- Konu Sahibi lovewinning
-
kızlar merhaba, daha önce konusu burada geçtimi bilmiyorum çok araştırma fırsatı bulamadım fakat bu konuyu görünce bunu da belirtmek istedim. 16 ağustos cuma günü yürürlüğe giren resmi gazeteye göre Gebe veya emziren çalışan günde yedi buçuk saatten fazla çalıştırılamaz. diye bir madde bulunmakta. eskiden emziren çalışanlara verilen bu hak artık gebe çalışanlar için de geçerli. eğer özel sektörde çalışıyorsanız ik departmanlarınıza bilgi geçip bu hakkınızı kullanmaya başlayabilirsiniz. ayrıca Gebe çalışanlara gebelikleri süresince, periyodik kontrolleri için ücretli izin verilir. diye bir madde daha var daha önce var mıydı bilmiyorum fakat bilgiyi tekrar hatırlatmak istedim. daha ayrıntılı bilgi için resmi gazetenin internet sayfasına bakabilirsiniz. çalışan anne adayları için duyurulur:)
Merhaba,
bende bu konuyu araştırıyordum ve İK departmanımıza sordum hamilelerin 7,5 saat ten fazla çalıştırılmaması gerektiğini ama yok öle bişey dediler.
bende işyerinde rahatım ama işe gidiş geliş te servisim yok bu nedenle akşamları otobüs tıka basa dolu oluyor kimse yerde vermiyor. bazan nefes alamyorum. erken çıksam en azından daha rahat giderim evime.
hala resmi gazetede çıkmadı 10 hafta..
üstteki mesajda arkadaş yasanın resmi gazetede yazıldığını söylüyor.
Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğü
bu sitede bahdesilen kanun mevcut.
arkadaşlar ben 8.30-12,00 arası çalışıyorum
12,00-13,30 arası yemek
13,130-18.00 arası çalışıyorum
bana sizce 7,5 saat yasası geçer mi bu duruma göre kaçta çıkmalıyım
bende ona göre bu konuyu konuşacağım da
canım bende 8:00 - 17:30 arası çalışıyorum ve bu yasa çıksa galiba 16:00 çıkmamız gerekir.
sen ne yaptın konuştun mu?
yok daha konuşmadım
ben yasa çıktı diye biliyordum
Merhabalar;
Özel sektorde ucretli calisanim dogum iznime 18.06.2013 tarihinde ciktim.Gonul isterdi ki 37.haftamda cikabileyim.Ancak dogum iznindeki ya 32. haftada yada 37. haftada cikarsin mecburiyetinden dolayi 32+0 haftada ciktim.
Sezeryanla 05.08.2013 tarihinde 38+6 haftamda dogum yaptım.Yani normal dogum olsaydi 40.haftada bitecek olan 8 haftalik Analık iş görmezlik raporu dogum oncesi raporumdan kalan 2 hafta , dogumdan sonraki analık iş görmezlik raporuma eklendi.Aklinda soru işareti kalanlara duyurulur.
Hastaneden Dogum öncesi analık iş görmezlik raporunu (18.6.2013) hemen iş yerime gonderdim.
Dogumdan sonra (05.08.2013) DOGUM RAPORU (cocugun dogduguna dair-işverene onu da gonderdim ancak bu iş görmezlik raporu degildir bilginiz olsun karistirmayin hastaneden cikarken calisan oldugunuzu ve dogum sonrasi analık iş görmezlik raporunuzu da almayi unutmayin Türkiye'de dürtmeden is pek yapilmaz)
07.08.2013'te hastaneden taburcu oldum ve dogum sonrasi analık iş görmezlik raporumu da 08.08.2013 tarihli olarak aldim.2 belgeyi de işverene (muhasebeye) gonderdim.işe başlama tarihim 08.10.2013'tü.
Dogum sonrasi analık iş görmezlik raporunuz bittikten sonra eger ücretsiz izin kullanmak isterseniz hastaneye gidip rapor almiyorsunuz bilginiz olsun.İşvereninizin insiyatifinde eger kabul ederse 6 aya kadar kullanabiliyorsunuz.
Tabiki bu surecte sgk'ya primleriniz odenmiyor ve dogum borclanmasi oluyor.
08.10.2013 tarihinde raporum bittikten sonra 4-5 gun içinde Ziraat bankasina kimligimle basvurdum ve emzirme odenegi adi altinda 2 parca ucret aldim.
Emzirme odenegi hakkinda da örnek olarak rakamlar;
SGK baz olarak son calistiginiz aydan geriye dogru 120 gunluk sigorta primlerinize bakiyormus.
2013-06 = 772.13 (Ayin 18.de raporum başladigi icin düşük)
2013-05 = 1582.48
2013-04 = 1609.53
2013-03 = 1741.48 Bunlar benim rapor almadan önceki prim ödemelerim
Emzirme ödeneği olarak aldigim rakam : 4029.48 TL.
Ancak bunun disinda almam gereken baska bir ödenek var mi onu arastiriyorum.Konu hakkinda bilgisi olanlar da bana yardimci olursa sevinirim.
Bende meb'de öğretmenim.doğumum nasipse mayıs-25 gibi.Bende ikinci dönem okula gitmek istemiyorum çünkü doğum sonrası iznimi kullanamayacağım ve gebeliğim çok zor geçiyor.ama galiba 5 hafta kadar gitmem gerekecek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?