- 5 Aralık 2011
- 2.442
- 31
- 113
Arkadaşlar ben uzun zamandır topiğe giremiyorum çocukların gelişimi nasıl sizlerde...
Duru Konuşma olarak, Anne, baba, dayı, abi, abla , bum (su) , Mammaam, hayvanları gördüğü zaman kuş, havhav ( köpek) , pisi pisi yada miyav , möööö ( inek ) ::)) araba gördümü ğııınn ğın yada aabaaa , banyoyu gördümü kafasını elleyip bıcı bıcı diyor vs. vs. tabiki bazılarını tam çıkaramıyor ama biz anlıyoruz. Kaynımın kızı duru dan 5 ay büyük maşallahhgayet güzel cümle kuruyor anne bunu ver , ben gidiyom gibi şeyler. Duru konuşma olarak pek iyi değil ama ne desem anlıyor ve yapıyor..
Oyun olarak ta sadece dön dön kelebek oynuyor düünn düün deyip sonrasında aappşıı deyip çömeliyor...
Başka yaptığı ufak tefek şeyler var sizde paylaşırsanız sevinirim.
Bir tanıdık var geçen gün karşılaştım oğlunun yaşını tam bilmiyorum da çocuk 1 1,5 yaşına kadar anne baba gel git gibi şeyler söylüyormuş ama gelişim birden durmuş daum sendromu teşisi konmuşduru yu iyi gözlemle dedi o yüzden soruyorum allah şifasını versin zor bir durum....
canım çocuğun yüzünden belli degilmiymiş normalde onlar çok belli oluyorlar
benim halamın torunuda daum sendromlu çok belli onda yürüme ve konuşma nerdeyse hiç yok 4 yaşına girecek
ben hamileykende ahsene daum sendromlu demişti doktor korkutma beni
ahsen çoğu şeyi söylüyor ama tek kelime olarak
dün ilk kez topu var pepeli onu arıyordu pepe gol dedi hııı birde meme nerde diyor kendi dilinde çok düzgün değil oda ben kızlar meme nerde diyorum emziğini ararken oda alışmış anlaması önemli konuşmasından çok 2 3 kelime söylüyorsa çok korkmayın diyorlar 3 4 yaşından sonra konuşan çocuklar var çevremde
Son düzenleme: