canım ben de sizleri özledim. ömercik tembel çıktı. sağlıklı olsun da artık, bekleriz. bana diyorlar "yürüsün sen, asıl o zaman gör" . ama ben yürüyünce daha rahat olacağım kanaatindeyim.
ayakkabısını güle güle giysin esad, ayağında paralansın.
cat nasılsın ne zamandır yoktun inşallah iyisindir çok çok geçmiş olsun uykusuzluk ve yorgunluktya baş dönmesi yaapr benim hep başım dönüyor yorgunluktan ve yukusuzluktan ayrıca kan tahlili de yaptırmakta yarar var.
yürüyünce daha çabuk yoruluyorlar ve uyuyorlar.bende aynı fikirdeyim ama ayıkken peşlerinden koşturmak daha yorucu birde addaaaa diyip kapıya gitmezler mi üzülüyorum bazen
geçmiş olsun canımm
biz inek sütüne geçemedik devam sütüde öyle içmiyor varsa yoksa mama hala
bende geçmedim.bal ,yumurta beyazı ,bıldırcın yumurtası ,süt vermedim daha.domates e de yeni yeni az az vererek başladım.
biz bebelac 4 e geçtik.
Ben bi sefer aptamilin çocuk sütünden aldım verdim ama içmedi,gerçi Ayaz devam sütünü de doğru dürüst içmediği için beğendi mi beğenmedi mi anlamadım.
Sonra attım paketi açıldıktan sonra 2 günde tüketin yazıyodu
Yine aptamil 4 aldım ben de hergün 180 ml içiyo işte
Yine öksürmeye başladı anlamıyorum ben bu çocuğu,yarın götürücem doktora bakalım
mutlaka doktor a götür ciğerlerine inmeden.
eşim o sütlere şimdilik ihtiyaç yok mama nın içinde de süt var zaten diyor.bende almadım da denemedim de daha ama denemekte istiyorm açıkcası.
bıldırcın yumurtası minikya bi yolunu bulup yedirebilirim aslında
tavuk bende hiç vermedim sadece kuzu eti veriyordum ama üç aydır bizde köy tavuğu buluyoruz annemler köyden gidip alıyor böylece düzenli veriyorum birgün kuzu birgün köy tavuğu şeklinde ekliyorum çorbalarına ama öyle pişirip vermedim hiç eti sert oluyo şimdilik yemez eminimki
bıldırcın yumurtası fazla protein olduğu içinde sakıncalı ama yaş sınır varmı bilmiyorum belki bir yaş olabilir.internetten araştırmak gerekiyor.
küçükken annem ve rahmetlik babacığım mutlaka çiğ olarak içirirdi bize bıldırcınlarımız vardı bi sürü :):)
Benim eşimde bıldırcın yumurtasını pek sever,arada alır yedirirdi bana da.
Geçen gün Ayaz'a da verelim diye tutturdu ben de olmaz daha erken dedim ama aslında bi bilgim de yoktu.
Sanki okumuştum biyerde ağır geliyomuş falan diye.
doğru fazla protein mevcut diye hatırlıyorum çünkü çocukken bize içirirlerdi birde ses tellerini güzelleştiriyormuş sağlamlaştıryormuş diye hatırlıyorum bize öyle içiriyorlardı :):):)
bizde aşı yaptırmadık daha hastaydı kızım bu hafta sonu gidicez randevu aldık
hasta iken yapmıyorlar aşı . aşı da zayıflatılmış mikrop olduğu için hasta iken vucut zaten savaşıyor birde aşı ile savaşırsa ateşi çıkabilir daha çok hasta olabilir diye sanırım.
bizim de aşıdan önce bi kere ateşimiz çıkmıştı bi daha çıkmamıştı aşımızı olduk iki gün sonra ateşlendik kızımda bende mahvolduk meğerse hasta olmuş kızım aşıdan değilmiş.şimdi düşünmeden de edemiyorum acaba bu aşımız tuttu mu diye ?
aradım hemşireyi..
aşı takvime yeni eklendi dedi.
şuabat ayında ocak doğumluları yapıyorum,marttada şubat doğumluları çağırıcam dedi.
o da beni arayacakmış zaten ,öyle dedi!!!
martın 6 sına gün verdi.
içim rahatladı biraz olsun.
ama gayet kibar konuştum,niye söylemediniz bile demedim!okadar sinirlenmiştim bide!
şubat doğumluları martta yapıyorlar hakikaten de izmir de iken de hemşiremiz bize öyle demişti ama biz bu ay geldik malesef.
mehmet uyudu eczaneye gittim felaket yağmur var
tetagil gelmemiş daha
balık yağı baktım
octomar ve zinkomega vardı bende zinkomega aldım bugün vermicem çünkü akşama mezgit veririm
yarın vericem ayrıca 1 ayda 3 hafta verip 1 hafta vermeyip sonra tekrar başlayınca daha etkili oluyor diye söyledi eczaneci
içinde acd3 vitaminleride var multivitamine gerek yok dedi eczacı
bize de doktorumuz elindeki numuneden iki tanesini verdi.eşim sordu sürekli burada balık bulamıyoruz önermisiniz balk yağı diye doktor da balık yemesi daha iyi ama bulunduğunuz yerden dolayı vermenizin sakıncası yok ama doğal olması iyi dedi.doğallıktan yana olduğu için doktorumuz çok memnunum.
zingomega verdi doktorumuz bize de.bizde eczaneye danştık hangi balık yağı daha iyi diye pahalı ürünlerde olmasına rağmen bu daha iyi dedi fakat içinde acd3 olması beni biraz endişelendirdi çünkü 25 günlükken hatırlarsanız bağırsak enfeksiyonu geçirmişti bebeklerim acd3 vitamininden dolayı idi.ishal etmişti sonra burada kk da araştırdım bir iki kişi başlık açmış bu vit ile ilgili hemen kestim ama malesef bebeklerim kanlı kaka yapmışlardı bile.
takip etmekte yarar var.
bıldırcın yumurtası hakkındaki duygu ve düşüncelerinizi alabilirmiyimm kısslar
hemen söyleyeyim protein kaynağı ,ses güzelleştirici çok faydalı bir yumurta ama doktor a danışmalısın onun yemeye başladığı bir dönem var.bir yaş ise bende vermek istiyorum açıkcası ama doktorumuza sormayı unuttum çünkü kızımın durumu ön plandaydı.
haftaya kontrolümüzde doktorumuza soracağım bal ,süt , bıldırcın yumurtası verebilir miyim diye.daha yumurtanın beyazını da vermiyorum.