2013 doğum izni yasası hakkında!!!

lovewinning

1_nisan_2012 <3
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2011
258
5
96
İstanbul
Kızlar merhaba.9+1 haftalık hamileyim.Biliyorum bunu düşünmek için erken ama şimdiden bilip ona göre durumu ayarlamakta fayda var benim doğum AllaHın izniyle mayısa geliyor ve izinle alakalı hiç bir bilgim fikrim yok sadece 32.haftada eğer durum müsaitse 37. haftaya kadar çalışabilir raporu alındığı ve bu 5 haftanın doğum sonrasına eklendiği.Çalışmadığımız süredeki paramızı nasıl alıcaz? sigortamız yatırlmaya devam edicek mi? Özel sektrde çalışıyorum.Sağolsun patronum abim gibi hamileyim diye hiçbir zorluk çıkarmıyor ama bilmekte fayda var diye düşünüyorum.forumda baktım bu konuda eski bilgiler var.yeni izne çıkmış,bilen,yaşayan arkadaşlar cevaplarsa çok sevinirim?

bende bu konuyu merak ediyorum ve Allah nasip ederse ben de mayıs annesi olacağım.
şuanda doğum izninin 16 değil 18 hafta (2 hafta ilave edildi) olduğunu biliyorum.

tekil gebeliklerde 18 hafta çoğul gebeliklerde bilmiyorum nasıl. onaylandımı içeriği ne nasıl düzenlendi hiç bir haber yok. doğum sonrası yarım gün çalışma falan da vardı söylentilerde ama son durum nedir bilen var mı?

bende özel sektörde çalışıyorum ve uzun uzun araştırdım.doğum izni hala 16 hafta yani 18 hafta henüz onaylanmadı(sgkdan tel açarak öğrendim).çalışmadığımız süredeki parayı istersen aylık olarak,istersen rapor süren dolunca toplu olarak alabiliyorsun.raporlu olduğun süre boyunca sigortan yatmıyor.süt izninde ve çalışma şartlarında herhangi bir değişiklik yok.şimdilik aklıma bunlar geldi.

16 haftam bitti benimde çok şükür:)

meb de öğretmenim, inşallah doğum için yaklaşık 15 nisan civarı diyor dr.

yani 2. dönem 11şubatta 2 ay doğum öncesi izni alırsam ve 15 nisandan sonra 2.5 ay doğum sonrası izni alırsam, eylüle kadar kapatıyorum inşallah :)

gerisine de sonra bakarız:)

Merhabalar;

Özel sektorde ucretli calisanim dogum iznime 18.06.2013 tarihinde ciktim.Gonul isterdi ki 37.haftamda cikabileyim.Ancak dogum iznindeki ya 32. haftada yada 37. haftada cikarsin mecburiyetinden dolayi 32+0 haftada ciktim.

Sezeryanla 05.08.2013 tarihinde 38+6 haftamda dogum yaptım.Yani normal dogum olsaydi 40.haftada bitecek olan 8 haftalik Analık iş görmezlik raporu dogum oncesi raporumdan kalan 2 hafta , dogumdan sonraki analık iş görmezlik raporuma eklendi.Aklinda soru işareti kalanlara duyurulur.

Hastaneden Dogum öncesi analık iş görmezlik raporunu (18.6.2013) hemen iş yerime gonderdim.

Dogumdan sonra (05.08.2013) DOGUM RAPORU (cocugun dogduguna dair-işverene onu da gonderdim ancak bu iş görmezlik raporu degildir bilginiz olsun karistirmayin hastaneden cikarken calisan oldugunuzu ve dogum sonrasi analık iş görmezlik raporunuzu da almayi unutmayin Türkiye'de dürtmeden is pek yapilmaz)

07.08.2013'te hastaneden taburcu oldum ve dogum sonrasi analık iş görmezlik raporumu da 08.08.2013 tarihli olarak aldim.2 belgeyi de işverene (muhasebeye) gonderdim.işe başlama tarihim 08.10.2013'tü.

Dogum sonrasi analık iş görmezlik raporunuz bittikten sonra eger ücretsiz izin kullanmak isterseniz hastaneye gidip rapor almiyorsunuz bilginiz olsun.İşvereninizin insiyatifinde eger kabul ederse 6 aya kadar kullanabiliyorsunuz.

Tabiki bu surecte sgk'ya primleriniz odenmiyor ve dogum borclanmasi oluyor.

08.10.2013 tarihinde raporum bittikten sonra 4-5 gun içinde Ziraat bankasina kimligimle basvurdum ve emzirme odenegi adi altinda 2 parca ucret aldim.

Emzirme odenegi hakkinda da örnek olarak rakamlar;

SGK baz olarak son calistiginiz aydan geriye dogru 120 gunluk sigorta primlerinize bakiyormus.

2013-06 = 772.13 (Ayin 18.de raporum başladigi icin düşük)
2013-05 = 1582.48
2013-04 = 1609.53
2013-03 = 1741.48 Bunlar benim rapor almadan önceki prim ödemelerim

Emzirme ödeneği olarak aldigim rakam : 4029.48 TL.

Ancak bunun disinda almam gereken baska bir ödenek var mi onu arastiriyorum.Konu hakkinda bilgisi olanlar da bana yardimci olursa sevinirim.

Peki bu ücreti alabilmek için işe geri dönüş yapmak mı gerekiyor?

ben de mebde öğretmenim. nasip olursa 1. dönem tamamen çalışmak istiyorum. 35. haftamda 1. dönem bitiyor. doğum da şubat sonu mart başı civarı. eğer 18 haftaya çıkarsa 2. dönem tamamen izinde geçiyor. ve bir sonraki eylüle kadar bebişim de 7-8 aylık olacak yaklaşık inşallah.. 18 hafta kesinleşmedi ama 18 hafta olacağı kesinleşti..

bir an önce çıksa artık şu yasa...kesinlikle 3 hafta önceden ayrılmak gerekiyor değil mi?

32. haftada zaten izne çıkabiliyosun ama çok rahatsız değilsen 37 ye kadar uzatma hakkın var ve 37 de kesinlikle izne ayrılman gerekiyor diye biliyorum..

Son düzenleme:
Bende meb'de öğretmenim.doğumum nasipse mayıs-25 gibi.Bende ikinci dönem okula gitmek istemiyorum çünkü doğum sonrası iznimi kullanamayacağım ve gebeliğim çok zor geçiyor.ama galiba 5 hafta kadar gitmem gerekecek

2 hafta daha uzasaydı bari doğum sonrası, iyi olurdu..herkes altı ay ücretli izin verdiklerini sanıyor..halbuki iki haftayı bile vermediler

2 hafta daha uzasaydı bari doğum sonrası, iyi olurdu..herkes altı ay ücretli izin verdiklerini sanıyor..halbuki iki haftayı bile vermediler

Haberlerde o kadar tantana yapılıyor ki millet bana hadi iyisiniz izniniz uzadı diyor.
Daha meclisten geçmediğini geçse bile 6 ay olmayacağını anlatıp duruyorum.
2 sene olacak hala meclisten geçmedi.O kadar mı zor ya?....

işlerine geleni öyle hızlı bir şekilde meclisten geçiriyorlar ki.Allah bilir bizim izin kullanma ihtiyacımız onların umurlarında bile değildir.ama seçimler yaklaşıyor,bi umut çıkarırlar belki seçim yatırımı amaçlı...

kızlar merhaba, daha önce konusu burada geçtimi bilmiyorum çok araştırma fırsatı bulamadım fakat bu konuyu görünce bunu da belirtmek istedim. 16 ağustos cuma günü yürürlüğe giren resmi gazeteye göre Gebe veya emziren çalışan günde yedi buçuk saatten fazla çalıştırılamaz. diye bir madde bulunmakta. eskiden emziren çalışanlara verilen bu hak artık gebe çalışanlar için de geçerli. eğer özel sektörde çalışıyorsanız ik departmanlarınıza bilgi geçip bu hakkınızı kullanmaya başlayabilirsiniz. ayrıca Gebe çalışanlara gebelikleri süresince, periyodik kontrolleri için ücretli izin verilir. diye bir madde daha var daha önce var mıydı bilmiyorum fakat bilgiyi tekrar hatırlatmak istedim. daha ayrıntılı bilgi için resmi gazetenin internet sayfasına bakabilirsiniz. çalışan anne adayları için duyurulur:)

evet bende kontrollerim için ücretli izin alabiliyorum fakat günde 10 saat çalışıyorum. 7.5 saati kabul etmedi çalıştığım fabrika. Allah tan işim ağır değil pc başında çalışıyorum bende 32. haftada ayrılmayı düşünüyorum.

aynı durumdayız ben de 10 saat çalışıyorum, bazı kurumsal işyerleri sorun çıkartmıyor fakat bizim firma da sıkıntı yaratacağını düşündüğüm için çok fazla üstelemedim. ik departmanımız da istersen uğraşalım dedi. şuan için sıkıntım yok Allaha şükür, belki biraz daha ağırlaşınca telebimi tekrar gözden geçirtebilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…