2013 Ağustos annelerinin doğum hikayeleri

saol canım darısı senin başına.. doğum şeklin nasıl olacak bilmiyorum ama normal dogum ilk tercihin olsun.. inşallah hayırlısıyla kucagına alırsın bebeğini..

Canım zor olmuş ama sonunda o güzelliğe kavuşmuş olman var.. İnş şimdi bütün sıkıntıların geçmiştir .. Sağlıkla büyüsün Eylül bebek :)

saol canım darısı senin başına.. doğum şeklin nasıl olacak bilmiyorum ama normal dogum ilk tercihin olsun.. inşallah hayırlısıyla kucagına alırsın bebeğini..

Inşallah canım çok sağol kesinlikle ilk tercihim normal doğum tabiki acil bir durum oluşmazsa...ama iyi düşünelim iyi olsun :)

doğum tarihi:20.08.2013
doğum şekli: spinal anestezi
hastane:emsey hospital
doğum boy-kilosu: 50cm 3620 gr
bebeğim: ALİ HAMZA

ben kendimi hep normal doğuma şartlandırmıştım..sorunsuz bir hamilelik geçirdim çok şükür..çatım normal doğum için uygundu..

ama bebeğim gittikçe kilo almaya başladı..40+4 de ne bebek aşağı inmişti ne sancım vardı ne de açılmam 1cm den öteye gidiyordu..hatta doktor son kontrole göre yukarı çıktı dedi...sanırım oğlum çıkış kapısını şaşırmıştı

19 ağustos pzt günü kontrol gittim doktorum artık seni yatıralım dedi..bebek 3900 görünüyordu beklersen normal doğum şansını kaybedersin dedi..ben 4200 olana kadar beklerim diye düşünüyordum tam o günlerde bir arkadaşım doğum yaptı ve doğumda bebeğin omzu takıldı..ben ağlaya ağlaya o gün yatışımı yaptım..öğlen 11 de suni sancı vermeye başladılar..annem eşim kızkardeşim kuzenim yanımda..ben gayet gülüyorum..sancılar 80 90 ama bende tık yok..

akşam saat 6 da benim doktorum gitti nöbetçi doktor geldi..hastanenin en iyi doktoruydu..beni muayene etti açılma hala 1cm bebek yukarda..bana en sevmediğim hasta tipisin şuan dedi.."günün geçti, bebek kilolu, açılma yok ve bebek aşağı inmiyor".kolay kolay sezeryan yapmayacağnı biliyordum ama bana senin sonun sezeryan gibi dedi..

beni o gece dinlendirdiler..sabah altıda tekrar suni sancı başladı..kendi doktorum geldi saat 9:00 da..yanında bir doktor daha .ikisi birden muayene ettiler..açılma 2cm di..öğleye kadar bekleyelim gelişme olursa devam edelim yoksa sezeryana alalım dedi..ben artık tamamen teslim oldum..o an alalım deseler diretmeyecektim..

öğlen olduğunda sancıları daha kuvvetli hissetmeye başladım saat 15:00 de açılmam 5cm di..ama bebek oynamıyordu.ben pilates topuyla yapışık gezdim 7 saat.sonra eşim beni duşa soktu..rahatladım biraz.doktorum saat 18:00 de geldi suni sancıyı kesip beni kendi sancılarıma bıraktı..kanamam yoğun olabilirmiş..sonra nöbeti devretti saat 19:00 da gelen doktor baktı açılma hala 5cm ..ilerleme yok.."normal doğumu çok istediğini duydum şu an bir ilerleme yok senin için sezeryan uygun ama içim rahat etsin dersen iki saat daha suni sancı verelim gelişme var mı görelim dedi"..2 gün içinde gelen 4. doktor da aynı şeyi söyledi..iki gecedir nöbete kalan ebe arkadaşımdı..şansım varmış..onunla konuşmak istedim.."bu doktorlar kolay kolay sezeryana almaz ama senin durumun bunu gerektiriyor "dedi..

karar vermem gerekiyordu..sancı çekmeye razıydım..zaten o aşamaya kadar bayağı bir kısmını çekmiştim..ama bebek oynamıyordu..doğumun zor olacağını bütün doktorlar söyledi..ya bebeğe birşey olursa benim inadım yüzünden..eşim ve annemin desteğiyle ağlaya ağlaya sezeryana karar verdim

çok büyük konuşmuştum..ama yaşadığım daha çok hayalkırıklığıydı...o kadar çok pozitif doğum hikayesi okumuştum..doğumdan korkmuyordum..hamilelik boyunca normal doğumu engelleyecek hiçbir durum yoktu..

beni akşam saat 21:00 de sezeryana alacaklardı..iki tane acil hasta geldi..23:00 da sezeryana alındım..

burdan sonrası inanamasam da çok çok keyifliydi..

ameliyathaneye ilk girdiğim anda titremeye başladım..oradaki ekibe ben çok yorgunum.bedenim yorgun kafam yorgun..sezeryana hiç hazır değilim..korkuyorum dedim..

beni hazırlarken bir yandan konuşturuyorlar..anestezi uzmanı belime iğneyi batırıyor..uyuşmaya başlıyorum ayaklarımdan..herkes keyifli kolllarımdan birşeylere bağlıyorlar..önüme örtü çekiliyor..başımda 3 kişi ameliyatta 3 kişi..

ben o sıra garip birşey hissediyorum "ben şimd size başım dönüyor desem yattığın yerde başın başın dönmez diyeceksiniz..midem bulanıyor desem ilaç verdik bulanmaz diyeceksiniz..tansiyonum düştü desem biz buradan takip ediyoruz diyeceksiniz..ama bana bişeyler oluyor" dedim..ekipten biri hocam sen ne çok şey biliyorsun dedi..

biraz sonra başımda bir alet ötüyor o alet niye ötüyor diyorum aynı çocuk işine bak hocam diye takılıyor..kafamı çeviriyorum tansiyonumun 8-4 olduğunu görüyorum.."bana laf yetiştireceğine sen işine bak tansiyonum düşmüş" diyorum..gülüşüyoruz..

biraz sonra beni silkelemey başlıyorlar..allahım ne çabuk.oğlumun sesi yıkıyor ameliyathaneyi..bana veriyorlar öpüyorum..ne hissedeceğimi bilemez haldeyim..

ekip hemen yanımda kordonunu falan kesiyor..

ben yine ekiple şamata halindeyim..ameliyat bitiyor..doktorum bana teşekkür ediyor..şimdiye kadar girdiğim en keyifli ameliyattı diyor..

beni bir odaya alıyorlar..bekliyoruz..o sırada bana laf yetiştiren çocuk telefonunu uzatıyor..bak kim var diyor..alıyorum..eşim telefonda heyecanla nasılsın diyor..çok iyiym uradakiler benden şikayetçi çok konuşuyormuşum diyorum..

sonra 1-2 dk uyuduğumu sanıyorum meğer 20 dk mış..beni odama götürüyorlar eşim ameliyathanenin kapısında..gözleri dolu...

odada bebeğimle buluşuyoruz tekrar..

şimdi geriye sadece dikiş acılarım kaldı..oğlumla tamamen kendim ilgilenmek istiyorum..tek sorunumuz oğlum beni emmiyor..

rabbim kimseye evlat hasret çektirmesin..biraz uzun oldu kusura bakmayın..

Canım öncelikle bebeğin hayırlı olsun. Rabbim sizlere bağışlasın. Hemen hemen aynı günlerde bende emseydeydim. 2 aylık hamileyim kanamam vardı acile gitmiştim. O zamanda 2 tane hasta doğum için bekliyor demişlerdi nöbetçi doktora acaba biri senmiydin Sürekli nts kontrolündeydiler. Benim doktorum Esra hanım. Sen hangi doktora gidiyordun?

şükran hanımdı ama doğumu esra hanım yaptırdı..benimdiir muhtemelen..bi türlü doğuramayan biri dediyseler o benim

Bende nasipse ekim sonu gibi bebeğimi kucağıma alıcam o yüzden heyecanla doğum hikayeleri okuyorum.Bebeğine kavuşan herkeze hayırlı ,sağlıklı olsun bebişleri...Bende çok normal doğum istiyorum daha doğrusu sağlıklı sorunsuz hangisi olursa.Buradaki hikayeleri okurken anlıyamadığım neden sonda ve lavman yapılıyor.Tabiki nedenini bilyorum da benim çevremde o kadar sezaryan olan akrabam ve arkadaşım var ama hiçbirine sonda takılmadı burada okuyunca şaşırdım.ameliyathaneyi birileri tmzlk zahmetinden kurtulmak için bu işkenceye gerek yok ben kesinlikle kabul etmiyeceğim özellikle sondayı yeni yeni icat çıkartıyorlar.

canım sezeryanda ilk gün tuvalete gidemeyeceğin için sonda kurtarıcın oluyor, dikiş acısıyla nasıl wc ye kalkacaksın sık sık,serum alıyorsun okadar, idrar cok gelir
ertesi gün çekiyorlar sondayı

7.8.2013
SAAT: 17:30 ÇARŞAMBA
Adı:ALi
Benim Seslendiğim:ÇİKOLATA

Öncelikle hiç planladığım gibi bir doğum gerçekleştiremedim malesef evde sancımı çekip sancım artınca gidecektim suni sancı taktırmayacaktım ama malesef yazılanı yaşadım hayal ettiğimi değil.6.8.2013 tarihinde kontrole gittim dr 1 cm açıklık var bugece sana doğum yaptırıyım dedı suni sancıyı reddettim evde sancımı cekerım dedım fakat benim gece kanamam çok olunca mecburen korkup hastanenin yolunu tuttuk eşim ben ve kayınvalidem...(bu arada annem üzülmesin ben sancı çekerken görmesinler diye kendi aileme haber verdirmedim) dr yatışını yaparım ama bu saatte sana sancı takmam geç oldu sabah takcam dedi yatışımı yaptılar ve beni gözlem altında tuttular o gece bende bir baş ağrısı ki ilaçlar kesmiyo ağrımı birde ebe geldi kendi kafasından lavman yaptı çok canım yandı o neydi öyle ...acısı tuşedende berbat !!!sabah oldu bana suni sancıyı verdıler damardan ilk başta oo nevarmış ki bunda bumu suni sancıymış dedim :)) sonra ebe geldi sancıyı bi arttırdı (meğerse suyum azalmış bebek içerde sıkıntıdan kakasını yutup koklamış bebeğin hayatı tehlikesi var diye bi şekilde açıklığı hızlandırdılar)Allah yıktım ortalığı alın beni sezeryana dedim eşim ,kayınvalidem vs ikna etmeye çalışsalar bile getirilen kağıdı imzaladım.Kayınvalidem annemi aramış gelin diye annem geldi yanıma (canım annecim insanın annesi gibi yok :)) dr geldi sonkez kontrol etti'' sana epidural yapalım, ağrın kalmayacak ''dedi inandım yaptırdım epidurali ,vazgeçtim sezeryandan iyiydi sonra dozu bitince yine çıldırdım ben, epiduralde dozu yapan kişi geldi ''son artık kaç defa doz yaptık sakat kalcaksın'' dedi dr çağırın dedim dr'' tamam açılman yoksa sana doz verdircem hayatım sakin ol ''dedi bi baktıki bebeğin kafası göründü 5cm açılmayla doğuma aldılar beni bu defa ıkın diyorlar yarım ıkınıyorum doğuramam beeeeen doğuramaaaammmmm! diye bağırmaya başladım .En sonunda dr elimi tuttu ''herkes doğuruyo buradan doğurmadan giden yok hayatım bişekilde alcaz bebeğini sakin ol'' dedi neyse fazla uzatmadan öyle böyle bebek çıktı :) bi gördüm ki allaaah esmermi esmer bir çocuk ben nekadar beyazsam o okadar esmer adını çikolata koydum sonra eşim doğumhaneye geldi fotoğrafını vs çekti bebeğimi bu arada bende çok kesik vardı çok dikiş attılar benden sonra girenler doğumhaneden cıktı ben daha çıkamamıştım neyseki çıktım birgün hastanede kaldık ailem geldi yanıma gelenler vs bebeğimide aldık eve geldik (kendi evim gibisi yok) 2 gün sonra suya oturmuştum dikişlerim yumuşasın diye bir baktımki benden bağırsak gibi bişey geliyo birde ne göreyim sargı bezi yuh artık ! verilmiş sadakam var ki çıktı hemen hastaneye gittik baktılar birde pıhtıda var içimde kanamamda çok oldu sargı bezi düşünce ilaç verdiler kanamayı azaltan...3 hafta oldu ve ben hala tam iyileşemedim dikişlerim acıyo ama çilolatam benim herşeye değer.Allah doğum yapacaklara, sıkıntıda olan herkese yardım etsin... herşeyi 3 haftada öğrendim emzir,gazını çıkar biberonla mama ver altını değiştir vs.annem ve kayınvalişden yanımda kaldılar ama kendi ayaklarımın üzerinde durmalıydım artık onlara siz bana iş yapmaya değil bebeği sevmeye oturmaya, yemeye içmeye gelin dedim. Bebeğimle ,eşimle yalnız kalmak istedim ve öyle alıştım ki gece 3 , 4 defa demeden sürekli aklım bebeğimde ve bir ağlamaya hazırlanmasıyla diyim ağlatmıyorum bile bebeğimi gözlerim hemen açılıyo bazen uykumu açmak için yıkıyorum yüzümü öyle böyle annelik duygusu bi şekilde bakıyorum bebeğime Allah ayırmasın Allah kimseyi evladıyla sınav yapmasın...

Son düzenleme:

maşallah sana ve bebeğine canım
ne güzel normal doğurmussun, inşallah bi an önce iyileşirsin
Allah analı babalı sağlıkla büyütmeyi nasip etsin
benim oğluşun adı da Ali, diğer çocuklarım sarışın bu kapkara bişey

Son düzenleme:

teşekkür ederim canım amin inş.sanada Allah cocuklarınla birlikte sağlıklı ömür nasip etsin

Merhabalar herkese
Aslında resmi olarak Eylül annesi olmam gerekiyordu ama uzun zamandır doğumumun Ağustos'a denk geleceğini biliyordum

Biraz geriden almak gerekirse hamileliğimden önce 10 küsur cm lik bir çikolata kistim vardı ve doktorum ısrarla öncelikle hamile kalmayı denememi istedi

Dört beş ay sonrasında olmadığını görünce kistimi açık ameliyatla almaya karar verdi ve tarih belirledik beraber

Ki o ay hamile kaldım mucize bi şekilde

Allahıma şükürler olsun iyi bir hamilelik geçirdim

Doktorum hem bebeği hem de kisti alacağı için sezaryen olmam gerekiyordu bebeğim normal doğum pozisyonunda olmasına rağmen

İki operasyon olmasında da bu daha akla yatkındı

Her neyse 22 Ağustos olarak günümüzü belirledik son bi haftam su gibi geçti hiçbişi hissedemiodum doğum günü gelip çattığı zaman

Bi önceki günden saçlarımı düzleştirdim sabah makyajımı yaptım son kez çantaları kontrol ettim veeşim annem yengem kayınvalide kayınpeder cümbür cemaat hastanede yerimizi aldık

Henüz boş oda yoktu o yüzden geçici bir odaya aldılar beni

Ben hala gülüom eğleniom damar yolum açıldı fotolar çekildi tek tek sonra sonda takmaya geldi sıra

Anesteziden sonra takılsa da hissetmesen olmaz mı dedim ama bölesi daha hijyenikmiş dedi ve o berbat his beni benden aldı sürekli tuvaletim varmış hissi ve acı bi yanma...

Ve hadi dediler gidiyoruz tekerlekli sandalyeye oturdum kucağıma da bebişimin kıyafetlerini verdiler gidiyoruz :)) kimseyle vedalaştırmıodu nerdeyse hastabakıcı, neymiş vedaları sevmezlermiş, son anda annem öptü ve kapılar kapandı

Eşim de girecekti ameliyata içim rahattı o yüzden

Ameliyathaneye girdiğim anda beni aldı bir titreme bütün vücudum kemiklerim titrio neden bilmiom. Beni konuşturuolar ama ben şokta gibiyim
Sonra anestezist geldi

Hı bu arada doktorum genel anestezi yaparız demişti ama ben epidural isteyince kisti alacağımız zaman acı hissedebilirsin o zaman epidural başlayıp genele geçeriz dedi

Anestezist spinal yaptı ama nedense:26:

Önce bir iğne yapacağım uyuşacaksın sonraki iğneleri hissetmeyeceksin dedi. Ve de öyle oldu ben yavaş yavaş uyuşmaya başladım hemen uzandım kollarımı yana uzatıp bileklerimi bağladılar karnıma bişiler sürmeye başladılar bi taraftan da yığınla örtü atıolar önüme görmiyim die alt tarafı

Ben artık hiçbişi hissetmiom

Anestezist bana bi sakinleştirici yapacağını söyledi bebek çıkana kadar kendini ii hissedersin dedi. Hangi ara yaptı bilmiom bi ara doktorum geldi selamlaştık ve örtünün arkasına geçti.

Hı sölemeden geçemicem Ağustos annelerinden biri yukarıdaki ışığın ayna kısmında hey şeyi gördüm demişti ya o aklıma geldi kesinlikle bakmadım oraya

Bu arada eşimi hazırlamışlar yeşil yeşil ağzında bi maske geldi yanıma

Bu arada benim kafa gidip gidip gelio arada bi bayılıom gibi oluo sonra ayılıom. Tek hissettiğim yattığım yerde ileri geri sallandığım
Bebeğimin çıktığı anı da duymadım o zaman dalmışım yine
Temizlenmiş giyinmiş halde getidiler yanıma bak annesi oğlun diyip yanağıma yaklaştırdılar ve bende film koptu bi öpücük verdim oğluma mis kokusunu çektim içime sonra babasının yanına götürdüler o arada hastane kameraları kayıtta

Eşimin bazen beni sakinleştirdiğini hatırlıom sonra gidio yine kafam bu arada kist falan da alınmış ben hiç genel anestezi almadan.

bi ara fena bulantı tuttu ama midem boş k sadece öğürüyorum zar zor midem diyebildim hemen ilaç yaptılar, sonrasında da ani bi baş ağrısı ama çatlıcak kafam, ellerim de bağlı çekmek istiom çekemiom bi ilaç daha verildi ağrım geçti

Hadi bitti dediler çıktık sonra
Bacaklarımın üstüne sarı kapaklı bi turşu kabı koydular içinde kistim var kocaaaaman, patolojiye gidecekmiş Dışarı çıkmadan biraz bekledim bi yerde hastabakıcının gelmesini. O arada ellerimle bacaklarımın olduğu yeri elledim aa diom su torbaları koymuşlar bacaklarımın yanlarına
Sonra anladım ki onlar benim bacaklarımmış

Çıktık sonra annemler kapıda eltim videoya alıo ben ağlıom, zaten bütün ameliyathanede olduğum sürece ağladım nerdeyse

Odaya çıktık oğlum orda hemen kucağıma verdiler ben yine salya sümük.Allahım nası mucize nası güzel bi duygudur bu, kafam hala kıyak gelenler gidenler oluo cevap veriom ama bilinçsizce .sonrası sonsuz mutluluk ağrı sızı ama ona değer her şey

bi gün hastanede kaldım ertesi gün benden illa gaz çıkarmamı beklediler ama bende tık yok, zaten çok da rhat yürüyemiom, başhemşire gelip hazırlan lavman yapalım diyince korkumdan minnacık da olsa gaz çıkarınca içim rahat taburcu oldum

ilk 4-5 gün berbat bi omuz ve kaburga ağrım vardı aniden kaslrım tutulmuş gibi bi ağrı giriodu nefes bile alamıyor ağlıyordum sinirden, doktorum anesteziden dolayı olduğunu söyledi, neyse ki geçti. bugün 7.günümüz, kesi yerimin ara ara ağrıması dışında iiyim çok şükür, inş. o da tamamen geçecek

oğlum da biraz sarılık oldu yeni yeni atlatıyor yavrum benim

Hı bu arada ek bi bilgi
Eşim ameliyathaneye girdiğinde benim iç organlar dışardaymış eşim her şeyi görmüş yani. "Bi baktım karnının bi tarafından biri diğer tarafından diğeri tutmuş çekiştirio doktor da bebeği kafasından tutmuş çekio" die anlattı. Neye uğradığını şaşırmış
Bi taraftan da bana bakıp beni sakinleştiriomuş. Hatta bi ara doktor kisti çıkarıp elinde eşime göstermiş

Bu da benim hikayem kızlar
Allah herkesin yavrusunu kendine bağışlasın mutlu mesut sağlıklı bi şekilde büyüsünler bitanelerimiz inş...

DOĞUM TARİHİ: 22.08.2013
DOĞUM ŞEKLİ: spinal sezaryen
DOĞUM HAFTASI: 37+3
BOY KİLO: 50cm 3180 gr

Cok cok gecmis olsun canım
Esin iyi bayılmamış seni öyle görünce
Bebisini de Allah analı babalı saglıkla büyütmeyi nasip etsin

bende 27.08.2013 te normal dogumla yıgıt eymenımı dogurdum gercekten dedıklerı gıbı sancı cekmesı cok zordu 9 saat sancıdan sonra 11:10 da oglumu kucagıma aldım .10 dakkada dogdu oglum 3200 kılo 51 cm :)

merhaba kızlar bende 2013 agustos annesi oldum oglum 35 günluk...ve mama ile beslenio ısrarla anne sutu almak ıstemedı..sımdıde sutum kesıldı gitti:2:bn sızlrdn bı yardım ıstıcem..benim gbı lupta vitamın veren varmı hangısını kullanıo bıde hangı mamayı kullanıosnz...benm kı iii mı kotu mu bilemedım

kımse yokmuuuu

merhaba canım bende 14 ağustos ta doğum yaptım benim kızım emiyor beni ama sanırım bu ara yettiremiyorum ek olarak devam sütü kullanıyoruz yani doktorum bunu önerdi aptamil 0-6ay ..sen ne kullanıyosun mama olarak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…