2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
Ah canım ahh hatırlarsan ben sürekli yazıyordum sizlere duru nun tavırlarını bir ara resmen soğumuştum çocuktan ben yokmuşum gibi davranıyordu yabancı birisine bile daha çok tepki veriyordu çok üzülüyordum çok yolun ortasında hüngür hüngür ağladığımı blirim çok şükür temmuz ayından bu yana bana daha düşkün oldu ama bu seferde sabah arkamdan ağlıyor yanii hangisi olursa sıkıntılı oluyor :((

oğlum gideceğimi anlayınca bacağıma sarılıp ağlıyo,bi şekilde onu oyalarken annem çaktırmadan çıkıyorum evden ben de,gözşerim doluyo tabi dolmuşa gidene kadar,eve geldiğim zaman da yüz vermiyor,bugün evdeyim ya,sabahtan beri eski halimizdeyiz,onu bırakıp gidince kızıyo,çok sıkıntılı çook

aynen canım benim bu sene 1. sınıf geçen hafta başladık ya..geçen hafta kabus gibiydi bakıcının da benim de canımıza okudu onla da sürekli ağlıyomuş benle de ağlıyodu gece hiç uyumadı..bu hafta iyi huysuzluk yapmıyo ama ben eve gelince hiç sallamıyo beni.. sarılmıyo öpmüyo ki benim kızım çalışmadan önce her 5 dakikada bir bana sarılır öperdi..şimdi hiç sallamıyor.. bazen geldiğimde uyuyor oluyo uyanıyo yanına gidiyorum ben geldim kızım diyorum teedeee diye bağırıyo bakıcıyı çağırıyo.. ben de üzülüyorum, sürekli hareket halinde deli dana gibi koşturuyo..okuldan yorgun geliyorum uyuyana kadar peşindeyim..ben de her gün mutlaka ağlıyorum nasıl bıraktım çocuğumu kötü anneyim diye..eşim de kızıyor..kızım beni affet senin için çalışıyorum diyorum..bir gün anlayacaklar ama işte..

o vicdan azabı her çalışan annede ama arkadaşlarımdan çocuğu büyük olanlar bir kaç sene sonra senin çalışlmanın avantajlarını farkedince iyi ki çalışıyosun anne der diyolar,en azından onlarda çocuk biraz büyüynce sorun ortadan kalkmış,anaokulu ya da kreş yaşına gelse nispeten rahatlarız gibime geliyo

canım oğlunun durumunu sonuçta doktor gördü ve öyle uygun görmüş.. griplerde ilaç verilmemesi gerektiğini kadir tuğcudan öğrendim ve öyle devam ediyorum..

hırıltı burundan nefes alırken geliyorsa boğaz hırıltısıdır..yani akıntı buruna değilde boğaza akıyor ve çocuk burundan nefes alırken sürekli hırıldıyor..ciğer hırıltısı ise çocuğun burnunu hafiften kapattığında ağızdan nefes alırken olur..yani hırıltı çocuk ağızdan nefes alırken duyuluyorsa ciğerden geliyordur..ben bu şekilde tespit ettim ve hemen doktora götürdüm sonraki günlerde hastalık ilerleyince zaten elini sırtına koyduğunda direk hışıldıyor burnunu kapatmaya bile gerek olmuyor..hırıltının nereden kaynaklandığını bu şekilde tespit ediyorum..grip ciğere indiği zaman hastalık daha da uzuyor, çünkü mikrobu atabilmek için sürekli öksürüyor ve balgam çıkarıyor..neticede iyileşiyor..bu yüzden ben cemrede grip başladığı anda ciğere inmemesi için burnuna sürekli serum fizyolojik damlatıyorum..1 seneboyunca sürekli gripti ama 1 kere ciğerine indi...onuda yukarıdaki yazışmalarla atlattık tam 15 gün öksürdü..

ciğere inmesi durumuna bronşiolit diyorlar..cemre 10 aylıktı o zaman doktorumuz ciğerleri çok kötü durumda bu ilaçları kullan iyileşir ama genelde tekrarlıyor astım alerji yönünden inceleriz demişti...bana çok mantıksız geldi ikinci kez hırıldarsa astım olması.. karşı çıktım bu ilaçlar astım ilacı diye.. ama doktor cevap vermedi...ilaçları kullanmadım cemre de iyileşti..bir daha da ciğere inmedi..

anlıyorum canım seni ama benim oğlumun hastalıkları daha ağır geçiyor ben de istemiyorum ilaç kullanmayı ve bu sefer astım demesi bana anlamsız geldi, iyice şüpheci oldum ben de... bildiğim daha iyi bir dr olsa ona götürücem ama yok... oğlum iyileşti ama tahlil sonuçları vs. duruyo hepsi, bir de devlet hastanesinde bir dr.a göstermeyi düşünüyorum. benim de alerjim var ve oğluma geçmiş olabilir ama umarım büyüdükçe geçer... bu arada iğne yapılan yerlerde alerjik kabartılar çıktı bu neyin nesi bilmiyorum bakalım buna ne diyecek doktor... ilgilendiğin için teşekkür ederim sana da...

oğlum gideceğimi anlayınca bacağıma sarılıp ağlıyo,bi şekilde onu oyalarken annem çaktırmadan çıkıyorum evden ben de,gözşerim doluyo tabi dolmuşa gidene kadar,eve geldiğim zaman da yüz vermiyor,bugün evdeyim ya,sabahtan beri eski halimizdeyiz,onu bırakıp gidince kızıyo,çok sıkıntılı çook

migicim sen de bilirsin belki ama yeni okuduğum için söylüyorum: çocuğunuzun haberi olmadan gizlice çıkmayın evden, onunla konuşup öyle gidin ağlasa bile, güveni sarsılmasın diyordu pedagog... çok zor geliyordur biliyorum ama paylaşmak istedim ben...

Son düzenleme:
migicim sen de bilirsin belki ama yeni okuduğum için söylüyorum: çocuğunuzun haberi olmadan gizlice çıkmayın evden, onunla konuşup öyle gidin ağlasa bile, güveni sarsılmasın diyordu pedagog... çok zor geliyordur biliyorum ama paylaşmak istedim ben...

onu biliyorum canım ama ağlarken beni dinlemiyor ki,bazen annem onunla oynarken çıkıyorum evden,kaçarak değil ama o oynuyosa müdahale etmiyorum oyununa gidiyorum diye,bir de gidince gelicem dediğim zaman anladığından emin değilim pek,o algı için küçükler sanki,gidince geri gelmicez zannedip ağlıyolar bence,arkadaşımın 3 yaşında kızı mesela,o biliyor artık

İyi akşamlar
kaç gündür fırsat bulup giremedim
şevval ahsen birde kışa biraz hazırlık yaptım
bir tek ahsene domates koyucam cigden o kaldı onuda yaparsam kış hazırlıklarım bitti sayılır
kızlar siz bebekler için dolaba bişeyler koydunuzmu belki banada fikir olur söylerseniz sevinirim
ben konserve domates biber yaptım ama o biraz çok olur her zaman açamam birer domates rendeleyip poşetlemeyi düşünüyorum arada çıkartıp domatesli yumurta yapmak için
birde kışa hazırlık yapanlar neler yaptınız fikirlere açıgım dolapta hazır bişeyler iyi oluyor
ben fasulye
karnıyarık kızartım
birde patlıcanı halka şeklinde kızartım patlıcan kebap için
domates biber yaptım
başkada bişey gelmedi aklıma kış sebzelerinide çok tüketiyoruz ama elimin altında olması iyi oluyor ani misafir bizim için kolaylık oluyor helede iki, çocukla biraz pratik şeylere kaçıyorum sagolsun annem olmasa biraz zor yapardım:34:

İyi akşamlar
bir tek ahsene domates koyucam cigden o kaldı onuda yaparsam kış hazırlıklarım bitti sayılır
kızlar siz bebekler için dolaba bişeyler koydunuzmu belki banada fikir olur söylerseniz sevinirim
ben konserve domates biber yaptım ama o biraz çok olur her zaman açamam birer domates rendeleyip poşetlemeyi düşünüyorum arada çıkartıp domatesli yumurta yapmak için
birde kışa hazırlık yapanlar neler yaptınız fikirlere açıgım dolapta hazır bişeyler iyi oluyor
ben fasulye
karnıyarık kızartım
domates biber yaptım
başkada bişey gelmedi aklıma kış sebzelerinide çok tüketiyoruz ama elimin altında olması iyi oluyor ani misafir bizim için kolaylık oluyor helede iki, çocukla biraz pratik şeylere kaçıyorum sagolsun annem olmasa biraz zor yapardım:34:

ohh cnm ellerine sağlık ben yemek yapsam yetecek nerde böyle hazzırlık yapmak

kızlar ben yine şekerlere ilave olarak başka birşeye nyetlendim sizdende fikir almak istiyorum isimli emzik zinciri yapılıyor şimdi hatta fotosunuda paylaşayım görün malzemelerini yurt dışındna getirticem eğer başlarsam ama maliyetli olucak ilk etapta ondan karar veremedim zaten.ben çok beğendim hep istiyodum elife ama bursada bulamadım malzemelerini sanırım burda yokmuş yurt dışındaymış
ne diyosunuz başlayayımmı
$7661_168941923296037_1550634589_n.webp$15056_156801247843438_1274054113_n.webp$18404_157608834429346_605511538_n.webp$44586_157887571068139_166261925_n.webp$998000_153255528198010_1016374396_n.webp$1011546_158077291049167_1400201870_n.webp$1014209_165685120288384_1967416863_n.webp

İyi akşamlar
ben fasulye
karnıyarık kızartım
domates biber yaptım

bezelye ve barbunyayı çiğden attım,taze fasulye ve bamyayı domatesle az kavurup attım buzluğa,vişne ve kızılcık attım komposto için,domates suyunu annem kaynatıp konsantre şekilde şişeliyo,ondan alıyorum ama tek tek domatesleri rendeleyip buzluğa atmak da iyi fikir,onun dışında ben çoğu şeyi buzluğa atıyorum zaten,ama közlenm,iş patlıcan ve biber de attım,yaz sebzelerinden aklıma glenler bunlar şimdilik

kızlar ya ne güzel yapmışsınız hazırlıkları, benim domatesleri de annem koymuş tarladan :) başka da bişey yok, biraz vişne atmıştım buzluğa o kadar... barbunya mevsimi geçti mi acep biraz alsam?

onu biliyorum canım ama ağlarken beni dinlemiyor ki,bazen annem onunla oynarken çıkıyorum evden,kaçarak değil ama o oynuyosa müdahale etmiyorum oyununa gidiyorum diye,bir de gidince gelicem dediğim zaman anladığından emin değilim pek,o algı için küçükler sanki,gidince geri gelmicez zannedip ağlıyolar bence,arkadaşımın 3 yaşında kızı mesela,o biliyor artık

bana da öyle geliyordu ama yine de söyleyin diyorlar işte, bi de ağlasalar bile anlamadıklarından değil bence işlerine gelmediğinden biraz :) tabi oyun oynarken filan durduk yerde çocuğun keyfini bozmuş gibi oluyo bence de o ayrı...

bezelye ve barbunyayı çiğden attım,taze fasulye ve bamyayı domatesle az kavurup attım buzluğa,vişne ve kızılcık attım komposto için,domates suyunu annem kaynatıp konsantre şekilde şişeliyo,ondan alıyorum ama tek tek domatesleri rendeleyip buzluğa atmak da iyi fikir,onun dışında ben çoğu şeyi buzluğa atıyorum zaten,ama közlenm,iş patlıcan ve biber de attım,yaz sebzelerinden aklıma glenler bunlar şimdilik

canım ellerine saglık bende vişne attım ama kızılcık hiç denememişim recelini tek yaptım
köz patlıcanda iyi fikir aslında

kızlar ben yine şekerlere ilave olarak başka birşeye nyetlendim sizdende fikir almak istiyorum isimli emzik zinciri yapılıyor şimdi hatta fotosunuda paylaşayım görün malzemelerini yurt dışındna getirticem eğer başlarsam ama maliyetli olucak ilk etapta ondan karar veremedim zaten.ben çok beğendim hep istiyodum elife ama bursada bulamadım malzemelerini sanırım burda yokmuş yurt dışındaymış
ne diyosunuz başlayayımmı
Eki Görüntüle 813131 Eki Görüntüle 813132 Eki Görüntüle 813133 Eki Görüntüle 813134 Eki Görüntüle 813135 Eki Görüntüle 813136 Eki Görüntüle 813137

eyidas çok güzel görümüyor sen işi iyice büyüttün
rabbim gönlüne göre versin ilerde bu işler üzerine dükkan açarsan hiç şaşırmam:34:

kızlar dün annemde misafir vardı ahsenden 6 ay büyük oğlu vardı maşalla ahsenin iki kattı sanki 3 4 yaşındaki çocuk
ama öyle obez gibi degil hem boyu hem kilosu var ahsen yanında bebek gibi kaldı bu aralar iştahsız dedi ve çocuk
2 dolma 1 kaseden biraz az çorba 1 dilimde keke yedi bir oturuşta :53 iştahsız haliymiş ben ahsen yarım kase bişey yese seviniyorum nerde hata yaptım bende bilmiyorum iki kızımda iştahsız bunada şükür ama üzülüyorum elimde degil:50:

İyi akşamlar
ben fasulye
karnıyarık kızartım
domates biber yaptım

Canım okurken içim açıldı desem yalan olmaz bu kadar şeyi nereye sığdırdın merak ettim :). Ben barbunyayı çiğden poşetlere doldurum , bamyeyide doğrayıp birgün güneşte bekletip buzluğa attım allah izin verirde domates elime geçerse onuda doğrayıp çiğden dolaba atacam ( alındıda arbada geziyor) ben enn çok domates yapıyorum kışın yemeklerde sürekli kullandığımız için 1 sandıktan fazla yapıyorum buzluğum daha geniş olsa idi fasülyede koyardım, ammaa nasıl bir salaklık yaptım ben duru bezelyeyi çok seviyor çokk onu kaçırdım çok üzüldümm....

kızlar ya ne güzel yapmışsınız hazırlıkları, benim domatesleri de annem koymuş tarladan :) başka da bişey yok, biraz vişne atmıştım buzluğa o kadar... barbunya mevsimi geçti mi acep biraz alsam?

Canım nerdesin bilmem de bizim buralardaa doluu manavda olsun pazarda olsun var...

kızlar dün annemde misafir vardı ahsenden 6 ay büyük oğlu vardı maşalla ahsenin iki kattı sanki 3 4 yaşındaki çocuk
ama öyle obez gibi degil hem boyu hem kilosu var ahsen yanında bebek gibi kaldı bu aralar iştahsız dedi ve çocuk
2 dolma 1 kaseden biraz az çorba 1 dilimde keke yedi bir oturuşta :53 iştahsız haliymiş ben ahsen yarım kase bişey yese seviniyorum nerde hata yaptım bende bilmiyorum iki kızımda iştahsız bunada şükür ama üzülüyorum elimde degil:50:

:1: :1: :1: :1: :9: :9: :9::9: ayyyy ahsenimm okurken bile gülmekten kramp girdii maşallahhh iştahsız halimiymiş bu birde ben duru ya iştahlı diyordumm..

Kızlar bahsetmiştim sizlere bu şuruptan öncelikle arkadaşım tavsiye etti sonra dr a sordum içirirsen iyi olur dedi yaklaşık 2 haftadır içiriyorum ŞEYTANN KULAĞINA KURŞUN :nazar::nazar::nazar: değmesin ( ben konuşunca değiyorda) durunun iştahı yerine geldi bahsediyordum mamadan başka birşey yemiyor diye ayy allaha şükürler olsun düzeldi ve ben şuruptan dolayı olduğunu düşünüyorum bağışıklık sisteminide güçlendiriyormuş iştah yönünden tavsiye ederim... Etrafımda kullanan arkadaşım çok..

Güzel hatunlarr nasılsınız ?? Bizi soracak olursanız çok şükür iştahımız düzeldi maşallah, 1,5 yaş aşılarınıda olduk dün 3 tane 2 iğne 1 damla ateş huzursuzluk olmadı şükür, cumartesi günüde grip aşını yaptıracam...

:43::43::43::43: Ayyyyyyyy kızlarr duru dün gece bir düştüü anlatamam çok kötüydü çok ya kendi odasında uyuyamadı bende dedimki bizim odaya götüryüm orda hemen uykuya daldı eşim tv izliyor biz uyumuşuz yanyana 2 defada uyandım duruyu düzelttim düşme ihtimaline karşıda başının olduğu tarafa minder koydum ama dururmu senn giiitt yatağın en köşesine deli gibi uyuyor zatenn ggüümmmmmmmmm diye bir ses ama nasılll allahımmm bal kabağı patladı sankii hemen kucağıma aldım bişey yok ağlıyor ama 3 5 saniye sonra bir kan akmaya başladıı ağzından burnundanda köydeyiz araba abimde hastaneye gidemedim neyse elini yüzünü yıkadık neyseki hemen uykuya daldı ama ben sabaha kadar uyuyamadım kendinden geçer bişey olur diye arada gidip kızım duruu diyordum ıhh mıhh ediyordu.. Duru çok düştü başının üstine serçe parmağı falan incidi ama böylesi olmadı aklım başımdan gittii onlar büyüyorda bizde yaşlanıyoruzz....

eyidas çok güzel görümüyor sen işi iyice büyüttün
rabbim gönlüne göre versin ilerde bu işler üzerine dükkan açarsan hiç şaşırmam:34:
saol cnm inş :) ama dememişsin o emzik zinciri işine girmelimiyim sence gidermi çünkü malzemeleri yurt dışından geliyor boşuna masraf yapıp getirtmiş olmayayım bilemedimde ondan fikir alayım sizden dedim
ah be cnm bence o çocuk çok yiyor olmasın sen ahsenle kıyaslama onu sakın bence o çok yiyor :)
Güzel hatunlarr nasılsınız ?? Bizi soracak olursanız çok şükür iştahımız düzeldi maşallah, 1,5 yaş aşılarınıda olduk dün 3 tane 2 iğne 1 damla ateş huzursuzluk olmadı şükür, cumartesi günüde grip aşını yaptıracam...

:43::43::43::43: Ayyyyyyyy kızlarr duru dün gece bir düştüü anlatamam çok kötüydü çok ya kendi odasında uyuyamadı bende dedimki bizim odaya götüryüm orda hemen uykuya daldı eşim tv izliyor biz uyumuşuz yanyana 2 defada uyandım duruyu düzelttim düşme ihtimaline karşıda başının olduğu tarafa minder koydum ama dururmu senn giiitt yatağın en köşesine deli gibi uyuyor zatenn ggüümmmmmmmmm diye bir ses ama nasılll allahımmm bal kabağı patladı sankii hemen kucağıma aldım bişey yok ağlıyor ama 3 5 saniye sonra bir kan akmaya başladıı ağzından burnundanda köydeyiz araba abimde hastaneye gidemedim neyse elini yüzünü yıkadık neyseki hemen uykuya daldı ama ben sabaha kadar uyuyamadım kendinden geçer bişey olur diye arada gidip kızım duruu diyordum ıhh mıhh ediyordu.. Duru çok düştü başının üstine serçe parmağı falan incidi ama böylesi olmadı aklım başımdan gittii onlar büyüyorda bizde yaşlanıyoruzz....

ayy cnm kan geldiyse yinede götürün cnm ay ben korkarım Allah korusun hem uyutmak iyi değil diyolar gerçi kontrol etmişsin ama,çok geçmişler olsun ahh yavrumya

Canim duru 4NISAN DOGUMLU DEGILMI? ASISI EKIMDE OLMAYACAKMI BIZMI GECIRDIK ACABA ELAYA 20 EKIMDE YAPTIRCAKTIM.O ZAMAN 18AYLIK OLACAK DIYE..
BU ARADA GECMIS OLSUN CANIM RABBIM KORUMUS AMA SEN YINEDE BIR GOTUR BENCE..

Back
X