valla hatta eşim şimdeden hamile kıyafetleri bakmaya başladı off zaten fazla kg vardı hepten duba gibi olıcam
Amaaann saglıklı beslen de bos ver verirsinnn ne olacakk,,, her sene anne olmuyozzzzz,,,

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
valla hatta eşim şimdeden hamile kıyafetleri bakmaya başladı off zaten fazla kg vardı hepten duba gibi olıcam
ya arkadaşlar bişey sorucam şimdi benım bebişim daha çok küçük diyemi karından ultrasondan bakmadı doktor yani bi sorun yoktur demi 4 haftalık şuan yani daha sonra görünür dimi kese karından ultrasonla:26::26::26:
bende çalışıyorum öğretmenim ve bazen gercekten yoruluyorum özelliklede nöbetimin olduğu günlerde ama Allahıma emanet yawrum inşaallahh cümlemizin yawrusunu annesıne babasına bağışlar sağlıkla hayırlısıyla
arkadaşlar bu arada doktor bana folık asıt vermedı onun daha ıyısı var dıye elevıt verdı sızede onerırım
liste güzel olmuş canım.ee kocaman olmus annesii , folik asiti mutlaka kullan canıımm ,, kızlar ne dersinizzz artık liste yapalımmm mııı
hayırlı olsun canım aynı bende o haftalar çok fena bogazım falan kapanmıştı birçok kişide böyle oluyor acaba belirtilerden mi nedirmerhaba arkadaşlar inşallah bende 2012 de anne olucamdaha yeni öğrendim 3 gün oldu 2 nisanda evde gebelik testi yaptım pozitif çıktı akşamı çok kötü hastalandım ve ertesi gün doktora gittim karından ultrasonla bakmadı görünmez dedi vajinal ultrasonla baktı kese oluşmuş gebelik var dedi çok mutlu oldum ama kaç haftalık olduğu konusunda kafam karıştı 5 nisan adet tarihimin ilk günü doktor 2 haftalık dedi nasıl oluyor ben 4 haftalık die biliyordum doğrusu ne acaba ?:26:
çok normal ben 2 bebek olmasına rağmen bile hamile olduğum düşüncesi adet geçti bitti doktordan keseyi gördüm öyle dedim tamam hamişim ben diye.çok normal canım.ben de mutluyum ama tuhaf duygular içerisindeyim 3 gündür,rahatsızlığımdan olabilirmi acaba öğrendiğimin akşamı çok kötü grip oldum ve anlayamadım 3 gündür sanırım şoktayım halen inanamıyorum hamileliğin ilk haftalarında normal mi acaba bu ruh hali değişikllikleri.![]()
daha dur canım uyku haftası önündeki hafta ben bu hafta fena bulanıyo mide mve zayıflıyorumda sanırım .sabahtan beri uyudum 12 de kalktım bir elma yedim 2-3 adet cubuk kraket attık ağzıma öyle duruyorum çıkıcak onlarda bulan bulan bir hal oluyom şuandagorursun canımmmm merak etmeeee,,,, nasısın bugun benim bulantılarım hafifti artık daha da azz ama uykucu oldummm
selam kızlar.dun korkuttu bıraz bızı bebıs..ben keseyı gormedıgımız ıcın bırde sol tarafıma kasıgıma kramp gırıyordu gunde 4-5 defa sol bacagımada vuruyordu.korktum ınternetten arastrdım dıs gebelık mı acaba dıye kendımı korkuttum stres yaptım bosuna:95:.uzdum bebısımıde.dun stresten heralde cok cok acık kahverengı sulu akıntı geldı peceteyle sılınce cok korktum.hemen dr. a gıttık.keseyı gorduk cok sukur.degerım de 5810 olmus
.2 hafta sonra kalp atısı ıcın cagırdı.bugun 5 haftalık oluyor tam.dr. progestana baslaattı gunde 4 defa.keseyı gordukten sonra verırız demıstı.ınsallah kalp atıslarını da duyarız.sag saglım kucagımıza da alırız.benım kese karından gorundu.8.73 mm cıktı.mınıcık daha kucuk mercımegım.dr. bana bu yuzden 10 gun rapor verdı.Allaha sukur bugun yok bısı.benım bebıs progesteron ıstıyormus heralde teyzelerı.progesteronkolik olcak benım yavru
![]()
canım senın 4 hafta kac gun.benım gecen hafta tam 4 haftalıktı karından gorulmedı.dun 4+6 idi karından gorundu ama benım sata gore 5+ 3 olmalıydı gec dollenme dıye 4+6 gorundu dun.
yanı 4. haftada gorunmemesı cok normal.ben hatta kendımı vajınala hazrlamıstım ama once bakalım dedı dr gorundu.eger karından muayene ıstıyorsan cok su ıcıp gıt.benım dun patlıycak gıbıydı arından oyle ıyı gorunuyor ama vajınal bakılırsa ozaman bosaltmak gerek.
aynen yaa nobetten nefret edıyorum.nobet bıttıgı gun sankı benım ıcın hafta bıtmıs oluyor.
neyse hesaplarıma gore eylul sonu nobet bıtıyor bızım ıcın 6 aydan sonra tutmuyoruz ya.
bısı kalmadı yanıDD
canım bana folık asıt verdı ayrıyetten elevıt verdı bebek ıcın vıtamın dedı.
tesekkür ederim eklerim canımmm ekisk bilgileriiii,,, ilk sayfada görebilrsinizzz,, ben surekli uyku halindeyim erken basladı sanırımmmmliste güzel olmuş canım.
benim sat 25 mart,doğum tarihi 30 aralık,kilo 57 ile kaldım en son 57.7 idi. yaş 27. keseyi gördük, bebeği gördük cumarteside kalp atışı için gidicez inşallah.
hayırlı olsun canım aynı bende o haftalar çok fena bogazım falan kapanmıştı birçok kişide böyle oluyor acaba belirtilerden mi nedir
çok normal ben 2 bebek olmasına rağmen bile hamile olduğum düşüncesi adet geçti bitti doktordan keseyi gördüm öyle dedim tamam hamişim ben diye.çok normal canım.
daha dur canım uyku haftası önündeki hafta ben bu hafta fena bulanıyo mide mve zayıflıyorumda sanırım .sabahtan beri uyudum 12 de kalktım bir elma yedim 2-3 adet cubuk kraket attık ağzıma öyle duruyorum çıkıcak onlarda bulan bulan bir hal oluyom şuanda
hayırlı olsun canım progesteron ne için verdi doktorun .
2011 Nisan ayında hamile kalanlar, bebeklerimizle ilgili her seyi burada paylaşalımmm
Listemiz
KIŞ ANNESİ ADAYLARI :119: |ACCOUNT :119: |SAT:119: | BEKLENEN DOĞUM TARİHİ :119: |BEBEK DURUM :119: |GÜNCELLEME TARİHİ :119:
1|Shining |30 mart|4 Ocak|Kese gözüktü|5 mayıs 4+6
2|Simran | 27 Mart| 1 Ocak| KeseGozuktu| 5 mayıs
3|hazel82| 27 Mart| 5 Ocak| kese gozuktu| 5 mayıs
4| eass| 3Nisan | 8 Ocak| :119:| :119:
5|simgeart |27 Mart| 1 Ocak| KeseGozuktu| 5 mayıs
6|ayyıldızım| 25 Mart| 30 Aralık | BEBEK Gözüktüü | 5 Mayıs
tesekkür ederim eklerim canımmm ekisk bilgileriiii,,, ilk sayfada görebilrsinizzz,, ben surekli uyku halindeyim erken basladı sanırımmmm![]()
doktorun elevite çok erken başlatmış ,demir eksikliğin falan var mı canım? normalde 3. ayda başlanır elevite :26: folik asit zaten elevitin içinde var senin doktorun niye ikisini vermiş ki çok ilginç bir doktormuş
günde en az 400-800 mikrogram kadar folik asit alması gerekiyor diyor canım.ama ben folik asiti bırakıp elevite geçilir diye biliyorum elevit verirse folik bıraktırılıyordu belki senin doktorun fazlası zarar değil diye bırakmadan ikisini kullan demiştir internette biraz araştır bakalım fazlası zararlımı ,özel muayehaneye git canım mutlaka orada daha çok itinalı olunuyor bir de yoğun değil sıra beklemezsin randevuyla hemencik olur biter.canım progesteronu dun peceteyle sılınce sarımtırak ve acık kahve leke geldı peceteye ama hıc ıc camasırıma gelmedı.panık olduk gıttık hastaneye.ondan verdı.gunde 4 defa kullanıyorum.bugun yok ALLAHIMA cok şükür.
bılmıyorumkı canım bebege vıtamın yazıyorum demıstı elevıtmıs.zararı olurmu acaba.yok aslında demır eksıklıgımde .dun hemogram t3 t4 tsh ıdrar falan butun tahlıllerı de yaptı yok ama verdı ıste.ben aslında bu dr da devam etmıycem.ozel muayenehane dusunuyorum ama kalp atsılarını duyayım oyle baslıycam.sımdılık ozel hastanede bır dr. a gıdıyorum canım verdı nedense :26:
Annnnnaaa sen bebegi de gormussunnnn tebrik ederimmmmarkadaşlar keseyı ghormek bebegı gormek ayrı şeylermı ben dun ultrasyonda doktor bak bu rahmın buda bebek dedı ve sıyah kucuk yuvarlak vardı onu gosterdı
gözün aydın canım .arkadaşlar keseyı ghormek bebegı gormek ayrı şeylermı ben dun ultrasyonda doktor bak bu rahmın buda bebek dedı ve sıyah kucuk yuvarlak vardı onu gosterdı
valla gülüm bende uyku hep vardı ama bulantıdan uyumaya mahkum ediyorum kendimi.normalde kahvaltı yapmak lazım hiç canım istemiyor halbuki 3 haftalık zamanlarından bu 5 haftalık zamanına kadar tatlı aşerdim yedim yedim kiloda aldım işte şimdi en sevdiğim şeyleri bile yiyemiyorum.su içerken bile hap atıyorum agzıma hemen öğürme geliyor zor bakalım kuzular tutunuyormuş gebelik hormonu salgısından bulantı oluyormuş aslında doktorum bulantı için ilaç veririm ama kullanma dedi o zaman vermeyin kulllanmamam gerekiyorsa dedim yazdırmadımdaçok uyuyuncada baş ağrısı ortaya çıkıyor napcaz bilmiyorum :26: süt içmeye başlamam lazım 7. haftadan itibaren süt şart dedi bakalım eğer 1 haftaya kadar bulantı oturursa düzene içim
bu arada sanırım listede tek deneyimli benim![]()
doktorumun söylediklerini sizlerle paylaşım
hergün bir su bardağı süt,2 ceviz,2 badem,2 fındık ,tek avuç kuru siyah üzüm,hergün kahvaltıda kaynamış yumurta,kepek ekmek ,süt içmezsem yoğurt ayran mutlaka tüketilcekmiş,sebze çorbası,haftada bir balık,özellikle protein ağırlıklı ,makarna ,hamur işleri çok olmucakmış,gazlı içeçekler meyve suları,kahve,dışardan pizza,hamburger,ızgara sisinde pişmiş yemekler yasak,sonracığıma sucuk salam sosis yasak ne kadar iyi pişerse pişsin ,işlenmiş et yasak,
dondurulmuş gıdalar yasak ,2 litre su içecekmişim, hergün yarım saat yürüyüş yapacakmışım,
sonracığıma aşırı acı ve soğuk mamalar yemicekmişim,maydanoz ,adacayı yasak düşük yaptırıyormuş bu bitkiler diye,normal çay 1 bardak en fazla o da çok hani kahvaltıda olmaz olmaz dersek çok açık içeçez, ben şekeri kestim diyince sevindi,tuz çok yeme şişersin idareli kullan dedi,pirinç pilavı yerine tercih bulgur pilavımız ,dışarda yapılan çigköfte yasak dedi etsizde olsa yasakmış,şimdilik bu kadar aklıma gelenler.
hazel o testlerin icinde tokso plazma testi de vardır,, ne cıktı sonucun? Bundan sonra daha dikkatli olursun canımmm
arkadaşlar keseyı ghormek bebegı gormek ayrı şeylermı ben dun ultrasyonda doktor bak bu rahmın buda bebek dedı ve sıyah kucuk yuvarlak vardı onu gosterdı
gözün aydın canım .
benim bebişte en altta tutunmuş beyaz bir parıltı yıldız gibi yaklaşınca büyüdü kımıl kımıl milim olmasına rağmen yaşıyor düşün allahın mucizesi ne kadar hayran bıraktırıyor kendineallahım herkese yaşatsın .
yaa iyi güzelde kahvaltı önemli ama ben erken kalkıyorum o yüzden evde yemek istemiyo canım iş yerine gelince ya bir simit yada poğaça yiyorum, ,, öğlende mecburen hazır yiycekler yada dışarda pişmiş yemek yani ev yemeği yeme şansım yok, hadi kahvaltı evden peynir zeytin yumurta getirirmde öğlen napıcam ben ? :44: