2012 Şubat Anneleri

Günaydın millet, yeni evden yazıyorum üç gündür hayatım kaydı resmen. Her yer kutu, dağınıklık. Yerleşmem bebekle bir ayı bulur artık. Dün ufak bir kaza atlattık, Ata halısında oturup oynuyordu, köpeğimiz de yanındaydı. Köpek gidince o da peşinden gitmiş, oturağına tutunurken gördüm koştum ama yetişemedim. Düştü ama çok ağladı. Dedim bir düşüşe böyle ağlamazdı baktım oturağının kenarı bileğini kesmiş, kanamış. İçim gitti, göz mesafemden ayırmıyordum hiç işte her yer eşya dolu olunca kazalara davetiye çıkmış oluyor. Bıraktım yerleşmeyi bebeğimle ilgilendim hep, o uyuyunca açtım kolileri. Sizin tospikler iyidir umarım, öpüyorum hepinizi.

canım arkandan bay bay yaparak nasıl çıkıyosun evden
bizim kıza ben kendimi unutturup öyle çıkıyorum yoksa arkamdan ağlıyor
gerçi benim için değil dışarı çıkmak için ağlıyor ama:1:

ilk gunden ıtıbaren öyle alıştırdık onu. bız kapıdan çıkarken öptük ve halası ile onu bıraktık çıktık.. ağlasa da donmedık. öğle vaktıde halasını aradık bırlıkte kapıyı açtılar . eşim ve ben hemen kucağımıa aldık öptük hemen emzırdım.şımdi kapıdan çıktığımızı görürse hiç huzursuzluk yapmadan eve gıtmemızı beklıyor.

arnazar ben sana cvp yazıyorum ama sen bana karşılık vermiyorsun.bende beni tanımadığın için cvp vermediğini düşünüyorum.maşallah kızına benimkiler daha tutunamıyorlar bile siftah yok ama yerlerde sürünmeleri süper acayip hızlılar ama emekleme moduna geçemedik daha cesaret edemiyorlar.

melita ben sana cevap yazıyordum ama belkı takıp etmeyı bıraktığım zamanlarda yazmışsındır. yoksa kım bana mesaj yazsa okuduğumu belırtmek için mutlaka beğenırım ve gerekıyorsa cevap yazarım. işin o kısmına bakarsan canım burada kımse kımseyı tanımıyor. bebişlerde inş en kısa zamnda emeklemeye baslarlar. ama çok kötu oluyor. heryerı dıdık dıdık karıştırıyor.

Günaydın millet, yeni evden yazıyorum üç gündür hayatım kaydı resmen. Her yer kutu, dağınıklık. Yerleşmem bebekle bir ayı bulur artık. Dün ufak bir kaza atlattık, Ata halısında oturup oynuyordu, köpeğimiz de yanındaydı. Köpek gidince o da peşinden gitmiş, oturağına tutunurken gördüm koştum ama yetişemedim. Düştü ama çok ağladı. Dedim bir düşüşe böyle ağlamazdı baktım oturağının kenarı bileğini kesmiş, kanamış. İçim gitti, göz mesafemden ayırmıyordum hiç işte her yer eşya dolu olunca kazalara davetiye çıkmış oluyor. Bıraktım yerleşmeyi bebeğimle ilgilendim hep, o uyuyunca açtım kolileri. Sizin tospikler iyidir umarım, öpüyorum hepinizi.

geçmiş olsun. yenı evınde hayırlı ugurlu olsun...

günaydın kızlar
herkes eşinden uyumayan bebeğinden zorda bakıyorum da
istisnalar hariç tabi:1:

bu arada artık bi karar verdim eşime yardım et, lafımı dinle, fikrim şu birlikte karar verelim demiycem
bunu yapan kadın malesef dırdırcı oluyo böyle kafamı yorup kendimi üzeceğime
kafa yormadan susmaya ve yorum yapmamaya karar verdim
dua edinde kızlar dilimi tutayım sözümü tutayım :31:

günaydın kızlar herkese

maşallah canım ya 4 haftada 4 kilo müthiş:46:
o 4 kiloyu ben verebilsem benim işim tamamdır ama yapıştı kaldı bende

yaparsın canım ya yeteki başla, gerisi geliyor

bir ayda dört kilo gayet başarılı tebrik ediyorum seni
ben de başlıyorum bu diyet işine bakalım nolcak :))
Bugn çok sağlıklı beslendim mesela
Sabah mantarlı omlet
Öğlen meyve
Akşam sütlü bal kabağı çorbası ve kereviz yemeği :))

sağol tatlım, ara öğünleri atlama ama onlar çok önemli, birde yeşil çayı

Mozp tebrik ederim 4 kilo çok iyi azmeden başarır vazgeçme kaçamakta yapma dişini sık 25 kilo fazlalıktan kurtulmuş biri olarak yanındayım cnm... Boğazını tutan kazanır kızmayın bana ama doğrusu bu... Ben 2 ay hamur işine hasret yaşadım şim rahatım ama....:)

sağol canım, ya ben hamilelik öncesi kiloma çoktan düştüm zaten benim amacım genç kızlık kiloma düşmek :)
şuan kilom iyi aslında, diyetisyen ; 80-85kg.lerden bu kilolara düşsen bırak derdim kilon iyi diyo ama ben biraz daha vermek istiyorum

Allah kolaylık versin canım, Ata'yada geçmiş olsun, malesef ufak tefek kazalr oluyo bende geçen aylarda oğlumun elini mama sandalyesine sıkıştırmıştım çok şükür bişey olmadı :43:

günaydın kızlar
herkes eşinden uyumayan bebeğinden zorda bakıyorum da
istisnalar hariç tabi:1:

bu arada artık bi karar verdim eşime yardım et, lafımı dinle, fikrim şu birlikte karar verelim demiycem
bunu yapan kadın malesef dırdırcı oluyo böyle kafamı yorup kendimi üzeceğime
kafa yormadan susmaya ve yorum yapmamaya karar verdim
dua edinde kızlar dilimi tutayım sözümü tutayım :31:

yaw benim eşimde tam tersi sağolsun bana çok yardım eder, herşeye koşturur ama bişey yapmamı istiyosan çekinmeden söyle yapayım yoksa ben senin gibi ince düşünemiyorum diyo :34:

günaydın kzlar herkes iyidir inşallah:3: ..buklee canım bu eşler hep aynı az bişeyden şikayet et hemen dırdırcı oluosun:27: bizde de durum böyle malesef bende artık takmıyorum yoksa insanın psikolojisi dayanmaz bir ömürde birlikte geçmez :25:sabııır:31:

günaydın kızlar herkese

yaparsın canım ya yeteki başla, gerisi geliyor

sağol tatlım, ara öğünleri atlama ama onlar çok önemli, birde yeşil çayı

sağol canım, ya ben hamilelik öncesi kiloma çoktan düştüm zaten benim amacım genç kızlık kiloma düşmek :)
şuan kilom iyi aslında, diyetisyen ; 80-85kg.lerden bu kilolara düşsen bırak derdim kilon iyi diyo ama ben biraz daha vermek istiyorum

Allah kolaylık versin canım, Ata'yada geçmiş olsun, malesef ufak tefek kazalr oluyo bende geçen aylarda oğlumun elini mama sandalyesine sıkıştırmıştım çok şükür bişey olmadı :43:

yaw benim eşimde tam tersi sağolsun bana çok yardım eder, herşeye koşturur ama bişey yapmamı istiyosan çekinmeden söyle yapayım yoksa ben senin gibi ince düşünemiyorum diyo :34:

mozp..canım eşine maşallah:nazar::nazar:darısı benim odunun başına ama nerdeee:9:

aynen canım ev işi olur ama evlatlarımızn sağlığı daha önemli olsun yavas yavas yaparsın..

evet ya, ömer de daha odanın kapısına gidiyorum, kapı hafif ses yapıyor, hemen başlıyor tepinmeye. sizinkiler de öyle mi? oğlum iki bacağını birden havaya kaldırıp, bammm yatağına vuruyor ve bunu arka arkaya yapıyor. katır inadı mı var ne bu çocukta :1:

aynısıını memoşta yapıyo
birde bu ara klavyeye taktı bilgisayar kapalıyken oturtuyoruz basıyo şıkır şıkır ses çıkınca çok mutlu oluyo
birde basıyo basıyo ekrana bakıyo bilmiş bilmiş ısırıveriyorum yanaklarını

bu sabah aklıma geldin acaba yerleşmişmidirki diyodum
geçmiş olsunn canım ahh kıllarına zarar gelse ciğerimiz parçalanıyoo

eşimi yollamıştım bu hafta pazara ıspanak pırasa kereviz al dedim
allahım yarabbim 2 kilo ıspanak 3 bağ pıraasa 5 tane kereviz almışş :53:
o kadar şeyi nasıl yicez dedim bakıyo suratımaa
bende pırasalardan dolmasını yapıcam bugün
memo uyurken pırasaların içlerini çıkarttım süt sağıyorum şimdi bitince pırasaların içlerini doldurucam
dün cemin porselen tenceresini aldım sırf merakımdan
bakalım bugün ilkkez denicem

dün çok huysuzdu memoş gecede sık uyanıyo saat başı
akşam 10 buçuk gibi uyur gece 1 gibi uyanmaya başlarr artık saat başı uyanırdı
dün öyle yorgundumki gece dua ettim nolur uyanmasın diye o kadar bitkindim
neyseki gece 1 kez emmek için uyandı
sabahta altı gibi uyandı yedi gibi uyudu dokuzda kalktık
boğazlarım yine şişti üstelik soğukta yemedim bu grip geçmiyo rahat uyuyup dinlenemiyorum çocuk yemek filan akşam oluyo gecede memo sağolsun hiçç rahat vermiyooo
yutkunmakta zorluk çekiyorum yine bal zencefil karıştırıp yiyeceğim geçen yaptım bikerede geçmişti

memo uyurken pırasaların içlerini çıkarttım süt sağıyorum şimdi bitince pırasaların içlerini doldurucam

eşin bazı yönlerden benimkine benziyor. hamileyken buna kızdım bağırdım evde bişey kalmamış, ne yiyecegiz, yok çayın yanına ne getircen deyip duruyorsun falan filan. git markete mutfak alış verişi yap dedim. abartmıyorum 4 tane sile boyu cips, meyve suları, 4 kilo muz, hazır çorbalar, bisküviler, çikolatalar, colalar... ne kadar gereksiz şey varsa almış. 1 tane sebze ya da yararlı bişey yok. bu seferde kavga bundan çıktı. muzlar çürüyor, hiç mi anlamazsın adam. aynen vur deyince öldürüyor. pazara gitse (5 yılda 5-6 yı geçzem. her hafta ağlarım beni pazara götür diye, nefret eder pazardan) kilolarca alır bilmediğinden çürür aldıkları. mutfak işlerinden anlayan adamlara imrenerek bakarım.

mozp okurken 3 kere maşaallah dedim vallahi eşine. insan biraz değeri anlaşılsın istiyor. ben işe başlarsam nasıl olur bilmiyorum tabi. ama eşinden kaynaklanıyor, sen çalışmasan da yardım eder bence.

ben 15 yıldır iş hayatındayım. üniversitede her gün işe giderdim. 15 yılda sadece 1 ay boşta kaldım. ben çalışmadan duramam derdim hep. elimde param olmalı, erkeğe muhtaç olmamalıyım falan falan. ama mecburiyetten çalıştım üniversitede. yoksa okulu bitiremezdim. neyse şimdi evdeyim. işi hiç özlemediğimi gördüm. evde sıkılıyorum ama çocuk yorucu ve burası küçük bir ilçe oldugu için. yani il merkezinde olsam ve arkadaslarım olsa hiç sıkılmam. Allaha şükür eşimde bu yıl uzman oldu. asistanlığı bitti, benim maaşa da çok da ihtiyac yok şu aralar. işten nefret etmişim. aman cebimde para olmasa da olur. zaten çocukla bir yere gitsem bile giyinip, süslenemiyorum. devlette çalışmama rağmen 17.30 kadar mesai ve kafamı kaldıramazdım. köylere de haftada 2-3 gun giderdik. çok yorulurdum. köyde tuvaletin gelir, acıkırsın, çay içesin gelir perişan olursun, günde 400 km yol yaptıgımız olurdu git gel. ama çocukta çok yoruyor. sonra iş yerinde bazı uyanıklar oturur, sen kendini yorarsın, devlette öyledir , hiç çalışmayan da emekli oluncaya kadar maaş alır. bazen senden bile çok alır. amannnn. konu nerelere geldi.

benımkıler geldııı:3::3: ufak numuneler ve buyuk bır tahıllı mama bır de iyi geceler maması vardıı
olsun beleş ya cok guzel:)):9::9:
Nasil istedinizdr geldi, formmu telefonlami?
geçmiş olsun cnm kolay kolay geçmiyoda griptir benim oğlan 20 günde anca geçti emekliyorlarya üşütüyorlar sağlık ocağında grip şurubu yazdırdım burnunada damla kullandım düzenli öyle geçirdim çok şükür bu ara havalar dengesiz çok dikkatli olmalıyız
aynen disarsi sicak evin ici serin kesin surekli nerde tas var inadina oraya gidiyor, bizimde hala gecmedi burnu tikali
evet ya, ömer de daha odanın kapısına gidiyorum, kapı hafif ses yapıyor, hemen başlıyor tepinmeye. sizinkiler de öyle mi? oğlum iki bacağını birden havaya kaldırıp, bammm yatağına vuruyor ve bunu arka arkaya yapıyor. katır inadı mı var ne bu çocukta :1:

Benimkide oyle, sevindigindede kizdigindada yapar, hele uyutmak tam cile ayagimda salliyorum son ses ninni soyler bogazi agriyana kadar ellerini yumruk yapar gerer kendini bagirir, kafasini hizli saga sola cevirir kavga ede ede uyur, bazen kizdiriyo durmuyo uyuturken hiisst yum gozlerini diye sert soyluyorum dudaklarini bukup agliyo sakinliyip uyuyor kiyamiyprum o haline

eşin bazı yönlerden benimkine benziyor. hamileyken buna kızdım bağırdım evde bişey kalmamış, ne yiyecegiz, yok çayın yanına ne getircen deyip duruyorsun falan filan. git markete mutfak alış verişi yap dedim. abartmıyorum 4 tane sile boyu cips, meyve suları, 4 kilo muz, hazır çorbalar, bisküviler, çikolatalar, colalar... ne kadar gereksiz şey varsa almış. 1 tane sebze ya da yararlı bişey yok. bu seferde kavga bundan çıktı. muzlar çürüyor, hiç mi anlamazsın adam. aynen vur deyince öldürüyor. pazara gitse (5 yılda 5-6 yı geçzem. her hafta ağlarım beni pazara götür diye, nefret eder pazardan) kilolarca alır bilmediğinden çürür aldıkları. mutfak işlerinden anlayan adamlara imrenerek bakarım.

mozp okurken 3 kere maşaallah dedim vallahi eşine. insan biraz değeri anlaşılsın istiyor. ben işe başlarsam nasıl olur bilmiyorum tabi. ama eşinden kaynaklanıyor, sen çalışmasan da yardım eder bence.

ben 15 yıldır iş hayatındayım. üniversitede her gün işe giderdim. 15 yılda sadece 1 ay boşta kaldım. ben çalışmadan duramam derdim hep. elimde param olmalı, erkeğe muhtaç olmamalıyım falan falan. ama mecburiyetten çalıştım üniversitede. yoksa okulu bitiremezdim. neyse şimdi evdeyim. işi hiç özlemediğimi gördüm. evde sıkılıyorum ama çocuk yorucu ve burası küçük bir ilçe oldugu için. yani il merkezinde olsam ve arkadaslarım olsa hiç sıkılmam. Allaha şükür eşimde bu yıl uzman oldu. asistanlığı bitti, benim maaşa da çok da ihtiyac yok şu aralar. işten nefret etmişim. aman cebimde para olmasa da olur. zaten çocukla bir yere gitsem bile giyinip, süslenemiyorum. devlette çalışmama rağmen 17.30 kadar mesai ve kafamı kaldıramazdım. köylere de haftada 2-3 gun giderdik. çok yorulurdum. köyde tuvaletin gelir, acıkırsın, çay içesin gelir perişan olursun, günde 400 km yol yaptıgımız olurdu git gel. ama çocukta çok yoruyor. sonra iş yerinde bazı uyanıklar oturur, sen kendini yorarsın, devlette öyledir , hiç çalışmayan da emekli oluncaya kadar maaş alır. bazen senden bile çok alır. amannnn. konu nerelere geldi.
Bende okuldan bu yana calisan biriyim,cocuk olunca is guc hak getire, ama ne olursa olsun insanin kendi parasini kazanmasi kendi ayaklarinin ustunde durmasi kimsenin eline bakmamasi cok guzel, imkan olsa yine baslarim ise fakat kiza bakicak kimsek yok
boğazlarım yine şişti üstelik soğukta yemedim bu grip geçmiyo rahat uyuyup dinlenemiyorum çocuk yemek filan akşam oluyo gecede memo sağolsun hiçç rahat vermiyooo
yutkunmakta zorluk çekiyorum yine bal zencefil karıştırıp yiyeceğim geçen yaptım bikerede geçmişti

cok gecmis olsun canim, bogaz icin saf limonu yarim sik bi seferde ic en dogal guzel ilac, ben hic ilac kullanmam, hasta olunca limon sikarim kivi yerim, salep ihlamur icer atlatirim, en faydalisida limon ve kivi

Canım aynı senin gibi ben de üniversiteden beri çalışıyorum evde olmak keyifli valla
Dediin gibi çalışmaya alışınca duramam sanıyor insan ben kızın altı ayı dolunca çalışcam demeye başladım sonra salak mısın otur oturduu yerde dedim kendime geldim :))
Şimdi keyfini çıkarıyorum elim bol dursun istemiyorum alışmışım bişeyler yapmaya :)
Kanaviçe yapmaya başladım ufak ufak panolar ya da lavanta keseleri yapcam du bakalım neler çıkacak :))

Bu arada eşinle alışverişe birlikte gitsen ya canım hem sana değişiklik olur hem de o öğrenir.

Annemin bir arkadaşı vardı evlenmeden önce beni tembihlerdi
Sakın evine ekmek dahi alma eşine söyle o alsın diye :))
Ben ne saçma derdim evlendim anladım her şeyi söylüyorum alıştırdım yani :))
Bi de ben erkek gibiydim her işi kendim yapardım
Zaten çalışma hayatına erken başlayınca insan bayağı olgunlaşıyo her işini kendi görüy kimseye minnet etmiyo
Ama evlennce aynı şeyi yapmaya devam edersen adam yan gelip yatıyo :)) ben bunu erken anladım
Hem de benimki bir evin bir oğlu derler ya öyle daha kendi kalkıp bir su içmemiş bir tip
Ama şimdi her şi yapıyo :)) maşallah

Geçmiş olsun canım dikkat et kendine
Porselen tencereler güzel oluyor ben çeyizime almışttım esseden
Herşeye onları kullanıyorum ne teflon ne çelik

Bende okuldan bu yana calisan biriyim,cocuk olunca is guc hak getire, ama ne olursa olsun insanin kendi parasini kazanmasi kendi ayaklarinin ustunde durmasi kimsenin eline bakmamasi cok guzel, imkan olsa yine baslarim ise fakat kiza bakicak kimsek yok

cok gecmis olsun canim, bogaz icin saf limonu yarim sik bi seferde ic en dogal guzel ilac, ben hic ilac kullanmam, hasta olunca limon sikarim kivi yerim, salep ihlamur icer atlatirim, en faydalisida limon ve kivi

Canın insanın kendi ayakları üzerinde durması şart bu kısmı doğru da
Eskiden beri bu hatun kişilere erkekler bakmamış mı bize gelince mi çalışmak şart :))
Bize de baksınlar abi lafa gelince evin reisi olmayı bilirler
Ataerkil bu toplum son söz erkein derler
eee o zaman evine ocaına da bakacak er kişi
Ben sekiz ay çalışmadım ya bıraktım hemen feminist modları :))
Ev hanımıyım bundan böyle en güzeli valla

Canın insanın kendi ayakları üzerinde durması şart bu kısmı doğru da
Eskiden beri bu hatun kişilere erkekler bakmamış mı bize gelince mi çalışmak şart :))
Bize de baksınlar abi lafa gelince evin reisi olmayı bilirler
Ataerkil bu toplum son söz erkein derler
eee o zaman evine ocaına da bakacak er kişi
Ben sekiz ay çalışmadım ya bıraktım hemen feminist modları :))
Ev hanımıyım bundan böyle en güzeli valla

Bakip bakmama konusunda sorun yok, benim sahsi fikrim calismaktan yana kendi parani kazanmaktan yana

merhaba kızlar geçmişi pek okuyamadım bebişleriniz ve siz iyisinizdir inş. bu gün kıza balık çorbası yaptım onu yedireceğim benim kız çok tembel ya hiç birşey yapmıyor diş yok emeklemiyor bile hiç çabasıda yok sadece bagıra bagıra oyuncaklarıyla konuşuyor şarkı söyleyen bir ayısı var sürekli şarkı söyler vazıyette kulaklarımda o şarkılar uğulduyor yetişebildiği nekadar düğme varsa dolma parmaklarla basıyor :) bu kadar sizin bebeler koşacak nerdeyse benimki yerde sürüne sürüne hiççç kasmıyor bi yuvarlanıyorki şöyle yaylana yaylana babası gibi gibi ya sürekli yatar vaziyette ben çok hareketliymişim annem ele avuca sığmazdın 1 yaşında diline tüy dolanmazdı der :) o kadar konuşurmuşum bu kızın herşeyi babası gibi

Back
X