acı yemenin midene dokunmadığı sürece bi zararı yok. bu dönemde doktorlar genelde sucuk sosis salam çiğ köfte vb. şeyleri yemeyi çok fazla önermiyorlar. yaz dönemine girdik zaten bol bol su için ve meyve ve sebze tüketin ve bol bol hareket edin bence. hem boşuna kilo almamış oluyosunuz hem sağlıklı besleniyosunuz. bu sayede ilk hamileliğimde sadece 5.5 kg. aldım.
5,5 kg co az degilmi canım,, ben simdiden o kdar aldımmm :26:
normalde hareket etsen hemen kilo almazsın inan bana. ben bütün gün iş yerinde koşuşturmaca içindeyim. bide sakındığın göz çöp batar diye düşünüyorum. sadece çok ani hareketler yapmıyodum. inanırmısın doğuma gitmeden 1 gün önce evde köşe bucak temizlik yaptım. halıları kaldırdım camları sildim vesaire. ertesi günde doğuma gittim.
sana inanamıyorumm,, hay masalah,, ama demekki sen guclu kuvvetlisin ki yapabilmissin,, ben normalde bile kaldıramıyorum halı falan kolay kolay,,
Yükseleni Aslan olan İkizlerim, ama daha çok Aslan özelliklerim var, gurur yapıp kendimi ezdirmeme çabam, kimseye boyun eğmemem, o yüzden de üstlerim tarafından pek sevilmemem. Elimde değil, aç da kalsam ezdirmicem kendimi, ters lafa ters cevap, bu da marifet değil ama huyum böyle napim.
benim annem bakamaz, kayınvalideme de ben baktırmam, açıkcası dünya para verip güvenmeyeceğim bir bakıcıya baktırmaktansa da evde kendim bakarı.
Kadının 2 çocuğu var, sabah 7 de otutur masasına akşam 7 den önce çıkmaz, çocukları bakıcılarına anne diyormuş, o da bunu gülerek anlatır görseniz şok olursunuz “dün gece kızın ateşi vardı havale geçirdi, hemen bakıcıyı aradım, ikisini bıraktım geldim” falan der övüne övüne, hasta yani...
insan bazen dunyada nasıl olabilri boyle kişer diyor,, canım ben bi sismden mudurumle tartıstıgım için ayrılmıstım,, bende dobrayımdır ama simdi dusunuyorum ne gerek vardı diyee,, bence sen dert etmemeye bak ,, ben su ara haberlerii bile izlemiyorum. sen de kadının dediklerini duymayacagın yerlerde olmaya calıs,, duyacagın yerde olursada bir kulagından girsin digerinden cıksın,,
şimdiye kadar bi farkını görmedim açıkçası. ilkinde de ne mide bulantısı yaşadım nede aşerme. rabbim bebek bekleyenlerin hepsine benimki gibi doğum verir inşallah. 20:30 da hastaneye gittim. 20:45 de nst ye bağlandım 21:00 civarı suyum patladı ondan 10 dakika sonra doğumhaneye aldılar 21:30 da doktorum geldi 21:47 de kızım bize merhaba dedi.
ne kolay yapmsıın dogumu masallah canım yaaa,, hemde 1 gun onceki temizligin ardından,,
kilo alan arkadaşlar acaba biraz hareketsiz mi kalıyorsunuz ya da tatlı hamurişi vs tüketiyormusunuz?benim 8 hafta geride kaldı. bulantım yok şükür ama ona rağmen sabah tartıldım 300 gr kadar daha vermişim :26:
tatlı yerine bol bol meyve tüketiyorum. günde yaklaşık 3 lt su içiyorum. ee bi de cola vs severdim onları kestim. abur cubur gidince ondan kilo verdim herhalde. bi de spor yapıyordum 1.5 aydır spora da gitmedim ama doktorum bırakma dedi ve bana izin kağıdı yazdı spor salonuna vermem için. yarın devam edicem düşük tempoda koşu bandında yürüyüş ve yine düşük tempoda bisiklet kullabilirsin dedi.
hareketsizlikten canım benimki ,, ben de plates yapıyordum normalde, ve hareketli bir yapım vardı ama uyusuk bisey oldumm,,
ben okurken bazı yerlerde rastlamıştım. bebeğin kalp atış hızı 120-160 arasında olurmuş
140 altı ise erkek, 140 üstündeyse kız diye yazıyordu. normalde de kadınların kalbi erkeklere göre daha hızlı atıyor zaten. ama cinsiyet tahmininde bilimsel dayanağı var mı bilmiyorum.
benimki 125 atıyordu bu teoriye göre erkek olması lazım bakalım görcez
aaa biz gorduk kalp atsını ama dinlemedik bende merak ettim simdii
Bende de sancı ya da kanama olmadığı halde doktorum sporu yasakladı, ilk 3 ay spor, seyahat ve cinsel ilişki yasak diye kesip attı, ben de yıllardır spor yapıyordum bırakınca hiç bir şey yemesem de 2 kilo aldım maalesef, benimki de niye bütün hareketleri yasakladı anlamadım :26:
evet bende de hepsi yasak artı yasak olan yiyecekler var,, yas tan dolayı mı acaba??
ben 31 yasındayım
merhaba kızlar bende kendimi tanıtıyım leyla ben
32 yaşındayım 12 yıllık evliyim 10 yaşında oğlum var ikinci çocuğum uzun bir zaman olmadı
1,5 yıl önce iki aylık düşük yaptım
Artık umudum kalmamıştı çocuk defterini kapatmıştım test bile yapmak istemedim eşim dayanamayıp markete gidiyorum diye nöbetçi eczaneden test aldı onun ısrarıyla yaptım ikinci çizgi çıktı.
Oğluma söylemedik çünkü düşükte çok üzülmüştü. Agrılar oldugu için yine düşücek gözüyle baktım
doktora gittigimizde iki kattım bu agrıya dış gebeliktir dedi düşük ilacı verdi
10 gün sonra tekrar gittim bu süre içinde sürekli yatıyorum kese için gittgimizde şok olduk bir degil iki kesem vardı .
biri digerinden 10 gün küçük iki yumurtlama olmuş ikiside tutmuş
bir süre sonra büyük kesenin kalp atışını duyduk haftaya da diğeri duyulur dedi doktor her şey normal görünüyodu
Agrılar iki kese oluştugundan oluyomuş
20 günde 3 kilo aldım gözü dönmüş gibi yemek yiyordum yemesem titriyorum o derece
ikinci bebegimin kalp atışını duymaya heyecanla gittim ama kalp atışı yok kesede gerileme var dedi doktor
çok üzüldüm Allah biliyo ya 2 aydır içimde taşıyorum bir sürü hayaller kurdum çok istedim ama kısmet
Şuan bir bebegimin kalp atışları düzenli diğeri ise kese olarak içimdeler ben ise hiç bi şey yiyemez haldeyim mide bulantılarım çok
Burayı yeni farkettim sizlerle paylaşmak istedim
hos geldin canım,, sen deneyimlisin ne guzel,, bilgilerini verirsen ekliyeyim seni de il sayfadaki listeye
kızlarrr giyecek birşey bulamıyorum imdaaattt!!!
pantolonlarımın düğmeleri olmuyor tşhirtlerde göbeğim pürtlüyor
napıcamm?
yeni kıyafet alancan canımmm benim gibi
kızlar bugün ayrı bir heyecan yaşıyorum
ablamda 12+2 günlük hamileydi bugün telefon açtım sohbet ettik dün doktora gitmiş rutin kontrol için ve doktor erkek gibi görünüyor demiş ,3 hafta sonra tekrar gelin demiş çok mutlu oldum bir tane kızı vardı ve ablam ilk bebeğini kucağına alamamıştı ve erkekti

çok duygulandım çok güzel bir duygu.allahım herkesin gönlüne göre versin .yeğenim isim bile bulmuş ve ne tesadüftürkü ben oğlumuz olursa diye düşündügüm ismi düşünüyorlarmış aslında daha benimkinin cinsiyeti belli değil ama bozulduysam da allah sağlık sıhhat versin dedim morel verdim ,o ismi biz düşünüyorduk demedim

canım ablam benim bu arada benim görümcem de benimle birlikte aynı haftada hamileyiz.bir de eltim var o da 5 aylık hamiş

sağım solum hamiş anlıcanız
aaa maasallah akran olacaklar ne guzellll
meraba kızlar ben geldim. eşimle ilgileniyourm bu aralar bide ay sonu geldi bizim işler çok yoğun onan uğrayamadım dün hiç. nasılsınız ne var nne yok herkez iyidir inşallah. benım tek derdım mide bulantıları onu da çekıyorum artık. bide feci tembelleştim işler gözümde büyüyor canım hiç yemek yapmak da istemıyorum. biri bana hergün yemek yapsa getirse ne güzel olacak. :97:
bana da bana ddaaaaa
shining benide eklermisin listeye??
bilgilerini verirsen eklerim canımmmmm