2012 Şubat Anneleri

annem anlayışlı kadındır ve kaynanamdan da yaşça 25yaş küçük olduğu için beni asla arada bırakmaz
birarada olacaklar ama eminim annem dolandıra dolandıra larffı kaynanama ''sen yorulma zaten yaşlı ve kilolusun aha aha aha bana bırak ben hallederim ''demeye getirerek
olayı çözecektir
o çözmezse ben çözerim artıkın lohusa lohusa fırça kaymak zorunda kalırım artıkın kaynanama :1:

yaşlı kadına laf anlatmakta zor oluyo yaa...inş işin zor olmaz..lohusa lohusa bide onlarla uğraş..kimseye bırakma oğlanı sakın...konuşsun dursunlar...sakın kundak yapmayın hee bebeleri ....kalça çıkığının bir numaralı nedeni..gevşek kundak hani belkiii..elleriyle kendini uyandırıyosa oda ama belkiii...sakınnnn:20:...ay ben çok fena kaynana olcam..karışırım herşeye...gelin yandııı:9:

yaşlı kadına laf anlatmakta zor oluyo yaa...inş işin zor olmaz..lohusa lohusa bide onlarla uğraş..kimseye bırakma oğlanı sakın...konuşsun dursunlar...sakın kundak yapmayın hee bebeleri ....kalça çıkığının bir numaralı nedeni..gevşek kundak hani belkiii..elleriyle kendini uyandırıyosa oda ama belkiii...sakınnnn:20:...ay ben çok fena kaynana olcam..karışırım herşeye...gelin yandııı:9:

bence sen bilinçli bi kaynana olcaksın
o yüzden bişey olcağını sanmıyorum :1:

Lohusalık dönemi, annelerin depresyon açısından en fazla risk altında oldukları dönemdir. Bu dönemde psikolojik açıdan ciddi ve uzun süreli problemler meydana gelebilir. Lohusalık depresyonu tüm lohusaların yaklaşık % 10-15 inde görülmektedir. Daha ağır durumlarda lohusalık psikozundan bahsedilir. Lohusalık depresyonunda en sık karşılaşılan belirtiler şunlardır ;

Bezgin ve bitkin bir ruh hali
İlgi ve alaka kaybı
Önceden hoşlanılan şeylerden zevk alamama
Günlük aktivitelere karşı ilgisizlik
Çok uyuma arzusu ya da uykusuzluk
İştahsızlık ya da aşırı iştah
Huzursuzluk, telöre edememe
İdrak zorluğu ve dikkat eksikliği
Kendini değersiz ve gereksiz olarak görme
Kötü anne olduğu düşüncesi

bu durumda olursak o iş yaş kızlar aha aha aha :14:

Lohusalık dönemi, annelerin depresyon açısından en fazla risk altında oldukları dönemdir. Bu dönemde psikolojik açıdan ciddi ve uzun süreli problemler meydana gelebilir. Lohusalık depresyonu tüm lohusaların yaklaşık % 10-15 inde görülmektedir. Daha ağır durumlarda lohusalık psikozundan bahsedilir. Lohusalık depresyonunda en sık karşılaşılan belirtiler şunlardır ;

Bezgin ve bitkin bir ruh hali
İlgi ve alaka kaybı
Önceden hoşlanılan şeylerden zevk alamama
Günlük aktivitelere karşı ilgisizlik
Çok uyuma arzusu ya da uykusuzluk
İştahsızlık ya da aşırı iştah
Huzursuzluk, telöre edememe
İdrak zorluğu ve dikkat eksikliği
Kendini değersiz ve gereksiz olarak görme
Kötü anne olduğu düşüncesi

:%10-15 dıyo cok az ıhtımal :60: bısıcık olmaz :1::1:

kızlar ben şu an da bile depresyonda gibiyim

uyuyup duruyorum buda canımı çok sıkıyor
keyifsizim ve artık daralmaya başladımm hem bitsin bi an önce istiyorum hemde korkuyorum doğum zamanı gelmesin diye
karmakarışık bişey oldum
sanki hiçbişeye yetişemiycek gibiyim

kızlar ben şu an da bile depresyonda gibiyim

uyuyup duruyorum buda canımı çok sıkıyor
keyifsizim ve artık daralmaya başladımm hem bitsin bi an önce istiyorum hemde korkuyorum doğum zamanı gelmesin diye
karmakarışık bişey oldum
sanki hiçbişeye yetişemiycek gibiyim

cnm bndede uyku cok vardı bunu onlemek ıcın komsuya gıttım nete baktım vs. 27 28 haftalarda cok oldu bana ama sımdı gectı sende bıselerle ugras yoksa surer gıdr bole.. bebegn esyalarını hazırladınmı

lohusalık dönemi, annelerin depresyon açısından en fazla risk altında oldukları dönemdir. Bu dönemde psikolojik açıdan ciddi ve uzun süreli problemler meydana gelebilir. Lohusalık depresyonu tüm lohusaların yaklaşık % 10-15 inde görülmektedir. Daha ağır durumlarda lohusalık psikozundan bahsedilir. Lohusalık depresyonunda en sık karşılaşılan belirtiler şunlardır ;

bezgin ve bitkin bir ruh hali
ilgi ve alaka kaybı
önceden hoşlanılan şeylerden zevk alamama
günlük aktivitelere karşı ilgisizlik
çok uyuma arzusu ya da uykusuzluk
iştahsızlık ya da aşırı iştah
huzursuzluk, telöre edememe
idrak zorluğu ve dikkat eksikliği
kendini değersiz ve gereksiz olarak görme
kötü anne olduğu düşüncesi

bazıları bende kesin olur kesinn....:43:

vivalesta cnm kendine uğraşlar bul..herşeyi kafaya takma..bebeğini doğduğunu hayal et o bile seni bunalımdan uzaklaştırır..sağ sağlim doğarlar inş..herşeyden önemlisi bu şuan aslında..bakma biz şaka ediyoruz burda...gırgır yapıyoruzz....:34:

bugün bende mide yanması ekşimesi var..allah hayıra yazsın..hiç olmazdı..oğlum saçlandımı acaba..yoksa sabah simit çok yedim omu mide asitimi arttırdı acaba bilmiyorum ama yemek yiyemedim o yüzden..kötü etti..:30:

Back
X