• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Ocak Anneleri

ben de aranıza katılabilirmiyiiim:26: dün öğrendim hamile olduğumu kan degerim 365çıktı sizce keseyi nazaman görebilirim?

ben 29 nisanda (adetimin başlaması gereken gündü) çitf çizgiyi gördüm. sonra bir hafta sonra gittim, keseyi gördük. 3mm di o zaman kesemiz. minnacıktı. çok şükür bugünlere geldik. bir hafta beklersen en garantisi. sürekli heyecan yaşamamış olursun. inşallah Rabbim kucağına almayı nasip eder.

ben ya 4 yada 5 temmuzda yaptırıcam cnm
aslında yapdırmayı dusunjmuyordum ben
ama doktor ısrar edınce ok dedım bende :1:
bende kesınlıokle cınsıyet tahmını ıstıcem :1:
Ama merak ettıgım bazıları yazmıs 20 dakka radyolojıde ıncelenıyor dıyo
acaba hep boylemı yoksa sadece kendı doktorumuzmu bakıyor ?

yok canım ya ne radyolojisi. gebe bir kadın nasıl girsin o bölüme zaten. ultrasonda doktor ense ölçümü yapıyor, tabi bebiş izin verirse( o yüzden kesinlikle aç gitmeyin ki hareketli olsun bebişler) bir de burun kemiğinin oluşup oluşmadığına bakıyor bazı doktorlar, bir de normal boy ölçümü... sonrasında gidip bir tüp kan veriyorsun işlem tamam.

hiç kafana takma. Allahın izniyle birşeycik olmaz...

yok canım ya ne radyolojisi. gebe bir kadın nasıl girsin o bölüme zaten. ultrasonda doktor ense ölçümü yapıyor, tabi bebiş izin verirse( o yüzden kesinlikle aç gitmeyin ki hareketli olsun bebişler) bir de burun kemiğinin oluşup oluşmadığına bakıyor bazı doktorlar, bir de normal boy ölçümü... sonrasında gidip bir tüp kan veriyorsun işlem tamam.

hiç kafana takma. Allahın izniyle birşeycik olmaz...

ay ne bılım ole dedıler bır yerde okudum sanırım
radyolojıdekıler bakıyor felan dıye
neyse oyleyse daha ıyı :)
ınsallah olcturur kerata :)

ben ya 4 yada 5 temmuzda yaptırıcam cnm
aslında yapdırmayı dusunjmuyordum ben
ama doktor ısrar edınce ok dedım bende :1:
bende kesınlıokle cınsıyet tahmını ıstıcem :1:
Ama merak ettıgım bazıları yazmıs 20 dakka radyolojıde ıncelenıyor dıyo
acaba hep boylemı yoksa sadece kendı doktorumuzmu bakıyor ?

Benim kendi doktorum bakacak canım, hatta o yüzden erkenden randevu al, çok yoğun olabiliyorum dedi,
Sanırım kendi doktoru-hastanesi dışında yaptıran arkadaşlar gidip radyolojide ultrasona giriyorlar.

ben 29 nisanda (adetimin başlaması gereken gündü) çitf çizgiyi gördüm. sonra bir hafta sonra gittim, keseyi gördük. 3mm di o zaman kesemiz. minnacıktı. çok şükür bugünlere geldik. bir hafta beklersen en garantisi. sürekli heyecan yaşamamış olursun. inşallah Rabbim kucağına almayı nasip eder.

teşekkür ederim bilgilendirme için önümüzdeki hafta gidiyim ozman peki muayne vajinal muyene mi oluo

Benim kendi doktorum bakacak canım, hatta o yüzden erkenden randevu al, çok yoğun olabiliyorum dedi,
Sanırım kendi doktoru-hastanesi dışında yaptıran arkadaşlar gidip radyolojide ultrasona giriyorlar.

hayırlısı artık cnm ya baya stres oldu su konu bende zaten :1:
bı gıdıp bıtırıp cıksam baya bı rahatlıcam :)

teşekkür ederim bilgilendirme için önümüzdeki hafta gidiyim ozman peki muayne vajinal muyene mi oluo

yok canım abdominal ultrasonla oluyor. doktor göremezse vajinal ultrasonla bakmak isteyebilir belki ama sonuçta sen istemezsen de bakmaz. ben 6 haftalıkken kontrole gitmiştim tekrar, kalp atışını göremedi doktor, istersen vajinal bakabiliriz dedi, ben gerek yok dedim, bir hafta sonra gittim, gördüm kalp atışlarını..

Hoşgeldin canım aramıza. Ben de biraz daha bekle derim.Çünkü ben bebeği görüp kalp atışını duyarız diye gittim, ama maalesef sadece keseynin daha büyümüş halini gördüm, o yüzden bebeği görmem daha da ertelendi. Muayene vajinal yada abdominal dr.una kalmış. Ben vajinal istememiştim ama, dr.um son daha garanti olur, bir dahakine karından bakarım ama bu seferlik böyle dedi.. Sağlıklı sıhhatli görürsün bebeğini inşallah..:emir_bebek:

yok canım abdominal ultrasonla oluyor. doktor göremezse vajinal ultrasonla bakmak isteyebilir belki ama sonuçta sen istemezsen de bakmaz. ben 6 haftalıkken kontrole gitmiştim tekrar, kalp atışını göremedi doktor, istersen vajinal bakabiliriz dedi, ben gerek yok dedim, bir hafta sonra gittim, gördüm kalp atışlarını..

anladım cnm saol..

Öncelikle hoşgeldin, hayırlı olsun :71:
ben 5 haftalıkken keseyi, 7 haftalıkken bebeği ve kalp atışlarını görmüştüm, vajinal muayene hiç yapılmadı bana, ama sanırım kişinin kilosu, kullanılan ultrason cihazı v.s. hepsi etkiliyormuş bebeğin hangi yolla görüşebileceğini.

hayırlısı artık cnm ya baya stres oldu su konu bende zaten :1:
bı gıdıp bıtırıp cıksam baya bı rahatlıcam :)

Aynen ben de öyle, şu testi atlatıp rahatlamak istiyorum, bir de bazı yerlerde 2li testin vajinal ultrasonla yapıldığını okudum, bana doktorum hiç öyle bir şey söylemedi, istemiyorum ben vajinal ultrason :84:

Hoşgeldin canım aramıza. Ben de biraz daha bekle derim.Çünkü ben bebeği görüp kalp atışını duyarız diye gittim, ama maalesef sadece keseynin daha büyümüş halini gördüm, o yüzden bebeği görmem daha da ertelendi. Muayene vajinal yada abdominal dr.una kalmış. Ben vajinal istememiştim ama, dr.um son daha garanti olur, bir dahakine karından bakarım ama bu seferlik böyle dedi.. Sağlıklı sıhhatli görürsün bebeğini inşallah..:emir_bebek:

hoşbulduuuk teşekkür ederim :) ben pazar tatile çıkıcam burdaki doktoruma görünemicem artık orda bi doktor buluyum kendime haftaya görünür sanırım

Öncelikle hoşgeldin, hayırlı olsun :71:
ben 5 haftalıkken keseyi, 7 haftalıkken bebeği ve kalp atışlarını görmüştüm, vajinal muayene hiç yapılmadı bana, ama sanırım kişinin kilosu, kullanılan ultrason cihazı v.s. hepsi etkiliyormuş bebeğin hangi yolla görüşebileceğini.

Aynen ben de öyle, şu testi atlatıp rahatlamak istiyorum, bir de bazı yerlerde 2li testin vajinal ultrasonla yapıldığını okudum, bana doktorum hiç öyle bir şey söylemedi, istemiyorum ben vajinal ultrason :84:

Bende ilk muayenemi vajinal ultrasonla yaptım. bir sorun olmuyorki. doktorum zaten zararlı olsa biz bakarmıyız dedi.için rahat olsun..

cnm herkes zaten bebege bısey olcak dıye korkmuyorkı nihancım
bende mesela bılıyorum bısey olmucagını
ama vajınal ınsana zor gelıyor ben resmen kıpkırmızı kesılmısdım :D

günaydın kızlar nasılsınız dün gelemedim neler kaçırdım acaba ? cinsiyetler belli olmuş. ben nedense hiç merak etmıyorum. içime de bişey doğmuyor. garıbim yani ama şu ikili test sonuc iyi çıkar inşallah en çok onu düşünüyorum

hoşbulduuuk teşekkür ederim :) ben pazar tatile çıkıcam burdaki doktoruma görünemicem artık orda bi doktor buluyum kendime haftaya görünür sanırım

SAT kaçtı canım? Ben 5+6. haftada gitmiştim bebeği görürüz diye, o zaman kendi göstermedi bebiş. Bu arada iyi tatiller, darısı başıma.

gerçektende vajinal insana zor geliyor... bende 5 haftalık gitmiştim göremedik dr.um haftaya gel dedi haftaya gittiğimde de göremedik zayıf olmama rağmen dr.umda şaşırdı
içim rahatlasın görelim diye vajinal ultrasonla baktı... normalde bile muayene olamayan ben ne haldeydim siz tahmin edin :1:

ben de utandığım için yaptırmadım canım.

Bende ilk muayenemi vajinal ultrasonla yaptım. bir sorun olmuyorki. doktorum zaten zararlı olsa biz bakarmıyız dedi.için rahat olsun..

benim gittiğim hastane eğitim araştırma hastanesiydi. 25 li yaşlarda erkek bir asistan. ben nasıl baktırayım ona. öyle birşey yaptırsam artık eve geldiğimde kopacak kıyameti düşünemiyorum bile.:18::18::18:bayan olunca sorun olmaz zaten tatlım

Back
X