2013 Ekim Anneleri

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Kizimiz geliyor

OY: 139 43,7%
  • Oglumuz geliyor

OY: 173 54,4%
  • Ikiz kizlarimiz geliyor

OY: 2 0,6%
  • Ikiz ogullarimiz geliyor

• Ikiz bir kizimiz bir oglumuz olucak

• Ankete Katılan
    318
en son nezaman doktora gittin canım boyu kılosu neydi benım doktora sordum da önde mı gerde mı dıye cevap vermedi sanırım uyumlu gidiyo önden gittiğini nasıl anlıyolar ki:26::26::26:
ağustoz 26sında gittim canım detaylı olarak inceledi...32 haftamıza girmiştik sata göre çalışabilir raporunu aldık...o zaman gittiğimizde 2 kilo 200 gramdı...ama gelişimine göre 34+5 demişti yanlış hatırlamıyorsam...

Canım okulda da cok yorma kendini. Ayakta da kalma mümkünse. Eve geçtiğinde de hic is yapma uzan yat. Su bir haftayı da atlat da Dr'a git insallah.

okulda yormuyorum ki canım zaten üçüncü sınıflar...oturuyoruz toplantılar oluyo...zaten rahatsızlandıkça müdür bey işareti çakıyo çık dışarı diye...

yavruşkom çok ağrın varsa acilden git bi baksınlar garanti olsun

yeni doktorunla tanışacaksın yani bak bakalım nasıl olacak şansızlık valla

hep korktuğum şeyler başıma geliyo..accık daha bekleyeyim de canım şimdicik sancı yok..belirli aralıklarla gelmiyo zaten..ama geldi mi de tam geliyo..bugün okulda ter boşandı vücudumdan..baskı varya ondan korkuyorum belirtiler arasında bu varmış..wc ihtiyacı özellikle...

a.s cullum hosgeldinis :emir_bebek: oh ohh kontrol gayet güsel geçmiş gözünaydın cnm.. bende cuma gittim 33 haftanın sonuydu ve bebişim 1980 gr olmuştu. dr 100 gr kadar eksik ama önemseme çok önemli değil dedi, bu senin doğumunu kolaylaştırır dedi.. aslında buradaki gevelik takviminde bu hafta sonunda 2000 gr olması beklenir diyodu, nettede 1900-2100 arası olur diyodu. bunlara göre gayet iyi geliyodu bana ama dr neden öyle dedi anlayamadım :44:bi de çocuk boydan uzadığında biraz kilo eksikgibi görünürmüş. belki bizimkide öyle bi durumdur.. Artık işleride bitirmişsin, bu haftayıda sağ salim atlattın mı bacakları uzat dinlen bi güsel. kramplar bende de var malesef, kitlenip kalıyorum. magnezyuma devam mecburen.. o kramplar bir de sancıyla birleşince ohoo deme keyfime :52::1::1:
evet canım temizlikler bitti sayılır, az bişi kaldı onlarda çok mühim deeelll, aman o kramp fena ya birde olur olmadık yerde tutuyo insanı o çok kötü oluyo, evdeyken neysede dışardayken yürürken aniden duruyorum sanki biri uzaktan kumandama basmış gibi:1:

eevet canım az bişeyde yapsam yoruluyorum artık dinlene dinlene yaparım işlerimi bugün,doğumdan bende korkmuyorum ama evin daha çok yapılcak işleri var onları yetiştiremeden doğuma gidicem diye çok korkuyorum :)

ne güzel canım herşey yolunda çıkmış bende yarın gidicem darısı başıma inşallah herşey güzel çıkar.magnezyum doğumu mu geciktiriyormuş o zaman ben içmeye başlayım :) 39. haftadan önce doğurmamam lazım :) bizde temizlik işine başlıcaz halıları yıkamaya vericem ne zaman vereyim diye kararsızım evim yol üzeri bugün yapsam 3 güne pisleniyo evim yarın doktorum doğum için gün versinde ona göre bi iş planı belirleyim.bu arada bebişin kilosuna takılma hareketli olduğundan öyledir bide anne baba kilolu değilse o da çok kilolu doğmaz.
aşağıya vuran krampları önlediği için bebişin sancı vermesinide engelliyomuş, 1-2 hafta geciktirir dedi bende hiç içmemiştim şimdiye kadar o yüzden vermeyin madem öyle dedim, aman zaten bi sürü hap içioz takviye bide magnezyumu kaldıramıcak vücudum, ben çok kilolu değilim ama bebekken baya bi tombulmuşum, bakalım, gerçi ölçümlerin +-360 gr ı var yani doktorun dediğinden düşükte olabilir yüksekte onu ancak doğunca görcez, doktor normal deyince bende çok üstünde durmadım açıkçası bakalım herşey kısmet artık, sen ver canımcım halıları gelsede sermezsin, ben temizlik bitene kadar sermicem gelse bile ama en azından temiz beklediklerini bileyim kenarda:1:

Olsun canım hic onemli degil sonradan da hazırlanır hersey.
Hazır hissetmeme olabilir canım sonuçta bilmediğimiz bir tecrübeyle karşılaşacağız.
Hersey guzel olur insallah.

Canım kacinci haftadasin sen? Benimki de 35te 2400du.
Bundan sonra herhalde hep haftada bir gideceğiz kontrole, bende öyle gideceğim.
İsin bitmesine de az kalmış oh.
E evde temizlik de yapılırmış. Sadece bebegi beklemek kalıyor insallah :)
Bende mevlitten once halılarımı yıkamaya veririm diye düşünüyorum.
Magnezyum iciyorum ben arada ama ne zaman bıraksak acaba. Benim Dr öyle birsey demedi. Neyse bir kac hafta daha dursunlar zaten sinra içmeyi bırakırız.
36+0 ım canım bugün, doktor normal deyince çok üstünde durmadım açıkçası iki haftada 200gr almış gerçi bu iyi bişey dedi doktor bakalım doğduğunda kaç kg doğacak, her geçen gün daha zorlaşıyor hareketler, bir gün bile o kadar farkediyorki hafta sonu bayağı bi zorlandık perde ve tüllerde o yüzden artık bitirip temiz temiz beklemek istiyorum, hamişlik yorgunluğu çöküyo bide bazen kolumu kaldırasım olmuyo :37:

selam bayanlar....bugün bende de sancı var...ama oğlum çok hareketli..okulda doğuracam zannettim bugün..
dinlenmeye çalış canım sancı olduğu zamanlar bide arka arkaya vurdumu daha kötü oluyo dimi, nefesim kesiliyo öyle kasılıp kalıyorum olduğum yerde, senin doktora noldu ya, anladığım kadarıyla artık çalışmıcakmıymışşş, seni doğurtaydıda öyle bırakaydı:27:
Hoşgeldin Çullu,
Bebeğin kilosu gayet güzel. Hayırlısı ile şu son haftaları atlatalım insallah.
Camları ciflemek derken çercevleri demek istedin sanırım. Cercevelerin beyaz ise Domestos oneririm. Süngere dök, şöyle bir sil. bütün is, kir akıp gidiyor. Duruluması da cif den kolay. Tabi sen yapma başkasına yaptır. bizim bu tür temizlik malzemelerinden uzak durmamız lazım.
amin canım inşallah, sonlardayız artık, bide doktor artık hazır bekleyin dedi bize, benim karın çapım dar olduğu için bebiş sıkılıp doğmak isteyebilirmiş, gelsede tutmayız artık herşeyi gelişti bebeğin dedi:18:tabi bunu doktordan duymak baya bi panikletti bizi:52:hayırlısı hepimiz için artık, camları ben yapmıcam canım, ne bilim bizim teyze domestosla yapmayı sevmiyo cifle ovcakmış illa çerçeveleri, yoksa ben domestosu evin heryerinde kullanıyorum çokta rahat ediyorum, cumartesi bende biraz banyoya ve tuvalete kullandım birde mutfak lavabosuna ama bekletip hemen terkettim mekanları sonra ovalayıp duruladım, hamişlikte hep öle yapıyom, yoksa fena yapıyo insanı bide tehlikeli dediğin giibi:23:

kuzum ayın 16sında pazartesi günü...bende ki şansı görüyon di mi ortada kaldım ...
her işte bi hayır vardır serocum, böyle bak sen olaya, belki böylesi senin için daha hayırlı:27:

ağustoz 26sında gittim canım detaylı olarak inceledi...32 haftamıza girmiştik sata göre çalışabilir raporunu aldık...o zaman gittiğimizde 2 kilo 200 gramdı...ama gelişimine göre 34+5 demişti yanlış hatırlamıyorsam...

ben sat a göre 33+2 de gittim 2200 kılosu 45 cm de boyu dedı bilemedim şimdi o zaman benmım de mı önce acaba bu değerlere göre:26::26::26:

Gecmis olsun canım. İyi bak kendine dikkat et. Sarin sarmalan ve sıcak seyler iç.

Hayırlısı olsun herseyin canım. Vaji gecmis oldugun icin bilemiyorum tabii ama ikisi de korkutuyor insanı tabii. Ama korkmamıza hic gerek yok. Dunyanın kuruluşundan beri insanlar doğurmuş. Bizler artık cok korkuyoruz sanırım. Cok fazla hikaye dinliyoruz herkesten. O da etkiliyor bizleri.

Lohusa şerbeti yerine vişne suyu o da iyi mis. Hastane de mı evde mı ikram edeceksiniz?

evet ama hastanede değilde eve gelen misafirlere ikram edicem gerçek vişne suyu.

hep korktuğum şeyler başıma geliyo..accık daha bekleyeyim de canım şimdicik sancı yok..belirli aralıklarla gelmiyo zaten..ama geldi mi de tam geliyo..bugün okulda ter boşandı vücudumdan..baskı varya ondan korkuyorum belirtiler arasında bu varmış..wc ihtiyacı özellikle...

Canım çok rahatsız olunca acile git. Sonuçta oradakiler de en azından nst ye falan bakarlar. Ultrasonla incelerler. İlla dr'un olması gerekmez. Haftaya gene gidersin Dr'una.

iyice büyüdü yavrular baskı yapmaları çok normal benimde kasığıma ağrı giriyor cullu gibi ama bıcak saplanması gibi değil

dinlenmeye çalış canım sancı olduğu zamanlar bide arka arkaya vurdumu daha kötü oluyo dimi, nefesim kesiliyo öyle kasılıp kalıyorum olduğum yerde, senin doktora noldu ya, anladığım kadarıyla artık çalışmıcakmıymışşş, seni doğurtaydıda öyle bırakaydı:27:
her işte bi hayır vardır serocum, böyle bak sen olaya, belki böylesi senin için daha hayırlı:27:

benim doktor başını belaya sokmuş kuzu ceza aldı...karışık ortalık anlayacağın..hastaneden de çıkışını evrmişler zaten..öyle diyorum vardır bunda da bir hayır...

Selam kızlar, biz geldik, bu hafta son haftamız iş yerinde artık, haftaya salı raporu alıp teslim edicez sora evimize geççez:23:, cuma günü kontrolümüz vardı bizimde, herşey iyi dedi doktor ama bizim bebiş pek kilo almıyo sanırım 2300gr şuanda, çok hareketli o yüzden heralde kg tutmuyo bu çocuk, nst de bişi çıkmadı çok şükür, haftaya bida gitçez, artık haftada 1e düştük Allah'ın izniyle, hepimiz için hayırlısı olsun inşallah, kasık ağrılarımın arttığını söyledim, nasıl bir ağrı tarif et dedi, bende bıçak saplanması gibi bişi bunlar yürümemi bile engelliyo öyle kala kalıyorum dedim, krampmış onlar, normalmiş, magnezyum verebilirim ama bu haftadan sora içilen magnezyum bebişin doğmasını ertelermiş, sen bilirsin deyince bende içmiyim ozaman dedim, madem öle yatarak istirahat etmeyi dene ağrın olduğunda dedi, bu hafta işteyim mümkün değil artık haftaya bol bol yatarım:1:bu arada sayılı gün çabuk geçiyo yahu daha dün ay 5 hafta daha çalışçam dedim ama bişi kalmadı son haftaya geldim bile:52:darısı sizin başınıza kızlarr:32: bizde halıları verdik yıkamaya, perde ve tüllerin hepsi yıkanıp ütülenip takıldı pazar günü, bi camlarımızın ciflenmesi kaldı onuda bu cuma yaptırcaz kısmetse sora bebişi beklicez artık:21:
ohhh cnm oğluşunu görmüşsün rahatlamışsın. kilosunu dert etme pırtlatması kolay olur..son çalışma haftanda kolaycacık geçer inş tatlım bizimde camlar silinecek kocişe sölüyorum ama gelen senın camınamı bakıyo dıyo:27: evim temızde bi cam içinde kadın cagırmayayım kociş halletsın dıyorum bakalım noolcak.

selam bayanlar....bugün bende de sancı var...ama oğlum çok hareketli..okulda doğuracam zannettim bugün..
nasıl bi sancı cnm sendeki. benim oğlanda vurdukça inletıyo bugun mutfağı bile toplayamadım oturdum kaldım. karnım bi sağa bi sola toplanıyo ama gecen haftalardada vardı iyice sona yaklaşıyoruz normal bence

aşağıya vuran krampları önlediği için bebişin sancı vermesinide engelliyomuş, 1-2 hafta geciktirir dedi bende hiç içmemiştim şimdiye kadar o yüzden vermeyin madem öyle dedim, aman zaten bi sürü hap içioz takviye bide magnezyumu kaldıramıcak vücudum, ben çok kilolu değilim ama bebekken baya bi tombulmuşum, bakalım, gerçi ölçümlerin +-360 gr ı var yani doktorun dediğinden düşükte olabilir yüksekte onu ancak doğunca görcez, doktor normal deyince bende çok üstünde durmadım açıkçası bakalım herşey kısmet artık, sen ver canımcım halıları gelsede sermezsin, ben temizlik bitene kadar sermicem gelse bile ama en azından temiz beklediklerini bileyim kenarda

ben magnezyum çok kullandım geçen aylarda ağrılarım için son zamanlarda içmiyordum içmeye başlayım en iyisi :) haklısın canım ben halıları vereyim kenarda dursun en azından yapılcak bir iş eksilir hem evi süpürmeside kolay olur halı süpürmek zor zorlanıyorum parkeler kolay süprülür doğuma kadar

ben sat a göre 33+2 de gittim 2200 kılosu 45 cm de boyu dedı bilemedim şimdi o zaman benmım de mı önce acaba bu değerlere göre:26::26::26:

canım kiloya göre değil de organların gelişimine göre yorum yapıyor herhalde doktorlar...ama benimkinin her zaman ileriden gidiyordu kilosu ...

[ slm kızlar nasılsınız? bikaç gündür nete giremiyordum,ne var ne yok, 3 arkadaşımızın dışında doğuma giden var mı? bide piskolata dışındakilerden de bilgi geldi mi? biz minişin hazırlıklarını yapmaya devam ediyoruz. Dün oğluşumun kıyafetlerini yıkayıp,yerleştirdim. bugünde diyetisyen kontrolüne gideceğiz. sizlerde neler var neler yok

benim doktor başını belaya sokmuş kuzu ceza aldı...karışık ortalık anlayacağın..hastaneden de çıkışını evrmişler zaten..öyle diyorum vardır bunda da bir hayır...
hımmm allengirli bişi dönüyo yani ozaman bunda bir hayır illaki vardır canım:ssz: gönlünü ferah tut, herşey daha güzel olacak belki:32:

ohhh cnm oğluşunu görmüşsün rahatlamışsın. kilosunu dert etme pırtlatması kolay olur..son çalışma haftanda kolaycacık geçer inş tatlım bizimde camlar silinecek kocişe sölüyorum ama gelen senın camınamı bakıyo dıyo:27: evim temızde bi cam içinde kadın cagırmayayım kociş halletsın dıyorum bakalım noolcak.
nasıl bi sancı cnm sendeki. benim oğlanda vurdukça inletıyo bugun mutfağı bile toplayamadım oturdum kaldım. karnım bi sağa bi sola toplanıyo ama gecen haftalardada vardı iyice sona yaklaşıyoruz normal bence
he bende öle diyom zati, her işte bi hayır vardır kilosunu o yüzden çok takmıyorum, bi kaç gündür ne yesemde kilo aldırsam diye düşündüm ama sonrada boşver böyle olması gerek demekki deyip attım kafamdan o kuruntuyu, oluruna bıraktım aynen devam ediyom yediklerime:27: bizim ev cam kaynıyo canım ya, balkonlar komple kapalı, iki balkon var mutfak ve salonda ve baya bir uzunca gidiyo camlar, e bunların iç camları var, bide dışa bakan diğer iki odanın camları var derken bunları silcek bi adam şart oluyo şuanda bize, bide antre, mutfak, banyo, balkon kalebodurlarını domestoslatçam o nedenle teyzeyi bekliyom cumaya gelsin diye dört gözle:52:

ben magnezyum çok kullandım geçen aylarda ağrılarım için son zamanlarda içmiyordum içmeye başlayım en iyisi :) haklısın canım ben halıları vereyim kenarda dursun en azından yapılcak bir iş eksilir hem evi süpürmeside kolay olur halı süpürmek zor zorlanıyorum parkeler kolay süprülür doğuma kadar
iç canım iç, hem krampları önler hemde bebişi biraz daha tutar içerde, evet evet ver gitsin kafandan 1 iş eksilsin vala insan rahatlıyo, şuanda evi silip süpürmek daha kolay vala yorulmuyo insan:51:

Canım çok rahatsız olunca acile git. Sonuçta oradakiler de en azından nst ye falan bakarlar. Ultrasonla incelerler. İlla dr'un olması gerekmez. Haftaya gene gidersin Dr'una.

annemle konuştum canım şimdi sancı aralığına dikkat et diyo..birde ayaklarını sıcak tut dedi...üşüttüysen ondan da olabilir dedi...eşimi arayayım olmazsa çıksın gelsin..

iyice büyüdü yavrular baskı yapmaları çok normal benimde kasığıma ağrı giriyor cullu gibi ama bıcak saplanması gibi değil
bıçak saplanması gibi değil canım...o sancıları geçirdim şimdi iki taraflı vuruyo benim sancılarım tek taraflı değil..

Back
X