merhaba doktor bey kızım 10 aylık, 10,3 kg 76 cm..
5 gün önce burun akıntısıyla başlayan nezle 2 gündür hırıltılı öksürüğe ve burun tıkanıklığına dönüştü, ateşi yok hiç olmadı, sizin yöntemlerinizle tedavi etmeye çalışıyorum, serum fizyolojik bal-limon, cold mix..
ancak 2 gündür gece tıkanıklık hırıltı ve öksürük yüzünden hiç uyuyamıyor, beslenirken her seferinde balgamlı kusuyor, sürekli ağlıyor, burnunu açıyorum ama 5 dakika sonra tıkanıyo ve hırıltı başlıyor, bu gün göğsüne inmiş mi diye sizin yönteminizle kontrol ettim göğsünde hırıltı vardı, doktora götürdüm bronşiolit dedi ve antibiyotik, peditus, ventolin ve bir ilaç daha verdi ama almadığım için hatırlamıyorum, 3 hafta sonra tekrar edebilir alerji ve astım yönünden tetkik yaparız ozaman dedi tıpkı sizin önceki yazdığınız şeyleri söyledi, ilaçları almadım..
ben şu an ne yapmalıyım, burnunu daha uzun süre açık tutabilecek başka yöntem var mı, akciğerlerdeki balgamı atıcı bir şuruptan bahsetmişsiniz p..... ile başlayan ve burun için iliadin ped kullanmalımıyım zamanla daha kötü hale gelirmi... çok üzgünüm..
Maasallah, 17 aylik cesametini geciyor.
Gribi tedavi edecek bir ilac yoktur. Benim anlattiklarimi sabir ile kullanin. Goruyorsunuz; sahtekarlik hep ayni ilaclarla basliyor. Cakalligin sonu yok...
Perebron, oksurugu arttiracagi icin, cocugu biraz sikintiya sokabilir. Uykuda iken sicak buhar tatbik etmeniz yeterlidir. Serum fiz yeterli olmazsa; Iliadin ped. burun damlasini kullanin.
teşekkür ederim doktor bey, kızım bugün daha iyi..
size birkaç sorum olacak, bronşiolit ve öksürük sık tekrar ederse yine aynı yöntemlerle mi tedavi edeceğiz, yoksa astım ve alerji akla getirilmeli midir, aradaki farkı nasıl anlayacağız ?
bir de gripte antibiyotik kullanılması gerektiği durumlar nelerdir ve mutlaka kan testi yapılmalı mıdır?
sizi bulmuşken soruyorum, gittiğimiz doktor buradaki en ünlü doktor, sırada bekleyen herkese sordum hep aynı ilaçları kullanmışlar ama hiçbir bebek iyileşmemiş, tedavide yanlışlık olduğu aşikar, ve çevremde kaç çocuk varsa alerjik astım ventolinle yaşıyorlar inşallah sayenizde o boyutlara gelmeyeceğiz çevremdeki herkese de anlatıyorum makalelerinizi..sağlıcakla kalın..
Ben butun meslek hayatim boyunca Bronsiolit'i, 1 senede ortalama; 3-4 defadan fazla gormedim... Merak etmeyin, o doktorlarin "Bronsiolit" dediklerinin cogu palavra teshis. Siz onlarin hic Grip teshis ettiklerini duydunuzmu??? Allerji ve Astim vak'alarinida; sadece Ilkbahar ve Sonbahar'da; 4-5 vak'a olarak gormusumdur.. 30 senelik serbest meslek hayatimda; Ventolin sprey, Bricanyl almis hasta sayisi da; 15-20 yi gecmemistir. Anlayin, soygun ve duzenbazlik hangi boyutlarda... Her oksuren cocuga; Astim tedavisi veriliyor... Ne ugruna?? Ilac firmasindan gelecek 3 kurusluk ( Tabii bu bazen Karayiplerde, Kruz geziside olabilir) hediye ugruna... 2006'daki Navigator of The Seas gemisi ile, Karyiplerde 1 haftalik geziye, 300 doktoru bosuna goturmediler. 6 senedir bu konuyu yaziyorum, bir Allahin kulu itiraz edebildimi?? Sikar biraz..
hocam tekrar merhabalar, bu gün gripte 7. günümüz burun akıntısı ve öksürük azaldı ama göğüste hışıltı devam ediyor, bu iyileştiğini gösterir mi? bir de bu gün kakasında yoğun miktarda koyu kahve mukuslar vardı nedeni ne olabilir? teşekkür ederim
Gripler; 2-3 hafta kadar surerler, normaldir. Atesini takip edin, yolunda gitmeyen bir durum oldugunda, atesi cikacaktir. Kakada gordukleriniz, bazi Griplerde olagandir. Bilhassa Domuz Gribi turlerinde barsak problemlerine sik rastlanir, kafayi takmayin, yapilacak (gereken) bir sey yok.
merhaba hocam...
bu gün doktor kontrolümüz vardı, hastalıkta 15. günümüz, ciğerlerinin temiz olduğunu söyledi, tekrarlarsa o ilaçları bana sormadan kulanmayın dedi, ben zaten hiçbirini kullanmamıştım ama söyleyemedim
çok nadir tek tük öksürüyor burnu hırıltılı genzine akınca öksürüyor ciğer öksürüğünden farklı bunu öğrendim artık, cold-mix ve bal limona ne kadar daha devam etmeliyim?
size çok çok teşekkür ediyorum ayrı bir konu açmadım çünkü okuyanların olayın gidişatını daha iyi anlamaları açısından.. iyi ki varsınız.. sizi seviyoruz...
ColdMix ve Limonlu bali; ihtiyac oldukca kullanin...
hocaya yazdığım bir sorudan :))