2012 Ocak Anneleri

Canım bizimkilerinde iki tarafında ilk torunu fakat şöyle bişey var kayınvalidem de annemde bilir ben bazı konularda karıştırmam sert çıkarım ikisinede..
Tavrımı bilirler yani ellerinde oyuncak ettirmem.. Zaten ikiside öyle insanlar değiller onda şu kadar durdu bunda bu kadar durdu diye..
Benim sıkıntım kayınvalidemlerden annemlerden değil gereksiz yerli yersiz akrabaların doluşmasını istemiyorum o 40gün sürede bizimkilerden gelselerde yardımcı olurlar biliyorum ama eşimin akrabalrıyla zaten samimi değiliz onlar doluşmak isterse sinirlenebilirim biliyorum kendimi..
Bide onları ağırlamakla uğraşamam yani kusura bakmasınlar.. Tabi burda iş kayınvalideme düşüyo o doğru düzgün bi uslupla mevluta gelin demeli artık :60:
Ne kaa güzel başımdan savıyorum dimii hahahhaah :1:
Ama gerçekten öyleler bizden kim gelse yengelerim,teyzem falan filan hepsi girer bişey yapar yardım eder bana hanım gibi gelip oturmazlar yani..
Ama eşimin akrabalrı samimi olmadığımız için yapamazlar ki istemem zaten ee kim hizmet etcek onlara pehh :19:

Eşin neden annesine bırakıyo isim işini? Onun bebeğimiymiş?
İkinizin karar vermesi gereken bişey bence bu saçma düşünüyo kusura bakma ama..
Bide bizde de adetmiş ilk torunda kızın annesi yaparmış herşeyi ama durumu varsa yapar tabi annem yapamıycak durumdaysa yaptırtmam kimsede kusura bakmaaz yani zaten biz hiç bişeyi adetler şöyle böyle ona göre yapalım diye yapmadığımız için sorun olmazda..
Allaha şükür yapıcak durumu var ailemin en iyisini ellerinden geldiğince yaparlar ama yapmasalardıda kimsede onlara zorla yaptıramaz yani sonuçta ailelere güvenilerek çocuk yapılmaz biz bebek yapmaya karar verdiysek herşeyini karşılamayıda göze almışız demektir zaten..

Ya yardımcı olcaklarsa gelsinler ama öyle herşeye burnunu sokan hanım gibi oturan çok bilmişlik yapıp sinirimi bozan kimseyi evimde istemem :19:

canım sen tavrını belli ettikten sonra çok bişey olmaz zaten eminim annen kalıcaktır,gelen olursa da onlar ilgilenir, bize 40 gün prensesler gibi bakarlar artık:21:

aynen öyle bencede ben ne güzel hayaller kuruyordum birlikte adını koyarız die adamın düşündüğüne bak çok sinirim bozuluyor bu tür konulara baktım kaptırıyor kendini isim telaşına çıkartırım bi yaygara napim çok uyuz oluyorum

Yani saçma sana gelse sorsa dese annemin ismini koymasını istiyorum diye sende verirdin cevabını belki ikiniz birlikte düşünürdünüz kayınvalidenle ama diğer türlüsü ıı ıı bence olmaz. :19:
Boşver sen cinsiyetini öğrendikden sonra bul ismi bu olcak inşallah dersn :1:

iyiyim canımmm.işlerim vardıııı yaptım geldimmm. Sizler nasılsınızzzzz.

Teşekkürler cnmm.

Bende iyiyim şu halsizliğide bi üstümden atsam çok daha iyi olcamm..

canım sen tavrını belli ettikten sonra çok bişey olmaz zaten eminim annen kalıcaktır,gelen olursa da onlar ilgilenir, bize 40 gün prensesler gibi bakarlar artık:21:

40 gün annemin yanımda kalabiliceğini düşünemiyorum açıkcası :60:
O dayanamaz evine gider hatta banada derki sen gel bana ben sana orda bakıyım hahahhaha :60:
Ayy boşverelim bunları ya vallaha içim sıkıldı şimdi onları düşününce evin kalabalığı falan ııyyyyyyyyyyy :52:

Yani saçma sana gelse sorsa dese annemin ismini koymasını istiyorum diye sende verirdin cevabını belki ikiniz birlikte düşünürdünüz kayınvalidenle ama diğer türlüsü ıı ıı bence olmaz. :19:

Bende iyiyim şu halsizliğide bi üstümden atsam çok daha iyi olcamm..

bakalım ben cinsiyeti beklerken düşünüyorum bi yandan alperen olsun erkek olursa dedim anneme sor demesinmi kudurdum sinirden ya senin dediğin taktiği uygulayacam çok sağol canım:71:

yani saçma sana gelse sorsa dese annemin ismini koymasını istiyorum diye sende verirdin cevabını belki ikiniz birlikte düşünürdünüz kayınvalidenle ama diğer türlüsü ıı ıı bence olmaz. :19:

bende iyiyim şu halsizliğide bi üstümden atsam çok daha iyi olcamm..

ya canmm hiç sormaaaa akşam 9 da şıppp uyumuşummm . Gün içerisinde zaten hep yatasım varrrrr.seni çok iyi anlıyorumm.

yemek molası verdim size laf yetiştirim dedimmm ama ne mümkünnnn :27:
buarada kızlar benim toxoplazma bağışıklığım yok ya dikkat etmem gerekicekmiş...7. ay tekrarlanacak testlerim...genelde %60 insan geçirirmiş bunu ben steril kalmışım...keşke geçirseydim neyse allah korusun artık:16:
benim de yok toxo bağışıklığım.. dr hiçbişe demedi, ben baktım sonuca, bak sorim gidince
Toxoplasma bağışıklığın yoksa et tüketirken dikkatli ol cnm. iyi pişmiş olsun ve bilmediğin yerden et alma, sokak kedileriyle de çok haşır neşir olma.
Ben önceden bol bol kedi köpek baktığım için bağışıklık seviyem çok yüksek çıktı, anneme takıldım hatta bak kedilerimin yararı oldu boş yere kızıyordun hayvanlara diye :60:
yaa ben de bisürü kedi besledim bende yok niye yok yaf, benim kediler temizlik hastasıydı heralde :60:
Canım ben küçük esatta oturuyorum doktorum zekai tahirin doktoru ama ben özel muayenehanesine gidiyorum. cinnah caddesinin orada.doğumu zekai tahir burak hastanesinde düşünüyorum ama bakalım?sen nerde yapıcaksın doğumu?
canım zekai tahirin hangi doktoruna gidiyosun????

ayyıldıııııııız sana da doktorunu sordum iki kere hala cevap vermedin kuzumm :19:
slm kızlar bende bi haftadır belimden ölüyorum hala ksık ağrılarım var özelikle ya bazen sağ bazen sol dr herşey normal desede onca yıl bekle bi sürü tüp aşılama 2 boş gebelik kendimi riske atamam rabbim güzel bi süpriz vermiş hayırlı cumalar olsun :)
oyy kuzuuu :29: bişecik olmicak inşallah
canım kolay gelsin inş.
eyvallah kuzu :)
Kayyumcum simrancimm saolun iyi dilekleriniz icinnn...
Bebikimm iiiimissss 31 mm 11 haftadan gun almis bu drlarin hesabi bizim hesaba uymuo:1:kocaman yapti drum ekrani oyyy yerim onun kalbiniiiiii nasi kalkio iniooo:1:
maşallah bebişineee :nazar:
ikbal reklamını yapıyordu ama bence alma bundan bebeklere detarjan kullanmıycaz zaten..onlara özel ürünler var..
ay evet ya, kötü yorumlar gördüm nette, bildiğimizden şaşmayalım
kızlar bişi sorcaktım sizlere..bebişlere yeni aldığımız cicileri yıkıycakmıyız..
iveeet :) bir de ütülicez
canım bizde antalya falan düşünüyoruz ama yüzmek iyimi diye hiç sormadım doktora..denize girmeyi düşünmüyordum hatta..bakteri falan olur mu ki?
deniz iyidir canım ya, ıslak mayoyla kalma ama..

tünaydın kızlar herkes burda negüzel düşündümde bizde bi liste yapsak kim kaç haftalık hamile diye düşündüm siz ne dersiniz acaba bu arada sabah kahvaltı yerine halley yiyorum canım kahvaltı istemedi ikilemde kaldım iyimi yapıyorum die
canım çikolata fazla yememek lazım, hem kafein içeriyo hem de bebişe hiç faydası yok, sen kilo alırsın ancak..
aslında benim makinede bebek için yıkama programı var..hiç aklıma gelmediydi bak..hiç kullanmayınca heraldee..:9::9::9::9:
bende de vardı galibaaa, eve gidince bakayımm:52:
Selammmmmmmmmmmmmmmmmmm

sabah bıraktım uçmuşsunuzzzzzzzzzzzzzzzzzzz..

Bu arada arkadaşlar hangi haftada olduğumuzu belirten liste var bazılarınızda onu nasıl yapıyoruz canlarımmmmmmm
http://www.kadinlarkulubu.com/sorul...ni-cizelgeler-nasil-eklenir.html#post10016565
burda açıklıyo canımm

Tatlım elde yıkama benm makinamda 30 derece olarak oda az değilmiki yaa :44:
Onların kıyafetlerinin daha iyi dezenfekte edilmeleri gerekmezmi?
Tecrübeli anneler fikir verseniz bize :1:
tecrübeli anne diilim ama evet yüksek sıcaklıkta yıkamak gerekiyo hijyenik olsunlar deyu

bakalım ben cinsiyeti beklerken düşünüyorum bi yandan alperen olsun erkek olursa dedim anneme sor demesinmi kudurdum sinirden ya senin dediğin taktiği uygulayacam çok sağol canım:71:

Anneme sormu :53: :20:
Ben olsam annenlemi yaptım çocuğu derdim hahahhhaha :60:
Töbe yarabbim töbeee..
Allah yardımcın olsun cnm ne diyim sinirlerini bozmadan mantıklı düşünerek bu işin üstesinden gelebilrsin :34:
Ya bişey daha sorcam yanlış anlamazsan eşin bunu söylerken annesine anneside saçmalama oğlum banamı düşer siz bulun ismini demedimi :44:

ya canmm hiç sormaaaa akşam 9 da şıppp uyumuşummm . Gün içerisinde zaten hep yatasım varrrrr.seni çok iyi anlıyorumm.

Ahh ahh aynen uyku hali içindeyim sürekli ama uyuyamıyorumda güneş var diye püf yaa :51:

O dayanamaz evine gider hatta banada derki sen gel bana ben sana orda bakıyım hahahhaha :60:
Ayy boşverelim bunları ya vallaha içim sıkıldı şimdi onları düşününce evin kalabalığı falan ııyyyyyyyyyyy :52:

arkadaşlarr ben sadece ev kalabalığına gereksiz çocuklarıyla gelip yiyip içen çocuklarıyla her tarafı pis edenlere sinir oluyorum sadeceee..

Benim lekelenmemde ben annişimi bile çağırmadım duymuş cnmmm benim 2 saat sonra yanımda iyi olana kadar yanımda ha var ha yokkk . Allah razı olsun hiç düzenime karışmaz yemek ne istersem nasıl olacaksa yaptı ev tiril tiril .oldu eşim geldi kurban olsunnn o da evine gitti benim annenm böyle cnmm o cnmmm.

Of evet ya, valla içim daraldı, 4 görümce, kayınvalide, kayınpeder, görümcemin eşi, çocukları benim aile offffffff ben dayanamam kesin kovarım hepsini :47::47::47:

Eşimle ben 6 yıldır yalnızlığa o kadar alışmışız ki, ikimizin de kimseye tahammülü yok, ailelerimiz de şehir dışında, sadece onun 2 kızkardeşi var istanbulda onlarla da 3 yıldır görüşmüyorduk, düşünün yani sakinliği, kafa dinlemeyi, şimdi bebeğe alışma döneminde bi de gelen gidenle hiç uğraşamam :47::47::47: Bi de benim canım kocişimin görmemiş ailesi el kadar bebeği sevip öpmeye mıncırmaya falan çalışırlar, bu yaştan sonra katil ederler beni :47:

Son düzenleme:
tecrübeli anne diilim ama evet yüksek sıcaklıkta yıkamak gerekiyo hijyenik olsunlar deyu

Dimi bencede öyle ama kaçta yıkasak?
90'da da çekerlerse zaten minicikler düşünsene iyice minnak çıkıyolar hahahhaha :60:
Zaten çamaşır makinasıyla bi türlü anlaşamadım =)

Son düzenleme:

Dimi bencede öyle ama kaçta yıkasak?
90'da da çekerlerse zaten minicikler düşünsene iyice minnak çıkıyolar hahahhaha :60:
Zaten çamaşır makinasıyla bi türlü anlaşamadım =)

90 da olurmu kızz azı burnu bi tarafa gider kıyafetlerin yıpranırlar ilk yıkama için narin kısmında yıkayın olsun bitsin tozu gitsin

Anneme sormu :53: :20:
Ben olsam annenlemi yaptım çocuğu derdim hahahhhaha :60:
Töbe yarabbim töbeee..
Allah yardımcın olsun cnm ne diyim sinirlerini bozmadan mantıklı düşünerek bu işin üstesinden gelebilrsin :34:
Ya bişey daha sorcam yanlış anlamazsan eşin bunu söylerken annesine anneside saçmalama oğlum banamı düşer siz bulun ismini demedimi :44:

Ahh ahh aynen uyku hali içindeyim sürekli ama uyuyamıyorumda güneş var diye püf yaa :51:

annesi yoktu yanımızda onada laf arasında dedim güzel isim koyun dedi inşallah böyle giderde işim zorlaşmaz iş inada biner die korkuyorum

arkadaşlarr ben sadece ev kalabalığına gereksiz çocuklarıyla gelip yiyip içen çocuklarıyla her tarafı pis edenlere sinir oluyorum sadeceee..

Benim lekelenmemde ben annişimi bile çağırmadım duymuş cnmmm benim 2 saat sonra yanımda iyi olana kadar yanımda ha var ha yokkk . Allah razı olsun hiç düzenime karışmaz yemek ne istersem nasıl olacaksa yaptı ev tiril tiril .oldu eşim geldi kurban olsunnn o da evine gitti benim annenm böyle cnmm o cnmmm.

Tatlım benimde annem öyledir salı günü burdalardı mutfaktan çıkmadı kuzenimle..
Ama dediğim gibi mevzu anne baba değil gereksiz akrabalar :19:
Bide annem kendi evinden düzeninden başka hiç bi yerde rahat edemez bende onun gibiyim 40gün ona fazla o yüzden yakında değilizki gün içinde gelip sonra evine gitsin..
Ay bilmiyorum tatlım o günler gelsin görücez..
Kayınvalidem de geldiğinde şunu yapıyım bunu yapıyım diyo bende tabiki yok yapmayın gerek yok diyorum eğer o 40günde de yapıyım ediyim derse bende gerek yok diycem öylee kalıcak.
Annem yapıyım ediyim demez direk girer yapar..
Eh ana başka işte :1:

Of evet ya, valla içim daraldı, 4 görümce, kayınvalide, kayınpeder, görümcemin eşi, çocukları benim aile offffffff ben dayanamam kesin kovarım hepsini :47::47::47:

Eşimle ben 6 yıldır yalnızlığa o kadar alışmışız ki, ikimizin de kimseye tahammülü yok, ailelerimiz de şehir dışında, sadece onun 2 kızkardeşi var istanbulda onlarla da 3 yıldır görüşmüyorduk, düşünün yani sakinliği, kafa dinlemeyi, şimdi bebeğe alışma döneminde bi de gelen gidenle hiç uğraşamam :47::47::47: Bi de benim canım kocişimin görmemiş ailesi el kadar bebeği sevip öpmeye mıncırmaya falan çalışırlar, bu yaştan sonra katil ederler beni :47:

Allahtan görümcem fln yok eşimde akrabalarıyla çok sıkı fıkı değil çok şükür ama ne kdr sıkı fıkı olmasakta gelmek istiyceklerdr bebek oldukdan sonra püff bari mevlutu bekleseler önceden zıplamasalar..
Ay Allah senin yardımcın olsun zaten o görümcelerle delirmemek elde değil :4:

ben de keçiörendeyim canım .ev bakıyorum aoç ya da yenimahalle yapabilrim

canım bebekler için özel deterjan kullandım ben omo ,yumoşun var belki başka markalar vardır .2 yaşına kadar o şekilde yıkadım bizimkilerden ayrı yıkandı.2 yaşından sonra artık bizim renklilerleyse olarla,yok beyazsa onlarla yıkıyorum .yumuşatıcısı da bebek için olandan kullanmıştım .artık cildi hassas değil.az önce parktan geldik heryer toz ,elinin üstü toz kaplı görüceksin üstüne üstüne siliyo ohh yavrum sil sil diyorum :1: taşları doldurmuş ceplerine :1:
benim annemde keçiörende, ben de orda doğdum büyüdüm canım. bekleriz gel bu tarafa komşu olalım:)
kızlar bişi sorcaktım sizlere..bebişlere yeni aldığımız cicileri yıkıycakmıyız..
canım hem yıkıycas hem ütülüyces, ben kendimize aldığım iç çamaşırlarımızı da yıkayıp ütülemeden giymem, giydirmem.
40 gün müüüüüüüüüüüüüüüüüüüü? ay 10 gün yeter de artar bile. ne ben ne eşim, ne benim annemi ne kayınvaldemi isteriz 40 gün.
canım eşin sadece isim konusundamı boyle yoksa annesine çok mu düşkün? tek erkek mi? senin ailen nerde yaşıyor?

:60::60:acı ama gerçek..........neyse bence de boşverelim, ama ben anneme ihtiyaç duyarım çok...benimki de kalmaz yav 40 gün, gideyim evime der sürekli çok düşkündür de evine:):)

benim annemde keçiörende, ben de orda doğdum büyüdüm canım. bekleriz gel bu tarafa komşu olalım:)

canım hem yıkıycas hem ütülüyces, ben kendimize aldığım iç çamaşırlarımızı da yıkayıp ütülemeden giymem, giydirmem.

40 gün müüüüüüüüüüüüüüüüüüüü? ay 10 gün yeter de artar bile. ne ben ne eşim, ne benim annemi ne kayınvaldemi isteriz 40 gün.

canım eşin sadece isim konusundamı boyle yoksa annesine çok mu düşkün? tek erkek mi? senin ailen nerde yaşıyor?

tek erkek annesine birazcık düşkün sonra zonguldak ereğlide kayınvalidemlerle birlikte yaşıyoruz benim ailem istanbulda içler acısı bi durum:43:

90 da olurmu kızz azı burnu bi tarafa gider kıyafetlerin yıpranırlar ilk yıkama için narin kısmında yıkayın olsun bitsin tozu gitsin

Dimi 90da fazla olur :1:
Benim makinada narin 40 diyo ay en iyisi 60 sanırım he ne dersin?

annesi yoktu yanımızda onada laf arasında dedim güzel isim koyun dedi inşallah böyle giderde işim zorlaşmaz iş inada biner die korkuyorum

Deseydinki eşim ismini sizin koymanızı istedi ama ben sizin böyle bişeyi kabul etmicenizi düşündüm dimi saçma düşünüyo bencede diye hahahaha :1:
Sen güzel isim koyun diyince ne dedi?
Ay olmadı 2 isim koyarsınız çok inada bindirirse annesi ve eşin sende koyduğun isimle hitap edersin..

Allahtan görümcem fln yok eşimde akrabalarıyla çok sıkı fıkı değil çok şükür ama ne kdr sıkı fıkı olmasakta gelmek istiyceklerdr bebek oldukdan sonra püff bari mevlutu bekleseler önceden zıplamasalar..
Ay Allah senin yardımcın olsun zaten o görümcelerle delirmemek elde değil :4:

Bizde de hiç akraba yok, eşim teyzelerini falan tanımıyor bile, ben kayınvalidemi, kayınpederimi ve 1 görümcemi 3 yıldır hiç görmedim :27: ama burdaki 2 görümce fazlasıyla yeter, neyse ben eşimi korkuturum, o da benim gazabımdan korktuğu için bi şekilde uzak tutar ailesini, zaten doğum tarihini yanlış söylemeyi planlıyorum, bebek doğsun bikaç hafta sonra haber veririz :60::60::60:

:60::60:acı ama gerçek..........neyse bence de boşverelim, ama ben anneme ihtiyaç duyarım çok...benimki de kalmaz yav 40 gün, gideyim evime der sürekli çok düşkündür de evine:):)

Aynen acı ve gerçek dimi kız benim annemde evine düşkün ama herkes evine düşkündür yaa :1:
E tabi onlara ihtiyacımız olcak anneee bu emmiyoooo anne şöyle oldu anneee böyle olduuuuuu :52:
Anneeeeeeeeeee üstüme işediiiiiiiiiiiii :60:

tek erkek annesine birazcık düşkün sonra zonguldak ereğlide kayınvalidemlerle birlikte yaşıyoruz benim ailem istanbulda içler acısı bi durum:43:

Aynı evdemi yaşıyosunuz kayınvalidenlerle cnm?
Bu arada kaç yaşındasınız eşinle sen?

Back
X