2012 Şubat Anneleri

benim aile hekimliğindeki ebem aradı nasılsın diye.sonra konuştuk şeker yüklemesini gel biz ücretsiz yapıyoruz dışarıdan para verme demişti ama ben gitmedim :1: şeker yüklemesi yaptırmıcammmmmmm

gebelıkte kan sekerı cok onemlı amaaa ole deme ona baglı cocuktakı durumları kontrol eden drlar da varr... ıhmal etmeee

ben ücrete değil evim uzak olduğu için üşeniyorum her hafta gitmeye başka derdim yok :1:

hiç acımayacak korkma yavrum pırt diye çıkıcak :1:

ya ya ne demessın :D:D ne kadar sankınsın yaaa bıde ben bole olsammm:D:D

ben dr her hafta gıtsem kovar benı kesınlıkle 4 haftada bırmıs bu aydan sonra ancak 1 2 haftada bı gıderım artık :1::3::3:

inş.benimkide iyi çıkar üfff darlandım
kaç para bu şeker testi

35 TL ye yaptırdım ben.

çok hain planlarım var
hem gaz bombardımanı hemde yarmagül gibi kovalıycam evde :1:
Gaz bombardımanını gec, daha seksı bıseyler dusun.
Ama yarmagul fıkrı, guzel.
Tabıı adamı urkutmeden (:

Ben de 29. haftadayım aynılarını bana da söyledi doktorum ama artık 2 haftada bir gidecekmişim çantanı falan hazırla dedi suyun gelirse korkma beni ara vs gibi şeyler söyledi.

29. haftandasın ve sımdıden sonra mı 2 haftada bır gıdecekmıssın kontrollere?

gerçekten öyle olucak
benim annem çocuğuma baktığı için bende kalıyor
insan kendi annesinden bile daralıyor yeri gelince
yalnız kalmak yada başbaşa kalmak istiyor
çok zor gerçekten birde kaynanayı hiç düşünemiyorum

Tahmın edebılıyorum.
Cunku bır ara esımın aılesınde kaldık.
Anne ve babası yoktu, kardeslerı vardı yalnızca.
Esım sureklı 'oyle gıyınme, orada uyuma, yanıma cok yaklasma' dıye uyarılarda bulunuyordu.
Yaklasık ıkı ay boyle gectı ve ben cok bunaldım.

Sonra kardeslerı bızde ıkı hafta kaldı.
Yıne benzer bır durum yasandı.

Kardeslerının yanında cok dıkkatlı olmamı ısteyen esım bılmıyordu, kardeslerının benım yanımda sevgılılerı ıle yaptıkları muhabbetlerı.
Ve yanımda nasıl gıyınıpi rahatca uzandıklarını.

Ama sımdı konusacagım esımle, annesının yanında benı cok kısıtlamamasını soyleyecegım.
Ben zaten butun gun calısacagım, halıyle yogun olacagım, evıme gıttıgımde uzanıp dınlenemeyeceksem, bıraz olsun rahat gıyınemeyeceksem ıstemem kayınvalıdemın bızde kalmasını.
Sonucta ben bu gunlerı bır daha yasamayacagım.
Ve gerıye donup baktıgımda keske demek ıstemıyorum.

Neys evakıt gec olmus.
Cıkıyorum ben.
Hepınıze ıyı aksamlar fıstıklar.

benim aile hekimliğindeki ebem aradı nasılsın diye.sonra konuştuk şeker yüklemesini gel biz ücretsiz yapıyoruz dışarıdan para verme demişti ama ben gitmedim :1: şeker yüklemesi yaptırmıcammmmmmm

kesinlikle yaptırmalısın
dr beni çok korkuttu bu şekere karşı
neler olabileceğinden hiç bahsetmeyeyim bile dedi
neler olacağını bilmiyorum ama korktum gerçekten :)

ben ücrete değil evim uzak olduğu için üşeniyorum her hafta gitmeye başka derdim yok :1:

hım doğru oda var :)

gebelıkte kan sekerı cok onemlı amaaa ole deme ona baglı cocuktakı durumları kontrol eden drlar da varr... ıhmal etmeee

evet katılıyorum muhakkak yaptır

35 TL ye yaptırdım ben.
Ama sımdı konusacagım esımle, annesının yanında benı cok kısıtlamamasını soyleyecegım.
Ben zaten butun gun calısacagım, halıyle yogun olacagım, evıme gıttıgımde uzanıp dınlenemeyeceksem, bıraz olsun rahat gıyınemeyeceksem ıstemem kayınvalıdemın bızde kalmasını.
Sonucta ben bu gunlerı bır daha yasamayacagım.
Ve gerıye donup baktıgımda keske demek ıstemıyorum.

Neys evakıt gec olmus.
Cıkıyorum ben.
Hepınıze ıyı aksamlar fıstıklar.[/COLOR][/I]

canım ister istemez oluyor bunlar
sen kendinde rahatsız oluyorsun rahat edemiyorsun
neyse iyi akşamlar cnm

kızlar anlıyorum tabi haklısınız da bu şeker yüklemeleri 2 li 3 lü testler son zamanlarda çok fazla moda oldu bundn 3 yada 5 sene önce yoktu hiç biri yada vardı tüm doktorlar uygulamıyorlardı.ne yani bütün anneler şeker hastası mı?
sıkıldım testlerden git gellerden.
birde benim plesentada kanama olmuştu onun için çok gittim geldim kan tahlili falan hepten bunaldım hastanelerde.çok ultrason bile zararlı diye duymuştum bi yerde geri kafalı gibi davranıyorum biliyorum ama hiiiç içimden gelmiyor ben sağlıklı olduğuma inanıyorum allahın izni ile.:16:

canım ister istemez oluyor bunlar
sen kendinde rahatsız oluyorsun rahat edemiyorsun
neyse iyi akşamlar cnm

bende cıktım yemek hazırlıcam kendınıze dıkkat edın ılerleyen saattlerde grsmk uzre opuyrum hepınızı mucuxxxxxxxxxxx X:X:X bebişlerinize dıkkat edın :3::3::3::4:

kızlar anlıyorum tabi haklısınız da bu şeker yüklemeleri 2 li 3 lü testler son zamanlarda çok fazla moda oldu bundn 3 yada 5 sene önce yoktu hiç biri yada vardı tüm doktorlar uygulamıyorlardı.ne yani bütün anneler şeker hastası mı?
sıkıldım testlerden git gellerden.
birde benim plesentada kanama olmuştu onun için çok gittim geldim kan tahlili falan hepten bunaldım hastanelerde.çok ultrason bile zararlı diye duymuştum bi yerde geri kafalı gibi davranıyorum biliyorum ama hiiiç içimden gelmiyor ben sağlıklı olduğuma inanıyorum allahın izni ile.:16:

canım ben hamileliğimin ilk 2 ayı rahatsızlandım
röntgen çekemedikleri için de ne olduğunu anlamadılar
birde demirim çok düşük diye 15 gün iğne oldum
düşün kaç ay geçti hala iki tarafımda mosmor geçmedi
kaç kere kan tahlili yaptırdım ama yine de kendi sağlığım ve bebeğimin sağlığı için
doktorun dediklerini dikkate alıyorum
2 li test 3 lü test daha bi isteğe bağlı
ama şeker testi önemli diyorlar
bana sorarsan yaptır seçim yine senin tabii

bebişlerimiz sağlıklı olsunda başka bişey istemiyorum

bazı testler gerekli ama bazılarınıda laf olsun para dolsun diye istediklerini düşünüyorum açıkçası :1:

ya bende gıttım bugun 1,300 dedı 32 cm dedı haftasına gore ıyı bıle dedı sen neyle besledın kuzum bunu yaaa benım bebegımmı kucukte dr benı tesellı edıyo anlamadım :(:(:(:(:(:(

Benim boyum 160 cm hamile kalmadan önce 44 kg dım şimdi 54 olmuşum, laktozsuz süt içiyorum ceviz, mandalina, portakal, 1yumurta peynir, zeytin, haftada 2 gün iskender haftada 1 gün ocakbaşına gidiyoruz ben et yemiyorum ayda 1-2 defa yerim kavun peynir yiyorum ve hibeş. Yazın incir çok yemiştim, günde 1 tane muz dr verdiği ilaçlar omega, vitamin ve kasılmalar için olan aklıma gelenler bunlar bir de mercimek çorbası.

iyi akşamlar hatunlarrr:32:....bugün akşama kadar evi topla temizlik alışveriş yap akşam ettim.:31:......kıyıda köşede kalmış şeyleride düzenle derken akşam oldu yahuuuu..bi türlü yazamadım size:43:...akşamda yemek yapayım dedim..geç oldu ama artık yetiştiğim kadar....oğluma bugün bez aldım.:emir_bebek:.prima alcaktım ama her markette fiyatı değişik sinir oldum bende gittim molfix aldım hemde ıslak mendil hediyeliydi....üstelik hemen hemen her markette fiyatı aynı...prima geçirebildiğine farklı fiyatmı sunuyo yoksa marketcilerin bir suçumu var bu işte anlam veremedim....ama bez çok tatlı yaa minicik...bu kadar sevimli bi bezin kaka olacağını düşününce aklım almıyo :60:..daha alacağım tabi 50 adet asla yetmez.:50:...2 paket daha almam lazım..karataş senle aynıyız cnm..benim doğumuda doktor 17 si diyo bakalım....nasıl kızın kaç kilo.:44:.gittinmi doktora..ben salı günü gittim 1150 gr demişti inş bu salıya kadar kilo almıştır bayağı..kilo alsın çok istiyoruzda nasıl çıkacak bende bilmiyorum.:1:...sağ olsun beni bi arkadaş bayağı teselli etti...elinden geldiğince normal yap hem daha çabuk ayağa kalkarsın dedi hemde daha çabuk kilo verirsin dedi...zaten açılman bayağı olursa rahat doğar hiç kafana takma dedi...kendisi kuaför ve sezeryan yapnların vücudunda çok iz kaldığını söylüyo görüyoruz zaten her yerlerini diyo...müşterilerinden bayağı bişeyler öğrenmiş:1:..yoksa henüz bekar yani....öyle güzel akıl verdiki cesaretlendim sağ olsun...çevremizde böyle kişilere ihtiyacımız var....gerçi insanların nedense normal doğrurmuşum gibi bi yaklaşımı var bana:1:..allah utandırmasın cesaretlisin diyolar...inş öyle olur...zaten doğumu elimden geldiğince düşünmüyorum...allahım hayırlısını versin sizde düşünmeyin..stres yapmayın....hakkımızda hayırlısı....öyle böyle doğacak bu yaramazlar..bi an önce kucağıma almak istiyorum artık yaa.a...:16::16::16:.

iyi akşamlar hatunlarrr:32:....bugün akşama kadar evi topla temizlik alışveriş yap akşam ettim.:31:......kıyıda köşede kalmış şeyleride düzenle derken akşam oldu yahuuuu..bi türlü yazamadım size:43:...akşamda yemek yapayım dedim..geç oldu ama artık yetiştiğim kadar....oğluma bugün bez aldım.:emir_bebek:.prima alcaktım ama her markette fiyatı değişik sinir oldum bende gittim molfix aldım hemde ıslak mendil hediyeliydi....üstelik hemen hemen her markette fiyatı aynı...prima geçirebildiğine farklı fiyatmı sunuyo yoksa marketcilerin bir suçumu var bu işte anlam veremedim....ama bez çok tatlı yaa minicik...bu kadar sevimli bi bezin kaka olacağını düşününce aklım almıyo :60:..daha alacağım tabi 50 adet asla yetmez.:50:...2 paket daha almam lazım..karataş senle aynıyız cnm..benim doğumuda doktor 17 si diyo bakalım....nasıl kızın kaç kilo.:44:.gittinmi doktora..ben salı günü gittim 1150 gr demişti inş bu salıya kadar kilo almıştır bayağı..kilo alsın çok istiyoruzda nasıl çıkacak bende bilmiyorum.:1:...sağ olsun beni bi arkadaş bayağı teselli etti...elinden geldiğince normal yap hem daha çabuk ayağa kalkarsın dedi hemde daha çabuk kilo verirsin dedi...zaten açılman bayağı olursa rahat doğar hiç kafana takma dedi...kendisi kuaför ve sezeryan yapnların vücudunda çok iz kaldığını söylüyo görüyoruz zaten her yerlerini diyo...müşterilerinden bayağı bişeyler öğrenmiş:1:..yoksa henüz bekar yani....öyle güzel akıl verdiki cesaretlendim sağ olsun...çevremizde böyle kişilere ihtiyacımız var....gerçi insanların nedense normal doğrurmuşum gibi bi yaklaşımı var bana:1:..allah utandırmasın cesaretlisin diyolar...inş öyle olur...zaten doğumu elimden geldiğince düşünmüyorum...allahım hayırlısını versin sizde düşünmeyin..stres yapmayın....hakkımızda hayırlısı....öyle böyle doğacak bu yaramazlar..bi an önce kucağıma almak istiyorum artık yaa.a...:16::16::16:.

canım mrb..
maşalllahhh oğluşuna:nazar::nazar:
bakalım önce hangimiz gitcez doğuma belki aynı gün doğururuz:9::9::9:
benim kontrol 10 aralıkta bende sabırsızlıkla bekliyorum ne kadar kilo aldı die:18::18:

bende de felaket doğum korkusu var ve sanırsam sona yaklaşıyoz:18:
benimde çevremdekiler hep sezeryanlı doğum yapmış kimi istiyerek kmi mecburi
onlarda sezeryanı bildikleri için
o kadar güzel anlatıyolarki insanın sezeryan yapası geliyo:1:
bakalım hayırlısıyla sonununa kadar normalden yanayım kızım da süpriz yapip
sezeryana yönlendirmezse..:9:

cnm bezlerı kademe kademe al bence once 1 numara snra ıkı cunku duydugum kadarı ıle cok cbk buyuduklerınden bezer ufalıyormus gıttıkce ya bu arada sızce ne zmn cantasını hazırlamalıyız. :3: bıde sabun tozu ıle cıkayı dedı bı kac kısı ne kadar mantıklıdır kı normal matık deterjanlardan olmuyormu bende bugun gıttım 29 haftalık 1300gr 32cm boyuymus :nazar: :1:
canım mrb.. maşalllahhh oğluşuna:nazar::nazar: bakalım önce hangimiz gitcez doğuma belki aynı gün doğururuz:9::9::9: benim kontrol 10 aralıkta bende sabırsızlıkla bekliyorum ne kadar kilo aldı die:18::18: bende de felaket doğum korkusu var ve sanırsam sona yaklaşıyoz:18: benimde çevremdekiler hep sezeryanlı doğum yapmış kimi istiyerek kmi mecburi onlarda sezeryanı bildikleri için o kadar güzel anlatıyolarki insanın sezeryan yapası geliyo:1: bakalım hayırlısıyla sonununa kadar normalden yanayım kızım da süpriz yapip sezeryana yönlendirmezse..:9:
ben felaket korkuyorum arkadasım yaa dogumdan zaman yaklastıkca aklım cıkıyo nasıl dogurcaz:D:D:D :1::1::1::4::4: bugun banada dr sezeryan olursun dedı bebek ıcın cunku tersmıs bebek donermı dnmezı bellı olmaz dedı bılemıyorum yaaa :40:

Son düzenleme:
cnm bezlerı kademe kademe al bence once 1 numara snra ıkı cunku duydugum kadarı ıle cok cbk buyuduklerınden bezer ufalıyormus gıttıkce ya bu arada sızce ne zmn cantasını hazırlamalıyız. :3: bıde sabun tozu ıle cıkayı dedı bı kac kısı ne kadar mantıklıdır kı normal matık deterjanlardan olmuyormu bende bugun gıttım 29 haftalık 1300gr 32cm boyuymus :nazar: :1: ben felaket korkuyorum arkadasım yaa dogumdan zaman yaklastıkca aklım cıkıyo nasıl dogurcaz:D:D:D :1::1::1::4::4: bugun banada dr sezeryan olursun dedı bebek ıcın cunku tersmıs bebek donermı dnmezı bellı olmaz dedı bılemıyorum yaaa :40:

Kac haftalıksın doktor ters dedi ?

Back
X