- 10 Eylül 2012
- 5.904
- 3.930
- 448
Yarın kayınvalidemleri ve annemleri hep birlikte çağırdım ev taşırken inanılmaz yardımları dokundu haklarını yiyemem minnet duygumu göstermek için de çaya davet ettim şöyle bir mönü oluşturdum bugün
meyveli kremalı milföy tatlısı
mayalı poğaça
çikolata topları
kestane
çerez
meyve
Pardon ben evli sandımOlsun en büyük sen olduğundan ilk torun senden gelir büyük ihtimalle
Allah zihin açıklığı versin
Ne güzel düşünmüşsün canım menün de gayet iyi mayalı poğaça tarifi buldun mu ben de isteyeceğim çünkü
Bu arada benim de aileleri yavaş yavaş davet etmem lazım ama yemek konusunda kendime güvenmediğim için bir süre daha bekleyecekler..
Akşam ki menüleriniz ne kızlar?
bende mayalı poğaça tarifi vardı geçen kadere vermiştim
burada yazdım yanılmıyorsam..
bir çorba, bir ana yemek bir de salata ve tatlı yeter canım yaa..ufakta meze tarzı bir şey yaparsın ne olcak
Yarın kayınvalidemleri ve annemleri hep birlikte çağırdım ev taşırken inanılmaz yardımları dokundu haklarını yiyemem minnet duygumu göstermek için de çaya davet ettim şöyle bir mönü oluşturdum bugün
meyveli kremalı milföy tatlısı
mayalı poğaça
çikolata topları
kestane
çerez
meyve
AÇMA
3 bardak süt
1 yaş maya
1 bardak sıvı yağ
Aldığı kadar un
Tuz şeker
Üzeri içinde yumurta sarısı ve çörek otu
şimdi şöyle ki ; 3 bardak süte bir tane yaş maya ekliyorsun ve bu sütü tencerede ısıtıyorsun..ama ne el yakacak ne de soğuk olacak şekilde.sonra yoğuracağın kaba bir bardak sıvıyağ, biraz tuz ve şeker koyuyorsun..içine ısınan sütü ilave ediyorsun, sonra aldığı kadar unu da ekliyorsun..ben unu her zaman elerim bu arada.çok katı bir hamur değil ama çok yumuşak da bir hamur olmayacak..açma hamurları normal kıvamlı hamurlardan bir derecede daha yumuşak olur hep..sonra yarım saat kadar mayalanması yeterli olur sanıyorum ortam ısısına göre..zaten epey kabarmış olacak..elle istediğin büyüklükte parçalar kopartıp ( tabi biraz z.yağına bularsan eline yapışmasını önlersin ) içine doğru bürerek şekil veriyorsun.yağlanmış tepsi ya da yağlı kağıda diziyorsun bu şekilde 2 tepsi çıkıyor..üzerine yumurta sarısı ( içine çok az z.yağı koyarsan pastanedeki gibi parıl parıl parıldar ) sürüp çörek otu serpebilirsin..
Şuydu o, bende kayıtlı ama denemedim henüzo gün başka şey yapmıştık çünkü
ben de kaç zamandır senin şu meşhuuuuurr ıslak kurabiyenden yapıcam bir de sultan lokumu bir de kuru patlıcan ve biber dolması...
ama hiç hiç fırsat olmadı yavv:26:
bende mayalı poğaça tarifi vardı geçen kadere vermiştim
burada yazdım yanılmıyorsam..
bir çorba, bir ana yemek bir de salata ve tatlı yeter canım yaa..ufakta meze tarzı bir şey yaparsın ne olcak
Bu ara bana da mevsimsel bi tembellik çöktü sanırım
Bir de eşim akşamları unlu bişey yemek istemiyo, göbeği çıkıyomuş
Cezerye de güzel oluyo, havuçlu
Bu arada ıslak kurabiyeyi meşhur eden İlkay dı
Ne bileyim canım ya kendimi çok beceriksiz hissediyorum yemek konusunda...
heh geçen de anneme senden bahsettim, böle böle yapmış diye..ben de niyetlendim ama yapamadım onu da.
ben de kaç zamandır senin şu meşhuuuuurr ıslak kurabiyenden yapıcam bir de sultan lokumu bir de kuru patlıcan ve biber dolması...
ama hiç hiç fırsat olmadı yavv:26:
Bekarken mutfağa girmiyorsan normaldir böyle düşünmen şimdi iş başa düşünce
Bende öyleydim
İnternetten tarifler aldım yaptım, oldu
Sende bir iki dene sonra alışırsın
Evet canım poğaça tarifini kaydetmişim aşağıda Çilek bundan yararlanabilirsin bulmadıysan eğer
Ne bileyim canım ya kendimi çok beceriksiz hissediyorum yemek konusunda...
."
Annene selam
Ben denedim eşim bile beğendi o tatlı sevmez yani normalde
Cezerye gibi bişey oluyo, biri gelince yaparsan iyi olur
Biz iki kişiyiz bitmiyo çünkü kolay kolay
Evet canım bekarken sadece mutfakta hamur işleri ve pilav makarna yapardım.. annem de çalışırdı ama babamın evde çok vakti olduğundan eve geldiğimizde soframız bile hazır olurdu (Ama çok güzel bulaşık yıkarım temizlik yaparım yanii)
İnternetten bakıp eve gidip deniyorum elim çok yavaş şimdilik bir de dün akşam bir tancere tarhana çorbasını döktüm hiç güzel olmadı şimdi hiç eve gidip yemek yapasım yok sanki yapamayacak mışım gibi geliyor...
Evet canım bekarken sadece mutfakta hamur işleri ve pilav makarna yapardım.. annem de çalışırdı ama babamın evde çok vakti olduğundan eve geldiğimizde soframız bile hazır olurdu (Ama çok güzel bulaşık yıkarım temizlik yaparım yanii)
İnternetten bakıp eve gidip deniyorum elim çok yavaş şimdilik bir de dün akşam bir tancere tarhana çorbasını döktüm hiç güzel olmadı şimdi hiç eve gidip yemek yapasım yok sanki yapamayacak mışım gibi geliyor...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?