2012 Şubat Anneleri

yok ben onu sormadım, yani ilk kim yıkarsa olayımı yoksa kırk çıkarmada kim yıkarsa onun huyuna benzer diyorlar,

evet bazı dr lar yıkamayın diyor ama öylede pis pis çocuk rahatsız oluyor bizde yeğenlerimi hep göbeği düşmeden yıkadık 7-8 günde düştü, 3 ay önce medicanada doğum yapan amcaolunun karısına orda dr lar yıkamayın geç düşer demiş onlarda yıkamamışlar 10 günde düşmüş göbeği yani yıkasanda yıkamasanda belli bir zaman sonra düşüyor, bir tek göbeğini kapatmıcaksın işte o zaman kurumuyor biz yeğenlerimize hep alkolle silip ince bir gazlı bez kapattık hava alsın diye 7-8 günde düştü

evet alkolle gazlı bezde almamız gerek bende öyle duydum..ıslak olmicak hiç göbeği düşene kadar..ama ıslatmadan yıkanabilir bebek bişi olmaz....

bende valla..şimdi sağlık ocağından aradılar benibirbuçuk ay sonrada kan testi dedi bu dönem idrar testi yaptır dediler..idrarda proteine bakılıyomuş..önemliymiş....off off hiç bitmiyo bu testler yaa:5:

beni bir tek ikinci doz tatanoz aşısı için aradılar gidip yaptırmadım yaptırmıcam aman, onun dışında test istemediler benden hiç

ne sandın :1: ama akıllandım eskısı gıbı salak deılım :9:

:))))

kaynanan yıkarsa huyu ona benzer sonra söylim..ben eşimle yıkarım inş..ahhh bi doğsaaa....:16:

ya gazıantepte adetmıs kırk hamamı yapılırmıs kırkıncı gunu hamama gıdılır orda yıkanırmıs.daha buranın ne adetlerı varr:-(((evlendıkten 15 gun sonra gelın gorme yapıldı 10gun boyunca mısafır geldı ben gelınlıkle ortalarında oturdum cok sıkıcı bı durum bıde gelın tum ceyızını bı odaya acıyo gıdıp bakıyolar.evın her yerını gezıyorlar.gelının esyası ve ceyızı burda olmazsa olmazlardan sımdı bebek oldgunda aynı seyler olacak ılk bebekte kız tarafı yaparmıs bebegın kırklıgını ne yapılmıssa hepsı ortaya acılır yıne gelen mısafırler bakarlarmıs.bebegıme sen cıkma orda kal dıyorum:-)))ama bebısımıde cok merak edıyorum

bende valla..şimdi sağlık ocağından aradılar benibirbuçuk ay sonrada kan testi dedi bu dönem idrar testi yaptır dediler..idrarda proteine bakılıyomuş..önemliymiş....off off hiç bitmiyo bu testler yaa:5:

bakalım yarın isteyecek mi benden doktor

ne sandın :1: ama akıllandım eskısı gıbı salak deılım :9:

hadi nen oyüzden mi o kadar laf sokuyo sana :))))))))

aman onlara bakarsan sen ohooo

ya işte durumun olduğu zaman yapmakta fayda var bence
hem çocuğun için kurban kesiyorsun hemde ihtiyacı olanlara veriyorsun
güzel birşey
şuan bende yapamam mümkün değil ama durumun olduğu zaman yapmak iyidir bence

benim oğlumu hep kameraya çekmişler
doğumdan sonra yıkıyor hemşireler zaten hemen
bazı hastaneler sadece siliyor canım medicana öyle yapıyor mesela, bazılarıda yıkıyor ama şöyle bir suya tutuyolar, kafasında falan kanlar kalıyor hep tam düzgün yıkama yapılmıyor

evet alkolle gazlı bezde almamız gerek bende öyle duydum..ıslak olmicak hiç göbeği düşene kadar..ama ıslatmadan yıkanabilir bebek bişi olmaz....

aynen bende aynı fikirdeyim, yıkadınmı çocuk ne kadar rahatlıyor, bizde bile şimdi bir süre dikişlerden izin vermicekler yıkanmaya ne kadar rahatsız oluyoruz ama yıkanınca hafifliyorsun resmen bebekte aynı

ya gazıantepte adetmıs kırk hamamı yapılırmıs kırkıncı gunu hamama gıdılır orda yıkanırmıs.daha buranın ne adetlerı varr:-(((evlendıkten 15 gun sonra gelın gorme yapıldı 10gun boyunca mısafır geldı ben gelınlıkle ortalarında oturdum cok sıkıcı bı durum bıde gelın tum ceyızını bı odaya acıyo gıdıp bakıyolar.evın her yerını gezıyorlar.gelının esyası ve ceyızı burda olmazsa olmazlardan sımdı bebek oldgunda aynı seyler olacak ılk bebekte kız tarafı yaparmıs bebegın kırklıgını ne yapılmıssa hepsı ortaya acılır yıne gelen mısafırler bakarlarmıs.bebegıme sen cıkma orda kal dıyorum:-)))ama bebısımıde cok merak edıyorum

canım o gelin mevzusu benim eşimin tarafında da var
evlendiğinin ertesi günü yapılıyor duak dünü diyorlar
ama ben yaptırmadım eşim istemedi
sakın çocuğu hamama sokma kız
fena falan olur nefes alamaz allah korusun
çok buhar oluyor hamam da

yok ben onu sormadım, yani ilk kim yıkarsa olayımı yoksa kırk çıkarmada kim yıkarsa onun huyuna benzer diyorlar,

evet bazı dr lar yıkamayın diyor ama öylede pis pis çocuk rahatsız oluyor bizde yeğenlerimi hep göbeği düşmeden yıkadık 7-8 günde düştü, 3 ay önce medicanada doğum yapan amcaolunun karısına orda dr lar yıkamayın geç düşer demiş onlarda yıkamamışlar 10 günde düşmüş göbeği yani yıkasanda yıkamasanda belli bir zaman sonra düşüyor, bir tek göbeğini kapatmıcaksın işte o zaman kurumuyor biz yeğenlerimize hep alkolle silip ince bir gazlı bez kapattık hava alsın diye 7-8 günde düştü

SIMDI ILACLAR CIKMIS CNM YAA 1 HAFTAYA DUSURUYO

tatlım bosver bazı seyler ıcın bızde ole adet yok de cık ısın ıcınden herseyı yapma mantıgına ne uyuyorsa onu yap

hamamdan nefret ediyorum..hastalıklısıda oraya gidiyo aıdslısıde temizide piside..asla gitmem büyük konuşmimde..çok temizlenen bi hamam var benim oturduğum mahallede oraya bile gitmiyorum ben......kış günü bence sende gitme ya hasta olur üşütürsen eve gelene kadar....helede sezeryan olursan dikiş bölgeni üşütmemeye çok dikkat etmen lazım...çeyiz serme adeti bizdede var karadenizde..ama bebek için olan yok bizde..zaten aldığım şeyleri niye başkaları görüp baksın yaaa çok saçma aslında ..eksik varsa alıp bana hediyemi getircekler sanki...haa gelip görmek isteyen olmasa bile sağ olsun eşim bi koşu doğum çantamı alıp gösteriyo :9:ama sergilemek yok bizde..adet diye herşeyi yapmakta yanlış yaa....yıkadığım bebek şeylerine herkesin eli değecek pislencek tozlancak...çok kızarım ben..:20:bide üstüne yorumlar yorumlar.....öfffff:57:.

aman onlara bakarsan sen ohooo

ben artık bıktım test mest istemiyorum gitmicemde
ben bebeğimin sağlıklı olduğuna inmanıyorum
çokta detaya inersem çıldırırım :1:

:) özelliklede yemek yiyince geriliyor insan

benim yemek yemdende öyle artıkın ama

kendin yiyebiliyorsun. bende 2 tane keseceğim ama biri önde diğeri daha sonra olabiliyor...ikisini aynı anda kesmen şart değil...
cocuk 7 yasına gırene kadr kesılebılıyo kurban.durumu olmayanlar kı cogumuzun dogumdan sonra ıster ıstemez olmıcak kesemıyoz dıye sıkıntı etmeyelım.ben bırını kısmet olursa ınsallah yazın kesıcem hem yaza kadr ınsallah sunnetını de yaptırcam oglumun.bebekken sunnt ettırmek daha ıyıymıs dıyolar.ıkıncı kurbanıda artık ne zamana kısmet olursa artık yurudunde mı olur daha sonra mı olur

bazı bebeklerin yıkanınca tam tersi uykusu açılıyo bazılarınında uykusu geliyo mayışıyo..sizde bakarsınız eğer uyuyakalıyorsa gece yıkayıp sizde bi uyku çekersiniz..ama uyumuyor tam tersi uykusu açılıyorsa gündüz yıkarsınız akşama kadar yorulur uyur...gece...benim erkek kardeşimin tam tersi gözleri açılırdı fal taşı gibi..annemle bi anlam veremezdik..şimdi 9 yaşında kerata.....ondan çok tecrübe edindim..iyi oldu..:16:

Back
X