2012 Ocak Anneleri

bostana neki yaa başka bi adı varmıki hayret hiç yapmadı kayınvalidemsorarım ben ona:1:
canım sulu bir salata türü ama pirinç taneleri kadar ufak olarak doğranıyor ekşili tatlılı güzel birşey istersen tarif verebilim..
ben 63 kiloyum cnm boyumda 1,63 :)) ayy bütün 63 leri toplamışım..urfalıyık :)
ilk yawrunda aldığın kilo çok iyi 9 kilo çok ideal...
sağlıklı olsunlarda kilo alınırda verilirde :)
zaten son aylar çok kilo alınıyormuş..şimdi korkulcak bişi yok sanırım...
evet ilkinde çok dikkatliydim.kızım 3,250 doğdu.hamile kızma kaldığımdada 61 kiloydum.doğumun hemen ertesi gün 62 kiloya düşmüştüm çok süperdi.ama kayınvalidemin süt olsun dikişler tutsun diye yedirdiği bulamaç yüzünden 9 ayda almadığım kiloyu 1 ayda alıp 70 kilo olmuştum.:1::1:ayrıca sezeryan doğum yapmıştım ama rabbim nasip ederse bunu normal yapmak istiyorum..:16::emir_bebek:

kızlar kan verdim geldim bisürü test istemişti dr idrarda verdim ama kolum çok kanadı :59: bu testler ne için yapılıyo bitek glokozu anladım diğerleri ne için acaba

geçmiş olsun, bazen çok kanatıyorlar maalesef :50:
hangi testleri istedi ki?
toxoplasma, rubella, hepatit, tam kan ve idrar tahlili gibi daha bir çok testi standart yapıyorlar, onlardır heralde :44:

bostana neki yaa başka bi adı varmıki hayret hiç yapmadı kayınvalidemsorarım ben ona:1:

canım bi çeşit salata aslında, domates soğan, pirpirim v.s. minicik minicik doğruyorsun, koruk ya da nar suyu, yoksa nar ekşisi katıyorsun, bi de bizde bol buz konur, o buz eriyince sulu sulu yeriz.
Antebin de buna benzer gavurdağı salatası var, onda da domates salatalık biber soğan maydanoz ve ceviz yine ufacık doğranıyor, bol zeytinyağı ve sumakla sulandırılıp kaşık kaşık yeniyor, ben bol pul biber de koyarım acılı ekşili mis gibi olur, kolay ve çok lezzetli, tavsiye ederim :34:

Son düzenleme:
güzeller selam,nasılsınız?
biz doktor kontrolünden geliyoz, bebişlerin üçü de sağ salim duruyolar maşallah :)) ve iki tanesinin hareketlerini bile gördüüüm :69:
doktor 12. hafta gibi birini sonlandırmayı önerdi, ama öyle tatlılarki, hele biri kıpır kıpırdı maşallah.. nasıl kıyarız! eşimle karar aldık, 12.haftaki durumlarında da gerçekten ciddi bi risk oluşmazsa dokunmicaz... Allahın verdiği cana biz nasıl kıyarız! Allahım gücünü kolaylığını da verir inşallah, Ona sığındık.. Hayırlısını diliyoruz...

Canım inşallah 3 bebişinide sağlıklı bi şekilde kucağına alırsın..
Rabbim hakkında hayırlısı neyse onu çıkarsın karşına..
Üçününde sağlıklı olmasına çok sevindimmm :emir_bebek: :emir_bebek: :emir_bebek: :nazar: :nazar: :nazar:

KIZLAR SELAMMMM..
biz bugün bebişimizi görmeye gittik çok şükür herşey yolunda..ama benimki 10.haftalık olmasına rağmen hiç oynamıyodu..tembel olcak kesin benim çocuk milletinki kıpır kıpırmış benimki uyuyorrr..bi de kocaman olmuş yavrum maşşallah..boyu 2.5 cm falan..normal mi acaba bilemedim..doktor hanım da bir umursamaz çıktı ki sormayın..gına geldi artık 3.doktor arayışındayız..bebek doğacak biz daha doktoru sabitleyemedik yaa..

Gözünaydın canım bebişini görmüşsün..
Ayy bu doktorlar.. :19:

Günaydın kızlarr,

Kendime nazar etmiyim ama bugün önceki günlere göre daha iyi gibiyim :nazar:

Bu arada ben artık doktora gitsem kalp atışlarını duyabilir miyiz? 7 haftalık olduk ne dersiniz :44:

Duyabilirsin canım ben 6+6'da gitmiştim dinletmemişti ama atıyodu şükürler olsunki bebişimin kalbi pıt pıt :nazar: :nazar: :nazar: :32:

kızlar şöyle bişey yapalımm yaa.... bebişlerimize ne aldıysak buraya yazalımm resmini koyalım ne bilimm ya öyle şeyler işte ne güzel birbirimizi fikirlendiririzz heveslendiririzz .. ay ben çok seviyorumm öle yaa.. geçen gün bebeğimin kesesini görmeye gittiğimde hastaneden çıktıktan sonra 2 tane çıtçıtlı bady aldımm.. ee içinizden geçenleri anlatalım kızlar yaa ne yapmayı düşünüyosunuzz neler almayı düşünüyosunuz..:49::emir_bebek::nazar:onlar herşeyi hakediyolaarr.. allahım hepimizin bebişini sağ sağlim kucağımıza versinn.

Canım onun içinde bi topik açarız yada face grubu açarsak ordan paylaşırız almaya başlayalım hele bi..
Tabiki fikir olur birbirimize heycanlarımızı paylaşırız..
Kampanyalardan bahsederiz gözümüze çarpan..

ben 60-69 kilo topiğindeyim :16:ama geçen hafta hamile :49:olduğumu öğrendim...ve 22 ocak doğum tarihli bir bebek :emir_bebek:bekliyorum.sizlerinde bilgilerinden fazydalanmak istedim.benide aranıza alırsanız sevinirim...:16:

Hoşgeldin gözünaydın..
Allah sağlıcakla kucağına alıcağın günleride gösterir inşallah..

Slm kızlarrr size bırsey soylıcem belkı bana oyle gelıyor ama ben bebegımı hıssedıyorum kasıklarımda seyirme gibi hisler oluyor sizdede oluyormu kımısı yok o baska bısedır daha erken dıyor kımısıde bebegındır kendısını sana hıssettırıyordur dıyor :49:

Ya bende hissediyorum sanki..
Daha doğrusu doktordan geldiğimiz gün bütün gün seyirdi resmen sanki kalp atışlarını hissediyomuşum gibi arada da oluyo bazen sol tarafım fazlaca sertleşiyo bugün özellikle ama bence imkansızdır hissetmemiz yaa..

kızlar selam, hepiniz iyisiniz inşallah
yeni arkadaşlar hoşgelmişler
geçmişi tam okuyamadım, çok vaktim yok, sadece benle ilgili mesajlardan alıntı yapmaya çalıştım, gözümden kaçan olmamıştır inşallah..
canım çok sevindim rabbim üçünüde bağışlasın size inşallah.umarım bahsettiğin bi tanesını de kaybetmezsin dediğin gibi hayırlısını dileyelım allahtan.buarada hareketlerini gördüm demişsin canım senınle aramızda 4 gün var yani senin bebiş 4gün büyük benımkınden acaba hareketleri 8.haftadan sonramı görülebiliyo biz 7+1 de en son gitmiştik öylece duruyodu bebeğim bidahaki kontrol 15 hazıran inşallah bende görürüm bebeğimin hareketlerini.:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:
tatlım biz de yeni gördük, ben bilmiyodum görülebileceğini.. bi de şu var, hep hareket etmiyolar, biz ikisinin hareketlerine rastladık, ama diğeri sabitti mesela, o uyuyodu sanırım.. :) ama üçünün de sağlıklı olduğunu söledi dr maşallah.. iyi dileklerin için de çok sağol, inşallah siz de görürsünüz hareketlerini bebişinizin :)
KIZLAR SELAMMMM..
biz bugün bebişimizi görmeye gittik çok şükür herşey yolunda..ama benimki 10.haftalık olmasına rağmen hiç oynamıyodu..tembel olcak kesin benim çocuk milletinki kıpır kıpırmış benimki uyuyorrr..bi de kocaman olmuş yavrum maşşallah..boyu 2.5 cm falan..normal mi acaba bilemedim..doktor hanım da bir umursamaz çıktı ki sormayın..gına geldi artık 3.doktor arayışındayız..bebek doğacak biz daha doktoru sabitleyemedik yaa..
canım endişelenme, benim de biri hareket etmiyodu mesela, diğerlerinin biri biraz hareket etti, sonra durdu, diğerinin tam hareketli zamanına rastladık.. yani hep hareket halinde diiller, endişe etme. boyuna gelince bence normaldir, benimkiler de 2 cm.diler. senden bi hafta gerideyim sanırım.. o nettekilere çok takılma, doktorum iyi olduklarını söledi..
gözün aydın canım, inş. sağlıklı şekilde üçünü de kucağınıza almak nasip olur
allah size bağışlasın bebişlerinizi
çok sağol canım :)
nasıl yani üçüzlerde mutlaka birini sonlandırıyorlar mı?
bu doktorlar ne kadar duygusuz oluyor:29: dediğin gibi o da senin yavrun 12 hafta
taşımıssın bile bile nasıl vazgeçebilirsin ki ondan yani allah korusun kendiliğinden gitmediği sürece:53:
yok tatlım, son kararı bize bırakıyo istemezsek dokunmicak.. ama risklerinden bahsediyo, hastalarında hep yapmış bu sonlandırma işini.. bi de mesela şuna kolay ulaşırız diye gösterdiği en hareketli olandı, gözümün önünden gitmiyo, sanki bana dokunmayın der gibi, tabi hepsi bizim kuzularımız, Allahın bi sınavı bu da...

doktorum bana omega3 için haftada 1 gün balık, hergün 2 ceviz ve haftada 2 gün semizotu (kışın ıspanak) ile bütün omega3 ihtiyacımızı karşılıladığımızı söyledi. ben de uygulamaya çalışıyorum :34:
canım ben her hafta balık yiyemezsem, balık yağı hapı kullanabilir miyim diye sordum dr.a, tabi kullanabilirsin dedi...
kızlar maydanoz cocugu dusururmu ya oyle duydum korktum ki cokta severım yıyemıyorum korkudan :(
canım az bişeden bişe olmaz ama çok yersen ve hele de düşük riski varsa tehlikeli, yeme bence..
canım birini sonlandırmazsan ilerde diğer bebişlerin için tehlikeli olacaksa sonlandırmanı öneririm.ikiz annelik bile çok zorken 3 üz biraz daha risk oluyor hakkında hayırlısı olsun inşallah 3 bebişinde sağlıcakla doğar doktorun ne diyorsa onu yap gülüm onlar en iyisini bilir.
canım çok zor bi karar gerçekten ama, Allah dilerse, sağlıkla doğarlar, gerçekten önemli bi risk oluşmazsa, biz yapamıcaz sanırım.. elimizden geleni yapıcaz, inşallah sorun yaşamayız.. muhakkak çok daha zor olacak, farkındayız bunun ama ya Allahın verdiği cana kıyar da çok daha kötü şeyler yaşarsak diye düşünüyoruz... Allah hepimize hayırlısını nasip etsin...
aa ne garipniye öle dediki
taiki ciddi bi durm yoksa bende aldırmam tamam zor ama yapamam
ikiz daha kolay olurmuş.. onu kimse bilemez bence Allahtan başka, inşallah kolaylığını verir.. Allahtan gelene razı olmak gerekir, hayırlısını versin inşallah canım ya..

cnm benım
ben dorduz doguranları bıle okudum burdan
hatta hıcbırını herdoktor kabul etmemıs sonra bır unıv. hastanesındekı doktorlar almıs felan
ole bıoseyler okumusdum
eger uc cocugunda saglıklıysa nıye alınsınkı
esın ve sen en dogru kararı vermıssınız cnm
olmadı baska doktorlarlada gorusun
Jon Kate+8 plus dıye bır program var travel lıvıngde 6ız dogurdu kadın ıkıde onceden etmıs sana 8 cocuk :1:
6ız dogurduysa ucuz haylı haylı dogar cnm Allah ın ıznıyle :1:
canımm çok sağol, inşallah.. doktorum da ille demiyo zaten, mesleğinde de iyi olduğu için dr değiştirmeyi düşünmüyoruz ama üçüyle devam edicez kısmetse...

kızlar hepinize çoook teşekkürler desteğiniz desteğiniz için... :16:

Son düzenleme:

Selam kızlarr nasılsınız geçmişi okudum geldim..
Ben bi acayibim sabah uyandığımda çok kötüydüm sanırım tansiyonum çok fazla düşüyo ama eminde değilim..
Kolumu kaldırmaya takatim yok doğru düzgün beslenemiyorum..
Üzülüyorum bebişimide besliyemicem die zaten sıpam benim bütün depoları tüketti sanırımki bu kadar halsizim :1:

canım bi çeşit salata aslında, domates soğan, pirpirim v.s. minicik minicik doğruyorsun, koruk ya da nar suyu, yoksa nar ekşisi katıyorsun, bi de bizde bol buz konur, o buz eriyince sulu sulu yeriz.
Antebin de buna benzer gavurdağı salatası var, onda da domates salatalık biber soğan maydanoz ve ceviz yine ufacık doğranıyor, bol zeytinyağı ve sumakla sulandırılıp kaşık kaşık yeniyor, ben bol pul biber de koyarım acılı ekşili mis gibi olur, kolay ve çok lezzetli, tavsiye ederim :34:

gavur dağı salatasını ço duydum ama hiç yemek nasip olmadı birdün denerim inşallah...:56:

Canım inşallah 3 bebişinide sağlıklı bi şekilde kucağına alırsın..
Rabbim hakkında hayırlısı neyse onu çıkarsın karşına..
Üçününde sağlıklı olmasına çok sevindimmm :emir_bebek: :emir_bebek: :emir_bebek: :nazar: :nazar: :nazar:
canımm, amin, çok sağol :16:
hepimiz sağlıkla ve hayırlısıyla kucaklayalım inşallah bebişlerimizi...

Selam kızlarr nasılsınız geçmişi okudum geldim..
Ben bi acayibim sabah uyandığımda çok kötüydüm sanırım tansiyonum çok fazla düşüyo ama eminde değilim..
Kolumu kaldırmaya takatim yok doğru düzgün beslenemiyorum..
Üzülüyorum bebişimide besliyemicem die zaten sıpam benim bütün depoları tüketti sanırımki bu kadar halsizim :1:

canım benim ilk dönemlerde beöyle olması normal.bende 2 gün önce çok fenaydım aynen senin gibi.tansiyonum 8-4 olmuştu.:52:ama bu şekilde devam ederse doktoruma danışacağım.hamilalikte tansiyon çok önemli.buralarda çok sıcak nasıl katlanacağız bilmiyorum...sende mutlaka doktora tansiyon meseleni söylemeyi unutma...

canımm, amin, çok sağol :16:
hepimiz sağlıkla ve hayırlısıyla kucaklayalım inşallah bebişlerimizi...

Aminnnnnnnnn inşallah canım..
Bencede çok doğru düşünüyosunuz eşinle..
Allahın verdiği cana kıymak çok zor yaa kimseye yaşatmasın rabbim..
Kimseyi mecbur bırakmasın böyle bişeyle sınamasın..
İnşallah hiç gerek kalmaz güzelim aldırmana sorunsuz bi şekilde atlatırsın ve sağlıkla kucağına alırsın inşallah..

kızlar selam, hepiniz iyisiniz inşallah
yeni arkadaşlar hoşgelmişler
geçmişi tam okuyamadım, çok vaktim yok, sadece benle ilgili mesajlardan alıntı yapmaya çalıştım, gözümden kaçan olmamıştır inşallah..

tatlım biz de yeni gördük, ben bilmiyodum görülebileceğini.. bi de şu var, hep hareket etmiyolar, biz ikisinin hareketlerine rastladık, ama diğeri sabitti mesela, o uyuyodu sanırım.. :) ama üçünün de sağlıklı olduğunu söledi dr maşallah.. iyi dileklerin için de çok sağol, inşallah siz de görürsünüz hareketlerini bebişinizin :)

canım endişelenme, benim de biri hareket etmiyodu mesela, diğerlerinin biri biraz hareket etti, sonra durdu, diğerinin tam hareketli zamanına rastladık.. yani hep hareket halinde diiller, endişe etme. boyuna gelince bence normaldir, benimkiler de 2 cm.diler. senden bi hafta gerideyim sanırım.. o nettekilere çok takılma, doktorum iyi olduklarını söledi..

çok sağol canım :)

yok tatlım, son kararı bize bırakıyo istemezsek dokunmicak.. ama risklerinden bahsediyo, hastalarında hep yapmış bu sonlandırma işini.. bi de mesela şuna kolay ulaşırız diye gösterdiği en hareketli olandı, gözümün önünden gitmiyo, sanki bana dokunmayın der gibi, tabi hepsi bizim kuzularımız, Allahın bi sınavı bu da...

canım ben her hafta balık yiyemezsem, balık yağı hapı kullanabilir miyim diye sordum dr.a, tabi kullanabilirsin dedi...

canım az bişeden bişe olmaz ama çok yersen ve hele de düşük riski varsa tehlikeli, yeme bence..

canım çok zor bi karar gerçekten ama, Allah dilerse, sağlıkla doğarlar, gerçekten önemli bi risk oluşmazsa, biz yapamıcaz sanırım.. elimizden geleni yapıcaz, inşallah sorun yaşamayız.. muhakkak çok daha zor olacak, farkındayız bunun ama ya Allahın verdiği cana kıyar da çok daha kötü şeyler yaşarsak diye düşünüyoruz... Allah hepimize hayırlısını nasip etsin...

ikiz daha kolay olurmuş.. onu kimse bilemez bence Allahtan başka, inşallah kolaylığını verir.. Allahtan gelene razı olmak gerekir, hayırlısını versin inşallah canım ya..

canımm çok sağol, inşallah.. doktorum da ille demiyo zaten, mesleğinde de iyi olduğu için dr değiştirmeyi düşünmüyoruz ama üçüyle devam edicez kısmetse...

kızlar hepinize çoook teşekkürler desteğiniz desteğiniz için... :16:

üçüzlerin mi olacak..:16::16::16::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:süpermiş...

canım benim ilk dönemlerde beöyle olması normal.bende 2 gün önce çok fenaydım aynen senin gibi.tansiyonum 8-4 olmuştu.:52:ama bu şekilde devam ederse doktoruma danışacağım.hamilalikte tansiyon çok önemli.buralarda çok sıcak nasıl katlanacağız bilmiyorum...sende mutlaka doktora tansiyon meseleni söylemeyi unutma...

Emindeğilm düştüğünden canım ama benim genelde düşük yada normal tansiyonum çok şükür hiç yüksek çıkmamıştı..
Ama düştü gibi hissediyorum önceki tecrübelerime dayanarak dışarı çıksam ölçtürmeye kendime güvenemiyorum bu sıcakta yığılırım diye..
En iyisi eve bi tansiyon aleti almak :1:
Eğer düşük olursa söylicem zaten cnm saol..
Ama benim bildiğim yüksekse riskli oluyo tansiyon düşükse pek risk olduğunu bilmiyorum..

Aminnnnnnnnn inşallah canım..
Bencede çok doğru düşünüyosunuz eşinle..
Allahın verdiği cana kıymak çok zor yaa kimseye yaşatmasın rabbim..
Kimseyi mecbur bırakmasın böyle bişeyle sınamasın..
İnşallah hiç gerek kalmaz güzelim aldırmana sorunsuz bi şekilde atlatırsın ve sağlıkla kucağına alırsın inşallah..
amin canım, inşallah hayırlısını nasip etsin Rabbim..
üçüzlerin mi olacak..:16::16::16::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:süpermiş...
evet :) sen de hoşgeldin canım, yenisin sanırım.. hayırlı olsun hamileliğin:nazar:

Emindeğilm düştüğünden canım ama benim genelde düşük yada normal tansiyonum çok şükür hiç yüksek çıkmamıştı..
Ama düştü gibi hissediyorum önceki tecrübelerime dayanarak dışarı çıksam ölçtürmeye kendime güvenemiyorum bu sıcakta yığılırım diye..
Ama benim bildiğim yüksekse riskli oluyo tansiyon düşükse pek risk olduğunu bilmiyorum..

canım herşeyin fazlası zarar düşükte yüksekte çok zararlı.ben tıp fakültesinde olduğum için ölçtürmekten yana problemim olmuyor.ama iş yerinde henüz kimse bilmiyor hamiş olduğumu sıcaklardan sanıyorlar.ama bayağı kötü olmuştum elim kolum titriyordu.bende birtane tansiyon aleti almayı düşünüyorum...:21:

evet, yüksek riskli diye biliyorum ben de, Allah korusun.. canım, tuzlu bi domates yemeyi dene istersen, tansiyon düşüklüğüyse iyi gelir...

Kızlar bu arada size bişey söylicem..
Hamile olan bi akrabam 2'li test için doktora gidiyo ultrsona giriyo ve doktor diyoki bebişin hareket etmiyo annesi birazcık tatlı bişeyler ye gel..
Oda tatlı bişiler yiyo ve gidiyo böylece testi yapıyolar anladığım kadarıyla.
Yani tatlı bişiler yiyip girersek muayneye bebişlerimizin hareketlerini görebiliriz ama bazende aç karnına test yaptırıyolar cesaret edemiyorum o yüzden yiyip gitmeye.. :44:
Neyse bilginiz olsun istedim.. :16:

canım herşeyin fazlası zarar düşükte yüksekte çok zararlı.ben tıp fakültesinde olduğum için ölçtürmekten yana problemim olmuyor.ama iş yerinde henüz kimse bilmiyor hamiş olduğumu sıcaklardan sanıyorlar.ama bayağı kötü olmuştum elim kolum titriyordu.bende birtane tansiyon aleti almayı düşünüyorum...:21:

Evet en iyisi bencede tansiyon aleti ama bakalım inşallah problem yaşamayız hiç birimiz..
Bide benim tansiyonum düştüğünde hafif çarpıntım oluyo sanki kalbim ağzımda atıyomuş gibi..
Genelde havalar sıcaklaştığında oluyo bu..

evet, yüksek riskli diye biliyorum ben de, Allah korusun.. canım, tuzlu bi domates yemeyi dene istersen, tansiyon düşüklüğüyse iyi gelir...

Canım daha yeni bişiler yiyebildim peynirli tost domates yersem feci olur midem uyuyan aslanı uyandırmak istemiyorum :50:

Back
X