2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
Merhaba arkadaşlar pazartesi günü kızımın kolu dirsekten çıktı yavrum çok yıprandı başımıza geldi aman dikkat edin sizin başınıza gelmesin. Elinden tutmuştum düğünden dönüyorduk eşimle birlikte bizim firlama ansızın kendini ters yöne çekti artık ne gördüde gitmek istedi bilmiyorum çıt diye bi ses ağlamaya başladı kolunu saldı aşağı meğer dirsekten çıkmış . Of çok zor insanın evladının acısını dindirememesi doktor röntgen koşturduk. Gece kolunu tutarak uyuması mahvetti beni ağla ağla gözlerım şişti. Kaç gün oldu hala o kolunun üstüne yüklenemiyor ıh ıh diye kolunu tutuyor aciyor demek canı. Düğünde oynadı zilli nazar değdi kuzucuuma

cok gecmis olsun benim aklıma gelen senin basına gelmis. bazen benimkızımda elini tutarken ani hareketler yapıyo bukuluyo kolu hatta bi kac defa cıt sesi duydum ama bisey olmadı cok sukur. dikkat etmek lazım ama o kadar hareketliler ki ne zaman ne yapcakları belli olmuyo. insallah biran once normale doner kızın gecmis olsun tekrar.

2 ay öncesine kadar oğlumla yere oturup o Legoları kendince birbirine takar,ben alkış yapardım,şu üçgenli kareli içine atılan oyuncak var ya onu defalarca doldurup boşaltır oynardık ama sonra birden oyuncak oynamayı bıraktı (bu yürümesinin hızlanıp,1 hafta tatile gittiğimiz ve oradaki fiziksel ortamın kalabalık ve büyülüğü sayesinde sosyalleşip kendine güveninin bayaaa bi geldiği döneme denk geliyor).Yaklaşık 1-1.5 ay oyuncak sepetine dönüp bakmadı,evde sürekli bir yerden bi yere bi şeyler taşıdı,yürümeden önce erişemediği yerleri karıştırdı falan,şu son bi kaç haftadır 10 parçalı ahşap bi puzzle ı var,hayvanların kafa kısımları çıkıyo ,gövdelerine göre kafaları yerleştiriyosun,ona taktı,gidip gidip onu yapıyo,parçaları tek tek çıkarıyo sonra (tabi henüz bütün hayvanları bilmediğinden eşleştirme yapamıyor)rastgele onları yerine koyuyor.ama en fazla 5 bilemedin 10 dk dır süre.Diğer oyuncaklara hala pas atmıyo pek,bi de babayla top oynayıp gol yapıyolar,o da 5 dk falan.Çok uzun oyun süresi bekleme zaten,dikkatleri çabuk dağılıyor,senin bebişin de geçiş döneminde olabilir,bırak kendi haline,o ne istiyosa onu beraber yapın,benim oğlum da ayakta daha çok duruyo,hatta uyumak haricinde sabit doğru dürüst oturmuyor bile,bir de ARTIK kanepe ve koltuğa tırmandığı için oturmak istemiyo,sürekli evde koşturuyor,saklanıp birbirimizi yakalamaca oynamaya bayılıyo,koridorda koşturuyoz,sen de hareketli oyunlar seç,ben 2 yaştan sonra oyun kurabilirler diye düşünüyorum

ne güzel anlattın evet sanırım o devrede. varsın yoksun çekmeceler. Bakıcı ablası da öyle diyor şimdi merak zamanı oyun oynamaz ki diyor. Ben de evde saklambaç oynuyorum. Beloş beni bulamaz kiiiiiii diyince zaten başlıyor aramaya...evet bende onla taşımacılık, saklambaç, doldur boşalt oynanayım en iyisi

cok gecmis olsun benim aklima gelen senin basına gelmis. bazen benimkızımda elini tutarken ani hareketler yapıyo bukuluyo kolu hatta bi kac defa cıt sesi duydum ama bisey olmadı cok sukur. dikkat etmek lazım ama o kadar hareketliler ki ne zaman ne yapcakları belli olmuyo. insallah biran once normale doner kızın gecmis olsun tekrar.
Inşallah canım sağol. Cok hareketliler ve çok dikkatli olmamız gerekiyor Benim kizım zayıf çok narin yapılı aklım çıkıyor tekrar olur diye bende öyleymişım bebekken bana çekmiş.

kızlaaaarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr:52::52::52::52::52::52:
ezgi'ye en güzel gülen bebek yarışmasında oy verirseniz çoook mutlu olurummm:16::16::16:

https://www.facebook.com/photo.php?...676.1073741838.514867685218167&type=1&theater

Maşallah pek güzel gülmüş küçük hanım begenilmeyecek gibi değil

benim evde yok da kardeşimin köpeği var tatillerde haşır neşiriz köpekle..çok seviyoruz cemre de çok seviyor..cemre bebekken köpüşümüz çok kıskanıyodu cemrenin yatağına yatıyodu bi keresinde emziğini bulmuş karşımıza geçti çatır çatır emdi çiğnedi emziği gecenin yarısıydı kaç eczane dolaştık aynı emziği bulmak için :) o gündür yedek emziksiz çıkmam dışarı...herşeyi sorabilirsin şekerim..

günaydın nisan anneleriii...

senayla her akşam iş çıkışında parka gidiyoruz geziyoruz acayip alıştı
yorgunluktan ölüyorum ama yine de parka götürüyorum
kaydıraktan kaymaya bayılıyor..sürüne sürüne kendi çıkıo merdivenleri ve yüzüstü kayıyor bayılıyor:)
çocukların özgüveni gelişmesi açısından parkta oynamak kendi haline bırakmak dış dünyayaı tanışması için fırsat vermek faydalı diye düşünüyorum

bir de kızım konuşsa:(

günaydın nisan anneleriii...

senayla her akşam iş çıkışında parka gidiyoruz geziyoruz acayip alıştı
yorgunluktan ölüyorum ama yine de parka götürüyorum
kaydıraktan kaymaya bayılıyor..sürüne sürüne kendi çıkıo merdivenleri ve yüzüstü kayıyor bayılıyor:)
çocukların özgüveni gelişmesi açısından parkta oynamak kendi haline bırakmak dış dünyayaı tanışması için fırsat vermek faydalı diye düşünüyorum

bir de kızım konuşsa:(

BİZ DE canım aynen her gün parktayız en az 1 saat,ben götüremezsem de babası ya da dedesi falan götürüyor,benim oğlum da merdiven çıkmayı seviyor,dönen kaydıraktan biz beraber kayıyoruz yüksek diye :)) onun dışında kaydıraklardan yukarı tırmanmaya çalışıyo diğer çocukları görüp ,tahterevalliyi öğrendi,kendi indirip kaldırıyor sonra da üzerine oturuyor onu kaldırayım diye,salıncakta biraz sallnıyoz,diğer çocukların bisikletlerini,toplarını ,oyuncaklarını kurcalıyoz,sonra parktan sıkılıp sokak boyu arabaları ve garaj kapılarını tek tek kontrol edip (açılıyo mu diye) eve dönüyoruz :)))

BİZ DE canım aynen her gün parktayız en az 1 saat,ben götüremezsem de babası ya da dedesi falan götürüyor,benim oğlum da merdiven çıkmayı seviyor,dönen kaydıraktan biz beraber kayıyoruz yüksek diye :)) onun dışında kaydıraklardan yukarı tırmanmaya çalışıyo diğer çocukları görüp ,tahterevalliyi öğrendi,kendi indirip kaldırıyor sonra da üzerine oturuyor onu kaldırayım diye,salıncakta biraz sallnıyoz,diğer çocukların bisikletlerini,toplarını ,oyuncaklarını kurcalıyoz,sonra parktan sıkılıp sokak boyu arabaları ve garaj kapılarını tek tek kontrol edip (açılıyo mu diye) eve dönüyoruz :)))

süüper en azından senden başka birileri daha yardımcı oluyor..

bizde bakıcı tembel:)
babası yoruldm diyip yatar eve gelince ve varsa yoksa candy crush oynuyor

bende kıyamıyorum yavrumu alıp gezdiriyorum:)

bu arada kaydırakta öğrettim iyice kendi kayıyor ve arkasında ben var mıyım hep kontrol ediyor bilerek gitmiyorum arkasından:)
kendine güvensin

benim evde yok da kardeşimin köpeği var tatillerde haşır neşiriz köpekle..çok seviyoruz cemre de çok seviyor..cemre bebekken köpüşümüz çok kıskanıyodu cemrenin yatağına yatıyodu bi keresinde emziğini bulmuş karşımıza geçti çatır çatır emdi çiğnedi emziği gecenin yarısıydı kaç eczane dolaştık aynı emziği bulmak için :) o gündür yedek emziksiz çıkmam dışarı...herşeyi sorabilirsin şekerim..

canım bizde soyle bi durum var esim kedi hastası, evlenir evlenmez bi kedi edindik Allahtan bende severim hayvanları ama sonra hamile oldugumu ogrenince mecburen verdik cunku kedilerdeki bi parazit ceninde anomalilere sebebiyet verebiliyomus, cok kucuk bi ihtimal de olsa ben risk almak istemedim ve tabi verdik kedimizi. ama simdi esim arada sıkıstırıyo beni ne zaman kedi alıcaz diye suanda isimin basımdan askın oldugunu gordugu icin pek sıkıstıramıyo ama bi gun mutlaka tutturucak biliyorum cunku tutturunca tutturma huyu vardır. bende mecbur kalırsam naparım diye dusunuyorum pek taraf degilim evde cocuk varken hayvan bakmaya ama bazı insanlar cok da guzel bakıyorlar ve uzmanlarda oneriyo aslında cocukların psikolojik gelisimi icin, o yuzden sordum sana kopeginizmi var diye. sen ne dusunuyosun bu konuda? ablanın cocugu varmı? dogrusu asıları duzenli yaptırılırsa saglık acısından bi sorun olucagnı zannetmiyorum ama tabi bana cok zahmet olucak temizlik icin iki katı ugrasmam gerekicek. bi de kedi cok tuy dokuyo kopekler o kadar olmuyo. esim kedici ama onu kopek konusunda ikna edebilirim ama kopegi de gunde 2 posta dısarı cıkarmak var tuvaleti icin... iste boyle bi durum var biizm evde beloved, icim rahat degil pek. senin gibi titiz bi anne bu konuda ne dusunuyo acep bi fikrini alayım dedim

atla gel uçağa cuma ya çok var daha otobüsle bile olur 18 saatti yanılmıyorsam bursa elazığ:9:
evim müsait valla kızlarda arkadaş olur:34:
ah gelme şansım olsada gelebilsem :10:
benim kızım hala konuşmuyor:(:(

dede gaga anne bitti gitti diyor sadece:(
dert etme canım bu zamanda en azından anne baba bile diyosa gayet normalmiş dememesi biraz dertmiş şahsen bizim öylede
gel beraber yiyelim canım,ben Eskişehir deyim sen neredesin?
bursadayım cnm yakın ama uzak :)
patatesi haşlıyorum rendeleyip içine az tereyağı 1 su bardağı kadar kaşar
tuz yoguruyorum çok soğumadan onlarda erisin diye
içine 1 paket garnitür salatalık turşusu doğruyorum
mısır karıştıryorum seviyorsan sosis ben sevmiyorum
hepsini karıştırıp yağlanmış tepsiye seriyorum
üzerine gene rende kaşar fırına atıyorum kaşarlar pembeleşince sıcak servis ediyorum
burda daha önce yazmıştım deniyen oldumu :31:
aa demedimdi dimi elifin doğum gününde yapmıştım ben çokta beğenildi ve bittiiii :)
iyi akşamlar kızlar nasılsınız? geçen yazmıştım oğlumun huzursuz olduğunu dişten mi acaba darken ateşi çıktı o akşam, ertesi gün dr.a gittik, meğer bademcikleri şişmiş, başka hiç bi belirti de yoktu anlayamadım.... antibiyotik kullanıyoruz mecburen...
çok geçmiş olsun dondurma flnmı yedi acaba
Merhaba arkadaşlar pazartesi günü kızımın kolu dirsekten çıktı yavrum çok yıprandı başımıza geldi aman dikkat edin sizin başınıza gelmesin. Elinden tutmuştum düğünden dönüyorduk eşimle birlikte bizim firlama ansızın kendini ters yöne çekti artık ne gördüde gitmek istedi bilmiyorum çıt diye bi ses ağlamaya başladı kolunu saldı aşağı meğer dirsekten çıkmış . Of çok zor insanın evladının acısını dindirememesi doktor röntgen koşturduk. Gece kolunu tutarak uyuması mahvetti beni ağla ağla gözlerım şişti. Kaç gün oldu hala o kolunun üstüne yüklenemiyor ıh ıh diye kolunu tutuyor aciyor demek canı. Düğünde oynadı zilli nazar değdi kuzucuuma

ayy yavrumm çok geçmiş olsun gerçekten zor aniden olan şeyler hep bunlar

canım bizde soyle bi durum var esim kedi hastası, evlenir evlenmez bi kedi edindik Allahtan bende severim hayvanları ama sonra hamile oldugumu ogrenince mecburen verdik cunku kedilerdeki bi parazit ceninde anomalilere sebebiyet verebiliyomus, cok kucuk bi ihtimal de olsa ben risk almak istemedim ve tabi verdik kedimizi. ama simdi esim arada sıkıstırıyo beni ne zaman kedi alıcaz diye suanda isimin basımdan askın oldugunu gordugu icin pek sıkıstıramıyo ama bi gun mutlaka tutturucak biliyorum cunku tutturunca tutturma huyu vardır. bende mecbur kalırsam naparım diye dusunuyorum pek taraf degilim evde cocuk varken hayvan bakmaya ama bazı insanlar cok da guzel bakıyorlar ve uzmanlarda oneriyo aslında cocukların psikolojik gelisimi icin, o yuzden sordum sana kopeginizmi var diye. sen ne dusunuyosun bu konuda? ablanın cocugu varmı? dogrusu asıları duzenli yaptırılırsa saglık acısından bi sorun olucagnı zannetmiyorum ama tabi bana cok zahmet olucak temizlik icin iki katı ugrasmam gerekicek. bi de kedi cok tuy dokuyo kopekler o kadar olmuyo. esim kedici ama onu kopek konusunda ikna edebilirim ama kopegi de gunde 2 posta dısarı cıkarmak var tuvaleti icin... iste boyle bi durum var biizm evde beloved, icim rahat degil pek. senin gibi titiz bi anne bu konuda ne dusunuyo acep bi fikrini alayım dedim

anladım canım...sağlık açısından hiçbir sıkıntı olmaz aşıları ve özellikle parazit ilaçları düzenli verildiğinde..cemre elindeki bisküviyi bir kendi ısırır bir köpeğe ısırttırır hiç sakınmam köpeğimiz tertemiz eminim, kedi de aynı şekilde sağlık açısından sorun olmaz ammaaaa bakımı tabiki ikinci bir sorumluluk ister..kedi köpeğe nazaran daha kolaydır tuvalet sorunu yoktur tuvaletini gösterdiğin yere yapar ve asla basmaz..köpek canı sıkıldı mı eve işeyiverir :) evde kimse yokken havlar..dışarı çıkınca da bir çok yer kabul etmiyor market, kafeler şehiriçi şehirlerarası otobüsler almıyorlar.. bizim köpek de aşırı derecede tüy döküyor her yerin ağzın yüzün hep kıl..eşofmanlar yünlü gibi oluyor :) bir de yavru almak gerekiyor büyükler zor alışır çünkü..yavru da 1 yaşına gelene kadar günde 20 kere çiş yapar 3-4 kere kaka yapar.. tabiki eve serdiğin pede yapmaz canının istediği yere yapar:) zor olduğu için köpek almam eve...ama bahçem olsaydı kesinlikle bahçeye alırdım..kedi tuvalet konusunda rahattır, evde daha rahat kalır gürültü yapmaz..kedinin tek sorunu tüy..:tüy temizlmeyi göze alacaksan kesinlikle kedi derim..

benim arkadaşımın kedisi var,çok temiz hayvanlar vallahi,tuvaletini yaptığı tek bi yer var,sanırım balkona yer hazırlamışlar,tuvaleti geldiğinde asla evde başka yere yapmıyor,diyelim çok sıkıştı çatlasa da yapmıyormuş,en fazla ağlıyomuş.Demem o ki kedi köpeğe nazaran ev içinde daha temiz bir hayvan,veteriner kontrolünü yaptırdın mı ,düzenli temizlik yaptın mı kedi daha akıllıca,ben cesaret edemem tabi,sonuçta seni eve bağlıyo,bir yere gideceğin zaman uzun süre kalamazsın,çocuğa yakın bi sorumluluk bence,onun yerine 2. yi doğururum gibime geliyor,hazır aradan çıkar :1:

ayy benim tüylü şeylere karşı alerjim var kedi köpek düşünemiyrm ya yok bahçeli ev olsa tamam da evde kuş bile istemem balık sadece belki

$1186976_1408312366053973_1495076983_n.webp $1174821_1408312532720623_39610948_n.webp$1230021_1408312649387278_172886279_n.webp$1175127_1408312806053929_241759596_n.webp

bi süredir foto koymuyodum nasıl büyümüşmüyüz teyzeleri :)

slm kızlar bayağadır giremiyorum intrnt yok bandırmadayım biliyosunuz tatil yapalım derken miray rota virüsü kaptı 4 gün hastanede yattık dün çıktık çok kötüydü yavrum ölüyo sandım allah düşmanıma vermesin:14:
hiçbirşyi yoktu gece yattık 12 de kusmaya başladı sabaha kadar yarım saatte bir kustu içi dışına çıktı morardı acile gittik bakmadılar ertesi gün doktora gittik hemen hastaneye yatırdı kaka tahlililinde rota çıktı 39.5 ateşle yattık ishal kusma ateş hepsi birarada olunca bitirdi yavrumu hayatımın en zor 4 günüydü allah düşmanıma vermesin:5: ilk gün şuursuz yattı resmen çok korktuk dün çıktık bugün kontrole götürdük iyi dedi doktor tekrarlarsa getir dedi malatyaya dönmüyorum bu yüzden eşim kurbanda alacak bizi 1. 5 ay var zaten orda olursa kimsem yok perişan olurum hastanelerde :14::14:
aman dikkat edin kızlar biz denize gitmiştik o gün ordan kapmıştır dedi doktor inşallah tekrarlamaz kusma ateş geçti hafif ishal var bakalım:31:

Selam kizlar bizde haftaya kotu baslayanlardaniz..ela da hasta oldu iki gundur atesi dusmuyo 39.5 da..fitil surup veriyom dusuyo geri cikiyo.hemen sabah goturduk kan aldilar.2.5da cikacak..idrarda verdi amabi turlu poseti tutturamiyoruz ya sinir oldum..yine bizede antibiyotik yolu gozukuyo gibi :(( hic uyumadik gece..kusamadida nasil kosturup agladi gorseydiniz bende aglamaktan oldum..
Pancem sizede gecmis olsun..rota cok kotu elada oldu dort aylikken..rabbim kimseye yasatmasin :( acil sifalar versin rabbim..

Eyidas elifim kocaman olmus masallahh. .seker seker:))

Back
X