2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
şimdi baktım fiyatıda uygunmuş keşke daha önce söyleseymişsin bende cumartesi aldım
ahsen üzrini hiç örtürtmüyordu gerçekten çok iyiymiş bizimki battaniye gibi kumaşı

Benimde dün haberim oldu hemen yazdım çünkü bende geçen sene burdan duyup almıştım. Hayırlı olsun tulumunuz.

selam kızlar uzzzuuun bir tatilden sonra yine evimizdeyiz:16:
bandırmada çok güzeldi herşey miray insanlara sonunda alıştı konuşması bayağa bir ilerledi her şeyi söylemeye çalışıyor anane babane dede teyze amca ege (yeğenim) bu aralar favorimiz hepsini çok özlüyor telefona sarılıp ananemmm diyo kıyamam:5:
yol biraz yorucu geçti eşim 1.5 ay evde tek başınaydı evin halini düşünün:27:
biraz ben temizledim yaşancak kadar:27:
perşembe günüde temizlikçi gelecek yoksa çocukla yapamıyorum hiçbirşey geçmişe bakamadım sizde ne var ne yok hepiniz kocaman öpüyorum:54::54::54:
hoşgeldin canım
şimdi sizin evi hayal ettimde içimden evden kaçmak geldi yani kendi evimi ve okadar zaman evde tek kaldıgını düşünmek bile istemiyorum
mirayada sana da zor olucak canım okadar kalabalık otardam sonra
Aynı biz de öyleyiz valla alt degistirme, üstünü degistirme tam bir savaş, yazın alısıyorlar rahata galiba o yüzden...
Nedir bu cocuklarin huyu bilmiyorum arsiz mi hircin mi edepsiz mi, simarttik mi aynen bizimki de arada kendini tokatliyo ama hic pas vermiyorum huy kalmasin diye, amandikkat yani cok fenalar cokk...
Bi de bizimki cok sık hastalaniyo insan nasil davranacagini sasiriyo...
Bu arada iyi bir doktor arayisi icindeyim, istanbulda bildiginiz iyi bir doktor varsa fikir verebilirsiniz kızlarr...
canım heralde bu nisan bebişlerinde bi sorun var hepsi aynı huysuz koç burcu çok çekecegimiz var :34:
Benimde dün haberim oldu hemen yazdım çünkü bende geçen sene burdan duyup almıştım. Hayırlı olsun tulumunuz.

canım gecen sene kaçırmıştım ben almak için gittigimde hiç kalmamıştı bu senede bizim ilk kışımız evimizde yeni inşaat oldugu için korkup aldım görüncede çok sık dışarı çıkamadıgım için gördügüm lazımlı herşeyi alıyorum bende birde iki çocuk birinin okulu birinin uyuku saati yemek saati derken evden çıkmak hayal oluyor
aman ammada dertliymişim dışarı çıkmama konusunda:37:

selam kzlar bzmde yarın aşımız var.umarım kolay atlatırız

hoşgeldin canım
bizimde aşımız bugündü aşı olurken ve eve gelince epeyi huzursuzlandı ama sonra bir sorun olmadı ateş filan eve gelince ayagımda uyuttum uyandıgında herşey yoluna girmişti
inşallah sizdede harengi bir sıkıntı olmaz :34:

Ahsennim telefonumdan mesaj atamiyodum oglumunko telefonundan yazmayi deniyorum ahsen cok buyumus masallah

Aynı biz de öyleyiz valla alt degistirme, üstünü degistirme tam bir savaş, yazın alısıyorlar rahata galiba o yüzden...
Nedir bu cocuklarin huyu bilmiyorum arsiz mi hircin mi edepsiz mi, simarttik mi aynen bizimki de arada kendini tokatliyo ama hic pas vermiyorum huy kalmasin diye, amandikkat yani cok fenalar cokk...
Bu arada iyi bir doktor arayisi icindeyim, istanbulda bildiginiz iyi bir doktor varsa fikir verebilirsiniz kızlarr...
Ben de acaba benim oğlum mu bu kadar inat diyordum altına yapmış taşmış değiştirtmiyor aylardır mücadele ediyorum üstünü giydirmek ayrı dert. İstediği olmaz veya ben birşeye engel olursam kendini yere atıyor başını yere kapılara vuruyor engellwmeye çalışsam devam ediyor bir de benimki çok hareketli o da yetmiyor gece uyanmaları büyüdükçe artıyor
İstanbulda hangi taraftasın

Kızlar pazartesi evime dönüyorum 4 aydır annemlerdeydim bakalım nasıl alışacağız çınar da kalabalığı çok sevdi bugün kızkardeşim ben gitmeden önce hepimizi yemeğe çağırdı çınar beni 5 dk oturtmadı resmen kudurdu yere çerezleri atıp ayakkabılarıyla eziyor etrafta ne gördüyse elleyip fırlattı saksı çiçekleri topraklarına eline ne geçtiyse atıyor tuzlukları yere boşaltılıyor üstünde yürüyor bir odadan bir odaya koşuyor ne kumanda ne abajur birşey bırakmadı eğere engel olursam ya bana vuruyor yüklesem beni tekmeliyor ya da kendini yere fırlatıyor bu çocukla nasıl başedecem adanada iyice şımardı çok yaramaz ve saldırgan oldu bana karşı sizinkiler misafirlikte böyle yapıyor mu bir de başka evlerde kalabalıkta yemek yemiyor

bizde de dün ishal ve ateş vardı,dişten olduğunu düşünüyorum çünkü farklı bir şey yemedi ya da bir yere gitmedik,evdeydik,ateşi 38 i geçmedi,hafif sayılırdı,6-7 kere de kaka yaptı dün,son kakalr artık yeşilimsi sıvı kıvamdaydı,popoyu hemen kızarttı,hafif pişik gibi oldu ama krem sürünce kızarıklık azaldı Allahtan,canı acıdığından sanırım altını açarken ağladı,istemedi hiç,gece 10.30 da uyuyup kaldı,ateş düşürücü verdim akşam 5 gibi önce calpol 5 saat sonra da dolven,baktım gece ateş yok,içim rahatladı,bezini de her emzirmeye kalktığında kontrol ettim,kaka yapmamış gece ,sanırım biraz toparladı,ön dişlerde pek anlamamıştık çıktığını ama azılar zorlayacak sanırım
geçmiş olsun cnm size ahh şu dişler ahhh
merhaba kızlar birz gec olcak ama gecmis bayramınız kutlu olsun. ben bayramda yine annemlerin yanına gittim ama baya soguktu korktum cereni usutucem diye ama cok sukur iyi, doneli iki gun oldu anca toparlandım 3 gunlugune de gitsen donunce temizligi kirli camasırı derken epey is oluyo. yarın da annemler geliyo. artık yazlıgı kapatıyolar benimde cuma gunum var hem bana yardım edicekler sagolsunlar :16: yarın da saat 2 de saglık ocagında olucam asılarımızı vurulcaz. kimler asılarını vuruldu bi sorun olmuyo dimi ates filan? bu arada kızlar ceren soguk kavramını ogrendi toouukk diyip buzusuyo, bi de yagmur yagarken gosterip yagmur yagıyo demistim meger o onu diyomus habire dısarıyı gosterip,ben 2 gun boyunca anlamadım ama sonra yorumladım ki yayaayooyoo demek yagmur yagıyo demekmis cok gulduk annemlerle bu kesfi yapınca:52::52: aslında anlayabilsek o kendi dilinde neler anlatıyo bize kimbilir kucuk bebisim benim :16::16: bi de son gunlerde habire gelip sarılıyo opuyo sarmas dolasız butun gun :9: bizden havadisleer boyle
hoşgeldin cnm inş sizdede bişi çıkmaz ateş fln
yalnız büyüyenle kalabalıkta büyüyen çocuk farkediyo dimi cnm sen daha ii anlamışındır kelimeleri arttı dimi elifte hala kelime yok,çabalıyo ama çıkmıyo yavrumdan
günaydın
bizde aşımızı olduk bugün iki koldan birde agızdan çok ağladı ter içinde kaldı annemle ben zor tuttuk
eve geldigimizden berri huzursuz şimdi ayagımda sallıyorum biraz sakinleşdi
kilomuz 10 kilo olmuş çok şükür ama kıyafetlerle boyumuzda gene 82 cm azı dişimizde patlamak üzereymiş doktor agzına bakınca gördüm ben evede ne yapsamda bakamıyorum artık hemen agzını kitliyor:37:

elfilede bayramınıızın güzel geçmesine sevindim
serenayy eve dönüyormuşsun çok sevindim canım hakkınızda hayırlısı olusun eve dönünce çınarın huyu degişirde çok akıllı olur inşallah
migi canım sizede geçmiş olsun :16:
cnm bence ahsenin kilosu fln iyi öyle zayıf değilki bak elif 10 kg boyuda 80 cm ahsende boy var
bu aralar topik çok sezsizleşti eyidas demoş nerelerdesiniz
bu arada aklıma gelmişken melampusafe dilekcan 06 hiç ugramaz oldunuz :19:
cnm bakıp çıkıyorum elif sağolsun görmesin beni bilg. da hemen bi yer kurcalıyo maksadı beni kaldırmak yada kucağıma geliyor yazamıyorum :)
Eki Görüntüle 835435
işte yeni uyuku tulumumuz ve caillou bebegimiz:16:
ama seniben yerimkiiiii
değişmiş tatlışımm büyümüş valla :)
bende elifin fotosunu ekleyeyim diyorum ama foto çektirmiyoki görünce hemen makineyi almaya çalışıyo gizli çekeyim diyorum hemen antenler çalışıyo görüyo :)
bandırmada çok güzeldi herşey miray insanlara sonunda alıştı konuşması bayağa bir ilerledi her şeyi söylemeye çalışıyor anane babane dede teyze amca ege (yeğenim) bu aralar favorimiz hepsini çok özlüyor telefona sarılıp ananemmm diyo kıyamam:5:
perşembe günüde temizlikçi gelecek yoksa çocukla yapamıyorum hiçbirşey geçmişe bakamadım sizde ne var ne yok hepiniz kocaman öpüyorum:54::54::54:

hoşgeldin cnm ahh kıyamam özlemiş demekk..
yaşasın benden bi tane daha varrrrrr bende evde temizlik yapamıyorum ya yapanlar nasıl yapıyor merak etmiyor değilim benmi tembelim yoksa :17:

kızlar benim kızım pek kibar pek nazlı bu akşam eltimler bizdelerdi onunkide elifle yaşıt aralarında 10 gün var o bizden küçük ama büyük gibi desem yeri neyse, o tam cazgır dediği dedik istediği bişey olmasın çığlık feryat figan bizimki nazlı sesi bile çıkmıyo ondan korkuyo çekiniyo hatta ve elif çoğu kendi yaşıtına öyle davranıyor sanki elif misafir gibi o bütün oyuncaklarla oynuyor elif karşıdan bakıyor elif eline oyuncak alsın onun elinden alıyor eltimin kızı bizimkinin sesi bile çıkmıyor içim burkuluyor ama huuyu karakteri heralde ne bilim bizimki masum masum çekinerek bakıyor çığlık attığında da korkuyor, o kalabalıkta büyüyor anneannesi bakıyor ee evde dede var dayı var günlere fln gidiyorlar bol bol benim yavrum napsın hep annesi ama gittiğimiz evlerde biraz alışsın o insanlarda sıcak davransın ve evde de çekindiği çocuk olmazsa evi fellik fellik geziyo elifte ama bizimki kuzeniyle böyle, birde ben görmedim ama eşim anlatıyo eltiminki(zeynep) elif elini uzatıyormuş zeynepte parmaklarını ısırıyormuş elinide çekmiyormuş bizimki, hiç canının kıymetini bilmiyor hiçç

kızlar benim kızım pek kibar pek nazlı bu akşam eltimler bizdelerdi onunkide elifle yaşıt aralarında 10 gün var o bizden küçük ama büyük gibi desem yeri neyse, o tam cazgır dediği dedik istediği bişey olmasın çığlık feryat figan bizimki nazlı sesi bile çıkmıyo ondan korkuyo çekiniyo hatta ve elif çoğu kendi yaşıtına öyle davranıyor sanki elif misafir gibi o bütün oyuncaklarla oynuyor elif karşıdan bakıyor elif eline oyuncak alsın onun elinden alıyor eltimin kızı bizimkinin sesi bile çıkmıyor içim burkuluyor ama huuyu karakteri heralde ne bilim bizimki masum masum çekinerek bakıyor çığlık attığında da korkuyor, o kalabalıkta büyüyor anneannesi bakıyor ee evde dede var dayı var günlere fln gidiyorlar bol bol benim yavrum napsın hep annesi ama gittiğimiz evlerde biraz alışsın o insanlarda sıcak davransın ve evde de çekindiği çocuk olmazsa evi fellik fellik geziyo elifte ama bizimki kuzeniyle böyle, birde ben görmedim ama eşim anlatıyo eltiminki(zeynep) elif elini uzatıyormuş zeynepte parmaklarını ısırıyormuş elinide çekmiyormuş bizimki, hiç canının kıymetini bilmiyor hiçç

Ayy kıyamam elife, annesi kibar olmasi güzel ama tabi kendini de korumasi lazim... Bizi görüyosun bak biz de arsızlıklarından şikayet ediyoruz malesef, benim oglumu da dedesi ve teyzeleri simartiyo pek sınır koymuyolar, olan bana oluyo tabi, gidip gelmeden de olmaz ki... Ben yine de elimden geldikce sınır koyuyorum yoksa çocuklar duracakları yeri bilmiyorlar gercekten... Hatta sınır koyulmazsa sınırları ögrenene kadar sizi zorlayacaktir diyodu okudugum kitapta... Serenayy sen de sınır koyuyor musun canım, kalabalikta büyüyen çocuk bu anlamda biraz zorluyo gercekten... Babasina kalirsa da ben cok yumusagim ama ortayi bulmak lazim zor olsa da...

merhaba kızlar birz gec olcak ama gecmis bayramınız kutlu olsun. ben bayramda yine annemlerin yanına gittim ama baya soguktu korktum cereni usutucem diye ama cok sukur iyi, doneli iki gun oldu anca toparlandım 3 gunlugune de gitsen donunce temizligi kirli camasırı derken epey is oluyo. yarın da annemler geliyo. artık yazlıgı kapatıyolar benimde cuma gunum var hem bana yardım edicekler sagolsunlar :16: yarın da saat 2 de saglık ocagında olucam asılarımızı vurulcaz. kimler asılarını vuruldu bi sorun olmuyo dimi ates filan? bu arada kızlar ceren soguk kavramını ogrendi toouukk diyip buzusuyo, bi de yagmur yagarken gosterip yagmur yagıyo demistim meger o onu diyomus habire dısarıyı gosterip,ben 2 gun boyunca anlamadım ama sonra yorumladım ki yayaayooyoo demek yagmur yagıyo demekmis cok gulduk annemlerle bu kesfi yapınca:52::52: aslında anlayabilsek o kendi dilinde neler anlatıyo bize kimbilir kucuk bebisim benim :16::16: bi de son gunlerde habire gelip sarılıyo opuyo sarmas dolasız butun gun :9: bizden havadisleer boyle
Benim oğlum meme istendiğinde gelir yoksa artık kucağıma bile alamıyorum yürümeye başlayınca çok tepki veriyor yüklenince. Sanırım şimdiden 2 yaş sendromu başladı çok yorulyyorum kimswnin evine gidemiyoruz etrafı çok kurcalıyor bizimki konuşmuyor önceden söylediği kelimeleri unuttu bu çocuk ne zaman anne diyecek merak ediyorum kalabalığın tek faydası insanlara alıştı ama şimdi de hiç tanımadığı yabancılara bile gidiyor yabancılara da kendini öptürüyor kaçırıp götürseler gidecek yani

Canım canı yansaydı çekerdi sanırım ee hiç kızmıyormu eltin kızına. Mesela benim eltimin kızıyla duru nun arasında 6 ay var sözde o daha büyük dediğin gibi duru daha büyük görünüyor ondan duru kızı hırpalar o zavallımda duru yu çok seviyor öpmek yaklaşmak istiyor bizim cadıda ya cırmalar yada vurur ama bende duru nun eline vuruyorum tabiki tınlamıyor o ayrı dava, bu anlattığın olayların kalabalık ortamda yada tek olarak büyümesinden kaynaklandığını sanmıyorum canım kişilik meselesi çiğdem de kalabalık ortamda ama duru dan daha sakin ve akıllı...

Benim oğlum meme istendiğinde gelir yoksa artık kucağıma bile alamıyorum yürümeye başlayınca çok tepki veriyor yüklenince. Sanırım şimdiden 2 yaş sendromu başladı çok yorulyyorum kimswnin evine gidemiyoruz etrafı çok kurcalıyor bizimki konuşmuyor önceden söylediği kelimeleri unuttu bu çocuk ne zaman anne diyecek merak ediyorum kalabalığın tek faydası insanlara alıştı ama şimdi de hiç tanımadığı yabancılara bile gidiyor yabancılara da kendini öptürüyor kaçırıp götürseler gidecek yani

Canım bende anne demesini dört gözle bekliyordum amaaaaa bazen sinir krizi geçiriyorum duru otomatiğe bağlıyor anne anne annii anni diye efendim kızım diyorum defalarca bıkmadan usanmadan tekrarliyor.. Dediğin gibi duru da ortalığı çok karıştırıyor çınar kadar olmasada..

Hoşgeldiniz canımm..

Geçmiş olsun duru yada buhar vermeye başladım bugün... Kış geldi dert başladı..

Ya kızlar şöyle etrafıma bakıp gözlemliyorumda bebekleri çocukları hiçç benimki kadar arsız olanını görmedim olsada çok nadir bakıyorum dolmuşta falan annelerinin kucaklarında kuzu gibiler sesleri çıkmıyor yada yeni doğum yapmış tanıdıklar evde bırakıp çıkıyorlar şaşırıyorum :53: :53: :53: ben ilk defa 3 aylıkken çıkmıştım oda burnumdan gelmişti sadece bizimkilermi bu kadar arsız neden diye sormadan edemiyorum....

Ben de acaba benim oğlum mu bu kadar inat diyordum altına yapmış taşmış değiştirtmiyor aylardır mücadele ediyorum üstünü giydirmek ayrı dert. İstediği olmaz veya ben birşeye engel olursam kendini yere atıyor başını yere kapılara vuruyor engellwmeye çalışsam devam ediyor bir de benimki çok hareketli o da yetmiyor gece uyanmaları büyüdükçe artıyor
İstanbulda hangi taraftasın
Istanbul fatihteyim canim, bilhassa ilac sevmeyen dr ariyorum, netten arastiriyorum ama hala karar veremedim, evde iyilessin istiyorum bakalim insallah daha kötü olmaz...
Canim sana bi önerim var, Cinari engellediginde yada istedigi bisey olmayinca kendine zarar verirse görmezden gelmeye calis, yada dikkatini baska yere cek üstüne düsersen davranisi kalici oluyo, bunu kullanarak istediklerini yaptirmaya calisiyorlar...

Geçmiş olsun duru yada buhar vermeye başladım bugün... Kış geldi dert başladı..[/QUOTE]

Sagol canim size de gecmis olsunn, gecen kış Muhammed Beşir de cok hastalandi nerdeyse her seferinde igne olduk, en son gittigimde doktor alti igne verince bi de astim deyince ben artik olmaz bu kadar dedim yaa benim cocugumun astimlik bi durumu yok ki... o yüzden artik güvenebilecegim bir dr ariyorum... sana da icimi döktüm valla cok doluyum bu konuda...

canım ne mutlu sana
elifede kocaman maşallah :nazar:
kız dedigin hanım hanımcık olur zaten elifin yüzünden belli ne kadar hanım oldugu
bizimkininde ilk bakışta sesiz bir bebek gibi duruyor ama yarım saat sonra herkes anlıyor kuduruk oldugunu bide bizimkinde dilde papuç kadar dün kendi usluymuş gibi halamın torununa parmagını kaldırmış şiş akkıllı ol diyor rezil :52:

canım ne mutlu sana
elifede kocaman maşallah :nazar:
kız dedigin hanım hanımcık olur zaten elifin yüzünden belli ne kadar hanım oldugu
bizimkininde ilk bakışta sesiz bir bebek gibi duruyor ama yarım saat sonra herkes anlıyor kuduruk oldugunu bide bizimkinde dilde papuç kadar dün kendi usluymuş gibi halamın torununa parmagını kaldırmış şiş akkıllı ol diyor rezil :52:

Ama çok sevimli oluyorlar o minik parmaklarını sallayıp hımm yapıyor kızım ,bide kaşlarını çatıyor sözde bize kızıyor :-) Ne görse öğreniyor ben ona o şekilde kızıp uyarıyorum yanlış yapınca. Özellikle dedesine kızıyor sanırım yüksek sesle konuşuyor diye hoşuna gitmiyor.

Ama çok sevimli oluyorlar o minik parmaklarını sallayıp hımm yapıyor kızım ,bide kaşlarını çatıyor sözde bize kızıyor :-) Ne görse öğreniyor ben ona o şekilde kızıp uyarıyorum yanlış yapınca. Özellikle dedesine kızıyor sanırım yüksek sesle konuşuyor diye hoşuna gitmiyor.

zaten ben çok kızamıyorum ahsene
kızınca hemen gelip küstü öpü diyip başlıyor öpmeye gelde kız
annemlerde diyor sen şevvali çok disiplinli yetiştirdin ahsenne kıymıyorsun diye elimde degil bebekken çok rahatsızlandı ondanmı ne yapsada göz ardı ediyorum evde hiç sorun yok ne yaparsa yapsın dagıtsın dösün sürekli süpürge elimde ama biyere gitmek işgence oluyor ordada ayı şeyleri yapmak istiyor müsade etmeyince hayırdan asla anlamıyor basıyor yaygarayı :50:suççun çogu bende biliyorum ama elimde degil

Back
X