2012 Şubat Anneleri

Kızlar Merhaba ben bugün tam 31 haftalık oldum. Doktorum 26 sıyla 30 u arası gel demişti. Biraz önce aradım asistanı çıktı bugün tam 31 haftalık olmuşsunuz haftaya salı gelin 32 haftalık oluyorsunuz çalışabilir raporunuzu alın dedi. Size bir sorayım istedim çalışabilir raporu tam 32. haftadamı alınıyor. Yoksa 32+6 da falanmı?

32 haftaya girdiğinde alıyorsun, ben 23 aralıkta alıcam

bu konu benimde kafamı kurcalıyor yok 32. haftayı kaçırmayın falan 32+ olunca 33. haftaya geçmiş sayılmıyoy muyuz?

yok sayılmıyor 32 hafta baz alınıyor

kızlar bebek odalarınız hazırmı ne durumda neler yaptınız? hastane için neler hazırladınız?

kyafetleri hepsi yıkandı cantalara kondu, gardolabını montaj ediyoruz süslerimiz hastane ve mevlutte dagıtıcaklarımız hepsi hazır tek eksik park besik yatak ve bebek arabamız kaldı onlarıda bu ay yada onumuzdekı ay ıcınde alıcaz

32 haftaya girdiğinde alıyorsun, ben 23 aralıkta alıcam

yok sayılmıyor 32 hafta baz alınıyor

kyafetleri hepsi yıkandı cantalara kondu, gardolabını montaj ediyoruz süslerimiz hastane ve mevlutte dagıtıcaklarımız hepsi hazır tek eksik park besik yatak ve bebek arabamız kaldı onlarıda bu ay yada onumuzdekı ay ıcınde alıcaz

hayırlı olsun canımm güle güle
kulanırsınız inşallahh :nazar::nazar::nazar:

şimdide kayınpederin evine doğalgaz çekilecek hiç bi oğlu yardım etmiyo
para konusunda bizim beyefendi gelip benden bi bileziğimi istiyo babamın evine doğalgaz çekecez diye
benim çok zoruma gitti herşeyine o koşuyo ama birazda öbür abileri
yardım etsin diyorum bizimkide kim ne yaparsa kendine yapar diyo
zaten kolumda 2 tane bilezik kalmış bugün doğalgaz çekiliyo ve eşim benden bu akşam istiyecek
ne diyeceğimide bilemiyorum hayır vermek istemiyorum dersemde aramız bozulack
sana yine alacam diyo ama giden bidaha gelmez biliyorum :26::26::26::26::26:

bebeğiniz geliyor, onun masrafları olur, kenarda birikmiş bir paramız yok, bunlar onun güvencesi desen olmaz mı?

öyle dediğim zaman sen istemiyosun
diyo ve o zamana kadar allah verir canım alırız diyo :26::26::26:

sakın ola ki hayır diyemem diye çekinme. şimdiden böyle alışırsa böyle gider. bundan 3 sene sonra sesin çıkınca daha büyük kavgalar olur. bırak sınırını bilsin, Allah verir diye ben çocuğumun geleceğini sıkıntıya atamam, altın bozulup doğalgaz mı bağlanırmış de. hem durmuşlar durmuşlar kasım sonu aralık ayına kadar, tam benim doğumumun yaklaştığı dönemde bunca masrafımız varken olmaz de canım. iki gün sonra çocuğuna takılan altınlar vs... de böyle böyle harcanır gider. tartışma olur, huzurum bozulur diye vereceksin bilezikleri sonra sen daha uzun süre içinde kendinle kavga edeceksin. size yardım edip, bebek için birşeyler almak şöyle dursun, bir de sizden para istemekten çekinmiyorlar da sen hayır demekten mi çekineceksin.

sakın ola ki hayır diyemem diye çekinme. şimdiden böyle alışırsa böyle gider. bundan 3 sene sonra sesin çıkınca daha büyük kavgalar olur. bırak sınırını bilsin, Allah verir diye ben çocuğumun geleceğini sıkıntıya atamam, altın bozulup doğalgaz mı bağlanırmış de. hem durmuşlar durmuşlar kasım sonu aralık ayına kadar, tam benim doğumumun yaklaştığı dönemde bunca masrafımız varken olmaz de canım. iki gün sonra çocuğuna takılan altınlar vs... de böyle böyle harcanır gider. tartışma olur, huzurum bozulur diye vereceksin bilezikleri sonra sen daha uzun süre içinde kendinle kavga edeceksin. size yardım edip, bebek için birşeyler almak şöyle dursun, bir de sizden para istemekten çekinmiyorlar da sen hayır demekten mi çekineceksin.

canım haklısın ama işte vermesem tamam der ama
bana surat asıp benimle konuşmaz ben
bugecede onunla konuşacam eyer bana yıl başına kadar almazsa
vermem diyecem önce sözünü alacam öyle verecem bu arada bi tanem
ben şubat değil mayıs annesiyim hayırlısıyla mayısta olacak sizi
sevdiğim için buraya arada bi takılıyorum cnmm:16::16::16:

tamamen katılıyorum, hadi aç açıkta olurlar çıkarır verirsin ama bence doğalgaz kendi konforları için yaptırılan birşeyse eğer bence de verilmemeli. dediğin gibi yarın öbür gün bebeğe takılan altınları da isteyecekler

oturup sakince konuşulunca uzlaşma olur inşallah. bence suratını asması hiç önemli değil. bırak asarsa assın. ama yine de verirsen bilezikleri baktın ki sözünde durmadı, bebeğine takılan altınları saklaman ve bir daha vermemen için geçerli bir sebebin olacak.

demek mayıs annesisin. :) hayırlısıyla al kucağına bebeğini.

Son düzenleme:
afiyet olsun
bende bugün hep aç hissediyorum kendimi :1:

neden kızzz

selam hanımlar..çok yoğunum bugün okuyamıyorum bile yazdıklarınızı..
işleri halledeyim gelicem muhabbete :38:

hadi işlerini hallet gel

haklısın cnm yinede bi insana gereğinden fazla değer vermeyecek
ama işte çook safıs ne yapalım benim kaynım
düğünümden hemen 1 2 ay sonra evime yerleşti
hiç izin alıp söylemeden bigün bi baktım kitap mitap herşeyini toplamış
bize geldi yine ben eşimin kardeşidir diye hiçbişi demedim
hiç cicilim ayıymış neymiş dinlemdiler bile en azından biraz
düşünceli olup diye bilirdiler yeni evlilerin evinde ne işim var diye
1 yıldan fazla bende kaldı ve
bi ara görümcemin biri ben onlardayken bide baktımki kaynıma yanaşmış
fısır fısır neymiş efendim senin kıyafetini ütülüyomu diye
okadarda düşüncesiz değiliz herhalde neyse hiç duymamazlıktan geldim :20::20::20::20::20:
şimdide kayınpederin evine doğalgaz çekilecek hiç bi oğlu yardım etmiyo
para konusunda bizim beyefendi gelip benden bi bileziğimi istiyo babamın evine doğalgaz çekecez diye
benim çok zoruma gitti herşeyine o koşuyo ama birazda öbür abileri
yardım etsin diyorum bizimkide kim ne yaparsa kendine yapar diyo
zaten kolumda 2 tane bilezik kalmış bugün doğalgaz çekiliyo ve eşim benden bu akşam istiyecek
ne diyeceğimide bilemiyorum hayır vermek istemiyorum dersemde aramız bozulack
sana yine alacam diyo ama giden bidaha gelmez biliyorum :26::26::26::26::26:

canım bu konuda çooook tecrübeli biri olarak söylüyorum
sakın ama sakın verme benim 8 yıldır verdiğim hiç birşey geri gelmedi
hep hemen alıcam diye verdim her defasında saf saf
allah korusunda bu doğalgazdan çok daha önemli birşey çıkabilirde hayatında
sakın verme

kızlar bebek odalarınız hazırmı ne durumda neler yaptınız? hastane için neler hazırladınız?

oda hazır değil park yatakta yatacak
ama çantam hazır sayılır bi bavulun içine koymadım yani

aynen katılıyorum
erkek milletini alıştırmaya gelmez
nişandı,düğündü,mevlüttü,bebekti bütün takılar gider
her zaman ihtiyaç çıkar
ama hiç biri geri gelmez

tatlım bir defa tamam diyince de arkası geliyor işte

canım heleki kendi ihtiyacım için değil de kayınpederim için asla vermezdim
sende bir anne olacaksın önce kendi çocuğun gelir
eşinde bu yüzden konuşmayacaksa konuşmasın
elinde sonunda gelip konuşacak hiç umursama bile bence
diğer çocukları da versin ozaman herkes para koysun ortaya
bir akıllı sizmisiniz
bana kızma lütfen ama bizde geçtik bu yollardan

tamamen katılıyorum, hadi aç açıkta olurlar çıkarır verirsin ama bence doğalgaz kendi konforları için yaptırılan birşeyse eğer bence de verilmemeli. dediğin gibi yarın öbür gün bebeğe takılan altınları da isteyecekler

aynen katılıyorum sana

canım heleki kendi ihtiyacım için değil de kayınpederim için asla vermezdim
sende bir anne olacaksın önce kendi çocuğun gelir
eşinde bu yüzden konuşmayacaksa konuşmasın
elinde sonunda gelip konuşacak hiç umursama bile bence
diğer çocukları da versin ozaman herkes para koysun ortaya
bir akıllı sizmisiniz
bana kızma lütfen ama bizde geçtik bu yollardan

aynen katılıyorum sana

annem bana hamileyken çalıştığı yerde ondan yaşça büyük bir arkadaşı varmış. anneme 'bak kızım 2 gün sonra çocuğun olacak, birşey isteyecek, hastalığı sağlığı olacak, her ihtimale karşı cüzdanının bir köşesinde sadece kendinin bildiği bir para olsun' demiş. annem de hep o nasihatı bana eder. bazen öyle durumda oluyorsun ki kimseden 5 kuruş isteyemiyorsun. o yüzden bence bir kenarda 3-5 kuruş atmak lazım derim.

annem bana hamileyken çalıştığı yerde ondan yaşça büyük bir arkadaşı varmış. anneme 'bak kızım 2 gün sonra çocuğun olacak, birşey isteyecek, hastalığı sağlığı olacak, her ihtimale karşı cüzdanının bir köşesinde sadece kendinin bildiği bir para olsun' demiş. annem de hep o nasihatı bana eder. bazen öyle durumda oluyorsun ki kimseden 5 kuruş isteyemiyorsun. o yüzden bence bir kenarda 3-5 kuruş atmak lazım derim.

aynen katılıyorum kocanın dahi bilmemesi gereken bir paran kenarda kesin olacak

varlık yokluk insanlar için. elbette eşler bir arada hareket etmeli ancak; eşin maaş kartına el koymasının, altınları, biriken parayı ev, araba dışındaki şeyler için harcanmasının yanlış olduğunu düşünüyorum.

Back
X