2012 Ocak Anneleri

bende günlük tutacam bebeğim için. ama ne bileyım içimde hep bi korku var bıde kalp atışları yavaş dedi ya doktor. sanki 3 ay dolmadan hiç bişey yapmak gelmıyor içimden. sonra üzülmekten korkuyorum. yada en güzel zamanlarımı boş endişelerle heba ediyorumdur bilmıyorum

aslında çok iyi biliyorum ki ilerleyen zamanlarda bişeyler yaparken çok daha zorlanıcaz daha ağırlaşıcaz, batmalar, mide yanmaları olucak ama benimde içimden hiç birşey yapmak gelmiyor, bide böyle aramızdan ayrılan arkadaşlar oldukça içimi daha da bi korku kaplıyor, 16 hazirana randevum var zaman nasıl geçicek bilmiyorum bi kalp atışlarını normal şekilde gözlemleseydik

Son düzenleme:
aa ne guzel benımkıde yapıyormu acaba

ben kocaelideyim arkadaşım ve rabbim o günleri gösterirse sigortayla anlaşması olan özel hastanede doğum yapmayı düşünüyorum, bi arkadaşım doğumunu orda yaptı ve çok hoş bi albüm hazırlamışlar bebeğin ilk anı, annenin odaya ilk geldiği ve yattığı an, bebek ilk yıkanırken, ilk doktor kontrolünden geçerken en son sayfasınada hastane annelik sertifikası oluşturmuş çok harikaydı, heryerde yapılıyormu bilmiyorum

acı yemenin midene dokunmadığı sürece bi zararı yok. bu dönemde doktorlar genelde sucuk sosis salam çiğ köfte vb. şeyleri yemeyi çok fazla önermiyorlar. yaz dönemine girdik zaten bol bol su için ve meyve ve sebze tüketin ve bol bol hareket edin bence. hem boşuna kilo almamış oluyosunuz hem sağlıklı besleniyosunuz. bu sayede ilk hamileliğimde sadece 5.5 kg. aldım. :47:
5,5 kg co az degilmi canım,, ben simdiden o kdar aldımmm :26:

normalde hareket etsen hemen kilo almazsın inan bana. ben bütün gün iş yerinde koşuşturmaca içindeyim. bide sakındığın göz çöp batar diye düşünüyorum. sadece çok ani hareketler yapmıyodum. inanırmısın doğuma gitmeden 1 gün önce evde köşe bucak temizlik yaptım. halıları kaldırdım camları sildim vesaire. ertesi günde doğuma gittim.:27:
sana inanamıyorumm,, hay masalah,, ama demekki sen guclu kuvvetlisin ki yapabilmissin,, ben normalde bile kaldıramıyorum halı falan kolay kolay,,

Yükseleni Aslan olan İkizlerim, ama daha çok Aslan özelliklerim var, gurur yapıp kendimi ezdirmeme çabam, kimseye boyun eğmemem, o yüzden de üstlerim tarafından pek sevilmemem. Elimde değil, aç da kalsam ezdirmicem kendimi, ters lafa ters cevap, bu da marifet değil ama huyum böyle napim.

benim annem bakamaz, kayınvalideme de ben baktırmam, açıkcası dünya para verip güvenmeyeceğim bir bakıcıya baktırmaktansa da evde kendim bakarı.

Kadının 2 çocuğu var, sabah 7 de otutur masasına akşam 7 den önce çıkmaz, çocukları bakıcılarına anne diyormuş, o da bunu gülerek anlatır görseniz şok olursunuz “dün gece kızın ateşi vardı havale geçirdi, hemen bakıcıyı aradım, ikisini bıraktım geldim” falan der övüne övüne, hasta yani...
insan bazen dunyada nasıl olabilri boyle kişer diyor,, canım ben bi sismden mudurumle tartıstıgım için ayrılmıstım,, bende dobrayımdır ama simdi dusunuyorum ne gerek vardı diyee,, bence sen dert etmemeye bak ,, ben su ara haberlerii bile izlemiyorum. sen de kadının dediklerini duymayacagın yerlerde olmaya calıs,, duyacagın yerde olursada bir kulagından girsin digerinden cıksın,,

şimdiye kadar bi farkını görmedim açıkçası. ilkinde de ne mide bulantısı yaşadım nede aşerme. rabbim bebek bekleyenlerin hepsine benimki gibi doğum verir inşallah. 20:30 da hastaneye gittim. 20:45 de nst ye bağlandım 21:00 civarı suyum patladı ondan 10 dakika sonra doğumhaneye aldılar 21:30 da doktorum geldi 21:47 de kızım bize merhaba dedi. :52:
ne kolay yapmsıın dogumu masallah canım yaaa,, hemde 1 gun onceki temizligin ardından,, :nazar:

kilo alan arkadaşlar acaba biraz hareketsiz mi kalıyorsunuz ya da tatlı hamurişi vs tüketiyormusunuz?benim 8 hafta geride kaldı. bulantım yok şükür ama ona rağmen sabah tartıldım 300 gr kadar daha vermişim :26:
tatlı yerine bol bol meyve tüketiyorum. günde yaklaşık 3 lt su içiyorum. ee bi de cola vs severdim onları kestim. abur cubur gidince ondan kilo verdim herhalde. bi de spor yapıyordum 1.5 aydır spora da gitmedim ama doktorum bırakma dedi ve bana izin kağıdı yazdı spor salonuna vermem için. yarın devam edicem düşük tempoda koşu bandında yürüyüş ve yine düşük tempoda bisiklet kullabilirsin dedi.
hareketsizlikten canım benimki ,, ben de plates yapıyordum normalde, ve hareketli bir yapım vardı ama uyusuk bisey oldumm,,

ben okurken bazı yerlerde rastlamıştım. bebeğin kalp atış hızı 120-160 arasında olurmuş
140 altı ise erkek, 140 üstündeyse kız diye yazıyordu. normalde de kadınların kalbi erkeklere göre daha hızlı atıyor zaten. ama cinsiyet tahmininde bilimsel dayanağı var mı bilmiyorum.
benimki 125 atıyordu bu teoriye göre erkek olması lazım bakalım görcez
aaa biz gorduk kalp atsını ama dinlemedik bende merak ettim simdii
Bende de sancı ya da kanama olmadığı halde doktorum sporu yasakladı, ilk 3 ay spor, seyahat ve cinsel ilişki yasak diye kesip attı, ben de yıllardır spor yapıyordum bırakınca hiç bir şey yemesem de 2 kilo aldım maalesef, benimki de niye bütün hareketleri yasakladı anlamadım :26:
evet bende de hepsi yasak artı yasak olan yiyecekler var,, yas tan dolayı mı acaba??
ben 31 yasındayım

merhaba kızlar bende kendimi tanıtıyım leyla ben
32 yaşındayım 12 yıllık evliyim 10 yaşında oğlum var ikinci çocuğum uzun bir zaman olmadı
1,5 yıl önce iki aylık düşük yaptım
Artık umudum kalmamıştı çocuk defterini kapatmıştım test bile yapmak istemedim eşim dayanamayıp markete gidiyorum diye nöbetçi eczaneden test aldı onun ısrarıyla yaptım ikinci çizgi çıktı.
Oğluma söylemedik çünkü düşükte çok üzülmüştü. Agrılar oldugu için yine düşücek gözüyle baktım
doktora gittigimizde iki kattım bu agrıya dış gebeliktir dedi düşük ilacı verdi
10 gün sonra tekrar gittim bu süre içinde sürekli yatıyorum kese için gittgimizde şok olduk bir degil iki kesem vardı .
biri digerinden 10 gün küçük iki yumurtlama olmuş ikiside tutmuş
bir süre sonra büyük kesenin kalp atışını duyduk haftaya da diğeri duyulur dedi doktor her şey normal görünüyodu
Agrılar iki kese oluştugundan oluyomuş
20 günde 3 kilo aldım gözü dönmüş gibi yemek yiyordum yemesem titriyorum o derece
ikinci bebegimin kalp atışını duymaya heyecanla gittim ama kalp atışı yok kesede gerileme var dedi doktor
çok üzüldüm Allah biliyo ya 2 aydır içimde taşıyorum bir sürü hayaller kurdum çok istedim ama kısmet
Şuan bir bebegimin kalp atışları düzenli diğeri ise kese olarak içimdeler ben ise hiç bi şey yiyemez haldeyim mide bulantılarım çok
Burayı yeni farkettim sizlerle paylaşmak istedim
hos geldin canım,, sen deneyimlisin ne guzel,, bilgilerini verirsen ekliyeyim seni de il sayfadaki listeye
kızlarrrrrr doktordan geliyorum keseyi gördükkkk :49::49::9::9::nazar::nazar::16::16:

kızlarrr giyecek birşey bulamıyorum imdaaattt!!!
pantolonlarımın düğmeleri olmuyor tşhirtlerde göbeğim pürtlüyor
napıcamm?
yeni kıyafet alancan canımmm benim gibi :68:

kızlar bugün ayrı bir heyecan yaşıyorum
ablamda 12+2 günlük hamileydi bugün telefon açtım sohbet ettik dün doktora gitmiş rutin kontrol için ve doktor erkek gibi görünüyor demiş ,3 hafta sonra tekrar gelin demiş çok mutlu oldum bir tane kızı vardı ve ablam ilk bebeğini kucağına alamamıştı ve erkekti :59: çok duygulandım çok güzel bir duygu.allahım herkesin gönlüne göre versin .yeğenim isim bile bulmuş ve ne tesadüftürkü ben oğlumuz olursa diye düşündügüm ismi düşünüyorlarmış aslında daha benimkinin cinsiyeti belli değil ama bozulduysam da allah sağlık sıhhat versin dedim morel verdim ,o ismi biz düşünüyorduk demedim :61: canım ablam benim bu arada benim görümcem de benimle birlikte aynı haftada hamileyiz.bir de eltim var o da 5 aylık hamiş :52:
:49: sağım solum hamiş anlıcanız :24: :emir_bebek:
aaa maasallah akran olacaklar ne guzellll:46:

meraba kızlar ben geldim. eşimle ilgileniyourm bu aralar bide ay sonu geldi bizim işler çok yoğun onan uğrayamadım dün hiç. nasılsınız ne var nne yok herkez iyidir inşallah. benım tek derdım mide bulantıları onu da çekıyorum artık. bide feci tembelleştim işler gözümde büyüyor canım hiç yemek yapmak da istemıyorum. biri bana hergün yemek yapsa getirse ne güzel olacak. :97:
bana da bana ddaaaaa

shining benide eklermisin listeye??
bilgilerini verirsen eklerim canımmmmm

Albume konabilri fotalar,, Günlük te güzel fikir ben de düşünüdüm ama başımı kaldıramıyorum kiiii

O kadar vahim mi görünüyor ya :26: aslında ben de aynı fikirdeydim hemen doktoru değiştirecektim, ama bu doktor bana başka bir doktor arkadaşımın tavsiyesi, ona durumu anlatınca en azından bir şans daha ver, bu adam çok iyi bir doktordur, iyi olmasa eşimin doğum takibi ve doğumunu ona yaptırır mıydım falan dedi, ikna oldum, bir kez daha gidicem, olmazsa bakarım.
hani bir konuda olsa dicem ama birçok konuda sıkıntı yaşatıcak bir doktora benziyor gülüm ,biraz moralde bozucu olabilir ilerde ,bir şans daha ver bakalım gülüm
herkese günaydın arkadaşlar ..maalesef aranızdan ayrılıorum ..dün anesteziyle kürtaj oldum..kesem vardı biliosunuz ama şekli bozulmuş ve gelişimi durmuş bekledik kaç gün belki sonradan düşer içine diye ama maalesef gelmedi ..3 ay bebek yasak zaten ara vermek istiyorum...allahım hepinize sağlıklı hamilelik ve hayırlı evlatlar nasip eder..ben geriden gelicem biraz siz ozaman daha tecrübeli olcaksınız belki çocuğunuz cinsiyetini öğreniceksiniz..bende gerçketen hepinizi merak ediyorum..bugüne kadar destek lan tüm arkadaşlarıma çok teşekkür ederim kendinize iyi bakın..:nazar::58:
canım benim çok geçmişler olsun ,tez zamanda güzel haberlerle dön inşallah.allaha emanet ol gülüm

bende günlük tutacam bebeğim için. ama ne bileyım içimde hep bi korku var bıde kalp atışları yavaş dedi ya doktor. sanki 3 ay dolmadan hiç bişey yapmak gelmıyor içimden. sonra üzülmekten korkuyorum. yada en güzel zamanlarımı boş endişelerle heba ediyorumdur bilmıyorum
kız seyyahım atacam kafana mause ve hoparlörü :63:
o ne bicim düşünceler öyle at kafandan.
hepimiz allaha emanet yaşıyoruz
rabbim tüm meleklerimizi korusun
bebeğini 9 ay taşıyıp kucağına alamayan ablam da oldu :43: ama bırakmak yok değil mi?inanç herşeyin başı sen inanmazsan olmaz güzel düşün.

kızlarrr giyecek birşey bulamıyorum imdaaattt!!!
pantolonlarımın düğmeleri olmuyor tşhirtlerde göbeğim pürtlüyor
napıcamm?

alışveriş yapcaksın o zaman canım :) pantolonlar düşük bel değil mi? benimkiler düşük bel epey giyebilirim sanırım

ablamda 12+2 günlük hamileydi bugün telefon açtım sohbet ettik dün doktora gitmiş rutin kontrol için ve doktor erkek gibi görünüyor demiş ,3 hafta sonra tekrar gelin demiş çok mutlu oldum bir tane kızı vardı ve ablam ilk bebeğini kucağına alamamıştı ve erkekti :59: çok duygulandım çok güzel bir duygu.allahım herkesin gönlüne göre versin .yeğenim isim bile bulmuş ve ne tesadüftürkü ben oğlumuz olursa diye düşündügüm ismi düşünüyorlarmış aslında daha benimkinin cinsiyeti belli değil ama bozulduysam da allah sağlık sıhhat versin dedim morel verdim ,o ismi biz düşünüyorduk demedim :61: canım ablam benim bu arada benim görümcem de benimle birlikte aynı haftada hamileyiz.bir de eltim var o da 5 aylık hamiş :52:

oyy ne güzeelll herkes hamile :) 12. haftalarda cinsiyet tahmininde bulunuyolar umarım biz de erkenden öğrenebiliriz :) ablanın da gönlüne göre versin allah inş.

herkese günaydın arkadaşlar ..maalesef aranızdan ayrılıorum ..dün anesteziyle kürtaj oldum..kesem vardı biliosunuz ama şekli bozulmuş ve gelişimi durmuş bekledik kaç gün belki sonradan düşer içine diye ama maalesef gelmedi ..3 ay bebek yasak zaten ara vermek istiyorum...allahım hepinize sağlıklı hamilelik ve hayırlı evlatlar nasip eder..ben geriden gelicem biraz siz ozaman daha tecrübeli olcaksınız belki çocuğunuz cinsiyetini öğreniceksiniz..bende gerçketen hepinizi merak ediyorum..bugüne kadar destek lan tüm arkadaşlarıma çok teşekkür ederim kendinize iyi bakın..:nazar::58:

canımmm çok üzüldüm. umarım en kısa zamanda toparlanıp yeniden aramıza gelirsin. çok geçmiş olsun

meraba kızlar ben geldim. eşimle ilgileniyourm bu aralar bide ay sonu geldi bizim işler çok yoğun onan uğrayamadım dün hiç. nasılsınız ne var nne yok herkez iyidir inşallah. benım tek derdım mide bulantıları onu da çekıyorum artık. bide feci tembelleştim işler gözümde büyüyor canım hiç yemek yapmak da istemıyorum. biri bana hergün yemek yapsa getirse ne güzel olacak. :97:

ahh o tembellik!!! ben de yemeği zar zor yapıyorum hiç bi iş de yapmak istemiyorum. ama çok normal. Bebeğinizi beklerken sizi neler bekler diye bi kitap okuyorum şuanda. aynen şöyle yazıyor

"Kendinizi yorgun hissetmemeniz şaşırtıcı olurdu. Çünkü siz farkında olmasanız da gebe bir kadın olarak bedeniniz dinlenme anında bile bir dağa tırmanan normal bir bedenden daha fazla çalışmaktadır. Bunun önemli bir nedeni, bedeninizin bebeğinizin yaşam destek sistemi olan ve oluşumu gebeliğin üçüncü ayının sonundan önce tamamlanmayacak olan plesantayı oluşturmakta olmasıdır."

aslında çok iyi biliyorum ki ilerleyen zamanlarda bişeyler yaparken çok daha zorlanıcaz daha ağırlaşıcaz, batmalar, mide yanmaları olucak ama benimde içimden hiç birşey yapmak gelmiyor, bide böyle aramızdan ayrılan arkadaşlar oldukça içimi daha da bi korku kaplıyor, 16 hazirana randevum var zaman nasıl geçicek bilmiyorum bi kalp atışlarını normal şekilde gözlemleseydik
işte bende aynen böyle hissediyorum :(
ben kocaelideyim arkadaşım ve rabbim o günleri gösterirse sigortayla anlaşması olan özel hastanede doğum yapmayı düşünüyorum, bi arkadaşım doğumunu orda yaptı ve çok hoş bi albüm hazırlamışlar bebeğin ilk anı, annenin odaya ilk geldiği ve yattığı an, bebek ilk yıkanırken, ilk doktor kontrolünden geçerken en son sayfasınada hastane annelik sertifikası oluşturmuş çok harikaydı, heryerde yapılıyormu bilmiyorum
burdaki en lüks hastane acıbadem belki onlar yapıyorlardır. senin bahsettığın hangı hastane
kız seyyahım atacam kafana mause ve hoparlörü :63:
o ne bicim düşünceler öyle at kafandan.
hepimiz allaha emanet yaşıyoruz
rabbim tüm meleklerimizi korusun
bebeğini 9 ay taşıyıp kucağına alamayan ablam da oldu :43: ama bırakmak yok değil mi?inanç herşeyin başı sen inanmazsan olmaz güzel düşün.
tamam tamam sustum. allah bilir en iyisini:34:

kızlar dün ben aşerdim :52: inanılmaz değişik bişeymiş ya böyle canının istemesınden daha değişik. sankı yemesem bi yerıme bişey olacakmış gibi. ağzımda tadı burnumda kokusu vardı hep. bi ara oturduğum yerde eşime dedim ki şunu bi yeseydimde rahatlasaydım aşkım dedim :1: ayy yedim rahatladım :1:

önceden de dondurma istemişti canım ama o aşerme değilmiş tv de görüp olsa da yesek demiştim adam kalkıp gecenın 2sinde dondurmalı pasta aramıştı bana :)

kızlar dün ben aşerdim :52: inanılmaz değişik bişeymiş ya böyle canının istemesınden daha değişik. sankı yemesem bi yerıme bişey olacakmış gibi. ağzımda tadı burnumda kokusu vardı hep. bi ara oturduğum yerde eşime dedim ki şunu bi yeseydimde rahatlasaydım aşkım dedim :1: ayy yedim rahatladım :1:

önceden de dondurma istemişti canım ama o aşerme değilmiş tv de görüp olsa da yesek demiştim adam kalkıp gecenın 2sinde dondurmalı pasta aramıştı bana :)
hehe afiyet olsun canım .ben enesteyken üzüm istemiştim yeşil
üzüm :52: 2 gün öncede turşu suyu içtim ekşili ekşili
bugünlerde canım patatesli hengel olcak yoğurtlayıp yicen sen bilir misin maraşlılar bilir eşin de bilir ,patatesle yapılan su böreği diyoruz daha çok çerkez usulü ham ham ondan çekiyo iştee:35:

kızlarrrrrr doktordan geliyorum keseyi gördükkkk :49::49::9::9::nazar::nazar::16::16:
canım gözünaydınnn:16:

İnşallah cnm teşekkür ederim..
Hastanede sırayı beklerken feci oluyorum kalbimin atışını duyabiliyorum o derece.. :9:
Bakalım inşallah yarın hayırlı haberlerle gelirim..
Zaten Selinde girmedi bugün aklım onda kaldı :5:
hadı bakalım hayırlı haberlerle gel ınsallah bu arada benım kalbımde aynı cıkacak gıbı atıyo doktorun yanındayken :1:
ayy bende gıtcem 12+0 da uff zaman gecsın hemen yaa:8::52::49::66:

canım benım cok gecmıs olsun :59:ınsallah en kısa zamanda yenı melegın konar göbüşüne inşallah dualarım senınle canım :16:

inşallah güzel haberlele gelir bende bu hafta içi gidicem bebiş için pazartesimi gitsem diyorum

Çağırdımıki doktorun cnm?
Sen doktor konusunda biraz sıkıntılısın sanki doktorunu değiştirsen seni daha iyi anlayan daha ilgili bi doktora gitsen bence daha iyi olur..

Selincim cnm dün bütün gün seni merak ettim..
İyi haberlerle gelirsin diye düşündüm ama hayırlısı buymuş demekki mesajımda da yazdım..
İnşallah 3 ay sonra güzel haberlerle gelip yazcaksın buraya kızlar hamileyim,kızlar kese göründü,kalp atışı göründü diye..
Sakın sakın moralini bozma..
Bu zamanlarda moral çok önemli.. Dinlen biraz bedenini ruhunu dinlendir..
Eşinle birbirinize zaman ayırın..
Öpüyorum cnm görüşmek üzere.. :3:

Çağırdımıki doktorun cnm?
Sen doktor konusunda biraz sıkıntılısın sanki doktorunu değiştirsen seni daha iyi anlayan daha ilgili bi doktora gitsen bence daha iyi olur..

Selincim cnm dün bütün gün seni merak ettim..
İyi haberlerle gelirsin diye düşündüm ama hayırlısı buymuş demekki mesajımda da yazdım..
İnşallah 3 ay sonra güzel haberlerle gelip yazcaksın buraya kızlar hamileyim,kızlar kese göründü,kalp atışı göründü diye..
Sakın sakın moralini bozma..
Bu zamanlarda moral çok önemli.. Dinlen biraz bedenini ruhunu dinlendir..
Eşinle birbirinize zaman ayırın..
Öpüyorum cnm görüşmek üzere.. :3:

sen doktora gittin mi bugün canım..

Selincim, çok üzüldüm canım, bundan sonrası için hayırlısı olsun, kendini üzüp yıpratma demek ki kısmetin başka zamanaymış, 3 ay sonrası için hayırlı haberlerini bekliyoruz.

Back
X