2012 Şubat Anneleri

Cok sıradan.

Dedım ya yurt dısındaydım bır donem.
Ara ara gelıyordum, aılemın yanına.
Bızımkıler benı evlendırecek ya!
Bır kuzenım var, aramıs onceden ablamı, demıs 'bır arkadasım var, elefera ya dıyecegım ama cekınıyorum'
Arkadası (yanı esım) cok merak edıyormus benı, mutlaka gormek ıstemıs - mıs...
Ablam hazırladı zemını, 'ılla ben teyze olmak ısterım, tanıs su cocukla' dıye.
Benımde o sırada yurt dısında bır erkek arkadasım var ve uzun bır zaman donmeyı dusunmuyorum Turkıye ye.
'Yok, olmaz' dıyorum ama nafıle.

Neyse kuzen ıkna ettı benı.
Tam ıngıltere ye donecegım gun, geldım ıstanbul a.
Sabah erkenden gorusturecek benı kuzenım.
Gıdıyoruz bulusma yerıne ama benım zerre umurumda degıl, sırf gonullerı olsun dıye gorusecem.
Oturduk masaya, bızımkı geldı.
Nasıl cekınıyor ama :1:
ıkımızde bırbırımızle pek ılgılenmedık.
Ben zaten umursamıyorum, vakıt dolsa da gıtsek dıyorum.
Kalktık, kuzenım 'elefera yı suraya kadar gecıreyım, donecegım' dedı arkadasına.
Bende nezaketen dondum, 'hoscakalın' dedım.
Anam! ıste o an Eros kalbıme okunu sapladı!
O nasıl bır tebessum, nasıl bır 'gorusmek uzere' demeydı oyle!
Yemınle kuzenımın evıne gıttım, annem de orada, 'anne ben evlenıyorum' dedım.

Ama benım ona alısmam cok zaman aldı.
Sımdı ıse onsuz nefes alamam gıbı gelıyor.

Ya sen nasıl tanıstın?

Haklısın, ama sanırım ben mukemmel olmaya calısıyorum.
Hamıleyım ama her ısı kendım yaparım, ısıme de gıderım edalarındayım.

eros mu :1: allah ıyılıgını versın sıradan ama etkıleyıcı olmus yahuu..:=)

Kızlar bişey sorcam ben özel bir hastaneye gidiyorum kontrollerim için hatta çalışabilir raporumuda ordan aldım ama doğumu istanbul kanuni sultan süleyman hastanesinde yapmayı düşünüyorum.
Belki bilirsiniz eski bakırköy kadın doğum şimdi halkalıya taşındı ve adı kanuni sultan süleyman oldu. Hem bebek yogun bakım ünitesi var, hem küvezi var hem kadın doğum hastanesi yani hastanenin branşı bu hemde hastane yeni ve tertemiz.
Bir odada en fazla 2 kişi yatıyor arada kocaman bir perde var. Her iki hastanında ayrı tv si var ve odaya ait wc si var. Her anlamda iyi. İşte tek sorun devlet hastanesi olması nedeniyle özeller gibi ilgilenmezler.
Zaten en fazla normal doğumda 1 sezeryan olursa 2 gün hastanede kalıcam.
Gittiğim özel hastaneden memnunum ama çok pahalı bir hastane birde doğumda sırf para kazanmak adına abuk subuk şeyler yapıp para kazanmaya çalışıyorlar. Bizde ne yaptıklarını bilmediğimizden tamam deyip ödüyoruz.
Benim arkadaşım aynı hastanede doğum yaptı normal doğum atıyorum 1.000 lira ise 2.000 lira para ödediler çıkarken. Yani bu anlamda hastaneye hiç güvenmyorum. Birde Allah korusun bebek küvezde yada yogun bakım ünitesinde falan kalması
gerekirse yandık yani. Şimdi ben diğer 37. haftamda çalışamaz raporumuda gittiğim özel hastaneden alıcam. Ama doğumu devlette yapıcam herhangi bir sıkıntı olurmu ??? işe başlanacağı zaman tekrar rapor almak gerekiyormu ???
Yani 37. haftada aldığımız raporda ne zaman işe başlayacağımız yazıyor doğum sonrası tekrar bir rapor falan almak gerekirmi ??? Yazdığım konuda bana sıkıntı olucak bişey çıkarmı yardım edin lütfennnn.

Kızlar bişey sorcam ben özel bir hastaneye gidiyorum kontrollerim için hatta çalışabilir raporumuda ordan aldım ama doğumu istanbul kanuni sultan süleyman hastanesinde yapmayı düşünüyorum.
Belki bilirsiniz eski bakırköy kadın doğum şimdi halkalıya taşındı ve adı kanuni sultan süleyman oldu. Hem bebek yogun bakım ünitesi var, hem küvezi var hem kadın doğum hastanesi yani hastanenin branşı bu hemde hastane yeni ve tertemiz.
Bir odada en fazla 2 kişi yatıyor arada kocaman bir perde var. Her iki hastanında ayrı tv si var ve odaya ait wc si var. Her anlamda iyi. İşte tek sorun devlet hastanesi olması nedeniyle özeller gibi ilgilenmezler.
Gittiğim özel hastaneden memnunum ama çok pahalı bir hastane birde doğumda sırf para kazanmak adına abuk subuk şeyler yapıp para kazanmaya çalışıyorlar. Bizde ne yaptıklarını bilmediğimizden tamam deyip ödüyoruz.
Benim arkadaşım aynı hastanede doğum yaptı normal doğum atıyorum 1.000 lira ise 2.000 lira para ödediler çıkarken. Yani bu anlamda hastaneye hiç güvenmyorum. Birde Allah korusun bebek küvezde yada yogun bakım ünitesinde falan kalması
gerekirse yandık yani. Şimdi ben diğer 37. haftamda çalışamaz raporumuda gittiğim özel hastaneden alıcam. Ama doğumu devlette yapıcam herhangi bir sıkıntı olurmu ??? işe başlanacağı zaman tekrar rapor almak gerekiyormu ???
Yani 37. haftada aldığımız raporda ne zaman işe başlayacağımız yazıyor doğum sonrası tekrar bir rapor falan almak gerekirmi ??? Yazdığım konuda bana sıkıntı olucak bişey çıkarmı yardım edin lütfennnn.

hıc sanmıyorum sorun cıksın sonucta doktor doktordur tarıhe bakarlar bence ama ıyıce arastırmak lazım

KŞimdi ben diğer 37. haftamda çalışamaz raporumuda gittiğim özel hastaneden alıcam. Ama doğumu devlette yapıcam herhangi bir sıkıntı olurmu ??? işe başlanacağı zaman tekrar rapor almak gerekiyormu ???

Çalıştığın işyerine bir sor istersen. bir sorun olacağını sanmıyorum ancak yine de tedbiri elden bırakmamak lazım.

ALLAH SENİ NE YAPMASIN ÇOK GÜLDÜM EROS A :)))

Gulme kız, Eronsun oku sayesınde hayatımın erkegını buldum ben :16:

eros mu :1: allah ıyılıgını versın sıradan ama etkıleyıcı olmus yahuu..:=)
Gercekten cok sıradan ama bır o kadar da etkıleyıcı.
Ben cok emınım, o sekılde tebessum etmeseydı, hıc umurumda olmazdı.
Esım, hıc bos bırakmadı benı ama etkılenmedıkten sonra ne yapsa nafıle derdım.
Ve bu tanısmadan sadece 50 gun sonra tekrar geldım Turkıye ye ve toplamda tanısmamızın 55. gununde nısanlandık (:

Cok sıradan.

Dedım ya yurt dısındaydım bır donem.
Ara ara gelıyordum, aılemın yanına.
Bızımkıler benı evlendırecek ya!
Bır kuzenım var, aramıs onceden ablamı, demıs 'bır arkadasım var, elefera ya dıyecegım ama cekınıyorum'
Arkadası (yanı esım) cok merak edıyormus benı, mutlaka gormek ıstemıs - mıs...
Ablam hazırladı zemını, 'ılla ben teyze olmak ısterım, tanıs su cocukla' dıye.
Benımde o sırada yurt dısında bır erkek arkadasım var ve uzun bır zaman donmeyı dusunmuyorum Turkıye ye.
'Yok, olmaz' dıyorum ama nafıle.

Neyse kuzen ıkna ettı benı.
Tam ıngıltere ye donecegım gun, geldım ıstanbul a.
Sabah erkenden gorusturecek benı kuzenım.
Gıdıyoruz bulusma yerıne ama benım zerre umurumda degıl, sırf gonullerı olsun dıye gorusecem.
Oturduk masaya, bızımkı geldı.
Nasıl cekınıyor ama :1:
ıkımızde bırbırımızle pek ılgılenmedık.
Ben zaten umursamıyorum, vakıt dolsa da gıtsek dıyorum.
Kalktık, kuzenım 'elefera yı suraya kadar gecıreyım, donecegım' dedı arkadasına.
Bende nezaketen dondum, 'hoscakalın' dedım.
Anam! ıste o an Eros kalbıme okunu sapladı!
O nasıl bır tebessum, nasıl bır 'gorusmek uzere' demeydı oyle!
Yemınle kuzenımın evıne gıttım, annem de orada, 'anne ben evlenıyorum' dedım.

Ama benım ona alısmam cok zaman aldı.
Sımdı ıse onsuz nefes alamam gıbı gelıyor.

Ya sen nasıl tanıstın?

Haklısın, ama sanırım ben mukemmel olmaya calısıyorum.
Hamıleyım ama her ısı kendım yaparım, ısıme de gıderım edalarındayım.

Canım ya seninki de tam sakız reklamındaki gibi olmuş evet...
Umursamazca hoşçakalın..
O da ömrümün sonuna kadar kalbime çakıl demiş sana:))))

Benimki uzun yıllar önce doğu görevim için doğunun ucra bir iline gitmemle başladı...
İlk geldiğim gün eşim beni görmüş...
Bu kızla evleneceğim demiş..
Ben rahmetli babamla öğretmen evinin bahçesindeymiştim..

Aradan 2 yıl geçti.
Ben hep aynı okuldayım
Ama doğu küçük yer. Ve dedikodusu bol olur.
Bu sebeple ben kimseyle konuşmuyorum okulumun öğretmenleri hariç..
Benimki benim okula tayin istedi geldi...

İlk konuşmamızda bana bir hikaye anlattı..
İkincide kapıda duruyorum ben elimde çaybardağı..
Bu bana dedi ki
"Müsade ederseniz geçebileceğiz kapıdan"
ay ben buna bir sinir oldum..:))
alışık değilim ya...
Herkes etrafımda dönerken biri beni tersleyince..
Ben o sene bununla uğraşmaya adadım kendimi:))
Ay uğraşırken aşık oldum kız:))))

nurummm;

Mantıken hayır sorun cıkmaz gıbı gelıyor.
Ancak bazen mantıklar farklı ısleyebılıyor.
Kuruma sormakta yarar var.

[ı]
gulme kız, eronsun oku sayesınde hayatımın erkegını buldum ben :16:
[/ı]

[ı]gercekten cok sıradan ama bır o kadar da etkıleyıcı.
Ve bu tanısmadan sadece 50 gun sonra tekrar geldım turkıye ye ve toplamda tanısmamızın 55. Gununde nısanlandık (:
[/ı]

anam ne aceleci hatunmuşsun :))))

canım ya seninki de tam sakız reklamındaki gibi olmuş evet...
Umursamazca hoşçakalın..

benimki uzun yıllar önce doğu görevim için doğunun ucra bir iline gitmemle başladı...
Ilk geldiğim gün eşim beni görmüş...

Aradan 2 yıl geçti.
Ben hep aynı okuldayım
ama doğu küçük yer. Ve dedikodusu bol olur.

Ilk konuşmamızda bana bir hikaye anlattı..
Ikincide kapıda duruyorum ben elimde çaybardağı..
Bu bana dedi ki
"müsade ederseniz geçebileceğiz kapıdan"
alışık değilim ya...
ay uğraşırken aşık oldum kız:))))

yaa gördün uğraşmayı :))

uh masallah :nazar: bırden verıyorsun demek ınsallah bnde verırım olanlarda gıtsın valla:D:D ınsallah bebısler 3,700den asagı olmaz..
yoksa bakımı zor olur ben bakamam sahsen :)

Canım 2800 kg doğdu bebklerimden biri
Allah yardımcın oluyor canım..

doğumdan sonra hastandedn çıkmadan doktor rapor veriyor
kuruma veriyorsun
doğum sonrası 8 hafta raporludur diye

Gulme kız, Eronsun oku sayesınde hayatımın erkegını buldum ben :16:

Gercekten cok sıradan ama bır o kadar da etkıleyıcı.
Ve bu tanısmadan sadece 50 gun sonra tekrar geldım Turkıye ye ve toplamda tanısmamızın 55. gununde nısanlandık (:

bnde 2,5 ayda nısanlandım bnm kısı tam mı macera hepten :)

Umursamazca hoşçakalın..

Benimki uzun yıllar önce doğu görevim için doğunun ucra bir iline gitmemle başladı...

Aradan 2 yıl geçti.
Ben hep aynı okuldayım

Bu bana dedi ki
alışık değilim ya...

:1::1::1: hihihihiihi :D:D

kızlar bişey sorucam örneğin doğumu 38. haftada yaptık, doktor 8 hafta raporlu mu yazıyor, kurum mu doğum öncesi kullanamadığımız 2 haftayı ekliyor? nasıl oluyor?

ay bayanlar bizim burda çalışan birininde eşi hamileydi dr aralıgın 13 ne kadar demisti bugun kontrolu vardı tahlil yapmıslar yatıs vermisler haber egldi az once yatırmıslar suni sancı vermısler beklıyolarmıs onunda kız hayırlısı ıle kızını sağlıkla kucagına alır inşallah, onumde bir tek o kalmıstı duyunca heyecan bastı benı bırden yaklastıgını cok daha net algıladım sımdı

kızlar bişey sorucam örneğin doğumu 38. haftada yaptık, doktor 8 hafta raporlu mu yazıyor, kurum mu doğum öncesi kullanamadığımız 2 haftayı ekliyor? nasıl oluyor?

eger normal rapor degilse senin yasal izninden düşülmüyor ama çalışamaz raporu almışsan sonra ki hakkın olan yasal 4 ay izninden bunların hepsi busuyor kac hafta yada aysa ona gore erken bitiyor iznin

Canım 2800 kg doğdu bebklerimden biri
Allah yardımcın oluyor canım..

doğumdan sonra hastandedn çıkmadan doktor rapor veriyor
kuruma veriyorsun
doğum sonrası 8 hafta raporludur diye

Neden 8 ???
Dogum öncesi iznimin 5 haftasını doğum sonrası kullanacağım 13 olması gerekmiyormu cnm.

Umursamazca hoşçakalın..

Aradan 2 yıl geçti.
Ben hep aynı okuldayım

Bu bana dedi ki
alışık değilim ya...

Esım de 'dogum lekem' der bana (:
Ama bu, kalbıme cakıl deyımı de hosuma gıttı (:

Tatlı dıdıslemeler olmustur emınım.
Anarkan bıle gulumseten...

anam ne aceleci hatunmuşsun :))))

Aslında esım acele ettı.
Bana da ne olduysa hayır dıyemedım.
Asık olmustum aslında (:
Annem karsı geldı, bıraz tanıyın bırbırınızı dedı ama ben rest cektım.
'Hazıran da gelecegım ya nısan olacak yada bır daha donmem Turkıye ye' dedım.
Ayyy ne kadar ayıp etmısım meger!
Kadıncagız korkusundan 'tamam gel' dedı.
Ve ertesı yıl tam tanıstıgımız gunun yıl donumunde evlendık (:

Ee senın ask maceran nasıl basladı?

O haftalar da ekleniyor canım

ay bayanlar bizim burda çalışan birininde eşi hamileydi dr aralıgın 13 ne kadar demisti bugun kontrolu vardı tahlil yapmıslar yatıs vermisler haber egldi az once yatırmıslar suni sancı vermısler beklıyolarmıs onunda kız hayırlısı ıle kızını sağlıkla kucagına alır inşallah, onumde bir tek o kalmıstı duyunca heyecan bastı benı bırden yaklastıgını cok daha net algıladım sımdı

Bende dün ocak annelerinde gördüm...
suyu gelmiş kızın...
doğuma gidiyordu 35 haftalıktı sanırım

Neden 8 ???
Dogum öncesi iznimin 5 haftasını doğum sonrası kullanacağım 13 olması gerekmiyormu cnm.

kullanmadığınız 5 haftada ekleniyor evet..
Benilk doğumda 8 hafta
sonrakilerde 13 hafta olarak kullandım

eger normal rapor degilse senin yasal izninden düşülmüyor ama çalışamaz raporu almışsan sonra ki hakkın olan yasal 4 ay izninden bunların hepsi busuyor kac hafta yada aysa ona gore erken bitiyor iznin

kafam karıştı :26: şimdi ben 37. haftaya kadar çalışıcam. 38. haftada doğurdum diyelim 13(doğum sonrası) +2 (doğum öncesi) izinlerim toplanıp 15 haftalık izin kullanabileceğim değil mi yeni torba yasaya göre?

Back
X