2012 nisan ayı annleri bebişleriniz kaç gram..

35+0 da gittim 3 kg 52 cm olduğunu söyledi doktor. bir hafta sonra tekrar gideceğiz bakalım ne diyecek.

dün kontrole gittik. 35+3 de 49 cm, 2850 gr çıktı kızım. inşallah çok sapmaz bu değerler. gerçi dr a sordum sapmaz korkma dedi ama bakalım görmeden inanmıcam sanırım. :) bir hafta sonra tekrar gidiyoruz. sizin de haftalık kontrollere düştü mü?

ne güzel yaa.. Allah hep böyle devam ettirsin..benşm kızım neden kilo alamıyor kafaya takmış durumdayım siz nasıl besleniyorsunuz nelerin bebeği beslediğini düşünüyorsunuz..lütfen paylaşın benimle kızım toparlansın..bizim kontroller 15 te birdi normal çıksaydı kilosu haftada bire düşürüp gün verecekti ama kızım düşük kilolu olunca doğum süresini uzattı ne yapacağım bilmiyorum..

cnm sıkma canını dr saglıklı oldugunu soyluyorsa problem yoktur..benim bebegimde ciroz cırpı bacaklı bii kısss olacak bende 4 gun once gittimde 2700 du kılosu....2500 e bile tavdım valla...1 hafta sonrada allah izin verirse sezaryen le kavusacam inşallah...olsa olsa 2900-3000 cıkar gibii...olsun dogsun sütümüzle besleriz....takma kafana onemli olan dr unun saglıklı oldugunu soylemesi unutma................

merhaba, bebeğinin kilosu için kendini üzme sakın, sen üzüldükçe o heyecanlanıyor, kalbi hızlı atıyor. bebeğin kilosunun annenin beslenmesiyle çok ilgisi var mı bilmiyorum. ama ben nasıl beslendim başından beri söyleyim;
-haftada 3 kez haşlanmış yumurta, diğer 4 gün istediğim şekilde pişirdim yedim.
-hergün 1 ceviz
-haftada 1-2 gün balık
-haftada 1 kırmızı et
-hemen hergün baklagil(akşamları yemiyorsam öğle menüme koydum) ve sebze
-her akşam yarım litre süt, hergün bir kase yoğurt, sabahları kocaman peynir dilimi
-hergün meyve
-aralarda badem
-günde ortalama 3 litre su(en az)
-bir de beyaz ekmek yemedim. tam tahıllı ekmek tükettim, günde 1-2 dilim...

33+2 de 2200 gr 44 cm di bebeğim.Ben de bebeğin kilosunun anne beslenmesiyle bağlantılı olduğunu sanmıyorum.Eda'nın beslenmesine yakın benimki de..Ama kalsiyumu yeterince almıyorum sanırım,hergün süt içmiyorum çünkü..Hepsi sağlıkla,sağ salim gelirler dünyaya inşallah.

sağlıkla kucağımıza alalım, gerisini hallederiz... :)

canım sakın üzülme kilolu bebek sağlıklı bebek demek değildir. senin beslenmenle çok ilgili olduğunu da sanmıyorum, elbettte dengeli beslen ama bunun tek başına ilgisi yok sanırım. pıhtılaşma rahatsızlığından ötürü gebelik boyunca 6 aydan fazla et süt yumurta baklagil hamurişi kuruyemiş ve akla gelebilecek çok şeyi yiyemedim, ya da çokkk kısıtlı tükettim doktorum yasaklamıştı. çok da üzülüyordum benim yüzünden beslenemiyor bebeğim diye. haftalar ilerledikçe bebeğin gelişiminin buna paralel olmadığı görüldü. gelişimi önden bile gidiyordu çok şükür. doğumdan sonra inşallah bol bol emzirirsin canım sütün olur. hepimizin inşallah olur tabi bebeklerin gelişiminin önden ya da geriden gitmesi gerçek döllenme tarihiyle ilgili sanırım. yumurtlama erkense döllenme erken olursa bebeğin gelişimi tahminen 1 hafta önden gidebiliyor. ya da tersi durumda 1 hafta geriden. dolayısıyla SAT tarihine göre aynı haftalık gebe olan iki kadının gebelikleri arasında 10 gün-2 hafta fark oluyor. gelişimin farklı olması bu yüzden çok normal. bebeğin 2 haftada ne kadar büyüdüğünü düşünsene.

Sağolun kızlar destekleriniz için..çok şükür bebeğim sağlıklı bir sorunu yok yavrumun ama ben doğduğunda emziremiycem de o yüzden sıkıntım doktor normalde haftaya sezaryanla alacaktı ama düşük kilolu çıkınca erteledi.. benden antikor alıyormuş şuan bırakalım bağışıklı güçlensin dedi..doğduğunda benim rahatsızlığım yüzünden emzirmemi önermiyor doktorlar bilmiyorum belkide emzirtirler ama işte şimdi sıkıntım biraz daha kendini toplaması.. baş çapı haftasıyla birebir uyumlu döllenmeyle alakalı değil sanıırım..strese girdim o yüzden etkilendi benden off neyse allah yardımcımız olsun..allah bir çırpıda kurtarsın hepimizi edanın listeyle aynı nerdeyse son 3 gündürde hepsinden 3 kat yiyip yatıyorum bakalım 28 martta kontrol var ne çıkacak.. doktorum kesinlikle son haftalarda hiç sıkılmadan yatacaksın dedi bebek için çok önemliymiş..solunuza yatın arkadaşlar..

selam kızlar,
bende 36+5 hamileyim. 3 gün önce kontrolüm vardı. kızım tam 3 kiloymuş.
tahmini doğumum 11 nisanda inşallah.
son günlerde çok ağırlaştım, karnıma çok sert vuruyo bebişim ve sürekli geriliyo patlıcak gibi oluyor karnım.
bazende kısa süreli sancılar giriyo çok korkuyorum erken doğum geldi diye ama hemen geçiyo.
sizin durumlar nasıl?

benim de karnım bazen öyle geriliyor ki, sanki yırtılacakmış gibi ve içi çok acıyor. sancılar gece beni uyandırmaya başladı. ama doktorumun bahsettiği doğum sancıları böyle değil. onlar 1 dakika sürüyormuş ve tüm karnı sarıyormuş. 5 gün önce nst ye bağladılar birşey yok dedi dr. bakalım 2 gün sonra tekrar gidicem ne durumda kasılmalar...

aynen bende de oluyor gerilme ve kasılmalar. sancı yok ve nst de de ciddi bişey çıkmadı şimdiye kadar. karnımın üst kısmında sanki içerden yırtılıyor gibi acıyor. artık dinlensem de geçmiyor. son haftalarda olacakmış böyle. yarın da benim kontrolüm var bakalım doktorumuz ne diyecek.

selam kızlar yarın benimde kontrolüm var.
bu benim ikinci doğumum olacak inşallah. çok az zamanımız kaldı.
ilk doğumum normaldi ve kabus gibi geçti. çok açılmam olmadı güçsüz kaldım ıkınamadım.
şimdi başka şehirdeyiz.
bunu sezeryan istiyorum ama dr hiç olumlu bakmıyo ve galiba yapmıcak ((

canım inşallah bu daha rahat geçer. yine de seçim şansı tanımayan bir doktoru değiştirme ihtimalin varsa bir düşün bence.

kızlar bizde geldik oğluşumla cumartesi kontroldeydik.35 haftada 2.600 gr ve 47 cm boyunda maşallah ölçüleri gayet iyi dedi doktorumuz.nst dede doğum ağrılarım başlamış görünüyor.çarşamba günü tekrar nst çektircem bakalım...yani biz heran hazır oğlumuzun gelmesini dört gözle bekliyoruz.sağlıkla gelsinde yeterki tek arzum ..

ne güzel darısı bize olsun. bir de kızlar erken gelir derler. ben de hala kasılma yok. gerçi en son 5 gün önce nst ye bağlandım. çarşamba günü tekrar bağlayacaklar bakalım.

36+3 de 3100 gr 51 cm çıktı kızım. ama nst de hiç sancı çıkmadı.

canım mamalar daha hızlı kilo aldırıyor... bir ayda toparlacık oluverir o :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…