merhaba kızlar geçmişe şöyle bir göz attım,uzun süredir giremiyordum,bunun sebebi de oğlumun peşinde koşmam doğal olarak :))
tuvalet eğitimi konuşulmuş sanırım,bence aceleye gerek yok,oğlumdan büyük çevremdeki çoğu çocuk daha söylemiyor,bana da daha küçük senin oğlun zorlama diyorlar,oturak aldık bi tane,büyük bi civcivi var oyuncak bi de kangurusu ,onları oturtup çişş diyo ama sen otur deyince duymazdan geliyor,çiş yaptığını biliyor bana pipiyi tutup çişş diyor yapınca ama sanırım söylemek için erken henüz,ben yaz tatiline bıraktım,nasılsa söyleyecekler,arkadaşım diyo bu daha iyi günlerin,bir de bezi bırakınca oraya buraya işeyecekler bir de onları silcen diyo
bizim azılar çıkmaya başladı,biri bayaaa çıkmış,diğerleri kabarmış,diş dönemi daha sık uyanıyordu oğlum,bu aralar diş patlayınca düzeldi,2 kere falan kalkıyor,ille memeyi ağzına alıcak bazen 2 dk da yine uyuyo ama bazen de ayağımda sallamak zorunda kalıyorum,bu sallanma olayını nasıl bırakıcaz hiç bilmiyorum,gece emzirmeyi artık keseyim diyorum ama o da nasıl olcak bilmiyorum hiç
yemek olayı özellikle kahvaltı sıkıntı bizde bu sene,peynir ve yumurta yemiyor,bir kaç günde bir süte karıştırarak yediriyorum onun dışında zorlamıyorum,çorba veriyorum,köfte,makarna falan seviyor ama yemeklerden canı isterse yiyo ,istemezse mümkün değil,Tv yi bi şeyler yedirirken açıyorum ben de çoğunlukla,çünkü bi yerden sonra bütün taktiklerim tükeniyor,en azından reklam ya da çizgi film izlerken bir iki lokma yiyor,meyve yemeyi de pek istemiyo bu aralar,ağzında çiğneyip çıkartıyor,ben de her gün 1 elma ve 1 portakalın suyunu sıkıp içiriyorum (tercihim kendisini yemesi ama hiç yoktan iyidir diye),sanırım azılar kabardığı için çiğneyemiyor,seneye yiyebileceğini düşünüyorum
arkadaş edinmeleri çok önemli ama maalesef çevrede sürekli görüşülebilecek bir arkadaşı yok,yaşıtı bir arkadaşım var ama onlar da çalışıyorlar anca haftasonları görüşebiliyoruz,ama arkadaşla oynamak çok daha farklı bir deneyim oluyor onlar için
ve tabii ki evde sürekli bi yerleri karıştırıyor,bıçakları kaşıklık alıp tezgahın üzerine çıkardım çünkü boyu uzadı ,parmak uçlarına kalkıp her yere yetiyor

arkadaşımın oğlu sandalyeye çıkıp tezgaha çıkıyo,oğlum da bunu başaracak diye ödüm kopuyor,mutfaktaki son kalem tezgahın üstü çünkü,oraya da çıkarsa bu sefer üst dolaplar vs açacak,umarım başaramaz diyorum
ben uzun süre önce oturma odasındaki halımın üstünü polar battaniye ile kaplamıştım,onu yıkamak daha kolay oluyor,meyve falan yerken de kanepenin üstüne çarşaf seriyorum ama kanepeye de polar alsam mı diye düşünüyorum çünkü halılarım tertemiz ama kanepem lekeli ,yine silmem gerekecek

köfte makarna gibi yiyecekler için önüne küçük tabak ve küçük çatal koyuyorum kendi yemeyi seviyor,küçük bardağa içecek bi şey koyuyorum az az, kendi içiyor mama sandalyesinde ama çorba gibi sulu şeyleri ben yediriyorum ,kaşığı tutmayı çok beceremiyor daha ama çatalla yemede başarılı sayılır,bardakla da içiyor,ama miktar çok olunca hepsini birden kafaya dikiyor o yüzden az az koyuyorum,şimdilik bu kadar kızlar