2013 ekim bebekleri büyürken:)

Cnm benim kizimda kusuyor sevmiyor sağlık ocaginda kilo
başına bir damla ver dedi yani 7 damla geçen ay dr kontrolüne
gittik dr yedi az on damla ver dedi:26:birde devit3 damlayi 5 e çıkar
dedi.kilomuz 7,5 Cnm bir ayda 600 grm almış az gibi:26:yanlış hatırlamıyorsam
boyumuz 65 cm...birde drumuz iki ay sonra ek gidaya başla
dedi ama etrafimdakiler başla yoksa ileride yediremessin alismaz
diyor kafam çok karıştı :44:bizim kız çok hareketli Cnm yerinde durmuyor
birkez yurutece bindirdim bütün masa ortulerini yere indirdi bende yurutece
falan kullanmadım...sen kullanmayı dusunuyormusun Cnm...senin bebis destekli
yada desteksiz oturuyor mu ..bizim ki desteksiz oturamiuor bende yere yorgan seriyorum
bütün gün orada oynuyor sürekli dönüyor...disleri patlamak
üzere keyfi yok geceleri uyumuyorçok uzun oldu Cnm kusura
bakma

Bizim de sağlık ocagından öyle dediler.Kilo basına bir damla.7 damla veriyordum.
Doktora götürdük.7 çok 3 damla ver dedi. Bana 3 azgeldi. Ben de 4 damla vermeye baslamıstım.
Sağlık ocagındakı doktora kustugunu soleyınce o da 7 damlayı gunde ıkı uc kereye böl dedi.
Her kafadan ayrı bir ses cıkıyor. Ikı gundur bes damla veriyorum. Bugun yıne kustu..
D vitaminini 3 damla veriyorum hala.. 600 gr az değil cnm. Bundan sonra az almaya baslayacaklarmış..
Biz de bir ayda 800 gr almıştık yanlış hatırlamıyorsam..
Bizim dr.umuz da sadecetadına baktır, anne stüne devam dedi.6.ayda başlarsın ek gıdaya, kilosunun iyi oldugunu söyledi..
Ben çok örneklerini gördüm arkadaşlarımın bebişlerinden. Ek gıdaya 6.ayda başlayanlar hep sıkıntı çektiler. Vermesen bile tadına baktır, alıştır bence..,
Ben doktorumu dinlemedim.. Aynen canım. Bizimkısı de cok hareketli. Pusetten aşagıya ittiriyor kendini. Halıda buldum bir keresinde.Ikı dk.içinde inmiş yere..
Hep ayalarının üzerinde durmak istiyor. Sevincinden cıglıklar atıyor ayaktayken :) Yürüteç kullanacagım:) Ben bebek magazasında calıştım,kimseye önermedim...
Kendim almak istiyorum:) Benım kızım 4 aylıktan beri kısa aralıklarla oturuyor. Annem kızdı fotolarda görüyordu :) sakın oturtma diyordu..
Otururken kendini öne ittiriyor.. Desteksiz oturamıyor bizimkisi de..devriliyor top gibi :) Ben çok hata yaptım kızımı yere yorgan sererek yatırmadım.Bizimkisi dönmüyor daha. Oyun halısı aldık 3 aylıkken. Onda biraz duruyor sıkılıyor.. Bir tane dişi patlayacak gibi duruyor. Dişleri için bir şey kullanıyor musun? Dentinox jel aldık biz. dr.verdi. Ben bazen onu sürüyorum. Çok kaşınıyor. Herseyi agzına alıyor.. Banabir sayfa da yazsan okurum cnm ne kusuru.Benimhoşuma gidiyor. Başka paylaşacakkimsem yok benm de cok uzun oldu kusura bakma cnm..

ne kusuru Cnm bende seviyorum uzun yazmayı sohbet etmeyi
biz diş için jel kullanmiyoruz tatlım şu an diş sancilari bitti..
Senin bebisin kilosu kaç Cnm boyu kaç cm.masallah 800 grm çok iyi
Cnm eğer sormak istedigin birşey varsa seve seve yardımcı olururum
ben devit damlsyi veriyorum ama kan ilacını veremiyorun
ne yapsam bilmiyorum :26:Cnm bebisini yere koy ki özgürce
yuvarlansinçok mutlu oluyor dönünce

BiZimkide diş patlattı ama eller hala ağızda çok kaşınıyor..dönmeye başladı aslında 3 aydan beri dönüyor ama şimdi daha rahat dönüyor.. 4. Ayda ek gıdalara geçtik sütüm yetmiyor anca daha 7 kilo olduk :)

Birde artık çığlık atmalar kendince konuşmalar başladı .. Aaa abb baba gibi değişik şeylerde söylüyor :)Demir ilacı hergün düzenli vermiyorum kabız yapıyor biz ek gıdalara 4. Ayda başladık sütüm yetmediğinden dolayı ., ya birde kucağımda daha tam dik duramıyor zamanı var diyorlar birde otururken bazen kafasını yana eğiyor normalde kafasını çok güzel tutuyor askında hatta sırt üstü yatarken kafasını kaldırıp oturma pozisyonuna gelmek istiyor ama neden bölenyspıyor anlamıyorum .. Doktor gerçi daha 6. Ay sonunda destekli oturtun dedi. Çok hareketli maşallah eller kollar hiç durmuyor ayaklarını keşfetti şimdi ayaklar hop yukarı kaldırıp yakalıyor ağzına :)birde ayakta durmayı çok seviyor kendini öne arkaya sallıyor oyun yapıyor kıkır kıkır gülüyor çok sevimli oluyor o zaman şaka maka büyüdüler mi ne :)

Son düzenleme:
Slm kızlar benim masalımda ayın 10 unda tam 6 aylık olacak 8,400 gr simdi..1 aydır nerdeyse cok yogun tükürük üretiyor hep islatiyor önlüğünü ...ama dişlerden eser yok ...saga sola cok rahat donüyor 4.ayda başlayan oturma girişimleri hizla ilerliyor cok uzun olmasada desteksiz oturabiliyor...ek gıdaya geçmedik henüz sadece anne sutu verdim...bu ay basliycam sanırım Dr bakalım ne diycek..devit kullanıyoruz ama kan ilacını vermiyorum dr um rahatsız ederse kullanmayın dedi bende kullanmıyorum gaz ve ishal yapabiliyormuş ...yürütec almayacağım sanırım hem tehlikeli geliyor hemde yürümesini zayıflatıyormus ...mama sandalyesi alırım ama ...uykulardan bahsetmiyorsunuz hic benim kızım cok iyi uyuyordu ama bu ara daha sık uyanıyor sanki,3 kere falan kalkıyor emıyor tekrar uyuyor..8:30 da yatıp 7:30 da uyanıyoruz 8 de yatıyor sonra 9 10 arası tekrar uyanıyor...öğlende 3 Yada 2 kere 1 er saat uyuyor toplamda 15 saat uykuya ihtiyacı var cunku ...yatir kaldır yöntemiyle kendi kendine uyumayı öğretmeye çalışacağım bende..bu ara en buyuk sorunumuz biberonu bıraktı ya arada disardayken sagip veriyordum kotu oldu tekrar başlaması icin bir öneriniz varmi 😊en uzun U benimki oldu sanirim😀😃

Dislerden olabilir Cnm okuduğum yerde yaziyordu.bende kan ilacını veremiyorum
bizim uykularım çok berbat bir aydır uykumuz kötü oldu önceden
geceleri vokal güzel uyurdy şu an geceleri bagirarak uyanıyor saat 3-4 de
kadar uyumuyor gündüz uykuları çok iyi toplasam sadece 8 saat uyuyir
ne yapacam bilmiyorumCnm uykudan uyanınca aç oluyor bebis biberona
süt koy sıcak suyu biberonun meme kismina dok bebise ver o zaman alacaktır

Bi ara Ishal olmuştu Ozamanda sık sık emzirmeye kaldırdım onunda etkisi vardır...sagol cnm bi deneyelim biberonu ağzına verince kusacakmış gibi yapiyo bizim cadı belki farketmez gece de alır..uyku cok önemli ya 15 saat uyumaları lazım ...seninki ne kadarlik simdi ek gıdaya gectinmi ??

Yok Cnm henüz ek gidaya gecmedikce 5 ay 21 günlük olduk
ben uykusunu nasıl duzene koyacM bilmiyorum birde aynı odada
uyuyoruz uykysu çok hafif en küçük seste uyanıyor

Yok Cnm henüz ek gidaya gecmedikce 5 ay 21 günlük olduk
ben uykusunu nasıl duzene koyacM bilmiyorum birde aynı odada
uyuyoruz uykysu çok hafif en küçük seste uyanıyor

Masalda oyle sese cok hassas bgn kontrolümüz vardı yrn 6 aylık oluyo Dr umuz başlayalım dedi listeyi verdi ..gecede muhallebi vericem bakalım belki uykusunu uzatır

En son kontrole ne zman gittin..?masal tam 6 aylık oldu ya o yüzden geçtik ..sende tam dolunca başla yavaş yavaş 3 gun kuraliyla ver ..cunku pek sevmiyor lar alışsın:)ana yemek anne sutu,onlarda meze olsun:)

Beş aylık iken gittim CNm iki ay sonra dedi
Bende başlayayım bari

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…