2012 Şubat Anneleri

Merhaba, bende mart annesiyim bahsettigin anaokulunun oyun gurubuna bu cumartesi misafor olarak katilicaz benim kizimda henuz yurumuyor ama biz 9,5 aylik basladik oyun guruplarina katilmaya ve cok egleniyordu kizim ama fuarda joyfull okullariyla tanistik.
devam ettigimiz gurupta hosuma gitmeyen seyler vardi bazi etkinliklerde kizim kucuk oldugu icin yalniz kaliyordu o yuzde cumartesi bi gurubu beginirsek oraya devam etmeyi dusunuyorum.sen hangi subey dusunuyorsun birkac subesi var ist.da biz florya ya gidicez

Biz halkalı şubesine gideceğiz. Evim oraya çok yakın. katılım için İnternetten satın aldım. umarım iyi bir grup denk gelir. Senin Hoşuna gitmeyen şey neydi? Neler yapılıyor biraz anlatabilir misin[/QUOTE]

ne güzel bende bulsam buralarda oyun grupları bende katılırım ama yok :( bebeklerim sosyal olmasını istiyorum tüm gün sıkılıyorlar ve oynayacak yerde yok dışarı çıkarıp gezdiriyorum eve geldiğimiz de yerlerde paralanıyorlar addaaa diye :( doymuyorlar

canım ben de sizleri özledim. ömercik tembel çıktı. sağlıklı olsun da artık, bekleriz. bana diyorlar "yürüsün sen, asıl o zaman gör" . ama ben yürüyünce daha rahat olacağım kanaatindeyim.

ayakkabısını güle güle giysin esad, ayağında paralansın.:emir_bebek:

cat nasılsın ne zamandır yoktun inşallah iyisindir çok çok geçmiş olsun uykusuzluk ve yorgunluktya baş dönmesi yaapr benim hep başım dönüyor yorgunluktan ve yukusuzluktan ayrıca kan tahlili de yaptırmakta yarar var.

yürüyünce daha çabuk yoruluyorlar ve uyuyorlar.bende aynı fikirdeyim ama ayıkken peşlerinden koşturmak daha yorucu birde addaaaa diyip kapıya gitmezler mi üzülüyorum bazen :(

geçmiş olsun canımm
biz inek sütüne geçemedik devam sütüde öyle içmiyor varsa yoksa mama hala

bende geçmedim.bal ,yumurta beyazı ,bıldırcın yumurtası ,süt vermedim daha.domates e de yeni yeni az az vererek başladım.

biz bebelac 4 e geçtik.

Ben bi sefer aptamilin çocuk sütünden aldım verdim ama içmedi,gerçi Ayaz devam sütünü de doğru dürüst içmediği için beğendi mi beğenmedi mi anlamadım.
Sonra attım paketi açıldıktan sonra 2 günde tüketin yazıyodu
Yine aptamil 4 aldım ben de hergün 180 ml içiyo işte

Yine öksürmeye başladı anlamıyorum ben bu çocuğu,yarın götürücem doktora bakalım

mutlaka doktor a götür ciğerlerine inmeden.

eşim o sütlere şimdilik ihtiyaç yok mama nın içinde de süt var zaten diyor.bende almadım da denemedim de daha ama denemekte istiyorm açıkcası.

bıldırcın yumurtası minikya bi yolunu bulup yedirebilirim aslında
tavuk bende hiç vermedim sadece kuzu eti veriyordum ama üç aydır bizde köy tavuğu buluyoruz annemler köyden gidip alıyor böylece düzenli veriyorum birgün kuzu birgün köy tavuğu şeklinde ekliyorum çorbalarına ama öyle pişirip vermedim hiç eti sert oluyo şimdilik yemez eminimki

bıldırcın yumurtası fazla protein olduğu içinde sakıncalı ama yaş sınır varmı bilmiyorum belki bir yaş olabilir.internetten araştırmak gerekiyor.

küçükken annem ve rahmetlik babacığım mutlaka çiğ olarak içirirdi bize bıldırcınlarımız vardı bi sürü :):)

Benim eşimde bıldırcın yumurtasını pek sever,arada alır yedirirdi bana da.
Geçen gün Ayaz'a da verelim diye tutturdu ben de olmaz daha erken dedim ama aslında bi bilgim de yoktu.
Sanki okumuştum biyerde ağır geliyomuş falan diye.

doğru fazla protein mevcut diye hatırlıyorum çünkü çocukken bize içirirlerdi birde ses tellerini güzelleştiriyormuş sağlamlaştıryormuş diye hatırlıyorum bize öyle içiriyorlardı :):):)

bizde aşı yaptırmadık daha hastaydı kızım bu hafta sonu gidicez randevu aldık

hasta iken yapmıyorlar aşı . aşı da zayıflatılmış mikrop olduğu için hasta iken vucut zaten savaşıyor birde aşı ile savaşırsa ateşi çıkabilir daha çok hasta olabilir diye sanırım.

bizim de aşıdan önce bi kere ateşimiz çıkmıştı bi daha çıkmamıştı aşımızı olduk iki gün sonra ateşlendik kızımda bende mahvolduk meğerse hasta olmuş kızım aşıdan değilmiş.şimdi düşünmeden de edemiyorum acaba bu aşımız tuttu mu diye ?

aradım hemşireyi..
aşı takvime yeni eklendi dedi.
şuabat ayında ocak doğumluları yapıyorum,marttada şubat doğumluları çağırıcam dedi.
o da beni arayacakmış zaten ,öyle dedi!!!
martın 6 sına gün verdi.
içim rahatladı biraz olsun.
ama gayet kibar konuştum,niye söylemediniz bile demedim!okadar sinirlenmiştim bide!:1:

şubat doğumluları martta yapıyorlar hakikaten de izmir de iken de hemşiremiz bize öyle demişti ama biz bu ay geldik malesef.

mehmet uyudu eczaneye gittim felaket yağmur var
tetagil gelmemiş daha
balık yağı baktım
octomar ve zinkomega vardı bende zinkomega aldım bugün vermicem çünkü akşama mezgit veririm
yarın vericem ayrıca 1 ayda 3 hafta verip 1 hafta vermeyip sonra tekrar başlayınca daha etkili oluyor diye söyledi eczaneci
içinde acd3 vitaminleride var multivitamine gerek yok dedi eczacı

bize de doktorumuz elindeki numuneden iki tanesini verdi.eşim sordu sürekli burada balık bulamıyoruz önermisiniz balk yağı diye doktor da balık yemesi daha iyi ama bulunduğunuz yerden dolayı vermenizin sakıncası yok ama doğal olması iyi dedi.doğallıktan yana olduğu için doktorumuz çok memnunum.
zingomega verdi doktorumuz bize de.bizde eczaneye danştık hangi balık yağı daha iyi diye pahalı ürünlerde olmasına rağmen bu daha iyi dedi fakat içinde acd3 olması beni biraz endişelendirdi çünkü 25 günlükken hatırlarsanız bağırsak enfeksiyonu geçirmişti bebeklerim acd3 vitamininden dolayı idi.ishal etmişti sonra burada kk da araştırdım bir iki kişi başlık açmış bu vit ile ilgili hemen kestim ama malesef bebeklerim kanlı kaka yapmışlardı bile.

takip etmekte yarar var.

bıldırcın yumurtası hakkındaki duygu ve düşüncelerinizi alabilirmiyimm kısslar :9:

hemen söyleyeyim protein kaynağı ,ses güzelleştirici çok faydalı bir yumurta ama doktor a danışmalısın onun yemeye başladığı bir dönem var.bir yaş ise bende vermek istiyorum açıkcası ama doktorumuza sormayı unuttum çünkü kızımın durumu ön plandaydı.

haftaya kontrolümüzde doktorumuza soracağım bal ,süt , bıldırcın yumurtası verebilir miyim diye.daha yumurtanın beyazını da vermiyorum.

bende:)))))))))))))))

benimkilerde doymak bilmiyor :)))))

anaaaaaaa makarnamııı :52:
nasıl yiyor nasıl yapıyosun hangi makarna çeşidini kullanıyosunnnn :52:

ben arpa şehriye salatası yediriyorum çok seviyolar :))))

canım kaç kilo Ayaz? benim oğlum 79cm 9kg

senin bebiş boylu maşallah bizim doktor mu yanlış ölçtü acaba ? ama kg 9 5 u göremedik daha.

en toraman benim ooğlanmı burdaa :53:

senin bebek kaç kg eeee o yazdıklarını bende yesem bende olurum :):):):): :nazar::emir_bebek::nazar:

kızlar merhabalar nasılsınız?

bu son sayfayı okuyunca anladım ki biz burada yaşlancaz.oğlum bu kızla evlencek ,kızım aşık oldu.üniversite kazandı diye muhabbetler de ederiz :):)

bi önceki gün kızımı doktorumuza götürdük.yavrumun boazı enfeksiyonlu kulağı iltihaplı çıktı.kulağı boğazndan dolayı dedi doktorumuz antibiyotik vermek zorundayım dedi.kullanıyoruz birde ciğerlere inmesin diye sanırım bir şurup verdi.

haftaya yine kontrolümüz var.kilomuz hep aynı üç aydır 9,5 kg yi göremedik bi türlü.çok hareketliler ondan mı anlamadım ama doktrorumuz normal dedi.

boyumuz ,ise birinin 72 birinin 74 cm bana az gibi geliyor boy ve kiloları bilemiyorum.

sizin bebeklerinizin nasıl ?

melittacım geçmiş olsun canım , biran önce düzelir inşallah kızın
kilo konusuna takılma bizimki daha anca 9kg olabilidi boyuda 78cm

melittacım geçmiş olsun canım , biran önce düzelir inşallah kızın
kilo konusuna takılma bizimki daha anca 9kg olabilidi boyuda 78cm

maşallah senin bebeğin boyu iyi.bize doktor normal dedi.bende artık önemsemiyorum çok hareketliler.

teşekkür ederim güzel kızım bitti bende bittim o uykusuzluk yokmu deliriyorum.:53:

Biz halkalı şubesine gideceğiz. Evim oraya çok yakın. katılım için İnternetten satın aldım. umarım iyi bir grup denk gelir. Senin Hoşuna gitmeyen şey neydi? Neler yapılıyor biraz anlatabilir misin

ne güzel bende bulsam buralarda oyun grupları bende katılırım ama yok :( bebeklerim sosyal olmasını istiyorum tüm gün sıkılıyorlar ve oynayacak yerde yok dışarı çıkarıp gezdiriyorum eve geldiğimiz de yerlerde paralanıyorlar addaaa diye :( doymuyorlar[/QUOTE]

Melittacim
bende kararsizim bakalim ne derece ayina uygun aktivite var. Benim oglumunda kimseyi gordugu yok. evdeyiz surekli. Havalar duzelince parka falan gidilir. Off ya daha ne kadar surer bu soguk havalar.

ne güzel bende bulsam buralarda oyun grupları bende katılırım ama yok :( bebeklerim sosyal olmasını istiyorum tüm gün sıkılıyorlar ve oynayacak yerde yok dışarı çıkarıp gezdiriyorum eve geldiğimiz de yerlerde paralanıyorlar addaaa diye :( doymuyorlar

Melittacim
bende kararsizim bakalim ne derece ayina uygun aktivite var. Benim oglumunda kimseyi gordugu yok. evdeyiz surekli. Havalar duzelince parka falan gidilir. Off ya daha ne kadar surer bu soguk havalar.[/QUOTE]

burada da akranları yok hep büyükleriyle ilgileiyorlar.bugün de burada fırtına var.buralarda sıcak hep ama kızım nedense hasta oldu :( sanırım herşeyi ağzına atıyor o yüz<den

Merhaba, bende mart annesiyim bahsettigin anaokulunun oyun gurubuna bu cumartesi misafor olarak katilicaz benim kizimda henuz yurumuyor ama biz 9,5 aylik basladik oyun guruplarina katilmaya ve cok egleniyordu kizim ama fuarda joyfull okullariyla tanistik.
devam ettigimiz gurupta hosuma gitmeyen seyler vardi bazi etkinliklerde kizim kucuk oldugu icin yalniz kaliyordu o yuzde cumartesi bi gurubu beginirsek oraya devam etmeyi dusunuyorum.sen hangi subey dusunuyorsun birkac subesi var ist.da biz florya ya gidicez

Biz halkalı şubesine gideceğiz. Evim oraya çok yakın. katılım için İnternetten satın aldım. umarım iyi bir grup denk gelir. Senin Hoşuna gitmeyen şey neydi? Neler yapılıyor biraz anlatabilir misin[/QUOTE]

Ilk 1 saat ogretmenlerle beraber serbest oyun zamaniydi legolar gibi oyuncaklarla oynuyorlardi birlestirip bozuyorlar tekrar kutuya koymayi ogretiyorlar gibi sonra parmak boyama ve resim iste biz bu kisimda yalniz kaliyorduk cunku en kucuk bizdik ve henuz kalem tutamadigimiz icin buna katilamiyorduk sonra muzikle dans... toplam 2 saatdi.aslinda cok eglenceli geciyordu mina cok mutlu oluyordu gittigimizde ama bikac haftadir gitmiyoruz. .birde cocuklardan biri hasta oldugunda komple o hafta tum gurubu iptal ediyorlardi buda hic hosuma gitmiyordu. Sen hangi siteden aldin orda fiyat daha uygunsa bende satin aliyim

durasella yazdığın olay gerçekten içimi acıttı..yazık çok üzüldüm..ama maalesef etrafta buna benzer o kadar çok örnek var ki..çocuklarımız adına çok üzülüyorum nasıl bu ortamlarda sağlıklı çocuk büyüteceğiz..kim bilir bizler neler yaşayacağız diye korkuyorum..

hugocuk senin eltinin çocuğu adına da çok üzüldüm..hele hele bunu yapanın bir eğitimci olması beni iyice karamsarlaştırıyor..
Allahım çocuklarımıza güzellikler yaşatsın inşallah

Biz halkalı şubesine gideceğiz. Evim oraya çok yakın. katılım için İnternetten satın aldım. umarım iyi bir grup denk gelir. Senin Hoşuna gitmeyen şey neydi? Neler yapılıyor biraz anlatabilir misin

Ilk 1 saat ogretmenlerle beraber serbest oyun zamaniydi legolar gibi oyuncaklarla oynuyorlardi birlestirip bozuyorlar tekrar kutuya koymayi ogretiyorlar gibi sonra parmak boyama ve resim iste biz bu kisimda yalniz kaliyorduk cunku en kucuk bizdik ve henuz kalem tutamadigimiz icin buna katilamiyorduk sonra muzikle dans... toplam 2 saatdi.aslinda cok eglenceli geciyordu mina cok mutlu oluyordu gittigimizde ama bikac haftadir gitmiyoruz. .birde cocuklardan biri hasta oldugunda komple o hafta tum gurubu iptal ediyorlardi buda hic hosuma gitmiyordu. Sen hangi siteden aldin orda fiyat daha uygunsa bende satin aliyim[/QUOTE]

site ismi yazmak sanirim yasak. joyfull oyun grubu yaz su alisveris sitelerinden birinde bas harfi Y olan sitede 100 tl bende bugun aldim.

melitta çok geçmiş olsun..kulak enfeksiyonu için antibiyotiği ihmal etme..kulak enfeksiyonu gelişmi de etkiliyor..sağlıklı olsunlar boy pos önemli değil

günışığımmm hoşgeldin..bir kaç gün önce günışığımm nerelerde merak ediyorum demiştim..hastalanmışsın geçmiş olsun..umarım şimdi daha iyisindir

Bizimki de işte baby tv izliyor sadece onda da sevdiği bişey çıkarsa yer anca ,bazen bitmesin diye dua ediyorum ama çok kısa ordaki şeylerde :)
Beni emdiği zamanlar çok güzeldi kilosu her 1 kilo alıyodu .8,5 aylıkken emmeyi bıraktı o zamandan beri doğru dürüst kilo almadı.
süt de içmiyor en fazla içtiği 180 ml.bütün gün yani.
Gingerus, bence takılma oğlunun kilosuna, bünyeyle ilgili bu. Benim ikizleri gördüysen eğer aradaki farkı da görmüşsündür. Biri diğerinden 3 kg fazla, üstelik zayıf olan onun 3 katı falan yer. Tombişimiz yoğurt ve çorba dışında henüz birşey yemiyor, herşeyi sorunlu, hastalığa hemen yakalanır, nerde mikrop virüs varsa bunu bulur, gözleri iltihaplanır, bünyesi zayıf yani o kiloya rağmen. Önemli olan kilosu değil sağlıklı olup olmaması.

şimdi size bişey anlatayım
bahsetmiştim eltimin 4 çocuğu var büyük oğlunu çok dövüyor senelerdir bildim bileli böyle çocuk bi ara psikolojik ilaç kullandı filan
annede babada hep büyük oğlanı dövüyor bişey olsa onun üzerine kalıyor
kardeşleride ne olsa büyük oğlanın üzerine suçu atıyor
şimdi 15 yaşında bu zamana dek dersleri iyiydi fakat son yıllarda derslerine konsantre olamama sorunu yaşıyormuş bu yıl 9 tane zayıf getirmiş filan
o kadar çok sorun yaşıyormuşki ailesiyle iki kez evden kaçmış zar zor bulmuşlar
bu sefer geldiklerinde elti odaya almış çocuğu ve kocaman fırçayla girişecekmişki kayınpederi görünce vazgeçmiş ama daha önceden kemerle filan çok dövüyordu biliyorum
eltinin abisi ve eniştesi kayınpederlere demişki ne yapın edin bu çocuğu onların elinden alın yoksa ya bu çocuk annesini babasını öldürecek yada intihar edecek demiş
kayınvalide kayınpeder bu yaz almak isteyeceklermiş bilmiyorum verirlermi
ne kadar üzücü değilmi yazık gencecik çocuk geleceğinide yakıyorlar sorunlu bir çocuk nasıl ne şartlarda okuyabilirki
benimde çocuğum var asla alay etmem ama bakamadıktan sonra o kadar çocuk yapmakta ne kadar mantıklı sadece maddiyatla bitmiyor işte
Anne baba çocuğuna bu kötülüğü nasıl yapar yaa!!! Bu nasıl bir vicdandır, neye dayanarak yapıyorlar bu zulmü evlatlarınaa:50:

Kızlar naber?
Bugün Ata'yı sahilde dolaştırmaya çıkarmıştım yolda, komşu ve kızını gördüm. Kızı 19 yaşında ve bekar. Bir baktım kucaklarında bir bebek.
Kimin bu dedim kızınınmış. Şok oldum. Kız hamileyken bir defa görmüştüm ama kilo aldı sanmıştım çevrede de çok dedikodusu çıkıyordu kızın, habire erkeklerle geceliyor eve gelmiyor diye.
Bebeğe baktım kırkı yeni çıkmış. Babası belli değil diyorlar ama irdelemedim pek. Utandırmak istemedim gerçi kız hiç mahçup durmuyordu. Emziriyor musun dedim, emzirmicem bu yaşta göğüslerim mi sarksın dedi şok oldum ya. Saçmala, emzir diye kızdım ama kızın aklı beş karış havada.

Çok içime battı ya, olan bebeğe oldu. Nasıl bir dünyaya doğdu. Durumlarıda çok iyi değil, bebeğin şapkası kulaklarını kapamıyordu dedim rüzgar yer üşümesin, küçülmüş şapka dediler.
Bir eksiğiniz var mı dedim, bir şey demediler. Ama Ata'nın bir sürü hiç kullanamadığı şey var. Gerçi bir kısmını verdim ama yine de ana kucağıydı, kangurusuydu vereceğim. Birkaç da üst baş alacağım. Bundan sonraki talihi güzel olur umarım yavrunun.

Vayy bee, ne insanlar var şu dünyada, emzirmeyeceğin çocuğu neden doğurdun, bakmayacaksan, sevmeyeceksen neden yaparsın? Bu şekilde büyüyen bir çocuğun psikolojisi nasıl olur? Ben yuvaya verilen bebeklere acıyordum ama annesi yanında olan bu çocuk belki onlardan daha şanssız :50:

Gingerus, bence takılma oğlunun kilosuna, bünyeyle ilgili bu. Benim ikizleri gördüysen eğer aradaki farkı da görmüşsündür. Biri diğerinden 3 kg fazla, üstelik zayıf olan onun 3 katı falan yer. Tombişimiz yoğurt ve çorba dışında henüz birşey yemiyor, herşeyi sorunlu, hastalığa hemen yakalanır, nerde mikrop virüs varsa bunu bulur, gözleri iltihaplanır, bünyesi zayıf yani o kiloya rağmen. Önemli olan kilosu değil sağlıklı olup olmaması.

Ama laluscumm yese de kilo almasa anlıycam da yemiyo işte buna üzülüyorum.
Çok hareketli olduğundan yediğini yakıyo derim en azından :)
Bu ara çok sık hastalandı bide.Yine öksürmeye başladı bu gece.
Allaha şükür öyle mikroptu virüstü henüz o tarz bi hastalık olmadı öksürük,grip oldu sadece
Yarın akşam doktora götürcem balık yağını sorucam ona bakalım onay verirse alıcam iyi geliyomuş diyolar.

Back
X