2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
merhaba arkadaşlar
çok uzun zamandır siteyi takip etsem de yazmaya pek fırsatım olmuyor. benim de 12 nisan doğumlu bir oğlum var. adı ali çınar. geçmişe baktım şöyle bir hepimizin sıkıntısı aynı sayılır. ben istanbul'da küçükçekmece de oturuyorum. buralarda kimsesi olmayanlardanım. hafta içi çalışıyorum oğluma bakıcısı bakıyor. hafta sonu sadece beni görüyor zavallım. arkadaşı olsun istiyorum. kışın dışarı da çıkamıyoruz malum. böyle damdan düşer gibi olacak ama aynı dertten muzdarip olan arkadaşlardan yakınlarda oturan varsa çocuklarımızı tanıştırmak ve tanışmak isterim. hatta bikaç kişi olabilsek ne güzel olurdu oyun grubu gibi. çocuklar en çok yaşıtlarından öğreniyor çok faydası var. görüşmek isteyen olursa çok sevinirim.

merhaba benim oğlumun adı da çınar ben istanbuldayım beylikdüzünde biraz uzak sayılır keşke daha yakın olsaydık ancak haftasonu olabilir belki

Kızlar size birşey soracam kafaya çok taktım önceleri oğlum gece uyanır emer uyurdu memlekete gidince daha kötü oldu emse de uykuya geçemiyordu şimdi daha berbat dün yatırana kadar 1 saatten fazla uğraştım uyudu 2 saat sonra gece 12 de uyandı sabah 5 e kadar uyuyamadı daha doğrusu uyumaya çalışıyor yapamıyor sonra gece yarısı kahkahalarla gülüyor enerji patlaması yaşıyor sanki rahatsız olsa ağlardı sabah 5 te yatınca da 10 da uyandı gece toplam yattığı ancak 7 saati zor buluyor gündüz uyusa da uyumasa da gece uykuya geçemiyor durum böyle olunca gündüzleri sinirli mızmız ve öfkeli oluyor sizce bu aşırı yorgunluktan mı yoksakafasını vurmaktan anormal bir durum mu oldu Allahım ya herkesin doğal sahip olduğu birşey olan uyumak bize hayal oldu günden güne kötüleşti benim psikolojim berbat çok endişeleniyorum ve gece uyuyamıyorum hep keyifsizim içimden birşey yapmak gelmiyor meğer uyuyamamak ne kötüymüş hep benim yüzümden oldu oğlum 1 yaşından sonra gece emzirmemeliydim bir de memlrkette çok uzun kalınca çocuğub uykuları berbat oldu yatakta yatmak istemezdi yanıma alsam uyumazdı yatağa iner çıkar sabahı ederdi en son bağırır çağırır uyuturdum o zamandan uykuya dalma sorunu vardı şimdi içindrn çıkılmaz bir hale geldi

Kızlar size birşey soracam kafaya çok taktım önceleri oğlum gece uyanır emer uyurdu memlekete gidince daha kötü oldu emse de uykuya geçemiyordu şimdi daha berbat dün yatırana kadar 1 saatten fazla uğraştım uyudu 2 saat sonra gece 12 de uyandı sabah 5 e kadar uyuyamadı daha doğrusu uyumaya çalışıyor yapamıyor sonra gece yarısı kahkahalarla gülüyor enerji patlaması yaşıyor sanki rahatsız olsa ağlardı sabah 5 te yatınca da 10 da uyandı gece toplam yattığı ancak 7 saati zor buluyor gündüz uyusa da uyumasa da gece uykuya geçemiyor durum böyle olunca gündüzleri sinirli mızmız ve öfkeli oluyor sizce bu aşırı yorgunluktan mı yoksakafasını vurmaktan anormal bir durum mu oldu Allahım ya herkesin doğal sahip olduğu birşey olan uyumak bize hayal oldu günden güne kötüleşti benim psikolojim berbat çok endişeleniyorum ve gece uyuyamıyorum hep keyifsizim içimden birşey yapmak gelmiyor meğer uyuyamamak ne kötüymüş hep benim yüzümden oldu oğlum 1 yaşından sonra gece emzirmemeliydim bir de memlrkette çok uzun kalınca çocuğub uykuları berbat oldu yatakta yatmak istemezdi yanıma alsam uyumazdı yatağa iner çıkar sabahı ederdi en son bağırır çağırır uyuturdum o zamandan uykuya dalma sorunu vardı şimdi içindrn çıkılmaz bir hale geldi

Canim bence artik bir doktora gotur.sende yavrucakda perisan oluyorsunuz..belki bilmedigin bir sikintisi vardir.

canım en kısa zamanda bir doktora götür belki yönlendirmeleriyle rahatlayacaksın ne bileyim ille bir özümü olmalı bunun mahvoldun gerekten bu kadar uykusuzluğa insanın sinirleri harap olur eşinle durumları düzelttiniz mi canım o destek olsun en azından :26::26:

canım cemre de gece uyanıp uyuyamadığı zaman garip hareketler yapıyor elini kolunu sallıyor kahkaha atıyor..aşırı uyarılmaktan ve yorgunluktan kaynaklanıyor...ancak sen bi pedagoga git ve bizi de bilgilendir çoğu zaman biz de aynı durumdayız..ayağında sallamayı denedinmi belki sakinleşir..ben bazen cemreyi sallıyorum rahatlıyor uyuyor..bir de 2 gün önce eve radyasyon emici steaker aldım..2 gündür gece az uyanıyor..etkisimi oldu acaba diye düşünüyorum..artık ne düşüneceğimi şaşırdım..yalnız şuna eminim ki diş çıkarmadan 1 hafta önce cemre geceleri hiç uyuyamıyor..geçen hafta hiç uyumadı bugün baktım 2 köpek diş çıkmış..buda etkili sanki..ama en iyiiisi sen bir uzmana git..

canım başını vurdu diye bir sorun olacagını sanmıyorum nekadar sert vuruyorki
çınar seni çok yordu hepimizinde sıkıntıları var ama bu kadar degil allah sabır versin ilk önce çok vakit kaybetmeden iyice kötüye gitmeden hemen doktora danış
ayagıda sallmak yada çingene beşikleri varya onlardan yapsana sanada yazık sende uykusuz kaldıgın için iyice harap oldun hem bedenen hemde ruhen
biiz şevvalli çingene beşigiyle büyütük zaten dışarı çıkamıyorduk sürekli agladıgı için evde duruyorduk başka yerde uyumadıgı için ama hiç degilse uyudugu için daha sakin oluyordu havalar ısınsa dışarda oynar yorulur belki enerjisinide atar toprakla filan oynar uyutmadan duş aldır biyerde okumuştu banyo ısısını ayarla biraz oynamasına izin ver ençok suyla oynarken yoruluyorlarmış böylece uykuya daha kolay geciyorlarmış
birde aklıma geldi canım beslenmesi nasıl aç yada çokmu enerji veren şeyler veriyorsun çikolata filan aklıma bunlar geldi dişte çok büyük etken belovedin dedigi gibi bizde 15 gündür diş çıkartıyoruz gece gündüz sürekli huzursuz aglamaklı hırçınlaştı iyice
allah yardımcın olsun canım

Kizlar diş siralamasi nasil gidiyor? Elanin on de 7 tane alt ust toplam.sagda alt ve ust azi cikmis boylemi oluyor bizimki cozuttu :)))

Bu arada sonunda telefonuma kavustum :)) ayy nasil zor oluyordu digeriyle.bendekide sansya gecen kaloriferci dort dairenin borusunu patlatti tabi bizde icindeyiz.mutfaktan su foskirmis heryer batti.bide ben heryeri parke yaptirdim. Sisti biraz :( asıl konu kullandigim ikinci tlfnada su gelip bozulmuştu :)) 2014 teknoloji olarak bana iyi gelmedi :)))

Kizlar diş siralamasi nasil gidiyor? Elanin on de 7 tane alt ust toplam.sagda alt ve ust azi cikmis boylemi oluyor bizimki cozuttu :)))

Bu arada sonunda telefonuma kavustum :)) ayy nasil zor oluyordu digeriyle.bendekide sansya gecen kaloriferci dort dairenin borusunu patlatti tabi bizde icindeyiz.mutfaktan su foskirmis heryer batti.bide ben heryeri parke yaptirdim. Sisti biraz :( asıl konu kullandigim ikinci tlfnada su gelip bozulmuştu :)) 2014 teknoloji olarak bana iyi gelmedi :)))

öncelikle geçmişolsun canım ay en sinir oldugum şey bizimde koleriferlerde sorun var sürekli tamirci gidip geliyor sürekli ev toplu berbat birdurum

bizim önde alt üst toplam 8 tane 3 azı çıkarttı şimdide köpek dişleri göründü 2 tane diger azı henüz kabarmamış bile sıraya bakmıyor heralde karışık çıkıyor takma kafanı ben şu azıları tamamlasa belki çigneyerek rahat yutar

canım başını vurdu diye bir sorun olacagını sanmıyorum nekadar sert vuruyorki
çınar seni çok yordu hepimizinde sıkıntıları var ama bu kadar degil allah sabır versin ilk önce çok vakit kaybetmeden iyice kötüye gitmeden hemen doktora danış
ayagıda sallmak yada çingene beşikleri varya onlardan yapsana sanada yazık sende uykusuz kaldıgın için iyice harap oldun hem bedenen hemde ruhen
biiz şevvalli çingene beşigiyle büyütük zaten dışarı çıkamıyorduk sürekli agladıgı için evde duruyorduk başka yerde uyumadıgı için ama hiç degilse uyudugu için daha sakin oluyordu havalar ısınsa dışarda oynar yorulur belki enerjisinide atar toprakla filan oynar uyutmadan duş aldır biyerde okumuştu banyo ısısını ayarla biraz oynamasına izin ver ençok suyla oynarken yoruluyorlarmış böylece uykuya daha kolay geciyorlarmış
birde aklıma geldi canım beslenmesi nasıl aç yada çokmu enerji veren şeyler veriyorsun çikolata filan aklıma bunlar geldi dişte çok büyük etken belovedin dedigi gibi bizde 15 gündür diş çıkartıyoruz gece gündüz sürekli huzursuz aglamaklı hırçınlaştı iyice
allah yardımcın olsun canım

çınara kalsa pek birşey yemiyecek mama sandalyesinde çok oturmayı sevmez o yüzden tv açıyorum önüne de plastik tabak su dolduruyorum o oynarken yediriyorum canım arada çikolata yiyor ama küçük parça veriyorum. Malesef ayakta sallanmayı hiç sevmez kucakta bile uyumaz kucağıma sadece emmek için gelir bazen babası kucağına alıp sarmak sevmek ister çıldırır ağlar gece uyandığında emerek geri uyuyordu ama son dönemlerde emse bile bazen uyuyamıyordu şimdi hiç uyuyamaz oldu ben de gece emzirmesini azalttım artık ondan mı kötü oldu bilmiyorum ama çok yordu beni gece emzirmek 6-7 defa kalkıp emzir koy park yataklar derin belim çok kötü olmuştu mesela dün akşam saat 1 den 5 e kadar uyuyamıyor uyumadığı yetmiyor gibi kahkahalar atıyor vallahi korkmaya başladım gece gece ne bu kadar komik bu arada çınar uykuya dönebilmek için bebekliğinden beri başını sağa sola sallayark yatardı daha sonra vücudunu sağa sola sallayarak uyumaya başladı gece uyuyamayınca kendini sallamaya başlıyor uykusu kaçınca da komik geliyor herhalde gülmeye başlıyor ama dişleri kabarık üstteki azı çok şişmiş köpekler uç göstermişti zaten artık onlar mı gece aniden uyandırıyor ya da yorgunluk mu uyandırıyor anlamadım aslında 1 yaşından önce gece beslenmesini kesmeliydim belki gece uyanmaları o dönem biterdi. merak ettiğim çok şey var o yüzden çocuk psikiyatristinden randevu aldım 10 gün sonra gideceğiz çok kalabalıkmış özellikle öfke nöbetleri uyku ve konuşma konularında en azından belki biraz işe yarar tavsiyeler edinirim, sağol canım Allah hepimizin yardımcısı olsun

canım cemre de gece uyanıp uyuyamadığı zaman garip hareketler yapıyor elini kolunu sallıyor kahkaha atıyor..aşırı uyarılmaktan ve yorgunluktan kaynaklanıyor...ancak sen bi pedagoga git ve bizi de bilgilendir çoğu zaman biz de aynı durumdayız..ayağında sallamayı denedinmi belki sakinleşir..ben bazen cemreyi sallıyorum rahatlıyor uyuyor..bir de 2 gün önce eve radyasyon emici steaker aldım..2 gündür gece az uyanıyor..etkisimi oldu acaba diye düşünüyorum..artık ne düşüneceğimi şaşırdım..yalnız şuna eminim ki diş çıkarmadan 1 hafta önce cemre geceleri hiç uyuyamıyor..geçen hafta hiç uyumadı bugün baktım 2 köpek diş çıkmış..buda etkili sanki..ama en iyiiisi sen bir uzmana git..

nereden aldın canım radyasyon emici stickerı ben de alayım olmazsa... ayakta sallanmayı sevmiyor canım hacı yatmaz gibi kendi istemediği sürece altını bile zor değiştiriyorum. Ben de korkmaya başlamıştım bir tuhaflık mı var gece gülmeler filan demek ki cemre de yapıyor herhalde dediğin gibi yorgunluktan

benim kızımda,uykusunda beni uykumdan uyandıracak kadar sesli şekilde gülerdi.Bende endişe ederdim.ama bayagıdır yapmıyor

Bizdede uyku çok sıkıntılı. Derin uykuya dalamıyor. Dişler ve emme bunun nedeni bence. En az emdiği gece 5-6 kez bu gecede 12 ye kadar çıkıyor alıştım artık uykusuzluk çekmiyorum Ama boynum ağrıyor artık.Kızım zaten sanki saatlerce uyumus gibi enerjik kalkıyor. Nasıl memeyi bıraktıracagim onu bilmiyorum tam bir meme canavarı. Gece anne meme diyerek agliyor.gecenin sessizliginde tüm apartman bizi dinliyor.Acmami bekleyemiyor sabırsız.Meme pis olmuş büyüdün artık emme dediler mi çığlık atıyor kızıyor. Meme ımm yani çok güzel diyor.

Kizlar bence artik gece beslenmesini birakin.bir yasindan sonra birakilmali diyor.hem diş ler icin hemde uyku için bence birakilmali.ben elaya uzun suredir gece mamayi kestim..su verdim bir kac gun sonra kendiliginden unuttu ve mama için kalkmadi

Ayyy 1 yildir nerdeyse kk ne girdim ne yazdim kizlar sizi gorunce cok sevindim aklima hamile ve bebislerin aylik halleri geldi...

insallah herkes iyidir...

merhaba benim oğlumun adı da çınar ben istanbuldayım beylikdüzünde biraz uzak sayılır keşke daha yakın olsaydık ancak haftasonu olabilir belki

aa ne güzel adaşlarmış.. beylikdüzü uzak sayılır evet ancak haftasonları olabilir dediğin gibi :( benim oğlumun bağışıklık sistemi zayıf biraz o bakımdan soğuklarda pek dışarı çıkamıyoruz. gelmek istersen evim metrobüs durağına çok yakın, beklerim. biz ancak baharda gezmelere çıkarız galiba :(

Son düzenleme:
Kizlar bence artik gece beslenmesini birakin.bir yasindan sonra birakilmali diyor.hem diş ler icin hemde uyku için bence birakilmali.ben elaya uzun suredir gece mamayi kestim..su verdim bir kac gun sonra kendiliginden unuttu ve mama için kalkmadi

Ahhh canım ahhh keşke elimde olsa bu konuda aranızda en sıkıntılı olan benim duru akşem bizimle yemek yerse sabaha karşı birdefa mama yiyor yok inadı tutup yemesse 2 defa yiyor vermesem kıyametleri koparıyor gece bas bas bağırıp ağlıyor. Mamayıda bıraktıramıyorum evde olsam yaparım belki ama annem uğraşamaz gerçi birkaçdefa uğraştı mama vermeyip yemek hazırlamış ayağıyla tepsiye vurmuş yerde sürünmüş ne yapacağımı bilmiyorum tamam kilosu iyi ama bence foss yeterli vitamini almıyordur içim hiç rahat değil allahtan emziği 8 9 aylıkken bıraktırmışım aklı erse onuda yapamazdım cadı duru cadııı....

[melisela;33516407]Kizlar bence artik gece beslenmesini birakin.bi sonra birakilmali diyor.hem diş ler icin hemde uyku için bence birakilmali.ben elaya uzun suredir gece mamayi kestim..su verdim bir kac gun sonra kendiliginden unuttu ve mama için kalkmadi[/QUOTE]

Bende denedim canım su vermeyi ama biberonu kabul etmiyor bide ortalığı ayağa kaldırıyor. Ciyak ciyak agliyor anne meme meme diye diye feryat ediyor. Eminim memeyi kesince bizim gece uykumuz düzelecek ama bırakmıyor ağlama krizine giriyor. Gündüzü kestim işe başlayacağım diye ama gündüz oyalamak daha rahat gece nasıl olacak onu çözemedim.

meraba kızlar nasılsınız
biz birkaç gündür iyiyiz çok şükür biraz daha sakin :nazar:demoş gibi kendi nazarım degmezse
dün akşam uykuya dalmakta çok zorlandık ne sıkıntısı vardı çözemedim enson cinnet geçirip bagırınca uyudu:17:
bizimde gündüz meme emmiyor ama gece 2 kez muhakkak emiyor su da vesem süt diyor:9:şubat ayında kesmeyi düşünüyorum ablam biberona alıştır süt verirsin diyor ama bu saaten sonra alışmaz heralde emzik kulanıyoruz ama önce hangisini kessem karar veremiyorum of of daha tuvalet egiitimi var gecem eşim ahsene kulozet şeklinde lazımlık almış müzikli filan ilk birkaç gün sürekli çişim geldi diye bezini çıkartık oturduk ama yok hep oturunca bitti diyor tam zamanları ama hava soguk bizim ev sıcak ama genede korkuyorum hasta etmekten
bide bugün ahsen diye seslendim hı epedim dedi ay çok şekerdi :16:
alt komşumun kızı var ahsende 7 ay büyük sabah bize gelmişlerdi kıza kardeş arkadaş diyip peşinde gezdi bu yaz parkta bahcede çok arkadaş bulacaklar artık oyuna eşlik edebiliyor ahsen:46: kendi yaşıtlarındansa daha büyük çocuklarla daha iyi anlaşıyor şevvalden dolayımı yoksa sizimkilerdemi böyle

eyidas elif nasıl çok merak ediyorum
serenayy çınar nasıl oldu canım
demoş bebişin cinsiyeti belli oldumu içimden erkek olacak gibi geliyor :9:
melisella ela nasıl oldu öksürügünüz düzeldimi
pencem arkadaşım sen nasılsın miray nasıl
migi epeyidir yoksun inşallah bir sorun yoktur
sanki haftalardır girmiyor gibi hisettim bugün kendimi nedense hepinizi özlemişim:16:

Son düzenleme:
Ahhh canım ahhh keşke elimde olsa bu konuda aranızda en sıkıntılı olan benim duru akşem bizimle yemek yerse sabaha karşı birdefa mama yiyor yok inadı tutup yemesse 2 defa yiyor vermesem kıyametleri koparıyor gece bas bas bağırıp ağlıyor. Mamayıda bıraktıramıyorum evde olsam yaparım belki ama annem uğraşamaz gerçi birkaçdefa uğraştı mama vermeyip yemek hazırlamış ayağıyla tepsiye vurmuş yerde sürünmüş ne yapacağımı bilmiyorum tamam kilosu iyi ama bence foss yeterli vitamini almıyordur içim hiç rahat değil allahtan emziği 8 9 aylıkken bıraktırmışım aklı erse onuda yapamazdım cadı duru cadııı....
Ben artik mamayida kestim canim sut veriyorum..mama bos kilo yaptı elada oyle suan cocuk sis ama bos kilo yani..ela iki ogun yiyor aksam bizle yemiyor bende zorlamiyorum. .sanki bugunlerde kilo aldi ben istemiyorum alsin..ela enine genişliyor sanki boyu kisa :)) en kisa zamanda sende sute gec bence..

eyidas elif nasıl çok merak ediyorum
serenayy çınar nasıl oldu canım
demoş bebişin cinsiyeti belli oldumu içimden erkek olacak gibi geliyor :9:
melisella ela nasıl oldu öksürügünüz düzeldimi
pencem arkadaşım sen nasılsın miray nasıl
migi epeyidir yoksun inşallah bir sorun yoktur
sanki haftalardır girmiyor gibi hisettim bugün kendimi nedense hepinizi özlemişim:16:

Canim saolasin cok şükür geçti. .senin tarifide yaptim.bal limon falan verdim düzeldi. Ins bu kisi cok hasta olmadan atlatiriz..
Ahsenin yüzü gectimi canim? Cadi kizim benim demek epedim diyor..ela bi bez dedi sonra hep neeeee diye cevap veriyor:)) gecen farkettim kizlar ela 10a kadar sayabiliyor..bakicinin oraya kitaplar almistim heralde onlar ogretiyor..kazagi falanda ogrenmis soyleyip duruyor :) kitaplarindan artik sikilmaya basladi sanki degistirmek gerekiyor..fazla ilgilenemiyorum ben bu konuda sizler neler yapiyorsunuz? Monesstori diye bisey varya cok imreniyorum ama vaktim olmuyorki :((
Kizlar bende bugun erzurumdaydim islerimden dolayi..ela ile 1,5 ayligina ankaraya gidiyoruz..analizlerim orda yapilacak..biktim artik bir bitseydi hayirlisiyla

Back
X