geçmiş olsun canım. aynı durum benim ilk hamileliğimde başıma gelmişti. ancak kireçlenme olayını filan doppler ultrasona girip öğrenmiştim ve 36 haftalık filandım. normal ultrasonda kireçleme olup olmadığı görülebilir mi bilmiyorum.. seni doktorun dopplere yönlendirdi mi?
ayrıca bebeğinin kilosu kaç acaba? mesela 33 haftalık bebek ort. 2000 gr (min 1480 - max 2750) olabiliyormuş.
ilk hamileliğimde bebeğim geriden geliyordu. kendi doktorum suyunun azaldığını söylemişti ve renkli-doppler ultrasona yönlendirmişti. dopplere bakan doktor farklıydı ve benim canımı çok sıkmıştı. bütün olumsuzlukları saymıştı. bebek kafa çapı geride, kilosu geride, suyu azalmış, plesantada kireçleme var, kordon dolanmış.. daha ne kaldı ki zaten. kendi doktoruma hemen sezeryanla al demişti. kendi doktorum 1,5 hafta daha bekledi ve 38 haftalıkken suni sancıyla normal doğum yapmıştım çok şükür.
şimdi ikinci hamileliğimi yaşıyorum. 35+4 teyim. taşındığım için başka bir doktora devam ediyorum. 34 haftalıkken yine bebek geride görünüyor dedi doktorum ve doppler istedi. ben de istemiyorum dedim, imza attım istemiyorum diye. doktorum EFA S-1200 OMEGA3 balık yağı verdi bebek kilo alsın diye. 1 hafta kullanıp gittim, bebek güzel kilo almıştı 1 haftada.
size tavsiyem sezeryanla bebeği alalım dediklerinde kesinlikle başka bir veya iki doktora daha gidip danışın. bazen taktik yapıyorlar, sezeryanla işi bitirmek istiyorlar.
umarım bebeğinin gelişimi güzel devam eder. doktoruna danışıp balık yağı kullanabilirsin. hergün protein ağırlıklı beslenmelisin. bebeğinin kilosunu internetteki ortalama değerlere bakıp kontrol edebilirsin. doktorun geriden geliyor sözleri canını sıkmasın. plesanta kireçlemesi sonlara doğru olağan birşeymiş sanırım. moralini bozma bence. hakkında hayırlısı olsun inş..
balık yağı kilo yapıyomu bebeğe peki sana aldırdımı kilo bende kullansam olurmu 37 de doğuracam gibi tobiş olurmu bebişimiz 1 haftada nekadar fark ettisendeee