2013 Ekim Anneleri

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Kizimiz geliyor

OY: 139 43,7%
  • Oglumuz geliyor

OY: 173 54,4%
  • Ikiz kizlarimiz geliyor

OY: 2 0,6%
  • Ikiz ogullarimiz geliyor

• Ikiz bir kizimiz bir oglumuz olucak

• Ankete Katılan
    318
kaç kilo aldın? benimde göbeğim devasaa

65 le hamile kaldım şuan 77 kg yim. Aslında gören hiç kilo almamış gibisin sadece göbeğin çıkmış diyor ama bir göbek ki füze mübarek :)
5. ayımdan beri yağlanıyorum, bıraksan kırk pınarda güreşirim ama göbeğimin büyümesinden gırtlağıma kadar çatlak oldum çok moralim bozuluyor. Resmen aynaya bakasım gelmiyor...

biraz geç oldu kızlar ama dün gece benimde felekat derecede ağrım oldu sabaha kadar uyuyamadım sonraada uyandım geldim işe herzamanki gibi uykusuzum bide artık geceleri gerçekten uyumakta zorlanıorum çok ağrılarım oluo ve de korkmaya başladım gerçi karnım haala yukarıda ama ne bileyim işte bide böle erken erken doğruranları görünce korkuorum

eğer normal doğum yapacaksan tecrübeli arkadaşlar geceliği öneriyor... hani kalkınca heryerin rahat kapanabilsin... açıklık muayeneleri rahat yapılsın diye..

evet normal düşünüyorum ve aklıma da takılıyor açıkçası. ama annem zaten doğumdan sonra hastane kıyafetleriyle oluyorsun dedi bir müddet ablamda öyle olmuş daha doğrusu. o sebeple almadım ama bir tane yedekte tutabilirim.

ayy neden karışırlar ki anlamam iyiki yapım aşamasında karışmamış şöyle yapmauyın böyle yapın diye doğuracak olan sensin ona ne oluyor allah aşkına

annemi bile arayıp tembihliyor dünürüm bak ben yetişemem sezeryan ister sakın yaptırma dior hepimizi strese soktu :1: bide kendide sezeryan yapmış benim annemde sezaryan görümcemde sezaryan kendileri doğuramamış normal bana doğutturacaklar haspalar bende gizli yapcam :1:

Ben de çok geç katıldım. Çok yoğun çalışıyordum ve bir sayfa haber okuyacak kadar bile interneti iş dışında kullanamıyordum. 29 ağustosta işi bıraktım, doğum iznimin başlangıcında. O zamandan beridir sabah kalkar kalkmaz ilk işim bilgisayarı açmak oldu... Benimle aynı şeyleri yaşayan kişilerle sanal da olsa birşeyler paylaşmak gerçekten çok güzel çünkü aynı şeyleri yaşamayanlar halden anlamıyor :)

Mesela 16 haftalık hamile bir arkadaşım var, göbeğin çok kocaman çok şiştin sen diyip duruyor. Sinirlerimi bozuyor, o bile yani... Zamanı gelsin ben ona diyeceğimi biliyorum da, bekliyorum işte...

geçende aynısını bana bi komşu yaptı nasıl sinirlendim anlatamam... ki ben sadece 9 kilo aldım, ne şişme var vücudumda ne bişey.. saadece göbek.. el insaf 7,5 aylık hamileym "ay sen ne kadar şişmişsin" denirmi ya.. bi de yukardan yukardan.. kaldıki şişmiş de olabilirdim.. hamileyiz arkadaş, ne diye moral bozuyosunki.. kilo yakışmış de ölürmüsün :)

biraz geç oldu kızlar ama dün gece benimde felekat derecede ağrım oldu sabaha kadar uyuyamadım sonraada uyandım geldim işe herzamanki gibi uykusuzum bide artık geceleri gerçekten uyumakta zorlanıorum çok ağrılarım oluo ve de korkmaya başladım gerçi karnım haala yukarıda ama ne bileyim işte bide böle erken erken doğruranları görünce korkuorum

mahvetti bu uyku düzeni bizi valla dimi korkuyosun sende benim gibi erken gelirdie korkma naapalım ....

aynı problem bendede var sabah idrarım çok koyu günlük pet takıyorum kokuyor hafif arada kaşınmada var ben haftaya slı gidecem doktora ne ne değil bakacaz....benimde bir kaç eksiğim var pazr günü hazır olack şükür ...malum topiğimizin bebekleri erken geliyor
aynen benimde öyle cnm.. senin az kalmış kontrolüne, benim epey var daha en iyisi sağlık ocağı diye düşündüm. bişi çıkarsada doktoru arar sonuçlara göre bi öneri alırım artık. dediğin gibi bizim topiğin bebişleri ekimi beğenmiyo erkenden yola düşüyo :1:

bu sabah erken uyanmıştım malum yazmıştımda kahvaltı eetim uykusuzluk bastırdı tabi uyuyayım dedim başladı bir mide ekşimesi ama öyle böyle değil ağlamaya başladım evde tekim doğuracam sanki öyle ağlıyorum kalktım ağlaya ağlaya banyo yaptım nne olur ne olmaz dedim doğururum falan birde soda içtim ıslak kafayla yatakta uyuyakalmışım 1 e kadar eşim aramış annem aramış hasta olduğumu biliyolardı kafayı yemişler şimdi çok şükür iyiyim dinlenecem hep bugün
mide mide mide... benim de bi bulantı bi yanma bi ağrı artık bağışıklık yaptı. önceden bi şekilde az da olsa geçirebiliyodum ama şimdi...... :50:

geçende aynısını bana bi komşu yaptı nasıl sinirlendim anlatamam... ki ben sadece 9 kilo aldım, ne şişme var vücudumda ne bişey.. saadece göbek.. el insaf 7,5 aylık hamileym "ay sen ne kadar şişmişsin" denirmi ya.. bi de yukardan yukardan.. kaldıki şişmiş de olabilirdim.. hamileyiz arkadaş, ne diye moral bozuyosunki.. kilo yakışmış de ölürmüsün :)

ne sinir bozar öyle insanlar Allahtan beim aarkadaşlarım çok düşünceli bende 9 buçuk kilo aldım hep diyolar ayyy hiç kilo almadın son ayında gibi değilsin güzelleştin maaşallah falan hepside hoşuma gidiyor moral oluyor banada

baya aldım canım verebilirmiyim bilmiyorum hoşafa takmış kafayı eltim yeni doğurdu benimde 1 ay oldu. 1. hoşaf savaşlarından eltim galip çıktı inat etti içmedi kadın tüm planları benim üstümde uygulamaya kalkabilir. dediğin gibi benim annemde bilmiştir annem baskın gelebilir bakalım ne olacakk:1::1::1:

amannn bu anneler ya :))) aslında tatlı şeyler yememizin sebebi daha fazla su tüketmek için, çünkü süt yapan şey şeker değil su :) ama gel de anlat.. sadece su içsen hem kilo verirsin hem çok sütün olur hem de şeker baygınlığı geçirmezsin :)) bakalım sende kim galip gelcek :))

evet normal düşünüyorum ve aklıma da takılıyor açıkçası. ama annem zaten doğumdan sonra hastane kıyafetleriyle oluyorsun dedi bir müddet ablamda öyle olmuş daha doğrusu. o sebeple almadım ama bir tane yedekte tutabilirim.

benimde ilk doğumum olacak inşallah.. bilmiyorum nasıl olacak. ama benim dediğim doğum öncesi ve doğum sırası.. açıklık kontrolünde devamlı pijama giy çıkart.. bunaltabilir gibi geldi bana. doğum sırasında da en azından doğum bitince hemen bacaklarımı kapatabilirim gecvelikle diye düşündüm. odaya çıkınca giyerim pijamamı.. ben gecelik aldım ama doğuma giderken o geceliği giymeyeceğim. evde giydiğim bir elbise var diz altı onu giyeceğim. kan falan olur geceliğim temiz kalsın diye düşündüm. doğum yapanlar anlatsa keşke...

ne sinir bozar öyle insanlar Allahtan beim aarkadaşlarım çok düşünceli bende 9 buçuk kilo aldım hep diyolar ayyy hiç kilo almadın son ayında gibi değilsin güzelleştin maaşallah falan hepside hoşuma gidiyor moral oluyor banada

kız ne şanslısın daha bana bi kere bu cümleyi kuran olmadı :D (kocam hariç o da uzakta ayda bir gelio) şaka kaldırıyorum diyemidir nedir, pek bi çirkinleştin, ay ne tipsiz oldun gibi "takılmalar" ( ben öyle umuyorum :p ) var hep etrafımda :))

ooooy Masallah :nazar::nazar: bende 16sinda gidicem sonra her hafta ve burada her gidisimde benim acikligima bakiyo hani su meshur cati muayenesi ben her gidimde ona maruz kaliyorum elle bakiyo sanirim cati muayenesi o olsa gerek hiiic acimiyo once onu soylemek istedim :9: evet canim giremedim aslinda pek firsat bulamadim bebegin yatagiyla fln ugrastik ama artik gelirim bebekler geliyo sanirim ekim bebekleri fazla bekletmicek bizleri :52: benim oglusta iyi teyzesi cook hareketli basim belada sanirsam benim :27:

ayy bak bu çatı muayenesinin acımadı dedin ya buna çok sevindim canım ya çünkü haftaya gittiğimde benide bi çatı muaynesi beklio bakalım hayırlısı

ozaman seni tebrik ediyorum göstermiş olduğun yüksek cesaret örneği bu:46::46::46:

ben de yazı için teşekkür ederim okudum güzeldi ama asabilecek kadar cesaretli değilim evime gelenleri de kırmak istemem ama çok bunaltırlarsa diyorum kendi ağzımla söyleyebilirim buna benzer şeyler sonra da kusura bakmayın lohusa psikolojisi der geçerim anlarlar artık herhalde :))

Merhaba arkadaşlar, bende bugun zor kalktım. Bir de garip garip rüyalar. Bilim kurgu filmi gibi rüyalar görüyorum. Not edip senaryo olarak satmaya kalksam satar belki :))
Bende kahvaltıdan sonra bebeğimin hastane çıkışlarından bir kısmını ütüledim. Hastaneye alınacak olanları. Bir 10lu, 2 de 5li hastane cikisi, bir iç zıbın ve bir de 50bedrn tulum koyacağım. Onları ütüledim. Biraz dursun sonra posetleyip çantaya koyarım.
Sanırım bende oğluma ayrı bir canta yapacagım, çünkü küçük bir valize koydum kendi eşyalarımı ve valiz doldu bile :))

Tek çanta hazırlamıştım ama sığmadı büyük valiz gibi bir çanta olmasına rağmen mecbur ayırdım ben de, bebeğimin çantası daha küçük annesininkinden...

kendiniz için neler koydunuz? ben güzel bi lahusa takımı arıyorum ama bulamadım varmı öneriniz? bide pijamamı olmalı sizce gecelikmi?

Karar veremediğimden her ikisinden de bir adet koydum artık orada denerim ama sanki gecelik daha uygun gibi geliyor

tansıyonum bı yuksek bı dusuk neden boyle kızlar sızede boyle oldumu dun 140 70 dı bugun 110 70
Hiç sorma benim 2-3 aydır tansiyon problemim var hep 13 8, çok nadir 13 9, daha da nadiren 12 8 çıkıyor son iki haftadır her gün tansiyon ölçümü yapıp kaydediyorum hatta sıfır tuz tüketiyorum ekmeğimi bile kendimiz yapıyoruz yemeklere hiç tuz yok salata vs. kesinlikle 1 gr. tuz kullanmıyorum ama buna rağmen tansiyonum aynı devam ediyor sadece ayaklarım artık şişmiyor rahat ediyorum ama sanırım bendeki biraz da stressten oluyor artık ondan emin gibiyim, sen de takip etmeye devam et dr. tuzu azalt diyor hatta en son 2 hafta önce tuzu tamamen kes dedi kestim ama sonuç yine aynı bakalım pazartesi ne diyecek?

offf yaaa benim kaynanada dün süt yapan gıdalardan bahsediyor daha doğurmamışım bile doğurunca ne olucam bilmiyorum

Doğumu bıraktım o stress sardı beni de şimdi her iki tarafın da ilk torunu hatta ilk erkek ve hepsi çok düşkün 3 hala 2 teyze düşündükçe afakanlar basıyor beni de Allah yardımcımız olsun...

bu sabah erken uyanmıştım malum yazmıştımda kahvaltı eetim uykusuzluk bastırdı tabi uyuyayım dedim başladı bir mide ekşimesi ama öyle böyle değil ağlamaya başladım evde tekim doğuracam sanki öyle ağlıyorum kalktım ağlaya ağlaya banyo yaptım nne olur ne olmaz dedim doğururum falan birde soda içtim ıslak kafayla yatakta uyuyakalmışım 1 e kadar eşim aramış annem aramış hasta olduğumu biliyolardı kafayı yemişler şimdi çok şükür iyiyim dinlenecem hep bugün

Geçmiş olsun canım bu aylar tam hastalık ayı ve hamileliğimizin son aylarına denk gelmesi dezavantaj bizim için. çok dikkat etmemiz lazım şu an inşallah kısa sürede toparlarsın.

65 le hamile kaldım şuan 77 kg yim. Aslında gören hiç kilo almamış gibisin sadece göbeğin çıkmış diyor ama bir göbek ki füze mübarek :)
5. ayımdan beri yağlanıyorum, bıraksan kırk pınarda güreşirim ama göbeğimin büyümesinden gırtlağıma kadar çatlak oldum çok moralim bozuluyor. Resmen aynaya bakasım gelmiyor...

aynııı durumdayım 64 ile başladım 78 kiloyum,bi de benimki oğlan,füze gibi aynı göbek :) çatlak da başladı,krem sürmeye çok üşeniyorum :(

canım çok sıkılıyor..kafam çok karışık :( dün kontrolüm vardı şükür herşey yolunda ama benim genital siğillerim var, doktor sezeryan esnasında hazır uyuşukken onlarıda yakarım dedi.ama nette bakıyorum yakma işlemine işlem sonrası o bölgenin hijyenine dikkat etmek lazım,kuru tutmak lazım,antiseptik losyonla temizlemek lazım. iyide benim en az 20 gün kanamam olucak nasıl kuru tutayım orayı ayrıca sezeryan dikişlerim var nasıl eğilipte pansuman yapıcam off kafam karıştı doktora endişelerimi söylediğimde hiç oralı olmadı bişey olmaz dedi, zaten sevmiyorum doktorumu bidaha asla ona gitmicem doğumdan sonra...

canım bence doktor kendine kolay geleni söylemiş sana, senin söylediklerin çok mantıklı.. dopumdan sonra toparlanınca yaktırırsın, daha iyi olur..

Merhaba arkadaşlar

ben- rahim ağzı yetmezliğpiyüzünden erken doğum yapanlar- topiğindeydim aylardır.

Daha önce 6 aylık erken doğumla ikizlerimi kaybetmiştim.. şu an rahim ağzında dikiş,iğne ilaçlar

ve yatarak allahın izniyle 36. Haftama geldim..

Kafama takılan birşey var.. Enson 4 eylülde doktordaydım. Yani 35. Haftamda.. Birdahaki kontrolümü 20 gün s

sonrasına verdi. çok geç değilmiii..acaba sizler bu haftadan sonra kaç günde bir gittiniz acaba????

Bebeğim kız ve zaten çok hareketli bir bebek değil... çok korkuyorum.. Sanki zaman geçmiyor artık

Back
X