2012 Şubat Anneleri

benimkide geldi şimdi..oda pek hasta olmaz..oldumuda hemen bi yatar sarar kendini ertesi gün ayakta..yapı işte..benide vurmaz vurmaz bi vurdumu 3 gün yatırır.......allah hastalık vermesin kimselere çok zor......pipili damadını nasıl sünnet ettircem nasıl dayancam bilmiyorum daha şimdiden inş koly olur oda...gelinim duymasın....ben çıkarım şimdi kızlar..kocama balık yapayım actır.....seviyorum sizi ben kaçarrrrrrrrrrr...........yarın görüşürüz inşşş:80:

iyi akşamlar canım görüşürüz..

kızlar bi kaç bilgi buldum kulağımıza küpe olcak...sizinle paylaşayım öyle çıkayım....

HAMİLELİKTE GÜZELLİĞİNİZ İÇİN 10 ÖNERİ

Hamilelik süresince vücudunuzda meydana gelen değişimler kaçınılmaz. Ancak bu değişimlerle baş etmenin çeşitli yolları var. İşte hamilelik boyunca güzellikle ilgili en çok endişe duyulan 10 problem.

1.Soru: Hamileliğim sırasında çatlaklar aşmasından korkuyorum. Çünkü annemin de oldukça kötü çatlakları var. Onların azalmasını sağlamak için ne yapabilirim?
Cevap: Kadınların neredeyse yüzde 90'ında hamilelikleri sırasında çatlaklar oluşur. Hamilelikte cildiniz normal sınırlarının çok ötesinde gerildiği için karnınız, kalçalarınız ve göğüslerinizde küçük kırmızı çizgiler oluşabilir. Sizde çatlak oluşup oluşmayacağı, kalıtımsal olarak sahip olduğunuz cilt tipine de bağlıdır. Bazı kadınların ciltleri diğer kadınlardan doğası itibariyle daha esnektir. Ancak annenizde çatlaklar olması, sizde de mutlaka olacak anlamına gelmez. Çatlakları engelleyemezsiniz. Ancak onları en aza indirmenin bir yolu, en çok gerilme olan bölgelere zengin bir nemlendirici olan kakao yağı sürmeli. Ayrıca piyasada çatlakların oluşmasını engelleyen çeşitli ürünler mevcut. Doktorunuza danışarak bu ürünlerden de kullanabilirsiniz. Hafif egzersizlerin de etkili olacağını unutmayın.

2.Soru: Bütün cildin leke leke olması anlamına gelen Chloasma isimli cilt bozukluğu neden olur ve bunu önlemek için ne yapabilirim?
Cevap: Chloasma ya da "hamilelik lekesi" özellikle açık tenli kadınların cildinde oluşan koyu cilt lekeleridir. Çoğunlukla yüzde ve göğüste oluşur. Bazı hamilelik hormonlarının melanin üretimini artıran yan etkileri vardır. Ancak cilt bu artışa aynı orantıda uyum sağlayamazsa, bazı bölgelerde daha fazla melanin salgılanır ve lekeler oluşur. Güneş ışığının etkisiyle daha da belirginleşir. Bunu önlemenin en iyi yolu, sürekli 15 ya da 20 koruma faktörlü güneş kremi sürmek ve mümkün olduğu kadar güneşten uzak durmaktır. Bu lekeler, normalde bebeğiniz doğduktan sonra kaybolur. Ancak hala kaybolmazlarsa, bir çeşit A vitamini olan retinol içeren bir krem kullanın.

3. Soru: Hamile kaldıktan sonra cildimin çok daha sivilceli ve yağlı olmaya Saşladığım fark ettim. Bu neden oluyor ve bu konuda ne yapabilirim?
Cevap: Hamilelik süresince östrojen ve progesteron hormonları normal seviyelerinin çok daha üstüne çıkar. Bunun sonucunda cildinizdeki yağ üretimi artar. Dolayısıyla sivilceler oluşur. Unutmayın, eğer normalde cildiniz problemli değilse, bu sadece hamileliğin sebep olduğu geçici bir dönemdir. Bebeğiniz doğduktan sonra bu problem de ortadan kalkar. Hamilelik süresince cildinizin güzel görünmesini istiyorsanız, düzenli olarak yağsız temizleme kremleriyle temizleyin. Doktorunuza danışmadan herhangi bir sivilce kremi kullanmayın.

4.Soru: Hamileliğimin 5. ayında karnımın bir daha asla düz görünemeyeceği endişesine kapıldım. Karnımın şeklini çok bozmamanın bir yolu var mı?
Cevap: Hamilelik süresince karın kasları egzersizleri yaparken çok dikkatli olmalısınız. Dik oturmayı gerektiren formda kalma egzersizleri asla yapmamalısınız. Hamilelik sırasında karın kasları, bebeğe büyümesi için gerekli olan alanı sağlamak için gerilir ve ayrılır. Dolayısıyla karın kaslarına baskı yapacak her türlü egzersizden uzak durmalısınız. Sırtüstü dümdüz yatmanızı gerektirecek egzersizler de tehlikelidir, çünkü bu bebeğinizin aldığı oksijen miktarını azaltır.

Bunların yerine pelvis bölgesini çalıştıran egzersizler yapabilirsiniz:

Bacaklarınızı kalçalarınızın genişliği kadar açın.
Bir elinizi karnınızın, diğer elinizi popo kaslarınızın üzerine koyun.

Popo kaslarınızı sıkıp pelvisinizi ileri doğru iterken, karın kaslarınızı sıkın.
Bu pozisyonda 10 saniye boyunca kalın ve sonra gevşeyin. Bu hareketi 5 kez tekrar edin.
5.Soru: Hamile kaldığımdan beri göğüslerim büyüdü. Onlara ekstra destek vermek için kullanabileceğim en iyi sutyen türü hangisi?
Cevap: Yeni bir sutyen almadan önce göğüslerinizi doğru bir şekilde ölçtürmeniz, size uyacak en iyi sutyen ölçüsü ve şekli hakkında tavsiye almanız çok önemli. Kadınların çoğunun göğüsleri hamilelik süresince oldukça büyür. Sutyeninizin kuplarının altında derin bir bant bulunmalı ve cildinizi kesmemesi için geniş omuz askıları olmalı. Göğüsleriniz hamileliğiniz boyunca büyümeye devam edeceği için hemen fazla sutyen almayın. Eğer bebeğinizi emzirecekseniz göğüslerinizin daha da büyüyeceğini unutmayın.

6.Soru: Hamileliğim boyunca daha fazla tüylenmeye başladığımı fark ettim. Bu neden olur ve tüylerden kurtulmanın en iyi yolları nelerdir?
Cevap: Hamileliğiniz süresince hormon seviyenizin yükselip alçalmasının bir etkisi olarak vücut tüylerinizde değişmeler meydana gelebilir. Tüyler daha koyu ve daha fazla olmaya başlayabilir. Bu durum bebeğinizin doğumundan sonra eski haline döner. Tüylerden kurtulmanın pek çok yolu var. Tüy dökücü bir krem yüzünüzdeki istenmeyen tüyleri yok ederken, sarartıcı bir krem de koyu renkteki tüylerinizi saklar.

7.Soru: Hamile kalmadan önce hafif egzama oldum, ama şimdi çok daha kötüleşti. Bununla nasıl başa çıkabilirim ve kortizon içeren kremler kullanabilir miyim?
Cevap: Egzama, hamilelik süresince ya çok daha kötüleşir ya da tamamen yok olur. Bunun da sorumlusu uzmanlara göre yine hormonların etkisidir. Egzama olanların yapması gereken en önemli şey cildi çok nemli tutmak ve kurumasını engellemektir. Kortizon içeren kremler için de doktorunuza danışmalısınız.

8.Soru: Saçlarım çok fazlalaştı ve ben onları kontrol etmekte gerçekten çok zorlanıyorum. Saç bakımıyla ilgili bir tavsiyeniz var mı?
Cevap: Saçlarınız hamilelik boyunca çok daha hızlı uzama eğilimi gösterir. Ancak bebeğiniz doğduktan birkaç ay sonra tüm bu fazla saçlar dökülmeye başlar. Hamilelikte pek işe yaramayacağı için kimyasal bakımdan uzak durun.

9.Soru: Vücudumda oldukça göze çarpan varisli damarlar oluştu. Daha kötü olmalarını engellemek için yapabileceğim bir şey var mı?
Cevap: Hamilelikte oluşan varisli damarların sebebi, büyümekte olan rahminizin damarlar üzerindeki baskısıdır. Hamilelik süresince progesteron hormonu damar duvarlarının gevşemesine sebep olur ve onları varisli damarlar gibi yapar. Bunu önlemenin en iyi yolu destekli külotlu çoraplar giymek ve her gün mutlaka yürümektir. Uzun süre hareket etmeden ayakta durmak ise varis riskini artırdığı için bundan kaçının. Düzenli bir şekilde hafif egzersiz yapmak da kasların, kanı bacaklarda birikmek yerine kalbe geri pompalamasına yardımcı olur.

10.Soru: Göğüslerimin altında ve uyluklarımın arasındaki kaşınan lekelerden şikayetçiyim. Bu neden olur ve bu konuda ne yapabilirim?
Cevap: Hamileliğiniz süresince göğüsleriniz ve uyluklarınız ölçü olarak büyüdüğü için, bu bölgelerde sürtünmeden ve terlemeden kaynaklanan kızarıklıklar oluşabilir. Eğer bu bölgelerde yanma ve iltihaplanma başlarsa, intertrigo isimli bir cilt bozukluğu yaşayabilirsiniz. Bu durumda cilt kızarır ve su toplar. Cildinizi mümkün olduğunca kuru tutmak ise en iyi çözümdür. Banyodan sonra iyice kurulanın ve bu bölgelere teri emmesi için pudra dökün. Pamuklu iççamaşırları giyin ve külotlu çorap kullanmayın. Eğer cildiniz kızarmışsa ve su toplamışsa, doktorunuza görünün. Çünkü bir enfeksiyon söz konusu olabilir.

ıyı aksamlar dunurum afıyet olsun sende ye balık bolbol..
vallahı su sunnet davası ne kadar kucuk olursa cocuk o kadar ıyı dıyorlar..
ay cok zor nasıl dayanacaksın eyvah eyvah ..

saol tatlım........

ıyı aksamlar dunurum afıyet olsun sende ye balık bolbol..
vallahı su sunnet davası ne kadar kucuk olursa cocuk o kadar ıyı dıyorlar..
ay cok zor nasıl dayanacaksın eyvah eyvah ..

valla sorma bi türlü çıkamadım...adam öldü acından çatlak için bide şu kremi öneren çok Cocoa Butter Belly Cream diye 35 tl bi sitede ona baktım biraz...ama 227 gr diyo çokmu küçük anlayamadım yaa...neyse bi bizim buraları bakayımda.....ondan sonra ona bakarım...hadi ben kaçtım lafa tutma beni dünür.......öptüm seni..buklecim iyi akşamlar tatlım...hiçbişey için bozma moralini bak oğluşunda çok etkileniyordur tamam mı tatlım..bugün öküzlük yapan o öküzü unut cnm..haydin ben çıktım ....bu sefer gerçekten çıktım

hadı ferıha bıtmeden yetıs
opuyorum bende
dıkkkat et kendıne yrn grsz

tamam canım haadi iyi akşamlar sana görüşürüz..

tek kaldım :26:
vede gidiyorum nihlee yazmıyon sen bana hıhh

gıtmee cnm sıkılıyo yaa
bende aralık dogum lıstesıne bakıyordum ole
ekımde baslamıs hepsı patır patır dogurmaya
1,500 kılo doguran bıle var..
bıde bızım sıpalara zayıf dıyorduk

gitme gitme hakim ol kendine yeme bu saatten sonra bişeyy
çıkıyorum ben iyi akşamlar..

tm tatlım dıkkat et kendıne
en guzele emanet..
moralını ne kdar yuksek tutarsan bebek o kadar enerjılı olurmus
annenın butun psıkolojısını uzerıne alırmıs..
haberın olsun cnm..
bolbol gulkı sıpalarda neselı bıse olsun :))

Gunaydıınn.
Kımsecıkler yok gercı ama :26:

Kızlar bu hafta hep araba ıle geldım ıse, yanı salı gununden sonra.
Ya, ne buyuk rahatlıkmıs araba ıle gelmek.
Keske aksamları da alabılse esım benı.
Ama zor
Cunku o zaman ısınden en az 1 saat gerı kalması lazım.
Hele cuma aksamları 2 saate zor gıder.

Dun aksamkı trafıkten sonra, hıc heveslenmedım boyle bırseye.

Yahu dun, Etıler'den Zincirlikuyu'ya 1 saat 10 dk yı gectı de varamadık.
En sonunda ben Levent'te ındım, cok bunaldım cunku, Zıncırlıkuyu'ya yurudum.

Istanbul'u bılmeyenler ıcın yazayım, Etıler,Zıncırlıkuyu arası trafık acıkken maksımum 5 dk (degıl bıle)
Cunku bu sabah ben evden ıse 10 dk da vardım, dusunun!

Istanbul cekılmez, valla bılla cekılmez.

Yanı cekmek ıcın, bazı sartların olusması gerek.
Ama nerdeeeeee?

Uyuyun bakalım, kokoslar sızı.
Ben sabah sabah kalktım ıse geldım.

Canım da sıkılıyor, keske sohbet edebılecegım bır ıkı dostum olsaydı ):
Bende kendı kendıme yazarım, napim

Dun benım cok agrım vardı, bır ara doguruyorum sandım, o denli.
Yıne gec uyudum, ama Rabbıme sukur cok uyanmadım.

Kızımla oynastık gece bıraz, onunla oynasırken dalmısım.
Zilli bi' tekme atıyor, cok hosuma gıdıyor.
Bende boyle hafıften vuruyorum, tekme attıgı yere, sonra o tepkı verıyor, bır daha tekmelıyor.

Esımın kardesını ıstemeye gelmıyorlarmıs, dun esım soyledı.
Babası kabul etmemıs, herhalde cocugun ısı yok dıye.
Gorumce ıle cocuk yıllardır gorusuyor, bakalım ne olacak sonuc?

Gercı o cocuk mu emın degılım ama, esım 'cocugun ısı yokmus' dıyınce ılk aklıma o geldı.
Hem kardesı de ıstedıgıne gore, baskası degıldır.

Esım pazar gunu ıcın annesını bıze yemege cagırmak ıstedı.
'Balık alayım, annem yapsın, sende ye' dedı, ama ıstemedım.
Esıme dırekt soylemek yerıne, 'evımde balık koksun ıstemıyorum, bızı dısarı cıkar, dısarıda yemek yıyelım' dedım.
Annesı sevmezmıs, restoranta gıtmeyı.
Cozum olarak, 'balıkları alayım, annemle beraber ablama gıderız, o yapar bıze balıkları' dedı.
Bu kez ıtıraz etmedım. Hıc degılse ablası bana sıcak davranıyor.

Aksam da Bebek'e gıdıcez esımle. Az kılo aldım ya, dedım 'waffle yıyeyım de accık kemıklerım etlensın'
Sonracıgıma yarın sabah kahvaltıyı dısarda yapmak ıstıyorum.
Zaten sonrasında ıkea'ya gıdecegız, kızımızın odasına raf ve bırde kucuk dolap alacagız.
Bez, ıslak mendıl v.s. koymak ıcın.

ıcımdekı ses erken dogum yapacaksın dedıgı ıcın, artık hazırlıkları daha da hızlandırmak ıstıyorum.
Ama benım ıcımdekı ses benı genelde yanıltır.
Sımdı kesın 40+ da fılan dogururum

Büüüle iste.
Sız uyuyun madem, bende accık calısayım.
Optum sızı.

Son düzenleme:

günaydın günydınnn
erken işe gelen ben varım senın gıbıı
sende gıtmısın gercı ama olsun gelınce okursunnn
benım de eksıklerım var tamamlama gerek de yarın işllahhh
aksamdan kotuyum sankı grıp gıbıyımmya
bu da yetmezmıs gıb komsu ıle ortak kullandgımız bı net yok artık aksamları gıremıcem demek yabı uyuz kadın cekms istanbul a gıtmıs kapatmıs neymıs ne zaman gelıcegı bellı degılmıs bak sen dedım agladım agladım durdumkocama olurda uzulur bır vın alır dıye ama sankı tınlamadı

Gunaydın canım, kımsecıkler olmayınca az calısayım dedım.
Dedıgım gıbı yaptım, az calıstım Bolca oyalandım.

Benımde bugun bacaklarım agrıyor, dızden asagısı.

Sen ıhlamur, zencefıl ıc, bak nasıl ıyı oluyorsun.

Canım sen alsana vın, odemelerı nasıl bılmıyorum ama cok pahalı degıl galıba.
Ortaklasa oldugu zaman sorun cıkar daıma.
En ıyısı kendıne ozel olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…