2013 doğum izni yasası hakkında!!!

Merhaba,
bende bu konuyu araştırıyordum ve İK departmanımıza sordum hamilelerin 7,5 saat ten fazla çalıştırılmaması gerektiğini ama yok öle bişey dediler.
bende işyerinde rahatım ama işe gidiş geliş te servisim yok bu nedenle akşamları otobüs tıka basa dolu oluyor kimse yerde vermiyor. bazan nefes alamyorum. erken çıksam en azından daha rahat giderim evime.

sizin ik nız bence işi bilmiyor. nasıl böyle bir durumdan haberdar olmaz? benim arkadaşım bu izni kullanmaya başladı bile. ki ablası avukat olduğu için gönül rahatlığıyla istedi iznini.
mail adresiniz var ise bana özelden yazın sizinle resmi gazete linkini paylaşayım. hatta yazılan madeleri direkt burada paylaşayım. resmi gazete linkini de mutlaka ik departmanınıza iletin.

Çalışma saatleri

MADDE 9 – (1) Gebe veya emziren çalışan günde yedi buçuk saatten fazla çalıştırılamaz.

Analık ve süt izni

MADDE 10 – (1) Çalışanın tabi olduğu mevzuat hükümleri saklı kalmak kaydıyla analık ve süt izninde 22/5/2003 tarihli ve 4857 sayılı İş Kanununun 74 üncü maddesi hükümleri uygulanır.

Gebe çalışanın muayene izni

MADDE 11 – (1) Gebe çalışanlara gebelikleri süresince, periyodik kontrolleri için ücretli izin verilir."

ben de 4 nisan da bekliyorum oğluşumu inşallah. aynı şekilde 2. dönemi atlatırız diye umuyorum

canım bende 8:00 - 17:30 arası çalışıyorum ve bu yasa çıksa galiba 16:00 çıkmamız gerekir.
sen ne yaptın konuştun mu?

merhaba,
emzirme ödeneği, PTT'ye yatan iş göremezlik ödeneğinden ayrıca mı yatıyor? gidip ayrıca almak mı lazım? ben işe başladığımda PTT'den toplu olarak paramı aldım ama Ziraat Bankası'na gidip emzirme ödeneği almadım. hala hakkım var olabilir mi?

ben ikiz anne adayıyım 30 haftada doğum öncesi raporumu almam lazımdı ne varki doktorumun özel muhayenesinde kontrollerimi yaptırıyorum yalnız kendisi kadıoğlu hast. yönlendirdi oradaki doktora satımı söylediğimde 03/05/2013 tarihe göre 28 haftalıktım ama dr görüştüler doktorum 30+1 tabi oldugumu söyledi bunun üzerine sanırım ultrasona göre 30 haftalıktım oradaki dr da verdi raporu ama doğumu baska hast baska dr. yaptırıcam doğum sonrası raporu alırken problem yaşarmıyım bilmiyorum acayip stres yaptım kendime şimdi gittigim doktora görede 30 haftalıgım ultrasona göre ise 32 haftalığım doğum sonrası hem raporum alabilirmiyim ve kalan haftalarımı aktarabilimiyim yardımlarınızı bekliyorummmm teşekkürler

bende mebte öğretmenim hergün 3 saat yol çekiyorum.doğumum 4 mayıs bende 2. dönem başlamak zorundayım ama hiiç istemiyorum.merak ettiğim şey 32. hafta dolunca mı yoksa 32. haftaya girince mi izne ayrılabiliyoruz.birde rapor almayı düşündün mü hiç?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…