturtma yolu keşfettim eğer yürüyüşte arabasında durmasını istiyorsanız 1 top dondurma işe yarayabilir ben geçen verdim külah bitene kadar 1 saat yedi bizde rahat rahat yürüyüş yaptık..ikinci kez denedim sonuç başarılı..:))

dondurma ya da çubuk kraker bizde de işe yarıyo,özellikle dondurmayı bitişrene kadar uzun zaman geçiyo ki,çok işe yarıyo.Sana bişi sorcam canım,lor peyniri normal peynire göre daha besleyicidir gibi bi bilgi kalmış aklımda ama,daha mı iyidir ya da doğaldır?Bilgin var mı acaba?Bu aralar kahvaltıda lor yediriyorum oğluma da,onu da sevdi,daha faydalıysa lor alayım diyorum

kendi kendine cee yapması nasıl bişey ki?Oğlum da anca ona ben bi yerden saklanıp cee dersem gülüpsonra da hadi sen de yap deyince o da duvarın arkasına saklanıp yapıyo canı isterse ama kendi kendine cee yaptığını hatırlamıyorum.Bizdeki bilinçli kelimeler de baba ve mama bence,diğerlerini bazen her durumda da söylüyor,bazen benim oğlum da seslenince dönüp bakmaz özellikle bi şeylerle meşgulse takmıyor,bazen de arkasını dönmeden hı diyoOğlun gözün nerde,burnun nerde falan diye sorunca gösteriyo mu (öğrettiyssen) ya da öğrettiğin nesne ya da hayvanları görünce (aa,hani pisi vs gibi) tepki veriyo mu?Anladığım kadarıyla sosyal bi çocuk oğlun,parkta falan başka çocukların yanına gidiyosa ,onlarla kendince anlaşmaya çalışıyosa otistik değildir bence.Kendini kasması da sinirli bi yapısı varsa ondan olabilir,bebekliğinden beri ağlarken kasar mıydı peki kendini?Yoksa arada sırada yabancı ortamlarda yaptığı bi şey mi bu?Çocuklar yabancı ortamlarda çok değişik davranabiliyolar.Kendi çocuk doktorunuzla görüşsene ,o sonuçta 1 yıldır tanıyo oğlunu,bir de o yorumlasın bence.İNşallah da kötü bişi çıkmıcak annesi,sürekli gergin bi şekiklde dolaşırsan aksi gibi oğlun da gerilir,yaptıklarını da yapmaz,sakin ol ve onunla her zamanki gibi oyna,parka git,illaki gözlemlemek istiyosundur oğlunu sen şimdi,kim olsa aynı hisseder ama mümkün olduğunca çaktırmadan gözlemlemeye çalış,değişik oyunlar oynat,nesne ya da hayvanlar öğret,daha fazla konuş,şarkı söyle,tekerleme söyle,1 haftada bile çok değişiyo çocuklar.Oğlum tatile gitmeden önce sakin,oyuncak oynayan bi tipti,çoğunlukla evdeydi ve gördüğü kişi sayısı sınırlıydı,1 hafta sonra tatilden geldiğimizde sürekli koşturan,her yeri daha bi didkleyen ,daha bi özgüvenli hatta arada edepsiz bi şey olup çıktı başımıza :1:,biz bunu 1 hafta otel ortamındaki bir sürü çocuk ve yabancıyla olan sosyal iletişimden ve fiziksel ortamın oldukça büyük ve uyaranların çok olmasından kaynaklandığını düşünüyoruz eşimle,değişime inanamadık desem yeridir.Gidebilirsen farklı mekanlara götürebilirsin oğlunu

dondurma ya da çubuk kraker bizde de işe yarıyo,özellikle dondurmayı bitişrene kadar uzun zaman geçiyo ki,çok işe yarıyo.Sana bişi sorcam canım,lor peyniri normal peynire göre daha besleyicidir gibi bi bilgi kalmış aklımda ama,daha mı iyidir ya da doğaldır?Bilgin var mı acaba?Bu aralar kahvaltıda lor yediriyorum oğluma da,onu da sevdi,daha faydalıysa lor alayım diyorum

lor peynirinde beyaz peynire göre 2 kat daha fazla protein vardır ama yağsızdır..bana sorarsan tabiki lor peyniri ama cemre sevmiyor..istediği kadar yesin ne güzel zaten yağı sütten yoğurttan alıyor..ama yağlı lor peyniri olsun dersen kendin yapsana ben yaparım arada çok kolay..al günlük pastörize sütü kaynamak üzereyken 1 yemek kaşığı kadar limon suyu sık karıştır altını kapat ılıyınca tel süzgece dök iyice süzülsün tuz at kaldır bu kadar..hem de tam yağlı lor peyniri..1 litre sütten bir küçük kase ancak çıkıyor oğlan yesin işte :)

Kızlar benim oğlum babasının elinde kalem kitap gördükce almak istiyodu, gecen babasi kitabi açik birakmis arasinda da kalem varmis, sen kalemi al kitabin iki sayfasini da karala, arada da benim yanima gelip gidiyo ama nasil mutlu, meger yaramazlik yapiyomus :) Cocuklar gördükleri seyleri yapiyolar sonucta görmesi lazim, karalama yapmak icin kalemi eline almasi lazim... beloved dedigin kalem nerelerde satilir benim oglum evde orayi burayi yazmis bilee ne ara yapti hic bilmiyorum...

Bir de her çocugun konuşma zamani farkli gercekten, benim oğlum da birkac ay öncesi cok az kelime söylüyordu, bazilari da bilincsizdi, simdi bakiyorum da baya gevezelesmis, her söyledigimi tekrar ediyo: döktü, düstü, yirtti, atti... bu aralar karpuz demeye takmis durumda... bi de ben özellikle ögretmedim ama ayakkabilarina appa diyo kisaca :)

Kızlar benim oğlum babasının elinde kalem kitap gördükce almak istiyodu, gecen babasi kitabi açik birakmis arasinda da kalem varmis, sen kalemi al kitabin iki sayfasini da karala, arada da benim yanima gelip gidiyo ama nasil mutlu, meger yaramazlik yapiyomus :) Cocuklar gördükleri seyleri yapiyolar sonucta görmesi lazim, karalama yapmak icin kalemi eline almasi lazim... beloved dedigin kalem nerelerde satilir benim oglum evde orayi burayi yazmis bilee ne ara yapti hic bilmiyorum...

kaleme bayılıyo benimkide eline 10 15 tane kalem veriyorum sadece onlarla oynarken kestiriyo tırnaklarını..

ben toyzz diye büyük bir oyuncakçı var oradan aldım..e bebek mağazasında da var gördüm.. büyük kırtasiyelerde de olur tahminimce ve internetten alışveriş yapıyorsan var birçok sitede..

kızlar bende arkadaştan duyunca eline kalemi verdim
bizim kız defter yerine bütün baçaklarını çizmiş:9:
konuşma konusunda bizimde bir sıkıntımız yok çokşükür
arda birşeye daldırmışsa bende seslensem bakmıyor ben ısrarla çağırıncada
alttan altan bana gülüyor rezil birde rahat yürüyor artık iyice özgüveni geldi dün eşimin
arkadaşına yemeğe davetliydik yazlıklarına bahçenin altını üstüne getirdi erkenden gittik orda uyuturum dedim
yok nerde gece 12 di kaltık o saate kadar uyumadı yolda uyudu sonunda ahsen canayakın bir çocuk
ev sayibini ilk kez görmesine rağmen yemek sırasında gitti kadının kucağına oturdu hiç istifinide bozmuyor birde kadından mama istiyor :9: kedi güvercin kovaladı durdu akşama kadar
tabi eşimde tuturdu bizde bahçe alalım çocuk ne güzel eğleniyor diye ama valla eve zor yetişiyorum bahçeyle nasıl uğraşırım hiç bilmiyorum :37:

eyidas nerelerdesin yoksun epeyidir inşallah bir sorun yoktur
demoş tatil bitmedimi daha :5:

kaleme bayılıyo benimkide eline 10 15 tane kalem veriyorum sadece onlarla oynarken kestiriyo tırnaklarını..

ben toyzz diye büyük bir oyuncakçı var oradan aldım..e bebek mağazasında da var gördüm.. büyük kırtasiyelerde de olur tahminimce ve internetten alışveriş yapıyorsan var birçok sitede..

Tesekkür ederim canım, alisverise cikinca bakicam mutlaka...

Merhaba kızlar erkek bebek anneleri hiç son zamanlarda idrar tahlili yaptırdınız mı bizw ucu yuvarlak küçük torba verdiler ama her sefeeinde kayıyor ve idrar beze geliyor oülum durmuyor ki yerinde. Doktora götürdüm gece saat başı uyanıyor herhalde 10 defadan fazla kalkıyor 4-5 defa kalktığı günlwrw şükretmeşiymişim gündüz de tel sefer yatıyor ben de artık bel boyun ağrılarınsan fizik tedavi oluyorum doktorun dediğine göre bir sorunu yokmuş arsız şımarık seni iyi kullanıyor diyor bırak ağlasın hwr istediğin de emzirme gece dedi ama çok ağlıyor sakinlwşmiyor uykusuzluk vw ağrılardan adanaya geldiğime pişman oldum eşimle olan sorunlardan gelmiştim zaten anladım ki wşimin umrumda bile değilmişim 5 gündür aramıyor işe girdiğini face den yazmış ben de iyice soğuyorum artık hayırlısı olsun

merhaba kızlar dun donduk biz. ancak valizleri bosalttım kirlileri toparladım dunden beri, temizlik filan daha hakgetire onu da yarına attım bakalım. ceren ilk 3 gun huysuzlukta cıgır actı, zaten gittigimde de tam duzelmemisti hastalıgı, istahsızlıgı deva ediyodu sanırım aclık da huysuzlugunu tetikledi, ya da evini aradı diyo annem, bazı cocuk ararmıs. ay surekli mızık mızık pesimdeydi nerdeyse babama beni eve goturde bırak dicektim neyse sonra normale dondu istahıda cok guzel acıldı hastalıgında verdigi yarım kiloyu geri almıstır diye tahmin ediyorum.zaten yegenlerimde annemlerin yazlıkta kilo alırlardı deniz temiz hava istah acıyo sanırım, insallah aynı istahla devam ederiz evimizde de... denize girdi bol bol bayıldı. denize gidelimmi deyince cıp cıp diyo elleriyle de suya vurma hareketini yapıyo :) valla habire kafasını soktum cıkardım suya, dr.da oyle demisti, zaten bizimkinin de suda ne yapsan gıkı cıkmıyo kumda kovalarıyla filan oynadı gunesten de faydalandı birazcık bronzlastı :) ve kızlar donmemize 3 gun kala biraz hoplat biraz zıplat biraz alkıs falan filan derken zorla 3-5 adım attırabildim kendininde hosuna gitti herkes alkıslayınca hatta benim gozume bakıp ellerini bırakmaya basladı bana gelmek istiyomus da onu tutaymısım diye. yani yurumemesi canımı sıkmaya baslamıstı biraz gonlum rahatladı en azından adım attıgını gorunce. ama simdi iki gundur eve geleli bıraktı gene karsısına gecip gel gel yapıyorum alkıslıyorum ama oturup emekleyerek geliyo sinir oluyorum ya. ama ceren kalabalıgı cok seviyo bi suru sey ogrendi bi gun baktım anneme didii didiii (cici cici) yapıyo aa bi de baktım sap diye optu yanagından cok hosumuza gitti gulduk baya, simdi op diyince sap sup opuyo cok sevdigi bi ayısı var onu bile habire opuyo :) sarıl diyince kafasını omzuma koyuyo. soyleneni daha iyi anlar oldu. bayramda gene gidicez bu sefer ablam ve yegenlerimde olcak kalaalıkta iyice kudurcak ceren hanım. bizden havadisler boyle, sidilk buralardayım :)

Back
X