2012'nin TAZE GELİNLERİ BURADA TOPLANALIM,YARDIMLAŞALIMM ! :)

Ne güzel düşünmüşsün canım menün de gayet iyi mayalı poğaça tarifi buldun mu ben de isteyeceğim çünkü
Bu arada benim de aileleri yavaş yavaş davet etmem lazım ama yemek konusunda kendime güvenmediğim için bir süre daha bekleyecekler..

bende mayalı poğaça tarifi vardı geçen kadere vermiştim
burada yazdım yanılmıyorsam..

bir çorba, bir ana yemek bir de salata ve tatlı yeter canım yaa..ufakta meze tarzı bir şey yaparsın ne olcak

bir çorba, bir ana yemek bir de salata ve tatlı yeter canım yaa..ufakta meze tarzı bir şey yaparsın ne olcak

AÇMA

3 bardak süt
1 yaş maya
1 bardak sıvı yağ
Aldığı kadar un
Tuz – şeker
Üzeri içinde yumurta sarısı ve çörek otu

şimdi şöyle ki ; 3 bardak süte bir tane yaş maya ekliyorsun ve bu sütü tencerede ısıtıyorsun..ama ne el yakacak ne de soğuk olacak şekilde.sonra yoğuracağın kaba bir bardak sıvıyağ, biraz tuz ve şeker koyuyorsun..içine ısınan sütü ilave ediyorsun, sonra aldığı kadar unu da ekliyorsun..ben unu her zaman elerim bu arada.çok katı bir hamur değil ama çok yumuşak da bir hamur olmayacak..açma hamurları normal kıvamlı hamurlardan bir derecede daha yumuşak olur hep..sonra yarım saat kadar mayalanması yeterli olur sanıyorum ortam ısısına göre..zaten epey kabarmış olacak..elle istediğin büyüklükte parçalar kopartıp ( tabi biraz z.yağına bularsan eline yapışmasını önlersin ) içine doğru bürerek şekil veriyorsun.yağlanmış tepsi ya da yağlı kağıda diziyorsun bu şekilde 2 tepsi çıkıyor..üzerine yumurta sarısı ( içine çok az z.yağı koyarsan pastanedeki gibi parıl parıl parıldar ) sürüp çörek otu serpebilirsin..

Şuydu o, bende kayıtlı ama denemedim henüz o gün başka şey yapmıştık çünkü

düşünce bile çok güzel çilekcim..
daha ne olsun kii, ellerine sağlık bunca yorgunluğun üstünee

ben de kaç zamandır senin şu meşhuuuuurr ıslak kurabiyenden yapıcam bir de sultan lokumu bir de kuru patlıcan ve biber dolması...
ama hiç hiç fırsat olmadı yavv:26:

ben de kaç zamandır senin şu meşhuuuuurr ıslak kurabiyenden yapıcam bir de sultan lokumu bir de kuru patlıcan ve biber dolması...

Bu ara bana da mevsimsel bi tembellik çöktü sanırım
Bir de eşim akşamları unlu bişey yemek istemiyo, göbeği çıkıyomuş

Cezerye de güzel oluyo, havuçlu
Bu arada ıslak kurabiyeyi meşhur eden İlkay dı

Son düzenleme:

Evet canım poğaça tarifini kaydetmişim aşağıda Çilek bundan yararlanabilirsin bulmadıysan eğer

Ne bileyim canım ya kendimi çok beceriksiz hissediyorum yemek konusunda...

"3 bardak süte bir tane yaş maya ekliyorsun ve bu sütü tencerede ısıtıyorsun..ama ne el yakacak ne de soğuk olacak şekilde.sonra yoğuracağın kaba bir bardak sıvıyağ, biraz tuz ve şeker koyuyorsun..içine ısınan sütü ilave ediyorsun, sonra aldığı kadar unu da ekliyorsun..ben unu her zaman elerim bu arada.çok katı bir hamur değil ama çok yumuşak da bir hamur olmayacak..açma hamurları normal kıvamlı hamurlardan bir derecede daha yumuşak olur hep..sonra yarım saat kadar mayalanması yeterli olur sanıyorum ortam ısısına göre..zaten epey kabarmış olacak..elle istediğin büyüklükte parçalar kopartıp ( tabi biraz z.yağına bularsan eline yapışmasını önlersin ) içine doğru bürerek şekil veriyorsun.yağlanmış tepsi ya da yağlı kağıda diziyorsun bu şekilde 2 tepsi çıkıyor..üzerine yumurta sarısı ( içine çok az z.yağı koyarsan pastanedeki gibi parıl parıl parıldar ) sürüp çörek otu serpebilirsin.."

heh geçen de anneme senden bahsettim, böle böle yapmış diye..ben de niyetlendim ama yapamadım onu da.

2012 eylül geliniyim.3 ay 10 gün oldu,kocamı çok seviyorum,evime de alıştım bilee.şimdi bi bebek merakı sardı.kafam karışık.

heh geçen de anneme senden bahsettim, böle böle yapmış diye..ben de niyetlendim ama yapamadım onu da.

Annene selam
Ben denedim eşim bile beğendi o tatlı sevmez yani normalde
Cezerye gibi bişey oluyo, biri gelince yaparsan iyi olur

Biz iki kişiyiz bitmiyo çünkü kolay kolay

ben pazar günü yaptım sultan lokumu ve birde piyano kek piyano keki 3. yapışım eylül ve bu son yapışımda artık tam kıvamını buldu harika oldu yaparken aklıma hep sen geliyorsun

Bekarken mutfağa girmiyorsan normaldir böyle düşünmen şimdi iş başa düşünce
Bende öyleydim
İnternetten tarifler aldım yaptım, oldu

Sende bir iki dene sonra alışırsın

Evet canım bekarken sadece mutfakta hamur işleri ve pilav makarna yapardım.. annem de çalışırdı ama babamın evde çok vakti olduğundan eve geldiğimizde soframız bile hazır olurdu (Ama çok güzel bulaşık yıkarım temizlik yaparım yanii )

İnternetten bakıp eve gidip deniyorum elim çok yavaş şimdilik bir de dün akşam bir tancere tarhana çorbasını döktüm hiç güzel olmadı şimdi hiç eve gidip yemek yapasım yok sanki yapamayacak mışım gibi geliyor...

Evet canım poğaça tarifini kaydetmişim aşağıda Çilek bundan yararlanabilirsin bulmadıysan eğer

Ne bileyim canım ya kendimi çok beceriksiz hissediyorum yemek konusunda...

."

olur mu canım ne demekk sen yeterki içinden gelerek yap, severek yap..bir iki denersin.önce tuzu az gelir sonra suyu çok gelir
derken insan alışıyor yapa yapa..ben her yaptığımı süper bilmiyorum ki ilk kez denediğimde.ama istekli oluyorum en azından..sen bir hele dene neler neler olur

pek çok denediğim tarif var şuan aklıma gelen gelmeyen, sen sor arkadaşlar da yardımcı oluyor zaten, ben de hala öğreniyorum.

Annene selam
Ben denedim eşim bile beğendi o tatlı sevmez yani normalde
Cezerye gibi bişey oluyo, biri gelince yaparsan iyi olur

Biz iki kişiyiz bitmiyo çünkü kolay kolay

aleyküm selam canımm ben taaa nerelerden getirirdim o cezeryeyi..
güzel oluyor hakkaten..hele içindeki portakal kokusuna bayılıyorummm

cezerye dedim aklıma eda geldi:26: malum mersin tarafının meşhurdur cezeryesi..bugün sanki bir ara vardı da
ben dışarı çıkınca sanırım gördüm de cevap veremedim...aklıma geldi yazayım hemen

Yavaş olman doğal, daha yeniymişsin
Yaptıkça elin hızlanır

Niye döktün ki ? Tuzu azsa tuz atarsın, fazla katıysa kaynamış su dökersin hem bi dahakine kıvamını daha iyi tutturursun
Moralini bozma, ilgin hangi yöne çoksa onlardan başla sonra zora doğru gidersin

tarhanayı ben de pek tutturamıyorum bazı zamanlar.. pek de aradığım bir çorba değil..

bak mesela bir kaşık tepeleme una 3 çorba kaşığı yoğurt ( kıvamına göre az ya da çok ) .
bunları çırpıcı ile çırp, sonra biraz soğuk suyla aç..çırpmaya devam et.zamandan tasarruf için sıcak suyu yavaş yavaş dök..
ben hiç kesmedim şimdiye dek bu şekilde yaparak ve ocağa ateşin üstüne koy tencereyi karıştırmaya devam et..kıvamını
göz kararı sen tutturmaya çalış.ben ölçüyle yapan biri değilim.:26: ne sulu ne koyu olsun çok..kaynayınca içine biraz arpa şehriye at yada
biraz pirinç yıka koy..onlar pişince biraz yağda nane yak ve dök..çok kolay bir çorba tarifidir.. bunu da işte ancak deneyerek , alışkanlık
kazanarak geliştirebilirsin canım havlu atma hemennn

kizlar makyaj yapiyormusunuz ben bir tek disari cikarken rimel suruyorum sadece krem suruyorum birde sacimi salmayi sevmiyorum annem sal diye soylenir sevemedim bir saldigimda sikiyor beni taki olarak ta sadece kupe takarim sizler nasilsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…